icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

julinka2787
24. nov 2010

@ellysa neboj aj ja som besnela prvý raz pri jej chorobe. nám tak povedala dokina, že do čierneho čajíku slabšieho rozrobiť babánik. no môže ale veľa nie. ja osobne som tento receptík neskúšala, nechala som si ho ako poslednú možnosť. zabrali aj tie predošlé. našťastie. teraz keď občas začne hnačkať, tak jej najbližšie papanie alebo aj dve papania robím do tej ryžovej vody. a zaberá.držím palčeky.

anjelicek26
24. nov 2010

@ellysa - ja mam druhe a aj tak, akonahle ho nieco boli, chytam paniku. Je to podla mna normalne, najradsej by sme zobrali vsetku bolest sveta na seba, len aby tie drobatka nemuseli trpiet...

niga
24. nov 2010

@ellysa chuda male, prajem skore uzdravenie.
Mne volal dr, ze zase zistili z vyteru bakterie, ktore tam nemaju co robit. Nas sa drzia ako klieste.

kuriatko33
24. nov 2010

@anjelicek26 nam pomohli na zubky prirodne vyrobky osa to su homeo tabletky a osanit gel, vyskusaj 😉

chani
24. nov 2010

@ameanda Petko sa tak pretocil vcera, ale kedzesomsa zrovna v tej chvili pozerala inam, tak ani neviem ako sa mu to podarilo a kedy to zase zopakuje 🙂

julinka2787
24. nov 2010

aj mne sa tatianka začala pretáčať presne na jej piaty mesiac, ale len na bruško a aj to len v súkromí postieľky, takže to nikto nevidel... len keď mi tam začala pišťať, tak som ju našla na brušku. a to už aspoň zo sedemkrát, ale pred nami len na chrbte leží, alebo sa na bok zvalí. na bruško ani za svet. 😀

chani
24. nov 2010

@puhinka gratulacia k zubkom, nam akurat moja mama pozerala, ze ma spodne dasienka take, ze vyzera ze tie pojdu kazdu chvilu,tak som zvedava, kolko to potrva

chani
24. nov 2010

@mici111 inak svokra mi hovorila, ze v Bratislave pri Carrefoure v Petrzalke co su po boku zvonku take obchody urobili dake indoorove ihrisko pre deticky, este som tam nebola tak neviem ako to vyzera, ale velmi dobry napad

chani
24. nov 2010
lenocka84
24. nov 2010

ahojte mamicky
ako sa mavate? my dnes mame tazky den za sebou a asi bude aj tazka noc

ellysa
24. nov 2010

@chani hej už som si to tam všimla ale nepozerala dnu
inak nám idú do toho všetkého ešte aj zúbky, už má normálne na dotyk hrbolčeky dole a keď jej to chytím začne zúrivo plakať ☹ , som jej dala čipku, doktor kázal, že ak bude plakať, aj keď nebude mať horúčku mám jej ju dať a sa mi zdá, že trochu lepšie, teraz pol hodinu obžužlávala tú kefku,a teraz žuje mužov prst, aj on už chvalabohu prišiel 🙂

julinka2787
24. nov 2010

@ellysa má čípok nejaký zmysel, keď má aj hnačku?aby jej to ešte viac nedráždilo riťulu. radšej by som dala sirupček.

anjelicek26
24. nov 2010

@ellysa - nechcem byt moc mudra, ale tu hnacku moze mat kludne zo zubkou a nie z nejakeho virusu. To by bol mozno aj ten lepsi pripad, ako nejaky bacil... robili jej vytery?

anjelicek26
24. nov 2010

Lebo teda ak by to bolo zo zubkov, tak mozes kludne davat mliecko... isteze zmiernovat hnacku bananikmi, ryzou a podobne, ale nemusi byt na diete, ako keby mala nejaku pliagu v crievkach...

jarus8
24. nov 2010

tak ja sa opäť idem pochváliť, čo sme dnes zažili. Poradňa super, Branko má 7670g a 69 cm. Dnes dostal prvé očkovanie, zatiaľ je ok, ani neplakal. Kúpili sme panadol baby, keby stúpla teplota. Ako ste robilli tie zábaly na nožičku?

A teraz ja: silný zápal močového mechúra, idem od večera na antibiotiká. Takže potrebujem poradiť. Musím malého úplne odstaviť, moja lekárka mi povedala, aby som kúpila nutrilon 1 a dávala mu podľa dávkovania na škatuli. Čo si o tom myslíte, nutrilon 1 je dobrý? A akú fľašu a cumeľ? Máme sklenené fľašu od mam, ale vôbec netuším aký je tam cumeľ.
Prosím poraďte mi, lebo mi už ide hlava kolem. Najviac ma bolí to, že ho musím odstaviť. 😢
Mm ide do lekárne, tak nech vieme čo má pýtať.

ellysa
24. nov 2010

@anjelicek26 ale kdeže, rakúski lekári, pozrú a vedia, nie? inak aj mňa napadlo, že ju skôr bolia zúbky, lebo je naozaj ako nepríčetná, keď sa jej tam chytím, ona ani nemala hnačku, kaka normálne -trošku redšie ale nie vodu len stále a on jej počúval bruško a povedal, že tam počuje ako jej niečo v brušku neviem čo (tam už moja nemčina nesiaha)

@julinka2787 to že na bolesť bruška

anjelicek26
24. nov 2010

@jarus8 - napis tu laktacnej poradkyni, ona ti poradi. Odstavit urcite nemusis. Mliecko odstriekavaj, v normalnych casoch a aj v noci a ked doberies antibiotika a maly bude spolupracovat, mozete sa ku kojeniu vratit. Ja viem, ze je to robota, ale urcite to za to stoji. Dovtedy ho krm mrazenym MM alebo UM. Zvladnete to, urcite! Na kolko dni si ich dostala??

Nutrilon je vraj dobry, aj Beba, kazdemu sadne nieco ineho. Ja som teraz objednala flasky od medely na krmenie materskym mliekom - je tam taky specialny cumel. A vraj MAM flasky su skvele.

Drzim palec, nech je ti coskoro lepsie!

anjelicek26
24. nov 2010

@jarus8 - a su antibiotika, co sa mozu aj v tehu a aj pri kojeni. Priplaca sa za ne, ale su aj na zapal mechura, viem na 100%, aj pri Saske co som ju kojila som mala 2x silny zapal. Dostala som vzdy antibiotika - su to take v prasku a treba ich brat kazdych 6 hodin, rozpustaju sa do vody. Je to dobry blivajz, ale zaberaju a neohrozia ani kojace babo. Nastastie je moja lekarka maximalny podporca kojenia a v tomto mi fakt pomohla a chapala ma. Neskusis zavolat gynekologicke? Ci ta ti kazala odstavit? Urcite tu napis laktacnej poradkyni, ta ti tiez bude vediet poradit.

anjelicek26
24. nov 2010

@ellysa - zvaz to, urcite to ten den-dva bez mliecka prezije a dieta jej neublizi, ale este ju takto trapit ked ju aj tie zubky trapia. Max sice hnacky nema pri zubkoch, ale pri Saske to bol jasny prikaz, ze do par dni zuby polezu von...

jarus8
24. nov 2010

@anjelicek26 určite si budem odsávať, aby sme potom znova rozbehli, tabletky mám na 7 dní, potom mám počkať ešte 4 dni a začať znova dojčiť. Mne ide o ten prechod, viem, že aventky majú cumle rozdelené podľa mesiacov a neviem, ktorým mám začať.

jarus8
24. nov 2010

@anjelicek26 a kde su tu píše laktančej poradkyni???

anjelicek26
24. nov 2010

@jarus8 - moje obe deti aventky flasky vobec nechceli, len prso prso, my sme skoncili zo suplementorom v nemocnici, ked mi mliecko odislo, ked mala 4 mesiace... flasu ani keby mala hladom padnut. Blbe obdobie to bolo.

Nepouzivala Monky taky suplementor - hadicku - na prsnik? Mozno by to tak bolo najjednoduchsie... ale to by dieta asi aj MM pilo,co nesmie...

Snad baby co maju deti na UM lepsie poradia. Mrzi ma to, drzim palce.

ellysa
24. nov 2010

@anjelicek26 no asi budeme na diete trošku, on hovoril, že tak má vydržať do zajtra a ptom jej už mám do tých ryžových vločiek pridávať pomaly aj mliečko, no uvidíme, poobede mi pekne spapala tú ryžu s mrkvičkou, už si pýta mliečko ale nadájam ju čajíkom a večer bude najhoršie, uvidíme či spapá kašu

ellysa
24. nov 2010

@jarus8 avent cumlík 1 má takú pidi dierku dvojka má tie pidi dierky dve, neviem, ako rýchlo tečie z prsníka, ale možno by som už kúpila 2 jku,moja pije 1kou už iba vodu
mliečko pije z mam a tam jej stačí jednotka, tie dierky sú nejaké väčšie ako na aventoch, dvojkou by to mliečko až lialo, z dvojky mi pije, keď jej tam zarobím redšiu kašičku

jarus8
24. nov 2010

@ellysa aj ja mám fľašu tiež mam, a je tam jedna dierka, ako zistím ako bude tiecť?
A je dobré dať mu nutrilon 1? Ja sa v tom vôbec nevyznám, ale viem že nutrilony sú očíslované.

puhinka
24. nov 2010

@anjelicek26 ,no tak úplne bez povšimnutia nie 🙂 už dva dni je neznesiteľný...ale je to moja láska a my to prežijeme 🙂
@miculienka ,hej niektoré recepty sú dosť nezmyselné,ja sa len inšpirujem,ale vždy urobím podľa seba 🙂

puhinka
24. nov 2010

@chani ,držím päste,aby čo najkratšie,bo my sme ich už vyše mesiaca mali tesne pod ďasienkom,že boli úplne viditeľné a vyšli až teraz...no až...aj tak je to skoro 🙂

anjelicek26
24. nov 2010

@puhinka - ty si z Cunova? Pri Seredi? Moj tatino byva kusok odtial hihi 🙂

ellysa
24. nov 2010

@jarus8 pozri na bok toho cumlíka je tam číslo v krúžku ak je 1 alebo 2 tak v pohode