Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26 ja jem inak kapustu od malej 6 tyzdnov a v pohode.. treba skusit po malych davkach do vianoc 😉 my inak robime klasika kapustnicu.. dva druhy.. jednu s klobasou a druhu bez, losos, salat ale len kvoli mm, my sme ho pred tym nerobili.. a nejake maso.... myslim,ze aj tento rok budeme u nasich.. su to hned nasi susedia.. chcela som byt doma, ale moja segra ma zrusila.. ze ona chce byt s barborkou 😉
@anjelicek26 na joj, si kukni, to čo tam vybrali snáď v ústavoch hľadali ale nauveriteľne sa na tom pobavím
@babulina http://www.ornament.sk/ jaj som sa sekla
@anjelicek26 no myslim, ze na slovensku je zvykom ryba na stedry den..my budeme mat bielu kapustnicu a potom kapra vyprazaneho s majonezovym salatom - to ja rozhodne jest nebudem 😖 ryby nemam rada, ja si robim taku speci rybku ktoru vobec necitit 🙂 a kacku mame vzdy na prvy sviatok vianocny 🙂
@zojec - myslis? Posledne som zjedla ja neviem, 4-5 lyziciek a strasne ho to bolelo... keby tam dam rascu, moze to zmiernit? Ale to by mi zasa Saska nejedla. Tazke to je...
My budeme mat svokrovcov u nas na vianoce, sa tesim, oni su zlati, aspon nemusia oni nic chystat... chodia ku nam uz roky....a na Stefana ideme k nim a budeme mat srnca, zo dedko strelil, svokra to robi geniaaaalne 🙂
u nas klasika na vianoce je kremova rybacia polievka, kapor v paprikovej struhanke a majonezovy salat, kacku mama pecie az na 1.sviatok vianocny, my odkedy sme svoji sme na stedry den doma sami a ostatne dni behame po vsetkych pribuznych ako zmyslov zbaveni aby sme vsetko postihali, sice tento rok to bude omnoho komornejsie, lebo pocas roka sme boli na troch pohreboch takze to uz nebude take ako predtym 😢
@ellysa ja ked citam niektore prispevky od teba, tak mam pocit, ze hovoris aj o mojej sare 😀 presne s tym tocenim sa z bruska na chrbatik..tiez sa prekoti a velmi casto tak, ze jej zaduni hlavicka o parkety..vtedy tiez na mna prekvapene kukne a caka ze co 😀 dufam, ze si neublizia baby jagy nase 🙂
@anjelicek my máme podlev-varí sa to tak ako kapustnica, len sa potom nechá len čistá šťava a tá sa zahusťuje múkov, kým to nie je taká skoro kaša, my potom do toho pražíme kopec kopec klobásky a to sa do toho zamieša, kto nie je mäsový dá tam hríby a je sa to s domácim zemiakovým chlebom a potom rybka a šalát
@mici111 - my mame kapra 1. sviatok vianocny... a salat... len v nemecku je fakt hus alebo kacka na stedry... tak to dodrziavam... my ideme vzdy do rybnika priamo si dat vylovit rybu, chuti uzasne, aj ked je to kapor. Robim ho len na masle, v pekaci zakryteho, s troskou rasce a do brucha mu dam par vetviciek tymianu, postriekam ho troskou citronu a hotovo, taka mnamka... vyprazaneho ani ja nemusim 😝 A uz vobec vyprazaneho detom.... teda myslim kvoli Saske...
@anjelicek26 no verim, moze to byt dobre, len ja rybinu nemozem ani citit..a tento recept co mam, tak tam ide mrteeee korenia, takze to ten pach rybaciny stiahne 🙂
baby, dajte tip nejakej dobrej spolocenskej hry, fakt netusim co svagrovi na vianoce
prip. iny tip
@mici111 - presne to som chcela napisat, ze namocit do mlieka, ak ti vadi ten zapach, uplne ho to zneutralizuje. aj ked uplne cerstva ryba nesmrdi VOBEC.. To, comu mi hovorime rybacina, tak smrdia starsie ryby :( Lebo o rok tam uz urcite tolko korenia dat nebudes moct, ked bude papat aj Sarinka 😉
@babulina
@anjelicek26 nepomoze ani mlieko..ja to citim furt 😖 vo vseobecnosti, ja ryby ani morske prisery nejem..a aj kosti mi vadia..a sara ked bude buduci rok papat aj rybku, tak jej spravim zvlast.. 😉
@anjelicek26 my sme ešte vo vaničke, ale už musím prejsť na šporťák, bo tatianka už nevystrie nohy a to ani vo fusaku nie je. takže šporťák to istí. 😅
babulky, tak tatianka už kašle tak chrchlavo... ☹ nejaký sirupček na to poradíte??? prosíííím!
@miculienka - tak musime verit, ze raz budu spat normalne 😀
@julinka2787 - poradit urcite, ale babatku by som NIKDY nedala nic bez toho, aby ho videl lekar. Mozes utlmit symptom a prerastie to do riadnej choroby.Mozno tak cipky od teploty. Inak lekar ci pohotovost. Chudatko malinke ☹

@zojec no olivia sa takto zvalí hocikedy, hlavne na dlaždičkách, alebo na podlahe, len tak sa plasne na bok na hlavu, len zaduní, vždy stíchne pozrie na mňa aja sa musím zasmiať a začať vykrikovať ak urobím, že joj, alebo zhíknem tak sa rozplače
@babulina ja som si ho dala šiť cez www.ornamen.sk v nedeľu ho mám tak dám referencie