Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@bealondyn vies co ja som celkom z tych stastnych, po prvom cisarskom, som kojila uz v nemocnici...pri patovi uz druhy den, a vlastne v nemocnici pato vobec neschudol,tym ze hned papal....co sa vsetci cudovali.....a vlastne nikdy som nemala ani ziadny zapal.... ale nic extra nerobim,skor som naozaj z tych stastnych...jedine co ma velmi prekvapilo,ze pri kojeni tak bolia bradavky, to som fakt necakala, ze sa budem mesiac zvijat.....
asi to je odmena za tie moje porody 😒
ahojte kocky..pls neviete mi poradit? Sarka ma rucke taky ako keby ekzem..uz to tamma dost dlho a nelepsi sa to..je to take akoby suche a supinkate trosku..cim jej to mam natriet?
@zzz - tak foto nebude, v rannom strese som na to total zabudla. Sikula. Odniesla som oba do skoly, na jeden som dala hore este dalsiu vrstvu ovocia a zelatiny, vyzeralo to fajn. Len rano kocar, Saska a dva kolace bol nemozny ukon. Takze som najprv odviezla v kocari kolace a potom sla do auta pre deti 😅
No a to nehovorim o rannom skriabani okien na aute a o tom, ze draheho blbe auto neznasam. Diesel a este ma start-stop, co ma privadza do nepricetnosti, ked sa auto stale vypina.
No a Max je veru papkac, on papa rychlo, otvara pusinu ako vtacatko. Teraz napriklad bol nakojeny pol hodinu dozadu, ale taky nekludny, tak ze mu skusim dat trochu vyzivy, no sprasil celu. A to vypil z prsnika co to dalo. Takze my sa uz bez prikrmu nezaobideme. No nevadi. Pokial to bude len ten jeden pred jedenastou - pred spinkanim a nejaka ta kasa vecer pred spanim, tak mi to nevadi... aspon nemusime UM davat.
No a idealy o dievcatka - Saska sa budila do roka aj 8x za noc, kazdu hodinu bola hore, do 2,5 roka neprespala ziadnu noc... Max spi od porodnice tak, ze je maximalne dva krat hore. Toto asi pohlavim nebude, skor od dietata ku dietatu rozdielne.
Jo a ten kolac urcite stihnes, pokial sa budes piect sprav si tu slahacku s kyslou smotanou a ovocim, ja to davam schladnut do zimnej zahrady, tam je kosa ako na sibiri... za 10 minut studene. Uz len rozotriet (je to tak 3 cm vrstva) posypat skoricou, cukrom a dat este vychladit. A papat 🙂 Fakt to netrva dlhsie.
@takyna - no vetrat, nechat co najviac bez plienky, nepouzivat vlhcene obrusky a skusit zmenit znacku plienok. Ked uz ani rybacia masticka nepomaha, je fakt zle...
Jaj a ty vyluc docasne z potravy ovocie - aj z toho, co ty papas, aj z prikrmu. Aj to moze vystipavat ritku.
@bealondyn no ja mam skor dojem ze to zavisi naozaj od informovanosti, a casto podla man aj pristupu na net...teda ked idem ku nasim na dedinu a pocuvam nazory bab tam, tak len oci otvaram 😖 .... ked su tehotne tak hovria milion dovodov,ako nekojila mama sestra teta,ze im to tiez nepojde...a po par mesiacoch sa stazuju kolko stoji UM a supnu v 6 mesiacoch kravske mlieko...co je podla mna straaaasna nezodpovednost a uplne nonsens.. 😖
dakujem za rady, musim poskusat, nemali sme zo zapareninami nikdy problem ☹
@anjelicek26 fiiha sikula, to si mala celkom akcne rano, viem si zivo predstavit....
@takyna - ja davam aj ovocny prikrm, aj zeleninovy, jemu je to jedno, on papa fakt vsetko do radu. Este sme neprisli na nic, co by mu nevonalo. Len cista mrkva ho zapeka. Ak je v kombinacii s niecim inym, tak je aj mrkva v pohode. Dokonca mam pocit, ze mu zeleninovy prikrm viac smakuje, ako ovocny. Max dostava jablcko, banan a broskynu - presnidavku - miesam mu do toho trochu vody a ryzovu kasu a to ma na veceru. Posledne dni totiz veceria s nami 😎
baby poradte mi my sa nemozeme zbavit seborei...vkuse dokoliecka sa to vracia....mozem to nejako ovplyvnit aj stravou? alebo len natierat a vycesavat..uz ma to fakt nebavi, stale dokoliecka na jednaj casti sa zbavime, na druhej zacne.... ☹
@mici111 mici niečo také má aj tatianka aj ma kolienkach a na priehlavkoch to mala a na zápästiach. mne dokina vravela, že to nič nie je a že jej to mám natierať len mliečkom čo aj telo ale ja jej dávam na to modrú indulonu (poradila mi to mamka, tá to dávala sestre na ekzém) a už sa to stráca. teda na priehlavkoch to už nemá ani na zápästiach, len na kolienkach. ale to vraj bude ešte horšie keď začne loziť, bo si to bude šúchať po zemi stále. tak mi bolo povedané od dokiny. ale ak máš pochybnosti, daj to kuk dokine.
@zzz - rano su to vzdy strasne fofry, uz len obliect, ucesat, nakrmit Sasku rano je zahul, do toho Max... oboch obliect a narvat do autosedaciek v rozumnom case je fakt umenie...nic nezabudnut...dnes sme napriklad zabudli desiatu 😝 Ale tak ranajkovala a maju teply obed, tak mi snad od hladu neumrie
@zzz - my to nevycesavame, ani nenatierame, tak snad to casom zmizne aj same... nevadi mu to, nema toho tolko, raz je menej-raz viacej, ja mam podozrenie, ze to moze byt aj nieco z mojej stravy. Ale z coho netusim...
@anjelicek26 no vsak to, mne nastastie vacsinou nosi danka do skolky muz, vynimocne musim ja..a to je vtedy riadny fofr, hlavne ked dado vymysla s ranajkovanim a mna ide porazit....
Tak a Max zaspal pri hrani sa v postielke, zlate to dieta, jedenast padlo, tak pokial mater nemysli na to, ze sa ma spat, on teda hej 😅 😅 😅 Je presny ako hodinky.
@takyna drzim palce, aby sono bolo v poriadku. 🙂 a tiez som citala, ze sa ma najprv vystriedat viac druhov zeleniny a potom zacat s ovocim lebo by ti mohla po sladkej chuti ovocia odmietat zeleninku. no ale u nas to dopadlo tak, ze ked som skusala ovocie (banan, jablko, hruska) mala mi to vobec nechce, absolutne a zeleninku papa v pohode (okrem brokolice). jaj a na ritku nam zabera sudocrem. 😉
@anjelicek26 tak si sa rano "zabavala". este nemate sneh? asi sa tento tyzden aj toho dockame. 🙄
@mici111 Bella ma take suche a supinkate na brusku, este som nezistila co to sposobuje a zhorsuje a nic nam este nezabralo. aj sme dostali od lekarky na to take mliecko do kupela, ale pomohlo len trosku, ze to nema cervene, ale suche stale. tak ak nieco pomoze vam, daj prosim vediet.
@zzz - Saske zacina skola o deviatej az - a drahy ma prvu velku poradu co vedie o osmej - takze no way, ako by mohol Sasku odviezt... tak je to na mne... nic sa neda robit. Ono sa to da, ale presne ako pises, Saska ma rano casuuuu, a ja nervy. Aj ked sa snazim miernit, lebo ci na nu nakricim, alebo to budem mat na haku - vysledok rovnaky, aj tak to bude trvat dlhooo.... Uz ja vstavam skorej, aby som vsetko mala ako tak hotove, ju budim az potom.
@julinka2787 dakujem, tiez to mame na zapesti..
@bealondyn - no -3 stupne, ale ziaden sneh, chvala bohu... a ani si to tu nechcem zo snehom predstavovat, ze vsetci na letnych gumach 😲 Ja dnes dostanem nove auto a ked budem vediet rozmery, tak drahy dostane jasny prikaz dat mi niekde prezut zimne... aj keby to malo stat neviem kolko. Bezpecnost na prvom mieste.
btw. pri Saske sme zacali cisto ovocim a do 6 mesiacov dostavala LEN ovocne vyzivky. Nejako ju to nepoznacilo, pretoze potom zacala jest normalne vsetko do radu, co som jej varila, zelenina jej chutila a chuti dodnes, ona vlastne je vsetko, sladkosti nejako nevyhladava, vodu pije cistu, ziadne sladke zbrndy, aj do caju maximalne trocha medu. Takze nemyslim, ze by to dieta nutne muselo pokazit..
@takyna na ritku imazol, mali sme krempstu, no vcera na koznom nam dali imazol plus, nevysusuje tak.. inak veeeeelmi nahrubo natierat bud rybacou mastou, alebo sudokremom, ten sa mi osvedcil viac... ritku vetrat, dat na podlozku a nechat holu aj pol hodku, hodku... moja si ocurkava brusko.. takze rataj s vacsou spotrebou bodyniek 🙂 a ak nepomoze, doktorka ta posle na kozne... mala dostala fucidin.. ma tam nejaku plesen mrchu 😠 no a ovoccie urcite nedavaj teraz obsahuje kyseliny, co moze zapareninu len zhorsit
@mici111 na suche miesta excipal lotion 🙂 nam zabral po dvoch natretiach
@bealondyn u nas na dedine poznam babu, ma dve deti a ta tiez od pol roka detom dava kravske mlieko, od domacej kravy.. doktorka jej to zakazala, lebo obaja maju atopicky exzem a jeden aj alergiu na slnko, ale neda si povedat.. nuz v takomto pripade neporadis... to ohrozenie dietata je fakt velke, lebo tie problemy pridu s vekom, a ovela vacsie.. moj mm tiez vyrastol na kravskom a bol tak silny astmatik, ze pol detstva prelezal v nemocnici na pristrojoch :(
my sme so supinatym flakom skoncili na koznom s diagnozou atop. ekzem s kvasinkami 😒
ale ked mala na lickach, tak som jej to natrela Holtovym kremom - smrdi teda poriadne, ale je ucinny
@zojec nam excipal lotion vooobec nezabera - ani manzelovi, ktoremu to predpisuje kozna
ideme skusit Biodermu 😉
Dakujem babule za rady 🙂 , mame ine plienky a v noci som ju neprebalovala, ale uz som zacala, lebo sa mi zdaju tieto plienky nie tak dobre a ona dost taha v noci a cika potom, teraz sme spapkali mrkvicku a zemiak a chutilo jej to spolu celkom. 🙂
@zzz - no a o par rockov budu tiez iste baby lamentovat, ze ich dieta ma non-stop crevne problemy, bolieva ho brusko, je blede, chude, neprospieva. Budu behat po lekaroch iba a mozno vyfasnu nejaku peknu alergiu.
Toto ma vzdy strasne nastve, tolka nezodpovednost k dietatu... ake pravo mam ja nicit jeho zdravie? Alebo povedzme - riskovat zdravie dietata?
@anjelicek26 no to si este nevidela ten bordel, co nastane v anglicku, ak len trosku nasnezi. oni su tu fakt na hlavu padnuti! 1cm snehu a nic nefunguje, nechodia vlaky ani busy, nikto nejde do prace a deti do skoly. na to sa priprav, ze zavru skolu a Saska bude doma. 😉 vsetci na letnych gumach ako debili a rumazgaju, ze napadlo najviac snehu za poslednych 100 rokov! a to sa opakuje kazdu zimu a nikto dopredu nic neriesi. no uplny chaos, sa pobavis! 🙄
@monky1 no ono fakt zavisi od toho co mas.. nam na ritku tiez este nic poriadne nezabralo.. len na chvilu a vracia sa to naspat.. takze ak ten fucidin nezaberie, asi to budeme musiet liecit zvnutra.. :( a ten excipal zabral hned.. aj mne na suche ruky 😉 na predpis stoji cca 90 centov.. tak neskus to 😀 ale dlhodobo to netreba pouzivat... ja inak na malu nepouzivam nic, ani na kremovanie a na umyvanie len raz do tyzdna prebehnem hlavicku biosamponom a nema nic ani vo vlaskoch, ani na tele..az na tu nestastnu ritku.. ale mylsim, ze za to vdaci ockovaniu..

a ešte máme riadnu zapareninu na ritke ☹ , natieram jej to rybacovu mastičkou stále, ale sa to dáko nehojí, čo na to iné?