icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

bealondyn
18. nov 2010

babule aj u nas asi konecne pojdu zubky, lebo mame vsetky priznaky ako popisuje @anjelicek26, hlavne papanie nula bodov a umrncana je strasne len u ocka sa trochu ukludni. 🙂

@anjelicek26 podla mna by si nemala Maxa az tak porovnavat vo vyvoji s nasimi detickami, ked sa narodil o 3 tyzdne skor, nie? asi to urobi nejaky rozdiel, ale to si len ja myslim...napadlo ma, ze mozno preto tak zle reagoval aj na ockovanie, chudatko zlate. ☹ vsade pocuvam, ze deticky by sa nemali porovnavat, kazde je ine...on ma napriklad najsilnejsie nozicky tu z junovcatiek, ved uz stoji! 😉

no a ja mam zase teplotu 38, svihne maaaaaa, nemala som od nedele vecera a vcera som bola vonku, uz mi doma s malou sibalo a takto to dopadlo. ☹ je to hrozne, ked sa chora musim starat o babatko a hlavne ju nosit, ked ma boli kazdy sval... 😖

ellysa
18. nov 2010

@mojalili to už je riadna šelma 🙂

ellysa
18. nov 2010

@anjelicek26 presne ako píše bea, teraz je to fakt mesiac hore dole, určite sa nedajú porovnávať, navyše bude sa to meniť zo dňa na deň...

chani
18. nov 2010

no druhe ockovanie za nami, zatial ziadna reakcia, tak hadam bude dobre, statocny chlapcek, len chvilocku zaplakal 🙂
aktualne miery: 5830gramov a 64 cm, takze porodnu vahu sme uspesne zdvojnasobili 🙂
a teta lekvarka povedala ze o tyzden mozeme zacat so zeleninkovymi prikrmami, tak pojdeme na to, sama som zvedava ako mu to bude chutit 🙂

chani
18. nov 2010

a este pozerala mu dasienka, ze zubky su tam uz pripravene, len tazko povedat ci sa zacnu prereziavat o tyzden, dva alebo mesiac

bealondyn
18. nov 2010

baby toto ste zachytili? zvysenie materskej:
http://tvnoviny.sk/spravy/ekonomika/socialny-vy...

anjelicek26
18. nov 2010

Jej babulky ste fakt zlate, len asi kazda mamina si robi kopuuuu zbytocnych starosti a vypnut hlavu sa uplne neda... ked sa nad tym zamyslim, tak aj ked sme tri tyzdne skor narodeny, tak uz pred mesiacom strojnasobil svoju porodnu hmotnost a narastol 19 cm, co je podla mna uzasne... to, ze teraz stagnuje, no mozno uz stacilo aj s priberanim 😅 Bude to zubkami... No a k prikrmom, teraz aj tak nic nechce, ani usta neotvori, to poznam od Sasky, ak isli zubky, zas sme boli len na MM... ale tak nevadi, MM mam dost.. zvladneme to... este sa napapa normalneho jedla...

@bealondyn - ty nech si co najskor fit, ako pises, neni nic horsieho ako byt chora a aj tak musiet fungovat na 100%, lebo babo ta potrebuje...

anjelicek26
18. nov 2010

@mojalili - no na to sa tiez netesim, Saska ma par krat skaredo pohryzla, ja som ju vzdy ustipla do nozicky a vzala jej prsnik... ale tyzden to trvalo, kym to pochopila potvorka.. snad Max hryzt nebude. Ale tak oni su este blbucky a nevedia, ze to boli...

bealondyn
18. nov 2010

mna uz mala hryzie teraz s tymi bezzubymi dasienkami a viete ako? ak ju nieco vyrusi pri kojeni, nejaky zvuk alebo tak (co je velmi casto), tak otoci hlavku nabok, kuknut co sa deje, aj s mojou bradavkou v puse a zakusnuta. 😖 musim ju to odnaucit, kym bude mat zubky.

bealondyn
18. nov 2010

@anjelicek26 dakujem, snad nevadi ak si davam kazdych 6 hodin paracetamol. 😖

anjelicek26
18. nov 2010

@bealondyn to hej, lebo so zubkami, aj ked je to len par dni, kym sa to odnaucia, budes liezt na stromy od bolesti 🙄 Ja sa najviac bojim o Maxov palcek, v spanku si to neuvedomi, nech si ho nedokuse chudatko moje malinke 😢

anjelicek26
18. nov 2010

@bealondyn - moja doky tvrdi, ze staci polka a radsej castejsie, nech ta teplota nestupne. Paracetamol by fakt vadit nemal, ani ked kojis, vsak ten sa moze aj v tehu. Cely paracetamol vraj len na migreny 😝 Dufam, ze budes coskoro fit! A lepsie fungujuca mamina na paracetamole ako mamina, co lezi s horuckou v postei... na tom sa snad zhodneme 😉

ludka_r
19. nov 2010

Ahojte
Tak som tu po veľmi dlhom čase. Naposledy sme mali problémy s pasením koníčkov a priberaním. To sa našťastie upravilo. Uvidíme, ako pribral, lebo ideme na poradňu až v stredu po 7 týždňoch, ale koníčky už pasie pekne. Teraz sa snaží aj pretáčať, ale stále mu pod bruškom ostáva ručička. Je to inač sila, taký veľký chlapec, a ešte sa nevie pretáčať. 😖 Pravdepodobne bude všetko robiť neskôr. Na druhej strane, myslím si, že rozprávať bude ako jeden z prvých (bude po mne, ako aj starší synáčik 😀 )

Inač, musím sa pochváliť. Moje deti túto jeseň neboli ani raz choré, ani len nádchu nemali. Som tomu ozaj rada, lebo okolo nás každý chorý. ☹

mojalili
19. nov 2010

BAby, ten moj viťúz mi zlieza z kočíka (sportiaka)...da sa na brucho a pekne dole zacuva...ach jaj..." nuz, mamo zapinaj pasy.."

ellysa
19. nov 2010

@bealondyn no to by bolo aspoň nejaká zmena k lepšiemu pre mamičky, ale dosť pochybujem, že to schvália už od 1.1. respektíve ak schvália budú to ešte 5x za rok novelizovarť, chcú toho pomeniť celkom dosť a také rozsiahle zmeny sa za dva mesiace robiť nedajú, viem o čom hovorím robila som v tejto oblasti

ellysa
19. nov 2010

@mojalili no to je šikulka 😉
oliv už plazí ostodušu, nesmiem ju spustiť z očí, lebo je všade, najnovšie vyťahuje odvšadiaľ veci

mojalili
19. nov 2010

@ellysa HEj, videla som na videu, sikulka je to 🙂 Tie vlasky, ja z nich som namakko 😀
Danko ma buntosil celu noc, hruuuuza s nim, pekne na mna vysmiaty o 4.30, no nepolubte ho 😉 Nic, idem i ja do hajan, vcera sme s muzickom poupratovali, mam navarene dukatove buchticky aj sekanu so zemiakmi, tak mam klud, idem si zdrieeeemnut 🙂

lianka22
19. nov 2010

@ludka_r
fíha to sme riadne pozadu, keď tu čítam, že niektoré deti už takmer lozia. My máme zatiaľ aj problém s otáčaním sa. Teda z chrbátika na bruško opačne to ide... 😒

julinka2787
19. nov 2010

@lianka22 neboj nie ste pozadu. veľa detičiek sa tu ešte neotáča vôbec. ani moja tatianka. veď ono to príde... akurát včera ma bola pozrieť kamoška, čo má 7,5mes dcérku a že sa jej 4dni dozadu prvýkrát otočila na bok nie to ešte pretočila. takže pohodka. každý napreduje svojím tempom. 😀

niga
19. nov 2010

Vcera som bola u neurologicky kvoli pretacaniu a som si povedala, ze som tapa, ked som videla s akymi dietatkami tam cakaju. Proste som si len vypocula, ze je ukazkovo ziveny, vsetko vyborne vyvinute, vie sa pretocit, ale robit to nebude - proste absolutny lenivec. Mam ho motivovat-ale ani prsnik nepomaha 😀 Ked ho dala na styri, zadusal sa od smiechu a to bolo vsetko. Spominala, ze to ma stazene aj svojou dlzkou 73cm. Odporucila cvicenie na fit lopte, ked nemozeme chodit na plavanie.
Vobec sa tym nestresovat, hlavne ze mame pohodove babatka, vsetko dobehnu. Ked pozeram vase videa sikuliek - aspon sa pripravujem co ma caka.

zojec
19. nov 2010

dievcata, ani moja sa este nepretaca... akosi je to pre nu asi "nuda" 😀

niga
19. nov 2010

no, nakoniec nas tu je az az.

niga
19. nov 2010

@zojec Prosim Ta, nevies mi poradit ake velkosti ma Next - ci vacsie alebo mensie? Ja mam 36-38 a neviem aku velkost si mam objednat. Dakujem

zojec
19. nov 2010

@niga next ma asi trosku vacsie.. ja nosim tu na sk (teda nosila som) velkost 42, v nexte som obliekla velkost 12, tak si myslim, ze tebe velkost 8 a mozno aj 6 moze byt dobra.. to treba vyskusat.. mala som topy aj 10tky a gate aj 14tky.. ale @anjelicek nosi take male velkosti tak ti mozno poradi 🙂

mici111
19. nov 2010

cafte, mne dosla dnes autosedacka 🙂 krabica jak svet 😲

ellysa
19. nov 2010

no baby, men povedali kamošky, čo majú 10m bábätká, že teraz to pôjde skokom, jednoducho sa budeme diviť, ako postupujú, z jedného dňa na druhý budú vedieť nové a nové veci, treba si len počkať, potom budeme spomnať ako bolo super, keď len ležali 😀
Ja si myslím, že keby sme nechodili na plávanie, asi ešte neplazí, len si tam asi parádne posiluje svalíky

my sme sa vrátili z prechádzky, začalo liať, tak spala asi 20 minút

bealondyn
19. nov 2010

baby, naozaj to nemozeme az tak porovnavat, ved sa len zbytocne stresujeme... moja sa tiez pretaca len z chrbatika na brusko, opacne este ani raz a to je tu jedna z najstarsich. 🙂
budme rady, ze su zdrave a spokojne a nemusime riesit horsie veci, ako je nejake pretacanie...

deniskateniska
19. nov 2010

ja som bola vcera kamosku kuknut, maly ma 8 mesiacov a beha popri nabytku, no ale ked som ho videla naposledy pretocil sa, ale toto stvornozkoval, lozil, nasmu romankovi chcel ruky jest 😀 😀 😀 no ale fakt ani sa nenazdame a pojdu do skoly 😅

niga
19. nov 2010

@zojec dakujem, prave som zistila, ze su vypredane, tak som nakupila 😉

deniskateniska
19. nov 2010

@bealondyn suhlas totaaaaaaaaalny.... presne, porovnavanie, prepana co maju robit maminky ktorych babatka su pozadu odost.... musia mat hlavu v smutku ze sikovnejsie deturence nieco vedia a oni nie.. kazdy sme iny, nieco robime skor nieco neskor... my lezkame a co... 😀 😀 😀 presne tak budme radi ze sme zdravy 😉