icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
2. nov 2010

@bealondyn - znamienka a pehy by sa mali tvorit az od 3 rokov veku dietata, skorej nie, ja by som skocila na kozne 😖 A su od zaciatku hnede, nie cervene 😖 Saska ma od 3,5 roka prve dve znamienka, jej kamoska mala prve v troch rokoch... nevidela som dieta, co by to malo skor... to ma nieco s tvorbou pigmentu...

bealondyn
2. nov 2010

@anjelicek26 no ked som bola na klinike, tak health visitor povedala, ze to mam len sledovat, ci sa to nezvacsuje a ak hej, tak ist k GP. no uz vidim, co mi tu ti uzasni lekari povedia! ze je to normalne. 😠 ale radsej pojdem, snad ma poslu na kozne.

anjelicek26
2. nov 2010

@deniskateniska - no to mas pravdu, väcsim detom to otacanie asi ide tazsie, predsalen dat kilecka do pohybu 😅 Ale aj nasi to budu raz vediet 😎 A Romanko je teda velikyyyy, najväcsie babatko z junovciatok myslim...

@adamala - no nam ockovania nateraz odlozili, kedze velmi zle reagoval... takze si zatial mozeme vydychnut...

No a Saska po slovensky nerozprava... rozumie, ale nerozprava... ja som s nou prveho 2.5 roka hovorila len po slovensky a okolie po nemecky, lenze ona sa nechytala, nevedela ani jedno, ani druhe... v tom veku deti zacinaju hovorit vety, ona vedela povedat ani nie 5 slov a to neprehanam... fakt to bolo zle, hryzla deti (ano moj anjelik hryzol, sacal, jedoval sa az strach), lekarka vravela, ze sa certi, lebo sa nevie vyjadrzit... ja som sla potom do prace, ona k nemeckej opatrovatelke, kopa deti okolo, uplne odignorovala slovencinu a naucila sa behom mesiaca pekne celymi vetami rozpravat... ale po nemecky iba... ja som slovencinu prestala stihat, predsalen cele dni v praci, s nou len dve hodky denne a ked dosiel drahy, aj tak sme po nemecky rozpravali... ona este vela rozumie, aj rozpravky pozera v slovencine, aj reaguje... ale ja uz s nou tiez rozpravam po nemecky... aj aby nezabudla... kedze teraz vsade okolo fici anglictina... je to zloziteee... ja viem, ze to niektore deti zvladaju lepsie... ale ona nie..anglictina jej teraz ide super, lepi sa to na nu neskutocne, zacina uz pekne rozpravat, vie uz milion slov... ale ked bola mala, tak to tak neslo....

Diky za pochvalu Sasenky, ona je take slniecko 😵

No a do ameriky, fuha, to je snad jedina krajina, co ma vobec nelaka 😉

deniskateniska
2. nov 2010

@anjelicek26 to hej asi sme najvacsi 😅 😀 😀 😀 a aj najtazsi 😀 😀 😀

ellysa
2. nov 2010

@anjelicek26 a ako to zvláda tvoja rodina? prekladáš, alebo? no ja dúfam, že Oliv sa naučí po nemecky, dáme ju tu do jaslí, takže hádam sa to na ňu nalepí, aj keď rodičia budú rozprávať po slovensky a hádam sa pri nej chytím aj ja, začala som tu chodiť na Babytreff, no pripadám si zatiaľ ako dilino, ale dúfam, že sa rozrozprávam, blbé je, že sme tesne pri hraniciach a zvádza to hovoriť len po slovensky...
Viacjazyčné detičky vždy začnú hovoriť neskôr, lebo majú zmätok, ja chcem pomaly začať so znakovaním, možno aj pre to, že ak by mala problém vyjadrí sa hádam tak a bude to zábava

anjelicek26
2. nov 2010

@deniskateniska - mne sa uz ten moj slonik zda riadny, ale na vas sa nechytame 😀 Ale tak zasa, na chrbat je to urcite zataz 😖 Mas co nosit... aj ked oni to vybehaju, ked sa zacnu viacej hybat... a je fajn mat nejake tukove zasoby, ak by boli chorucky... mne takto Saska schudla kilo ked mala 6-7 mesiacov a hnackovala... dobehla to poriadne az v roku... Max ma presne 7900t/64cm... ale on sa narodil fakt malinky 2550g/45cm... on sa uz viac ako strojnasobil 😅 😅

anjelicek26
2. nov 2010

@ellysa - nasi hovoria super po nemecky a aj po anglicky, sestry tiez, takze v tomto nie je nastastie problem... rozumiet jej rozumeju a odpovedaju bud slovensky, alebo anglicky ci nemecky... malej je to jedno... rozumie vsetko 😝 Len maju dost srandu, ked v jednej vete teraz mala pouziva nemcinu a dohadzuje tam anglicke slova... a este ich nespravne vyslovi niekedy... tak to bolo aj na mojho tatina trosku moooc 😅

deniskateniska
2. nov 2010

@bealondyn my mame znamienko ale take velke cervene, materske, ono to ma aj moja segra na chrbte a romik to ma na hlavicke vzadu a aj na chrbte.. ale to vypada skor ako zilky ale ze je to znamienko 🙂 ale toto neviem skoc radsej na kozne, aby si si bola ista, ja som tiez sa sla radsej opytat 😉

@anjelicek26 je to straaaaaasna zataz, preto sa snazime nosit co najmenej, ale nevyhnes sa tomu ked ho nieco boli alebo ked ideme do obchodu tak na rukach sa len s muzom striedame 😀 😀 😀 a najhorsie je ze ked lezi tak sa nudi uz, tak ho prekladam z miesta na miesto, aby sme nemuseli nosit, lebo by som o chrbat prisla 😅 ved to ze to vybehaju, ja sa toho nebojim ze bude tucny lebo v rodine mame len zeny po porodoch tucnejsie a chlapy vsetci vychrtliny vysoke 😀 😀 😀 on je aj preto velky bo z maminej strany mame 2metrovych chlapov... vsetci maju nad 190 ... takze ma byt pokom .. geny sa nezapru.. a som rada ze je taky nemusim ho tolko babusit 😀 😀 😀 😀 my sa dozvieme 12teho aky je ked pojdeme na ockovanie.... isto viac ako 10 kil 😅 a vy ste nas predbehli, bo ked bol max taky malinky 😉

ako ten cas leti baby, ved nedavno sme este s brusiskami chodili 😀 😀

mojalili
2. nov 2010

@bealondyn My mame znamienko pod pravou pazou, je to ako nasa sosovicka, hnedy fliacik....doktor to sleduje, zatial je to rovnake, i ked dost velky, ako hrasok (velkostou myslim).

Skusim cez youtube sem nejako hodit to Dankove tocenie, je to sranda 😉
No a tu su dnesne fotky, z 5: mesiacikovnia

mici111
2. nov 2010

@ellysa aj ja by som chcela znakovat..ale neviem od kedy sa ma zacat..nie je este skoro???

leveretka
2. nov 2010

@mici111 ja dostanem sadu znakovania pod stromcek, cize budeme sa snazit zhruba od ukonceneho 7mes. zacat

leveretka
2. nov 2010

@mojalili Danko je aky zlaty pohodak 😵

zojec
2. nov 2010

@leveretka ti jezisko uz prezradil co ti donesie?? 😀 znakovat mozes zacat skusat cca od 6teho mesiaca, ale napodobnovat asi zacne az trosku neskor.. tiez to chcem skusit, ale este som to nejak nestudovala.. leve a jezisko ti aj povedal, kde taku sadu kupi? 😉

mojalili
2. nov 2010

@leveretka to je len na fotkach, je to riadny fiškus.....važne neuveritelne sa zmenil....z kludasa je šidlo 😠 😀

ellysa
2. nov 2010

@mici111
@leveretka no čo som čítala, tak sa môže začať od 6m, ale upozorňujú, že vtedy môže prísť k poklesu nadšenia, lebo dieťatko možno zareaguje až okolo 10m, takže pre netrpezlivých sa odporúča začať až vtedy, vidíte to je dobrý nápad, dostaneme tú sadu na vianoce,
laveretka a objednáš to celé-leporelká aj DVD, alebo len DVD

babule ako pokračujete s prikrmovaním (tie,čo už prikrmujete),oliv to zvláda v pohode, ale nechce tie kupované výživy, tak varím (monky vďaka za recepty), ale chcela som sa spýtať ako mám pokračovať, teraz papá len na obed varené, kedy mám začať aj v inú časť dňa? dnes na olovrant chcem skúsiť udusiť jej jabĺčko a hrušku, no uvidíme...

babulina
2. nov 2010

ahojte, dve deti spia v rovnaky cas, jupiiiiiiiii

@ellysa, @leveretka - ja som s ninkou zacala znakovat ked mala 7mes, a v 9-tich dala svoj prvy znak, od roka to uz islo rychlejsie, malemu z casu na cas znakujem par veci, vlastne ninka mu zacala ukazovat sama od seba tak som sa pridala

@bealondyn - ninka ma asi od roka a pol znamienko, ale je to skorej taka mini bodka hneda, nepamatam si ze by menila farbu, skus to kozne ale nejako by som si z toho hlavu nerobila

ellysa
2. nov 2010

tam dokonca píše, že sa môže začať od 5m a to dievčatko malo rok

leveretka
2. nov 2010

@zojec @ellysa ja som sa zahrala na toho jeziska, vybrala, objednala a prevzatie nechala na manzela 😀 ja som objednala tuto http://www.babysigns.sk/eshop/detail_sada_sk.html snad bude mat uspech
😀

ceresna
2. nov 2010

@bzucinka2, a starší syn Alex chodí do škôlky, alebo ich máš oboch doma? Ako to zvládaš? Len som si všimla, že ty si s vekom oboch synov, tak podobne ako my.

mojalili
2. nov 2010

Kočky, tu je Danko ako sa pretáča.....dufam, ze to pojde,pretoze to robim prvykrat 🙂 (myslim to nahravanie) 😀

https://www.youtube.com/watch?v=xoabVfaxzek
anjelicek26
2. nov 2010

@ellysa - je skoro na nahradenie viac, ako jedneho jedla... je to stale len prikrm... podla mna do 6 mesiacov urcite len obed alebo len vecera.

@mojalili - Danko fakt vyzera, ze bude ine sidlo 😀

Juj a znakovanie, na toto si myslim, ze pri dvoch detoch fakt ze nebude cas 😖

leveretka
2. nov 2010

@mojalili jeeeej, Danko je aky sikovnicek 😵 😵 😵 to uz ho nemozes ani na chvilu nechat osamote, lebo by si ho ani v izbe nemusela najst 😀 😀 😀

bealondyn
2. nov 2010

dievcata dakujem za odpovede, neviem preco som si myslela, ze deti uz mozu mat znamienka. 🤐

@mojalili sikovny, to je ozaj sidlo 😀

bealondyn
2. nov 2010

@ellysa ja som prestala s prikrmami lebo mala mi z toho vela kakala, aj 4x za den. tak este pockam tie 3 tyzdne, to uz bude mat 24 a zacnem znova. 🙂 ja som chcela aspon raz za den lebo ona je hrozna hladoska, tak teraz len kojim ostosest! 😀 niekde som tu citala, ze ovocie je lepsie dat pred obedom, ale neviem preco. 😕

leveretka
2. nov 2010

dievcata, chcela som sa opytat, ci mate doma parny hrniec alebo ci je to zbytocne na pripravu papa pre deticky? dakujem

anjelicek26
2. nov 2010

@leveretka - ja som kupila mixer iba taky malinky, lebo v tom velkom ked tam hodis jednu mrkvu, len mi to rozmetalo po stenach... parny hrniec mi prijde blbost, ja to dam do sacku a na minutu do mikrovlnky a mam tiez hotovo, ziaden parny hrniec mi netreba...

ellysa
2. nov 2010

no dobre tak hrušku a jablko skúsime zajtra

@mojalili super parádne už dvíha Danko ritku a tie kotrmelce 😀 za chvíľu bude loziť na štyroch

ellysa
2. nov 2010

@leveretka ja ho mám, kúpili sme ho keď som bola tehu a mala cukrovku, takže teraz ho používam na príkrmy, ale nemyslím, že by si to súrne potrebovala a mixujem normálne ponorným mixérom

leveretka
2. nov 2010

@anjelicek26 ja mam rucny mixer, tak snad to bude stacit 🙂

mam vymysliet nejaky darcek pod stromcek, tak som rozmyslala nad nejakym spotrebicom, co by sme mohli vyuzit na pripravu papa pre malu...mate pripade nejaky tip, co sa este vyuzije? Lebo ja nemam ziadne skusenosti 😕 😅

zojec
2. nov 2010

@mojalili aky sikovnik 😉 u nas take este nehrozi... moja je lenivcek