Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26 super, tak daj potom vediet, ako ste spokojni 🙂
Ahojte babule 🙂
Tak my včerajšie spanie, o pol siedmej zaspala, o 22 kojenie, zase kojenie o 1.30, potom o 4.30, a o 7.30, od vtedy hore a hrat sa a natahovat ju len 🙂 , ani za to otca nechcela sama v postielke sa hrat, teraz konecne zalomila 😝 , a ideme dat skontrolovat tu ranku na TBCku stale to mame zapalene 😝
ahojte, no aj Oliv bola v noci nejaká nervózna stále sa mrvila, mrnkala, ale ja som tiež nemohla spať, neviem, čo to bola za noc, my sme sa akurát vrátili z prechádzky, boli sme od 9.00, vtedy aj zalomila a ešte drieme v kočíku
@deniskateniska - ved ockovania su potrebne, o tom vobec netreba diskutovat, len to, ze ich z cisto financneho hladiska - jednu vakcinu je jednoduchsie/lacnejsie tym padom pichnut ako tri, ze ano... Su ochorenia, kde ani nehnem brvou - obrna, meningitida, zaskrt, tetatnus, cierny kasel, hepatitida A aj B, to proste je absolutna nutnost. Otazne su pre mna pneumokoky v BABATKOVSKOM VEKU. Kedze to je typicka choroba kolektivou... ked dieta ide do skolky... stacilo by aj vtedy... je to strasna zataz na organizmus, preco nepockat? Od dvoch rokov staci jedno ockovanie a je ucinne. Nasim babatkam to pichaju 3x. Mi to prijde ujete. Navyse - Saska ako 2 rocna dostala v jaslich prave tuto pliagu. Napriek 3x ockovaniu! Rovnako rotavirusy... dostala rovnako vakcinu... aj tak sme boli v pol roku v nemocnici kvoli dehydratacii a neprechadzajucim hnackam... do dvoch rokov ich mala niekolkokrat... velmi zle, bola na to nachylna. Nehovorim, ze tie ockovania nemaju vyznam, ale prave tychto vracaciek/hnaciek je taka paleta, ze zaockujes proti 10 druhom a dostanes 11. Neodhovaram od toho ockovania, len hovorim, ze zaruka, ze dieta neskonci v nemocke to nie ... No a MMR... proste kombinacia ZIVYCH virusov mi prijde nebezpecna. Preco nepichnut osobitne, ked sa vie, ze deti reaguju zle? Navyse ked vakcinu, co dostanu okolo roka - ehm - nema vyznam, kedze je ucinna az po preockovani v 4 rokoch? A ked dostane tie choroby medzi tym? Ja fakt neviem... toto ockovanie rozdelim na jeho zlozky. Pichnu ho viac krat, ale ja budem mat istotu, ze mu to neublizi.
No a klbiky - v nemecku Sasenke robili Sono v 4 tyzdnoch a v 3 mesiacoch a bolo to v poriadku, viac nerobia ani u nas... keby bola nejaka deformacia, tak to uvidia. Maxovi ich len prehmatali v Anglicku, tiez sa mi to nepacilo, ze neurobili sono, ale viac s tym nenarobim, na sono pojdeme ked budeme najblisie u nasej doky v nemecku... nemam to teraz ako riesit... proste dufam, ze je zdravy...
Sorry sa tu vypisujem, ale nechcem uz slepo davat robit s detmi veci, ako to bolo pri prvom... ani som nevedela casto, co jej to picha...
@takyna aj my mame doma psika a museli sme to vyriesit tak, ze sme dali kovove zabrany do dveri na chodbe a ked sa mala hra v obyvacke, tak on je tam zatvoreny. Je to krpaty yorkshire, cize miesta tam ma dost 😀 ale tiez nesmie chodit k malej.
@monky1 ja som jedla kacaciu pecienku a nic sa nestalo, teda aspon o tom nevieme 😀 😀 😀
@fatimuska jeeej Maximko je aky frajer v tej mikinke 😉 😵
@weirdo kurnik, vy tusim mate mega velku kuchynu, ked tam mate tolko spotrebicov 😉 😀 😀 😀 😵
ja som za posledny tyzden zacala doslova dopismena plznut, ako psik na jar, za chvilu mi ostanu na hlave len 3 vlasy deda vseveda aaaa...ja uz neviem co s tym ble
co sa tyka toho krmenia, maly papal cez den kazde 3 hodinky a niekedy si to potiaholna 4hodinovy interval a mozno to je dovod, preco sa aj v noci budi 3-4 x na krmenie, asi mu skusim skratit interval na 2-2,5 hodiny cez den a uvidime co to spravi....
caute
@ell jej na teba som uz vela krat myslela ze ako sa mate. hod fotecky drobcov 😉
@monky1 no to ranne stavanie teda nic moc ale hlavne ze to zvladas. Mi sme zase dnes zaspali do skolky takze mam Barus doma 😀 a co tvoja kuchyna? uz je hotova?
@anjelicek26 jej vitaj doma dufam ze bolo dobre a aj ste krstili?
@takyna - ja som uz nasla macku natlacenu k malemu, ked som ho nechala spat na posteli 😖 Lenze ten kocur je drzost najväcsia, on si akonahla si niekde sadnem, hned skace ku mne, prilahne si, alebo mi vylezie na kolena 😝 Potrebuje maximalnu spolocnost... tulkanie... rozmaznany je.... kedysi Sasku ani vidiet, teraz pochopil, ze aj ona ho moze nakrmit a potulkat, tak to zneuziva, tolkokrat ho v noci vyhadzujem z jej postele, co je jej stoceny pri nohach 🙄 Ja zvierata v posteli neznasam, proste ani do spalni chodit nemoze, dobre to vie, ale on sa schova pod postel, nereaguje, az ked ju idem vecer poprikryvat ho tam najdem... ach jo...
Ale ano ohradku ak ma clovek psika by som chcela urcite... nechcela by som, aby babo olizoval... alebo hocico... aj ho neskor moze krpec nejako zle chytit a psik zle zareaguje... radsej dat do ohradky, ked nie si v miestnosti... jaj a k tomu, ci sa nebuchne tych tyci... no ak mas väcsiu ohradku a mas v nej hniezdo, tak sa vlastne nema co stat... aspon Saska sa tam nikdy nijako netreskla, hrala sa tam celkom rada... oblubene hracky som jej tam dala, zapla rozpravku na kazetaku a mohla som ist hore vysavat (ona sa bala vysavacu, tak musela ostat na prizemi)...
@anjelicek26 no na temu ockovanie sa da diskutovat do nekonecna 😉 ja som bola rozhodnuta ze idem dat maleho zaockovat proti rota, doky mi to vysvetlila a vyviedla ma z omylu.. je to ockovanie co drobca chrani do polroka, pretoze potom sa s tym telo vie ako tak vysporiadat a ked to dostane tak to dostane aj napriek ockovaniu... po tom polroku... 😅
joj je to divne vsetko... a ja niesom doktor, tak mi neprinalezi ich sudit 😉 ak mi doktorka povie ze je to dobre, opytam sa dalsich troch a ak maju rovnaky nazor dam 😉
@anjelicek26 ved to , my sice mame psika skutocne pestovaneho, on je nahac, cize je bez srsti, iba ma vlasky trosku na hlavicke a nozickach a chvostik, nesmrdi psinou, zuby ma bielsie ako ja 🙂 , umyvame ho stale ako nahle prideme s nim z vonku, riadne samponom, ale aj tak je to predsa len psik 🙂
@chani aj ja plznem ako psik 😝 dnes som si umyvala vlasy a tolkoooo vlasov mi vypadaloooo ☹ asi 10x som zaryla do vlasov a vzdy taka kopa...som si pomyslela, ze kebyze to urobim takych 100x, ze co mi na tej hlave zostane 😕 😅 ale radsej som to neskusala a este som si pomyslela, ze chvalabohu, ze som sa uz vydala 😀 😀 😀
@takyna jeeej to je podarene psica a ako sa vola a kolko ma rokov? Ja som nasho musela dat ostrihat kvoli malej po 7 rokoch. Nikdy nebol strihany, ale tak nedalo sa inak...ale aj teraz mu to celkom sekne...myslela som si, ze to budem niest tazsie, ale je z neho celkom fesi 😉 ja som ho mala u nasich par mesiacov a az v septembri sme si ho museli uz zobrat aj ked sme este nechceli, ale nedalo sa inak. Tiez bol hyckany, najprv bol sklamany, ze ma vyhradene teritorium, ale napr. uz sa naucil, ze nesmie skakat na sedacku, nesmie ist do spalne, kupelne, detskej izby, ak su nahodou otvorene dvere a na malu sa moze pozerat s dostatocnym odstupom. Doposial vsetko respektuje, klop, klop, klop. A urcite by sa nestalo take nieco, ze by bol s nami alebo s malou v posteli, ked si predstavim kolko bakterii ma na sebe a ze by mala mohla chytit toxoplazmozu...takisto ako aj ja som ju mala, ale nastastie nie pocas tehu...
@deniskateniska - vsak hej 😅 Mne Saska vsetky ockovania znasala dobre, aj som si tolko hlavu s tym nerobila, ako si robim teraz... no Max mi na obe co dostal zareagoval hrozne, tak si zacinam spytovat svedomie, ze ci vobec dobre robim 😖 Proste sa bojim, lebo do toho nevidim a neviem vopred, ci prave to moje dieta tak blbo nezareaguje 😖
@takyna - no nas kocur chodi aj von, odcervujeme kazde tri mesiace ale aj tak, nikdy nevies, co kde pochytal, co zas zozral... nechcem, aby sa k nemu tulkali az tak moc... a potom vzdy pekne umyt ruky...
@anjelicek26 no my ideme 12teho na druhe ocko tak som zvedava 😅 bo na prve mi reagoval hrozne, ale isli nam v ten den aj zubky tak neviem.. a do 3 dni to prestalo, ale vlastne aj do 3 dni sa prerezali oba zubky tak netusim ze ci ocko alebo zubky... 😅
a ked hovorite o mackach, tak my sme sa sli s mm previest este kdesi uz ani neviem kocik sme vylozili vo dvore, no pod strechu a ked sme prisli pes beha okolo kocika, ale kukam co steka do kocika a tam krava macka som ju chcela zabit na mieste.. ale co ked starka ta si ju dnu vodi,keby si ju aspon zaockovala, ale kdeze, som povedala starka pojde ku doktorovi macka pojde kade lahsie... som bola taka nasrata, ze keby ma niekto pocul sa rehoce asi na mne ako som nadavala... 😠 😠 😠
@bakatuska No veru, mam toho clekom dost, anjam teraz ked uz sa otacaju, tak ich mam dole na deke aby mi nepadli nahodou 😝 Ja uz nekojim, odstavila som sa nejak sama asi pred tyzdnom cca 2t po tom, ako sme zacali s prikrmami. Teraz uz pekne papaju zeleninku, ovocie a aj kasicky take tie co su od 4.mesiaca. Maxim ma teraz asi 7,3kg a Timur asi 6,8 a su rovnako dlhi cca 65 cm. Obaja su uplne rozdielni, Maxim zacina mat hnede oci, kym Timur je uplne modroocko a blondatko. Mam o zabavu s nimi postarane, vsetko dvojmo, kupanie, krmenie, uspavanie, zabavanie, 😀 😀 Zubky zatial nemaju, ale strasne slintaju a tru si dasienka tak asi je nieco v procese. Najnovsie teraz maju "konverzacnu chvilku" rano o 5h ze akoze oni sa uz vyspali a podme sa hrat 😀 😉 Inak sme zdravi a vsetko je ok. Idem si trchu poprecitovat co je nove u vas. Dufam,z e sa tu ukazem skor ako zase o 2-3 mesiace 😀

no tu je uz dlhsie tma rano tak mozno preto sa jej nechce skoro vstavat. mne to len vyhovuje, aspon si s nou mozem pospat
@mici111 tak to sa ti uz tak budi ako do skolky 🙂 mozno sa jej bude potom lahsie zvykat. 🙂