Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@zojec
tiez som chcela vydrzat a zacat s prikrmami od polovice 6teho mesiaca
ale doktorka odporucila zacat uz aspon s polievockami
a ked vidim ako sa maly neskutocne tesi, ked vidi svoju krmiacu lyzicku... 🙂
takisto otvaranie ustociek, ked vidi dospelych jest, on sa vrha ku stolu, ze ho olize/ohryzka 😀
no a nedaj mu 🙂
tak zatial aspon jeden prikrm na obed a sem-tam ovocie popoludni, vzdy ho ale este dokrmim MM
caute
dnesny den bol hrozny Baruska mala hrozne vysoke teploty 39,7 a nie a nie klesnut esteze Dominik bol poslusny a dufam ze to od nej nedostane
@babulina jej to je super vecicka na tu stolicku to musim aj ja pokukat niekde na nete ale neviem pod akym nazvom hladat (navlek na stolicku ?)
@angie267 no to ina sikovnica ked uz sedi 😉
Ahojte maminy,
ja som ku vam sice prvykrat zavitala, ale potom so msa uz neozvala, akosi pri dvoch detoch je to uz narocnejsie, ked chce clovek co to aj doma postihat 🙂 .
Vidim, ze ste riesili prikrmy. Aj my uz papkame zeleninku a tri dni mal na prvu veceru kasu ryzovu. Mliecka mam dost, ale mam aj veeelmi bohate skusenosti so starsou dcerkou. Tu som bola rovnakeho nazoru ako ty Zojec, hoci lekarka mi tiez odporucala zacat skor, kvoli tej adaptacii chuti deticiek. Cakala som, nedala som nic skor, ako bolo pisane. No a potom som sa isla zblaznit. Riadne sme sa s jedlom natrapili, Simonka sa do 14 mesiacov kojila a cuckanie si vyzadovala dost casto, odmietala vsetky nove nevyskusane veci a to jej ostalo dodnes bohuzial. Aj ked ako chodi do skolky je to lepsie. napriklad som sa bala, aby si nezvykla na sladku chut ovocia, tak som ho stale odsuvala a ona si nan nezvykla vobec. proste mi dlho dlho ovocie potom odmietala, len par lyziciek. Takze uz tomu az tak neverim, vsetko su to dost teoreticke pristupy. Moja lekarka mi aj teraz kazala davat uz polievocku a v 7. mesiaci pridat lepok, bud pecivo, alebo krupicku do polievocky.
No a kojit chcem isto aj nadalej, aj ked neviem, ci to malo na Simonkinu imunitu az taky vplyv. Ked sme sa kojit prestali, byvala hrozne casto chora, az som bola zufala. Ale aj momentalne robim vsetko pre to, aby sme to potiahli. Ked mam malo mliecka, uzivam tie kapsule More milk, zaberaju fantasticky.
inak noc po očkovaní celkom fajn, až na to, že sa o 4.00 zobudila ado 5.00 nie a nie zaspať a teraz je taká umrnkaná a mám v zadočku teplotku 38,3, tak som jej pre istotu dala čipok. Môžem s ňou ísť na prechádzku?
kedy sa to opäť prejavuje ten "šprut?" nie teraz niekedy? celúúú noc bol na prsníku a keď nebol, tak sa mi snívalo, že je🙂
k príkrmom, Maximko je neskutočný, vidí niekoho jesť a hneď sa na nás vrhá, takže v kuse mám už pre neho pripravené, jabĺčko, banánik, dnes prvý krát kuracie prsia, zemiačik, broskynka, tak dal 5 lyžičiek🙂, jablko je kyslejšie, ale papá🙂
@fatimuska - zlaty nespavec 😵 My sme mali teraz par takych noci a s rastom to nemalo nic, vyliezli nam zuby. Teraz ako sa prerezali uz druhu noc spi fajn, budi sa len 1x... aj ked od tej pol druhej je nalepeny na mne v posteli a odmieta ist do svojej 😝 A ja nemam nervy sa s nim mordovat, tak spime spolu 😝
@ellysa - kludne chod von, obom vam to prospeje. Mala sa aspon pekne vyspi v kociku. Cerstvy vzduch nikdy nie je na skodu... len nechodte do nejakych obchodakov a podobne, predsalen je po ockovani nalomena imunita, nech nieco neschytate.
@okacka - toto hej, tiez mam par kamosiek co dlho cakali a deti potom bojkotovali jedenie a vytrapili sa riadne.. nemyslim do pol roka, mam kamosku co kvoli alergiam cakala do 8 mesiacov a teda mala nechcela fakt nic, ani za ten svet... dodnes zle papa...
@angie267 - mala ti uz uzasne sedi, sikulka 😵
@fatimuska - Max mal vcera po prvy raz spenat, sa tesim na to kako 😅 My mame len ten jeden prikrm na obed a bude to tak aspon do siedmeho mesiaca.
@kuriatko33 - chces kupovat bugaboo? Podla mna je to strasne neprakticky kocik... fakt len na take vychadzky do mesta, inak fakt ze vobec. No asi rozhoduje, na co ho chces mat... ak mas este z 3-kombinacie sportak do terenu, tak to staci, ak nemas, tak je to blbe... nie vsade su dlazdene chodniky
Ahojte, idem sa pochváliť. myslím, že moje telo mlie z posledného, za posledný mesiac postupne: mykóza, prvé krámy, zapálené nehty, bolesti hlavy a plný nos,od nedele suchý kašel a od včera zápal močových ciest. Mm stále pri robote, vypína komp o 2 v noci a malému idú zuby, reve už týždeň.
Povedzte mi ako sa z toho nezblázniť, keď už ani chodiť neviem, stále cítim žiletky. 😢
@jarus8 och moja ... tak to sa mas teda cim "chvalit" mala by si si trosku oddychnut, kazda choroba prameni zo stresu.. :( mal by ta muz zobrat niekam vyvetrat.. lebo takto dlho nevydrzis.. ☹ ja som uz trosku fotila na vianocne pozdravy .. a v lavoriku, provizorne kupkanie u babky 🙂
@jarus8 uff tomu sa hovori ze ked sa ondeje tak sa ondeje vsetko naraz ☹ ja som tie mocove mala minuly tyzden des ahruza ani neviem ako som sa k tomu dostala, mas to tazke, zisla by sa pomoc, snad to coskoro skonci, teda minimalne tie tvoje tazkosti bo zubky asi budu behy na dlhe trate.
Ahojte, myslite, ze su lepsie koberce penove alebo tie co maju v draciku - puzzle?
@zojec - zlatá je Mikuláška 🙂
čavte baby, no ste toho popísali, my sme dnes dlhšie pospali, teraz sa dieťa hrá na deke a čumí na telku, len škoda, že tam nie je žiadna rozprávka a po satelite sa mi nechce hľadať, minule tam ostro sledovala dáku rozprávku aj sa smiala - neviem čo , ale niečo ju tam zaujalo 😀
@jarus8 - juj, moja, ty si rýchlo nájdi niekoho, kto ti vypomôže keď chlapa máš takého zamestnaného, musíš si dobre odpočinúť a liečiť sa, brusnice sú fajn aj čaj z nich a nepi minerálky ani bublavé vody - to dráždi, a odvar z petržlenu a zeleru - to je tiež na močové cesty, len aby sa ti to nezapálilo príliš, ja mám s tým bohaté skúsenosti - zakaždým skončím na atb ☹
@niga ja som objednavala z tej stranky ako @ellysa myslim, ze to je
http://www.peknehracky.sk/sk/produkty/penove-hr...
ale nam sa to uz rozpadava, resp. nedrzi pokope ten koberec a mala ho uz zacala rozoberat a zuzlat 😀

@mojalili no moja potiahne od 7mej kym nejdem spat, potom sa zobudi nacucka a spi do 4tej.. a potom snad kazdu hodinu cucka... 😠 spi na mne nalepena celu noc.. nemozem sa ani pohnut poriadne.. opicka mala.. brutalne je na mna naviazana...