icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

ellysa
13. nov 2010

http://www.pampers.de/de_DE/diapers-wipes-train... no u nás sú tieto druhy, ja som kúpila raz pampers keď som bola u našich tie žlté new baby a to bolo strašné, tie čo sú vyrobené v Poľsku to sú sáčky, mala som aj svojich pár, tak som ich dala našim nech porovnajú, bez toho aby som povedala ktoré sú ktoré a normálne neverili. Neviem aké predávajú v BA.

ellysa
13. nov 2010

@mici111 no tie čo dala anjelicek aj ja kupujem, som ani nevedela, že na SK sú nejaké iné alebo, že nejaké nie sú, to som prekvapená

niga
13. nov 2010

Ja som kupovala v DM pampers active baby - 3MIDI a 3 balenia po 96 ks ma vysli so vsetkymi zlavami 33,58€ - takze to tromflo aj AT, aj UK - wau, aky dobry pocit 🙂 Ale mozno nabuduce mi to zrataju a necham tam aj gate 😀

katka512
13. nov 2010

@niga presne aj moj maly ja mu idem pomahat aby sa pretocil na brusko a on si ide sadat 😵

@anjelicek26 To je dobra rada stou UM ze do prveho roka davat 1 po tej 2 sa viac pribera?
@puhinka ja som malemu tiez davala Nutrilon 400g za 10euro za dva dni ho vypil tak som presla na France lait to stoji 5euro a tiez je 400gram.
Inak ako pisete o plienkach ja som najviac spokojna s tymi z Tesca zelenymi vsetky mi precural okrem tychto.

katka512
13. nov 2010

@julinka2787 ahoj prosim ta sunar je kolko gramovy a kolko vychadza?

bealondyn
13. nov 2010

caute babule, tak ja som mala v noci 39 teplotu, katastrofa, naspala som asi 2 hodky. ☹ mala papala v pohode, lebo to bolo v polospanku, ale rano nechcela a hladovala asi 4 hodky, asi jej to naozaj bolo moc teple. ☹

@anjelicek26 kamosky tu davaju detom tie kukuricne chrumky, opytam sa, kde ich kupuju. 😉 a zacali davat asi od 7 mesiaca, strasne im to chuti.

julinka2787
13. nov 2010

@katka512 je to 600g a vychádza to rôzne. od 6,82 do 7,93. podľa toho kde kúpiš. ja kupujem najčastejšie v lekárni DR.MAX tam je za 7,50€. ale už som raz musela kúpiť aj za 10,70 v jedne dedinke, s jedinou lekárňou. 🙄

mojalili
13. nov 2010

AHojte kočky,
@anjelicek26 @bakatuska kočky, presne toto sme aj my mysleli, ze kupime velke drevene sanky, kde sa daju obaja, lebo by URCITE LILI revala o dušu 🙂

Dnes mame za sebou 3. den mrkvičky kočky, a navecer som mu skusila dat ryzovu kasu s MM, ta mu chutila....musela som ryzu, nakolko stale kaka (6x denne) z tych ATB....aj davam 3x denne biogayu, ale nic....uz nech je po nich....sople ma strasne kočky, ja fakt neviem co s nim.. ☹ ☹ ☹

chani
13. nov 2010

@mojalili uz nech sa ti ten tvpj drobcek da dokopy , chuda male.
no tak to ten nas kaka 7-8x denne stale, ato som dufala ze sa to casom upravi a bude menej ale pomaly bude mat 5 mesiacov a furt kaka ako ked sa narodil 🙂

mojalili
13. nov 2010

@chani TO vááázne, ved vy musite zarabat len na plienky 😀 Danko mal problem vykakat sa raz za dva dni a teraz takto...

Inak kocky dala som mu tu ryzovu kasu do mojho mliecka, chutiloooo mu to veeeeelmi, a zaidna reakcia zatial, tak budeme davat kasicku na noc, super. NO on je stale velky hlados, este teraz zjedol obe prsia 🙂 ALe nech papa, aspon vidim,ze ked je apetit, tak je mu lepsie... 😉

CO ste davali ako druhe k mrkve kocky???

ellysa
13. nov 2010

@mojalili zemiak

ellysa
13. nov 2010

@mojalili tak to je super, že Danko pekne papá, Olivia dnes mlieko Asi 80ml o 2.30, 9.00-150ml, 13.00-asi tri lyžičky príkrm, 17.00-90ml, 19.30 100ml, to je všetko,sa mi to teda zdá málo, neviem čo ju trápi, že nechce papať

bealondyn
13. nov 2010

@mojalili super, ze Danko tak pekne papa, urcite mu bude lepsie. 🙂 u nas to iste, kasa vecer plus obe prska, su to hladosi mali. 😀 a ja som tiez dala k mrkve sladky zemiak a potom tekvicu (butternut squash sa to tu vola), to mala zboznuje.

anjelicek26
13. nov 2010

@ellysa - tie kukucervy sa podla mna mozu aj skor, len je tam riziko udusenia... preto napr. detske keksy sa mozu - rozpucene- v mlieku od 6 mesiacov a do ruky od 9 mesiacov, kedy deti prehltaju kusky... podla mna ich drobci ale od pol roka mozu... teda neviem aspon o nicom, preco by nemohli

@bealondyn - keby si ich niekde videla, urcite mi daj vediet, Max sa straaasne zaujima, ked nieco jeme, bolo by fajn, keby ho mozem niecim takymto neskodnym ukludnit, nech si zuzle nieco aj on...

anjelicek26
13. nov 2010

@katka512 - no vela deti na 2-ku mlieko reaguje problemami zo stolicou a teda aj dost priberanim. Najväcsou nevyhodou je, ze fakt nesmies prekracovat maximalnu dennu davku aka je stanovena na krabici. A co spravis, ked sa tvoje dieta zobudi alebo vypyta o flasku viac? Nechas ho hladne? Alebo nestaci mi 130, ale chcelo by 160? Vies ako... jednotku mozes davat do aleluja... je to ako MM... nemozes nic pokazit...

@bealondyn - dufam, ze budes skoro fit. Ani som nezachytila, si chora? Prechladnuta? Ci nieco ineho?

@chani - to je teda kakos 😅 No ale ked zacnete prikrmovat, malo by to byt menej... Max kaka 2-3x denne a uz to mi prijde dost... lebo sa pri tom trapi strasne... teda ak dostane prikrm... mna to normalne nebavi... ked ho krmim, uz viem, aky s tym bude mat na opacnom konci problem... a najlepsie je to o siestej rano 🙄 A to on vtedy kaka zo zeleznou pravidelnostou.

Aj vase deticky tak prikrmy zapekaju? Maxa snad vsetko... proste vsetko okrem MM mu robi problem... tlaci ako sialeny a casto mu musime pomoct, neda sa na to pozerat... chudatko male... ked on mi ku tomu vodu nevypije... tak to ma take huste...

Dnes mal vyzivu o jedenastej a o osmej sa z toho vykakal, sranda, ze to tak rychlo prejde organizmom...

No uz sa tu nerozjimam nad kakanim, idem ja do hajan... obe deti mam inak nasackovane v posteli, tak ich idem odtial vyhodit 🙄

lenocka84
14. nov 2010

@anjelicek26 mozem sa ta opytat odkial mas tuto mudru vetu ze problemy s kakanim pri 2 UM??
my ho pijeme uz mesiac, a ziadne problemy nemame, kaka krasne 2x denne, bez problemov, takze neviem kde si to vycitala..

bzucinka2
14. nov 2010

@anjelicek26 nie nas prikrmy nezapekaju pekne kaka, no ale zatial spapa malicko, tak mozno neskor ked zacne viac papat 🙂

anjelicek26
14. nov 2010

@lienocka84 - to, ze vy problem s kakanim nemate je super - ale to neznamena, ze dvojka nie je tazsie kakatelna. Vy uz prikrmujete dlhsie, mozno to malemu ide lahsie. Uz je zvyknuty kakat viac tuhej zlozky, skrobov... ak papate vyzivky, tak ich tam ma.... a velmi vela deti s UM zapeka...a cim vyssie cislo, tym viac... mozno mate dobre UM a nerobi mu to problem... kazda znacka je ina a kazde dieta reaguje inak. To, ze vy nemate problem s kakanim neznamena, ze je to tak vseobecne.

lenocka84
14. nov 2010

@anjelicek26 ale tak kazde dieta ktore je na UM prikrmujeme skor, nie?
ved od 4m, tak snad uz kazde by malo byt zvyknute aj na tuhsie. a potom zavisi uz len na mamicke co dava.

anjelicek26
14. nov 2010

Jaj a este toto - dvojka mlieko sa ma dat najskor - prave kvoli skrobom (ktore su pridane na to, aby viacej zasytili) - ak dieta dostava uz minimalne dva tuhe prikrmy... a to nase 4-5 mesacne deti urcite este nie...

lenocka84
14. nov 2010

@anjelicek26 my sme amli uz 2mesiace prikrmov za sebou ked sme presli na 2UM, takze v tom problem nie je.
teraz pije mliecko max 3x denne, na ranajky, obcas na obed ako dokrmenie a vecer ma kasicku
ostatok uz len normal strava

anjelicek26
14. nov 2010

@lienocka84 - v tomto nechcem moc mudrovat, my na UM nie sme... len viem, co som citala (mozno niekedy az moc 🤐 ). Ale lekari odporucaju davat pre mliecko co najdlhsie... kludne cely cas, co pije UM... kvoli stravitelnosti, zlozeniu, nezatazuje traviaci system. Len ak ma mamina fakt pocit, ze to dietatu nestaci, ze sa skracuju intervaly medzi flaskami pod dve hodiny... to vtedy treba zmenit. Inak davat dalej pre a prikrmit prikrmom, ak ma na to dieta uz vek.

Nemyslim to priamo na vas 🙂 Vsak kazda mamina vie, kedy je jej dieta hladne...

lenocka84
14. nov 2010

@anjelicek26 ja mam doma maleho zruta 😅 , ale nastastie mi spapa aj zeleninu aj ovocie, aj masko, takze mliecko fakt tie 3x denne, a staci, nastastie 🙂

takyna
14. nov 2010

@bealondyn a z coho teplota? dufam, že ti je už lepšie 🙂
Ahojte babule 🙂
Malá je dneska trošku umrnčaná a to očko máme stále zapálené , tak neviem či neskočím na to očné, mávajú aj vaše detičky občas v očku, hnisík, alebo mihánicu, my pravidelne 😒

chani
14. nov 2010

@mojalili nuz obcas to tak vyzera, kazdu chvilu kupujeme len plienky utierky a kremy na ritku 🙂

chani
14. nov 2010

@anjelicek26 jaaaj to zase ten nas kakos ani nevie ako to z neho ide, ani sa nemusi namahat a striela pritom prdiky ako z dela a vsetko len tak akoze mimochodom hehe napr dnes v noci.som ho v priebrehu 40 min prebalovala 3x, lebo zakazdym ked som ho dala do cistej tak sa pokadil 😀

marcelka123
14. nov 2010

Caute kocky 🙂
My dnes mame 5 MESICOV!!! 🙂 🙂 🙂

Chcem sa vas opytat na radu.. Mala sa v noci casto budi na to ze je rozbalena, poskrucana.. zabalim ju do deky, aj do perinky a deky ale ona z toho v noci vycuva a potom placka.. a to sa casto opakuje.. neviete nieco poradit ako jej dopriat neruseny spanok? Dostane sa zo vsetkeho a neviem ci by spala len tak napr. vo spacom vaku.. aj tak by cuvala, krutila sa a budila. Vase tak nelozia???

A inak uz sme presli na prikrmy. Cca 2 tyzdne mrkvicka, mrkvicka+ zemiak a vcera prvy raz mliecnu kasu ryzovu s bananom.. Skusala som raz aj mliecko bebu, ale nechcela, akosi sa jej malo ziada posledne 4-5 dni mliecko.. asi ju musim nechat vyhladovat na 4 hodiny...

V poradni nam Dr predpisala homeopatika na kosti, lebo ma trosku iny hrudnik, tvar a poti sa na hlavicke a hned vedela ze jej chyba vapnik... takze my uz bolo jedno ci aj mliecko UM ci kasicka... no snad sa to da do poriadku...

Inak idu na 2 dolne zubky 🙂 Znasa to statocne Zlatulka... zatial to ide pekne .. tuk- tuk- tuk- mame aj taky navlek so stetinkami na prst - prstacik sa to vola- aj s bio gelom.. miluje ked jej tym masirujem dasienka... smeje sa a je pokojna a asi jej to robi dobre .. je to statocne dievcatko 🙂)

bealondyn
14. nov 2010

ahojte maminky, no uz mi je lepsie, teplotu nemam, ale boli ma cely clovek a hlavne hrdlo. 😖 asi som nieco chytila, ked som bola s malou u lekara, aspon ze ona je v poriadku. len dnes nechce spat, je uz od 7 hore a naposledy papala tusim o 5 rano, len si teraz trosku cucla a nechce. 😕

@marcelka123 tak vsetko najlepsie k 5 mesiacikom. 😵 no nasa mala odkope kazdu prikryvku do 5 minut, takze pekne spava vo vaku, aj ked mam niekedy pocit, ze jej musi byt teplo. ona moc necestuje po postielke, len rozhadzuje nohami. 😀 ten vak je super, vyskusaj. a preco davas malu do perinky? to sa ti tam este zmesti? mozno jej vadi, ked je taka uviazana, Isabella spi zasadne len s rozhodenymi rukami aj nohami. 😀

bzucinka2
14. nov 2010

@marcelka123 cooo ty balis este do perinky??? no nas by to uz nezniesol, on potrebuje slobodu pohybu, lebo tiez sa v postielke rozvaluje 🙂 ja by som skusila radsej u teba ten spaci vak, z toho nemoze vyliezt, ved to je zapnute .-) a nemoze jej byt aj teplo a preto sa budi ?
@bealondyn aj my mame dnes nejaky zly den, spat by aj chcel ale po 15 minutach sa zobudi so strasnych placom, asi tie zubky ho riadne hnevaju ☹

ellysa
14. nov 2010

baby ja som tu 15 minút písala litánie a neposlalo mi to
😠
@anjelicek26 no super tie chrumky, a nebudú sa im lepiť na podnebie? a vďaka za radu s tým mliečkom, ja som chcela prejsť už na dvojku, tak ostaneme pri pre.Prosím odfotíš Sašku v tej stoličke pre Maxa?

@marcelka123 všetko naaaaaaaaaaaj
inak Olivia dnes dostala tú riekankovú knižku od FP a má veeeeeeeeeeeeeeeľkýýýýýýýýýýý úspech