Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte babule! moja tatianka má už skoro týždeň teploty. ale len poobede až večer a je vysmiata ako lečo aj tak. neviete prečo to môže byť? liečiky dávam až keď sú nad 38.5 🙄 a hneď potom jej teplotka padne dolu... inak je úplne v pohode ani soplíky ani kašeľ ani hnačky, proste nič... len tie teplotky... 😨
a k tým vianociam. no pokúpila som nejaké to oblečko, ten nafukovací valec : http://www.softbanka.cz/Hracky-pro-nejmensi--12... a dostali sme od super kamoša toto na vianoce : http://www.amazon.fr/dp/B003NE4ZVK?m=A1X6FK5RDH... je to rozkošné... 😝
@adamala ahojček mne malý tiez tak mrncal že zavrete ocka mal. boli to zubky. dala som mu gel na dasienko, dudlík a spinkal dalej 😉
@ellysa hovoriaceho psika mame uz 3 mesiace, je supeeer, odporúcam 🙂
@babulina, @etuska
to s tým lepkom - som akurát minule čítala, že sa má začať ešte počas dojčenia, potom je menšia pravdepodobnosť, že naň bude dieťa alergické, lebo mm obsahuje nejaké protilátky.
No a čo sa týka frekvencie kŕmenia, asi na tom niečo bude: staršieho syna som dojčila cez deň cca každé 2 hodiny a od 4 mesiaca prespával celú noc.
Teraz Adamkovi dávam cez deň každé 3-3,5 hodiny... a po polnoci sa mi budí každé 2 hodiny 😖 .
A rozmýšľala som čo je vo veci - až keď som si vás prečítala, tak ma osvietilo 😀 Budem musieť prehodnotiť denné kŕmenie. Ale som rada, že vás tu mám 🙂 Som zvedavá, či to pomôže.
Boze baby pisete ako draci... ale tak krpec od pol siedmej spi, Saska tiez, tak je klud... oni to maju chudatka ten posun o dve hodiny, lebo sme sa vracali v sobotu v noci... tak su este taky trosku mimo... ale aspon nemusim Sasku budit do skoly, vstane o tej siedmej teraz v pohode...
@adamala - no ja si to teraz uzivam, prvorodena bola iny exot, neprespala ziadnu noc do 2,5 roka, kazdu noc po hodine hore, vyzerala som ako mrtvola... maly je uplne ina kava... a aj som nejake veci spravila inak uz od zaciatku...
No a k testovaniu, ja neznasam, ked babatkam beru krv... toto fakt nemozem... vyhnem sa vsetkemu, co sa len da, len aby moje deti nemuseli zbytocne pichat...
No a my nezijeme priamo v Manchestri, ale pol hodinu odtial, v takej malej ritke sveta, tu ziadny zvlastny vyrastkovia nepobehuju, je to tu az moc slusacke 😝 Fakt pohodicka, Saska chodi do skoly... drahy je Nemec, tak sme tu vlastne obaja cudzinci... ale o dva roky ideme spät domov... ma tu zmluvu na tri roky a potom sa vraciame do centraly...
Jaj a o shoppingu mi nehovor, deti maju toho neskutocne vela, neviem odolat 🤐
@ellysa - to plazenie by som si teda kukla 😅 Mala je fakt sikulka, nas motoricky netankuje vobec nic... ale fakt nic... jeho nic nezaujima... teda trolinka si zacina chytat nozicky... ale tot je vsetko... veci uz chyta krasne a dava si ich do pusy, robi blbosti... ale nepretaca sa, nic sa mu nechce, drzat hlavu sa po chvili certi, co tu vidim fotky, tak tak vysoko sa on este nikdy nedosta... no ale casooom bude vsetko...
@kuriatko33 my mame dina s gulickami, ale dostane az pod strom, teraz by ju to este nezaujalo na hrajkanie 😉
@ceresna Vidim ze tvoj Adam je ako moj Adam 🙂))) haha....mna to tiez nenapadlo, ze to moze byt tym ze ho malo krmim cez den,ale aj ja ked malo jem cez den tak sa vnoci zobudim na to ako mi hnusne skvrka v zaludku,takze im duplovane... vyskusame uvidime
Ked toto nepomoze,tak su to zuby a ked ani gel na dasne nepomoze tak potom su to proste take deti nenasytene 🙂))) nikdy nemaju dost.
@anjelicek26 Ver mi ze ani ja sa na to nebudem s radostou pozerat, trpim ked ho ockuju ,normalne tam nechcem ani ist....Ale co narobim,niekedy si nepomozes, musime ist na tie krvne testy, mozno sa tam nic neukaze ale ak ano tak aspon nebudem polemizovat ze ci je alergicky alebo nie je.
Mozem sa ta opytat este ze mala Saska, hovori po nemecky ,anglicky a slovensky??? ako ste to zvladli s jazykmi,kazdy vravi ze normalne to pojde,ja po slovensky,muz po arabsky a anglictinu v skolke a s okolim bude po anglicky....ale nechcem ho moc zatazit .
Inak mas krasne deti, Saska je velmi fotogenicka 🙂))) ten usmev ma uzastny.
Nas tiez caka taketo premiestnovanie, kvoli manzelovej roboty, pravdepodobne pojdeme do Ameriky v buducnosti, moc som z toho neni nadsena , ale musime sa obetovat.
no nas ma uz cez 8kg, 8kg mal pred 2tyzdnami...a tiez sa stale trepe,on ide z koze vyskocit, tolko energie...a papa presne ako tvoj od narodenia...asi sa to neda porovnavat kazde dieta je ine ,a krmit mojho kazde 3hod bol boj..a potom som si toho uzila vnoci, uvidime co sa stane o par dni ..mozno to krmenie cez den zaberie.
tak nech ti nadalej krasne pribera a nech rastie do krasy a robi vam radost 🙂
@etuska piskotiky sa davaju neskor koli tomu ze obsahuju vajicko 😉
a s tym lepkom ze najnovsie od 4mesiaca, ked je dieta dojcene sa moze... aby si zvyklo... kamoska davala co najneskor, lebo sa bala ze maju v rodine celiakiu a dieta ma a teraz je nahnevana lebo robila vsetko podla kniziek ze nedavat tusim pred 10 mesiacom ci ako a dieta ma celiakiu a silnu ☹ tak cim sa mame riadit? asi len materinskym citom 😉
@anjelicek26 aj my sme taky, ked ho nieco zaujme daka hrkalka abo co tak drzi dlhsie ale potom sa zacne jedovat a hned hlavu zabori do madraca 😀 😀 a o pretacani ani chyru ani slichu na bok sa mu podari ked mu podam ruku alebo sa o nieco chyti, samemu sa mozno len 3 razy podarilo.. 😅 on by aj chcel, len co ked je velky 😀 😀 tucko taky, a nohy pochybujem ze si ich da do pusy, ked mu pupok zavadzia 😀 😀 😀
na porovnanie moj macko a kamoskyna dcerka o 2 tyzdne mladsia, a aj tak je na dievcatko velka 😀
dobré ránko,
baby nič si z toho nerobte, že sa detičky ešte nepretáčajú, všetko má svoj čas, ja si tiež niekedy pripadám, že Oli je pozadu, minule som tu otvorila nejakú tému, že odkedy deti sedeli a tam bežne padalo, že 5-6m, tak to nám sa neviem kedy podarí 😝 , možno v 10? 😎
@deniskateniska kde ste boli plávať?Rozmýšľali sme že nabudúce keď budeme u našich skočíme do aquaparku už aj s Oli, nevieš, či tam chodia aj také malé bába-no teda také 7m
@deniskateniska no veru je Romanko macino, ale bude aspoň odolnejší, však tak má vyzarať poriadny chalan
ahojte,
tak ja som bola vcera vyhukana - Ela sa prevratila uz aj z bruska na chrbatik - a nevyzeralo to tak, ze by ju drglo a samo prehodilo ... takze styri oci na nu 😀
co sa posunu casu tyka - hroza des - kyzdym dnom vstavame skor a skor - ale nie Ela, Hanka - dnes dosla uz o 4.30 ...... uz sa aj vecer zaspat bojim, ci vooobec stiham oci zavriet 😀
@deniskateniska riadny macko ...ale vo vodicke sa mu paci, ze???
nasa je taky maly chrustik - chcela by som ju odvazit, ale moja lavorova metoda je uz nerealna, uz sa nezmesti 😀
ale ratam, ze viac ako 6400 nema - ked vobec 6400 😕
@ellysa no my sme boli tam v tom aquarelaxe zatial len vyskusat, bol to sok pre nho, svetla ludia 😀 😀 ale pacilo sa, aj si pospinkal napapkal sa,.. ale to sme boli tak 10 min, potom zacal byt zly tak si aj pospinkal potom sme sli znova na 15 min.. a sli sme domkov 😀 a chodia tam deticky, ved my sme mali akurat 4 mesiace ked sme sli.. a nabuduce chceme ist uz na ten kurz len to treba marketke zavolat kedy ma take male deticky 😉
Krasny den vam vsetkym! Vecer som citila v kostiach, ze dnesna noc bude fajn, tak som isla neskoro spat a moj synator uz o 23.30 si pytal jest, o 20.00 vypil dva prsniky. Potom o 2.45 a skoro ma slahlo o 5.30 uz usmev na tvari, ze je vyspaty. A to som ho vcera chvalila, ze ani nepostrehol zmenu casu. No uz ani tym mojim kostiam sa neda verit 🙂 O 8.30 zaspal, vzdy si pospinka 15-30 min takto rano, ale teraz som skusila metodu, ze ked zacal mrnkat, tak som ho dokojila, este spi, ale ci sa mi to dokojovanie nevypomsti, neviem.
Baby nemate skusenosti - malemu zistili chudokrvnost a zvysene pecenove testy, na dalsie vysledky cakame, aj mam strach, lebo z kazdych zistia nejaku diagnozu. Vyzera v pohode, kludne, usmievave dieta.
@anjelicek26 To bude asi tym menom - ani moj neuznava pohybove aktivity, recnit -to ano, ale pretacat sa naco. Super sa hra s hrackami a ked mu vypadne dudlik, sam si ho da do pusinky.
@ellysa sediet mohli ale nie sami, matky davaju deti do sedu, kym to nezvladnu samy co je cca 7-9mesiac tak by som to urcite nerobila, lebo je to najvacsia zataz na chrbticu a z toho su potom nasledky ☹
dieta by malo najprv lozit a potom si sadnut z polohy lozenia 😉
DObré ránko kočky,
My mame dnes presne 5 mesiacikov, boze ako to letiiiii. O mesiac zaciname prikrmovat, super 😵
S tym pretacanim.....Danko rotuje z chrbta na brucho, potom naopak a tak dokolecka po celej posteli....je neposedny.....ked poviem "urob kopi kop" tak zacne kopat nohami a rukami metat, akoby sa zblaznil....ziveeeee dieta. KDe je moj kludny Danko???? 😕 😕 😕 😕 😕 Bude zivsi ako LILI, po kom tie deti suuuu 🙄
To sedenie sa aj ja bojim, netreba to nahlit, aby sme babatku nepokazili chrbticu. Danka vacsinou oprem alebo drzim rukami.
@julinka2787 nejdu jej zubky?
no my sme boli dnes u dokiny, lebo starsi kasle ako stary hrniec a uz aj malinky zacina soplikovat a kaslat, ale vsetko ok, dychanie ciste, tak nam dala len nejake lieky a vraj uz mame v 5 mesiacoch zacat s prikrmami, lebo v 6 sa jej to neosvedcilo, ze vela deti potom uz odmieta, tak sa tesim, ze zacneme skusat nove chute 🙂
@mojalili gratulujeme k vymesaciu 🙂 Danko je uz teda riadny sibal ked sa vie gulat a aj kopkat na prikaz 🙂 sikovny je
Ahojte babule 🙂 , konecne sa hlásim po dušičkovom víkende 🙂 .
@anjelicek26 ahojky vitaj naspat 🙂 , pekna fotecka nova, a tie helovinovske su nadherne deturence 🙂
@mojalili gratulujem k 5 mesiacikom a posielam bostek malemu 🙂
No my sme sa zacali v noci budeti na kojenie zhruba kazdu 2 hodiny 😖 , asi chce dopapat co zameskala ako 2 mesacna 😵 , ale ja zacinam mat 🙄 sikme oci s toho 🙂
@bzucinka2 na ďasienkach nevidno absolútne nič. stále také isté ako vždy. ani na ohmatanie nič necítiť. tak ja fakt už neviem... 😕
@anjelicek26 tak presne taku istu stolicku dostane petko na vianoce od babinky a dedka 🙂 vyzera velmi dobre 🙂
ahojte dievcata, chcem sa opytat, maju vase deticky znamienka?? a tie co uz mate starsie deti, ako to vyzeralo, ked sa im robili znamienka? 😕 mala ma totiz na hlavicke taky cerveny fliacik, asi od 1 mesiaca, trochu sa to zvacsilo a je to tmavsie cervene, predpokladam, ze to uplne zhnedne na znamienko, ale neviem....
@chani - dam vediet, aka je v praxi, snad buduci tyzden dorazi. Saska ju mala len v ruzovo/fialovej variante a boli sme maximalne spokojny... hlavne to krmenie poleziacky je u takychto babatiek na nezaplatenie... lebo ona sedela az ako 8,5 mesacna a prikrmovali sme od 4 mesiacov...
@takyna - aj Max spi teraz na dve veci... a nebudi sa kvoli hladu... papat nechce, len ho pohladkam, potulkam, dam nazad a spi... nechapem z neho... ja mam podozrenie, ze je mu moc teplo, ked ho vyberiem, sa vyvetra a je fajn... musim dnes skusit uplne stiahnut kurenie, ci by to nepomohlo... lebo u nas je fakt dost teplo..
@mojalili - Danko je sikulka, Max bude fakt asi posledny 😖 Lebo jemu je to fakt jedno... on lezi rad 😝
@kuriatko33 - presna ako pises, ak 5-6 mesacne dieta posadis, podlozis vankusom ci opries o nieco, tak jasne, ze sedi... to Max vie uz teraz, pevny je ze az... ale to neznamena, ze ho tak davam... neni to dobre na chrbticu, kym si nesadne sam... a to este potrva, kym si natolko spevni brusne svaly/alebo si sadne zo stvornozkovania... Saska sa naucila sediet az ked uz stvornozkovala ako drak po okoli... ona sla presne podla tabulky 😅 😅
Ono co deti kedy vedia nie su preteky, aj tak dieta clovek skor nedonuti a ani to nema vyznam... vsak to raz budu vediet vsetci... aj ked porovnavaniu sa clovek nevyhne...
@niga - tiez mas doma sikulku 😵 No a veru, mozno je to menom 😝 Aj ked nas momentalne najradsej stojiiii, stoji aj 7 minut a to sa mi sam drzi prstou... chapete to??? On je tak pevny, ze stoji sam... na spickach, ked je na rukach, stale by vstaval...

@ellysa - nenatocis video ako ucis malu plazit???? 😀 😀 😀 moze to byt roztomile
@mici111 - aj ninku casto striasava, aj som to riesila s pediatrickou davno, ale bola to nejaka blbost nepodstatna a po pravde nepamatam si, ale ked si spomeniem tak napisem 😉
babule toto teda boli sviatky ☹ vo stvrtok mi zomrel krstny otec, tak sme v sobotu mali pohreb, tomasko to super zvladol aj s karom tak som bola aspon za to rada, lebo som bola dost zle na tom, som sa trochu strachovala co to spravi s mliekom, ale zlaty mm myslel dopredu a zasobil ma vineou a tvarohom, vidno ze ma dokonale pozna
ale mame aj pozitivnu spravu - tomasik zdvojnasobil svoju porodnu vahu tj 8kil ma teraz a dala som mu olizat z bananu a isiel sa utlct za nim, tak snad mu to ostane taky entuziazmus do jedla, ale urcite s prikrmami pockam minimalne do vianoce