icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

julinka2787
3. dec 2010

oki tak behnem na pohotku, lebo lekár cez víkend ee. a čípky od teploty jej pomôžu na kašlík? lebo teplotu nemá a ani bolesti, lebo je vyškerená ako rozvarený zemiak...

anjelicek26
3. dec 2010

@julinka2787 - no ak nema teplotku, ani bolesti a nedusi sa pri tom ci nevracia - tak to moze pockat kludne aj do pondelka. Cim jej mozes pomoct, je co najcastejsie odsavanie nosteka - ak by to mala z toho, ze jej zatekaju sopliky. Potom samozrejme nahrievanie dutin, to uvolni soplik - najlepsie horske slnko. Na prsicka jej mozes urobit zabal z kacacej ci husej masti, ponatierat, obviazat obväzom ci poukladat gazu a to obviazat foliou na potraviny, nech sa tam drzi teplo a tak aspon hodinku dve, najlepsie, keby sa jej v tom podarilo zaspinkat. Malo by jej to uvolnit hlieny. No a tip, co mi dala kamoska - do ponoziek na nozicky dietata nakrajat surovu cibulu a tak dat, najlepsie cez noc. Jej malej to zaberalo na kasel uzasne, behom 24 hodin uzasne zlepsenie (a prosim nepytaj sa preco ja fakt NEVIEM, ale uz som to par krat aj inde citala). Aj ja to chcem Saske skusit, len sa bojim toho smradu 😝 No a "odklepavanie", ale na to sa musis citit, plochou rukou preklepat cely chrbatik, pomaly postupne, nech sa hlieny uvolnia a moze ich vykaslat. Je to take poklopkavanie, ale celkom ucinne.

Vyskusaj, co sa da, mozno nieco z toho zaberie.

julinka2787
4. dec 2010

@anjelicek26 ďakujem ti moja. noc bola v pohodke len raz sa zobudila na kašlík, ale radšej asi behnem na tú pohotovosť, lebo ani odsať jej poriadne nič nejde a kašle až tak akoby prieduškovo, tak aby jej to neprešlo na pľúcka. ale tie babské recepty skúsim. snáď sa jej uľaví. ešte raz vďaka... 😉

tibinka22
4. dec 2010

@julinka2787
Ahoj 🙂 malo prispievam, vacsinou len citam... ale moja malinka sa s tymto co pises trapi uz tyzden.... zacalo jej to v sobotu pred tyzdnom, ale nic som jej nedavala isla som v pondelok k doktorovi... tiez nemala teplotku... a ten kaslik je z toho, ze soplik zateka.... lekar nam dal kvapky do nosa, morsku sol na zriedenie hlienov a sirup Spiroment a chodime sa kazde dva dni pocuvat... pisem to len preto, ze by som radsej nic nedavala bez toho, aby lekar ju nevysetril... mozno len ten obklad z masti... a na pohotovost pokial nema vysoku teplotku by som tiez nesla, lebo ak si ako ja, ze doverujes svojmu lekarovi, tak to bude lepsie.... to je len moj nazor ;)

bzucinka2
4. dec 2010

ahojte prosim vas, ak sa vam da, zahlasujte za nas : Auticko pre braceka. Dakujeeeeeeeeeeeeeeeem!
🙂
http://www.dojcenskavyziva.sk/soutez_vanocni_na...

mishulienka
4. dec 2010

tak k nasim hnackam a zelenym stoliciam sa v pondelok vecer pridala horucka a v utorok sme skoncili v nemocnici kde sme este stale. Diagnoza zapal mocovych ciest ☹ Zvlastne, ked nema teplotu, nic ho neboli, nemrnci, neplace, rozdava usmevy na vsetky strany.

tibinka22
4. dec 2010

@mishulienka
skore uzdravenie zelam...

lenocka84
4. dec 2010

@mishulienka juuj tak sa skoro dajte doporiadku nech si uzivate jeden druheho pekne doma. Skore uzdravenie

mici111
4. dec 2010

@mishulienka fuuuha, rychlo sa vyzdravte 😕

julinka2787
4. dec 2010

@tibinka22 no už sme boli, pre istotu. radšej zbytočne ako potom ľutovať. dala nám sirupček od kašľa a kvapky a ak nebude lepšie, máme ísť k našej dokine... no jasné, že jej dôverujem, len tatianka ako na potvoru vždy ochorie v piatok poobede, alebo v sobotu. no vždy. už druhýraz. a keďže je to moje prvé dieťatko, tak stresujem. myslím že je to prirodzené. takto budem spokojnejšia, že bola popozeraná dokinou a dostala som rady čo s ňou... ale ďakujem za názor a radu... 😉

julinka2787
4. dec 2010

@mishulienka no teda, to vám želáme skoré uzdravenie a rýchly návrat domkov.. 😕 😒

stelika
4. dec 2010

@mishulienka skoré uzdravenie prajem, a čím skôr aby ste boli domka 😕 my teraz mame tiež trošku zelenu stolicu, ale je to tým, že sme papali a papame špenat tretí deň 😎 a dokonca začali sme mavať dvakrat do dňa stolicu čo je pre mňa prekvapko, ale už papkame aj tuhu stravu tak je to tým...

stelika
4. dec 2010

@julinka2787 @anjelicek26 aj my sme mali taky problem, ale ešte na začiatku vykurovacieho obdobia tiež kašel, ale bolo to z toho že sopliky stekali, nič iné nam nepomohlo len trpezlivo odsavať noštek, striekať do nošteka morsku vodu my sme uzivali a este aj doma mam physiomer je super, vetrať pravidelne a zvlhcovať vzduch odporucam rdsej kupit vlhkomer, ak byvas v byte a mas dreveny nabytok ciste drevo v izbe kde spite treba o to viac zvlhcovat vzduch pretoze drevo pohlti velmi vela vlhkosti a tiez v lekarni mi dali eukalyptus pridat par kvapiek urcite pomoze. Uz ked to ustupilo ako tak som si teda myslela, ale uz to bolo zle lebo maly my vygrcol zelene sopliky tak doktorka naordinovala antibioticke kvapky do nosteka po tyzdni uzivnia sme ich vysadili lebo uz to bolo ok. To vsetko sa stalo akurat ked sme sa mali ockovat takze o tyzden neskor sa prelozilo 😉

stelika
4. dec 2010

@julinka2787 a odsavacka najlepšia na vysavač odporučam najprv sme mali balonikovu, potom hadickovu ale najlepsie osvedcena na vysavac ani maly tak neruci ako pri tych dvoch

julinka2787
4. dec 2010

@stelika no physiomer mám aj ja. vetrám, aj odparovače som dala na riadiátory, nábytok máme klasiku podýhovaný, takže to vlhko moc nepapá. no snažíme sa ako to len ide. tak uvidíme... snáď to rýchlo prejde. 😉
aj odsávačku na vysávač som kúpila. tak už len pretrpieť to chrčanie atď...

montinka
4. dec 2010

@stelika mas pravdu balonikovou som ani skoro nic nevytiahla teraz mam na vysavac a ta je super aj ked nas maly pri tom reve ale to on sa zlakne ked zapnem vysavac a ked ten huci.

julinka2787
4. dec 2010

@montinka moju tiž zmykoce, keď zapnem a je to teda riadny boj ju udržať a poodsávať noštek. sa krúti ako šiši, ale plačká až keď to je už dlho... 😒

montinka
4. dec 2010

@julinka2787 nas sice drzi ale reve az pokym ho nevezmem na ruky.

stelika
4. dec 2010

@julinka2787 no ale tie odparovace na radiatory nie su nic moc 😖 to ti radsej poradim ako mne kolega namoc (navlhci) tri velke osusky (uteraky)pekne ich poskladaj na hlbku radiatora, aby ti previsali na bokoch nakvapkaj na kazdí jeden uterak dve kvapky eukalyptu a zhora zakri igelitom trosku tak sa ti odparena voda znova zrazi a bude cirkulovat dokola a je to lepsi zvlhcovc ako tie keramicke prditka co sa vesaju, ten eukalyptus ak doma nemas nic sa nedeje urob to bez toho 🙂

stelika
4. dec 2010

@montinka no nas sa trosku vzpiera, ale da sa rucky ma pod mojimi, aby mi nemohol tapkat po mojich trosku nervozne mrnci, ale hlavne ze nereve ako pri ostatnych odsavackach potom sa s nou chce dokonca aj hrať 😀

montinka
4. dec 2010

@stelika aj mi to tak robime s tymi uterakmi.🙂

stelika
4. dec 2010

@montinka a myslim ze je to lepsie 🙂 alebo...??? 😎

montinka
4. dec 2010

@stelika veru ze lepsie a lepsie tam potom dycha

julinka2787
4. dec 2010

vďaka babulky. skúsim aj tak. už som aj pozerala nejaké odparovače elektrické ale keď si človek vie pomôcť aj inak, tak na čo kupovať. 😉

miculienka
4. dec 2010

ahoj kočky, strašnú noc sme mali, malá nezvyčajne zalomila o 19.30, spala do 24tej, potom vyspatá čurblesovala do 2, potom zaspala a zachvíľu asi polhoďku zasa hore až do 4tej, a ráno 8.30 vyspatá, nielen hlava , ale aj riť sa mi točí 😝 , teraz akože spí, ale každú chvíľu sa budí, takže si pri nej ani nezdriemnem, ale príde mm, tak ju bude vartovať, tak peknú sobotu vám prajem,

všetko naj Barborkám !

stelika
4. dec 2010

@julinka2787 no elektrický odparovač mame doma jeden sme kupili posledny kus v okay stal do 20 eciek ostatne co sme videli boli od 35 vyssie hroza a ked som citala tak napr. na nabytok to nesmieš dať len tak lebo ti navlhne tak ho mam na okne 😀 ale fest huci na moj vkus sice nam uz aj trikrat spadol hehe ale tak aj to sa stava 😀 ale tak zas co pre svoje dieta neurobis (aj nemozne nech to stoji co to stoji ked ide o zdravie)

tibinka22
4. dec 2010

@julinka2787
vsak je to jasne.. aspon si kludnejsia, lebo minuly vikend som aj ja ledva cakala na pondelok... tak sa rychlo uzdravte, my uz sme skoro fit... 😉

julinka2787
4. dec 2010

@stelika ja som našla za necelých 18 a má hlučnosť 25db. to je dosť málo. ale tak zase mám všade drevenú podlahu a netuším kde by som to položila. je tam písané že ani na parapetné dosky to nemá ísť... tak fakt neviem... 😕

stelika
4. dec 2010

@julinka2787 asi to povesíme do vzduchu 😀 tak no načo ich potom vyrábajú tak to teda fakt neviem hehe 😀

deniskateniska
4. dec 2010

tak nieco taketo ideme babkam a dedkom dat urobit na vianoce ako pohladnice 😉