icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

niga
9. nov 2010

Ahojte, boli sme u gastroenterologicky a ked som spomenula prikrmy, ani pocut, ze do ukonceneho 6.mesiaca nech o tom ani neuvazujem. A ze je dobre, ze nedavam ani caj, ani vodu. Ale asi by sme nasli aj dr. s roznymi nazormi. Ale ja si myslim, ze nic lepsie ako MM im nemozeme dat. Moj stale za mesiac pribera 1 kg.

ellysa
9. nov 2010

@anjelicek26 no ja už len varím, fľašky jej nechutia, ak si si nie istá ešte počkaj, alebo skús a ak to znova nebude dobré, tak zasa odložíš

mishulienka
9. nov 2010

ahojte, ja som mala zato, ze deti na MM by sa mali prikrmovat az po 6. ukoncenom mesiaci, ze dovtedy este nie je traviaca sustava pripravena. A to, ze menej priberaju je predsa v poriadku, ved v 5. - 6. mesiaci by mali tyzdenne priberat iba okolo 35 az 55 gramov - som sa docitala v tej prilohe k Mama a Ja 🙂 Pokial si babo nepyta casto aj v noci, tak by mu mliecko este malo stacit., nie? Ja sa naopak tesim, ze Oli uz tolko nepribera, lebo v necelych 5. mesiacoch ma 8 kil a to sa narodil s vahou 2730 g. Keby to islo tymto tempom dalej, tak neviem neviem,ci by sme neskoncili v spravach ako raritka 😀

stelika
9. nov 2010

@julinka2787 ja takisto všetko robim z klasickej vody z vodovodu ved my sme boli takisto odchovane na nej a uplne cista voda nie je ani Lucka dojcenska ved nieco tam pridat museli, aby ta voda mohla ostat taka priezracna aj rok nie 🙂 a aby nenapachla 😎

bzucinka2
9. nov 2010

@mojalili gratulujem k zubku cislo 2 🙂 aj nam sa deru dalsie, hrozne v noci spinka, tak bojujeme, ale cez den je v pohode :-/

anjelicek26
9. nov 2010

Tak nasa stolicka dorazila uz dnes a je fajn 😵 Tak sme hned odskusali 😀 Tu vyzivu by zjedol celu, keby ho nestopnem, ze uz dost... a to som mu pred tym ponukla prsnik a len si cucol a ze nechce... hm...co si mam o tom mysliet?

@ellysa - zasa vyskusam nejake tri dni a uvidim ako bude kakat... vsak tri tyzdne nic nedostal...mozno to uz bude ok...

ellysa
9. nov 2010

@anjelicek26 aký je v nej chutný a čo dobré papal? 🙂 u nás frčí varené jabĺčko so škoricou

anjelicek26
9. nov 2010

@ellysa - tusim banan s niecim 😀 Uvidime... Skoricu papa Olivka? Ja som v tom, ze ju deti do troch rokov nesmu, ze to zatazuje pecen 🤐

ellysa
9. nov 2010

no je to v tých receptoch, čo poslala monki, a je to recept od 4m

ellysa
9. nov 2010

teda od 5m

anjelicek26
9. nov 2010

@ellysa - ja som asi dva roky dozadu pozerala program, kde bolo o predvianocnom peceni a vysvetlovali tam, ze su dva typy skorice, z ktorych jedna, bezne (najcastejsie) predavana v obchodoch, je veeelmi zatazujuca na pecen, kvoli nejakej zlozke. Fakt si to uz nepamätam, take zazivne to nebolo... len tam pre porovnanie boli dane skoricove hviezdicky, bezne ich predavaju na vianocnych trhoch... tak ze dieta do troch rokov ani take mnozstvo skorice nesmie jest. dieta nad 3 roky ze 3 hviezdicky denne. A u normalneho cloveka dospeleho bola ta hranica na desat hviezdickach za den... a to boli take tie male, asi 2,5 cm priemer... tak mi to tak ostalo v hlave, ze to deticky nemozu..

ameanda
9. nov 2010

@anjelicek26
mala som pocit, ze mi to povedala skor kvoli veku, ze sa blizime k 5tim mesiacom, ale vaha to potom len potvrdila
za posledne dva tyzdne sme pribrali okolo 70g/tyzdenne, to som bola zvyknuta na ine prirastky

anjelicek26
9. nov 2010

Inak viete, co mi vrta v hlave? Tu maxi cosi priori, co som sem dala link, ze len 105€... pozerala som totiz potahy na Saskinu sedacku, a teda s postovnym ma to vyjde 60€ 🙄 Neoplati sa mi rovno nova sedacka? Drahy by ma roztrhol, ale ... no nie? Do takejto ruzovej s kvetinkami a tou emily ho dat nemozem... Tuto mozem predat s potahom, co je na nej, je krasna, tak pre dievcatko... s emily erdbeere... kludne ju niekomu za par supou posuniem hihi... len ma to tak napadlo...

ameanda
9. nov 2010

@anjelicek26
maly je fesi v tej stolicke, v takej by chutilo asi kazdemu babu 🙂
inac, ked som videla ako ti stoji, padla mi sanka 😅

anjelicek26
9. nov 2010

@ellysa - uz som to nasla, skorica obsahuje cumarin...

http://de.wikipedia.org/wiki/Cumarin

anjelicek26
9. nov 2010

@ameanda - no este ho musim drzat, aby stal, teda ruky sa ma drzi ako kliest, ale inak mu to ide...inak uz sa nakojil a spi na noc, s nim uz nic nehne...

A stolicka je mu este hooodne velka, mame kam dorast 😅 Ale je to taky fajny plysovy material, parada...

ellysa
9. nov 2010

@anjelicek26 no tak ja jej tam dávam také, že ani štipku, tak hádam jej to neublíži, heeeeeeeeeej posunieš????

ameanda
9. nov 2010

a ja mam otazku
zeleninku, ktoru davate ako prikrmy, kupujete speci v bio obchodoch (teda tie, ktore si nepestujete) ?

ameanda
9. nov 2010

@anjelicek26
aj nas maly je uz zalomeny, ja ho davam spinkat na pol siedmu a povacsine je vtedy naozaj uz v risi snov 🙂
ja stolicku este len musim kupit, tak sa pomaly rozhliadam, esteze davate linkace

anjelicek26
9. nov 2010

@ellysa - keby chces, tak ti ju mozem cez vianoce poslat 🙂 Teda ak by ti to vtedy stacilo, ideme 15.12... ti spravim real foto... neviem, ci mam v pocitaci nejaku... len keby mozem drahemu povedat, ze ju niekomu posuvam a objednavam druhu, aby nebrblal 😀 40€ vratane postovneho urcite postaci hihi

Tento potah to je, len na maxi cosi priori...

http://cgi.ebay.de/Concord-trimax-Autokindersit...

takyna
9. nov 2010

@anjelicek26 neviem anjelicek tohto zapekania a priberania slabsieho sa aj ja obavam, ale tvoj rad papka, cize sa to rozbehne urcite, my sme iny pripad, mne doktorka povedala , ze mame zacat s prikrmami od 5 mesiaca.
Inak sa budime veselo v noci kazde 2 hodiny, co pred tym 6-7 hodin v pohode prespala ☹

anjelicek26
9. nov 2010

@ameanda - v nemecku som kupovala vsetko bio, tu bude bio zohnat dost problem... zatial budeme na vyzivach, take mini mnozstvo sa podla mna neoplati varit... a ked zacne papat kusky, budeme musiet nieco vymysliet...

takyna
9. nov 2010

@anjelicek26 to aku vyzivku ste papkali?

anjelicek26
9. nov 2010

@takyna - to sa ti vazne tolko budi? Mne Max spi a teda vstavat bude az o tretej a potom az o siestej... a to normalne aj ked sa kojime... do troch mesiacov vstaval 2x za noc (uz od porodnice) a teraz uz je to len raz... dokonca par noci prespal celych az do tej siestej...

anjelicek26
9. nov 2010

@takyna - ze banana custard... takze bananova kasa od 4 mesiacov... bola som to extra kuk 😀 Aj ked jemu viacej chuti mrkvicka ci zemiak mam pocit, nie take sladke... chlap proste 😅

takyna
9. nov 2010

@anjelicek26 vazne, pred tym presne ako tvoj Max o 3 a 6 rano, ja neviem co sa jej deje ☹ , zuby to nie su

takyna
9. nov 2010

@anjelicek26 to su Hipky?, nevaris priamo a nepucis? ci?

anjelicek26
9. nov 2010

@takyna - my sme mali takych par noci, co sme sa vratili zo Slovenska, ale uz je dobre. Podla mna to moze byt prechodne, mozno ma rastovy spurt...

Hej, davam mu rovno hippky... aj ked davam je silne slovo... dostaval jeden tyzden na obed prikrm a teraz papa vlaste 7-8x v zivote.. cakam, kym mi prijde mixer, tak aspon mrkvicku, zemiacik, to mu budem robit sama... a potom neskor jasne, vsetky mäskove prikrmy, lebo tie hippky chutia a vonaju hnusne... ovocne hippky - pri tych ostaneme. Nikde v zime nezozeniem nestriekane ovocie takej kvality, ako davaju do nich... proste nezozeniem... a namrazene nemam.

puhinka
9. nov 2010

ahoj dámy... 🙂
neviem ako vy,ale mňa to počasie ničí...drobec zaspal o hodinu skorej...tak som vás prišla kuknúť,že čo máte nové 🙂

ellysa
9. nov 2010

@anjelicek26 no veď to tie výživky zeleninové sú dobré smrady 🙂 , ja som dnes malej uvarila a zamrazila kuriatko, čo sme boli kúpiť od farmára, tak sa teším, už má aj tekvičku aj mrkvu tak zamrazenú