icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

leveretka
12. júl 2010

@monky1 a tebe nestacia dve? 😀

monky1
12. júl 2010

@leveretka by si neverila, ale Ela je ako vymenena .... dnes som si normalne uvedomila, ze sa napapa, odgrgne, ponosim ju chvilku, aby nevrackala, polozim a spi - jasne ze smyknem cumlik do pusy a spi
teraz som kazala mm, nech ju trosku ponosi, lebo sa najedla a nechcem ju hned kupat a nepreslo ani 15 minut kym som osprchovala Hanku a Ela je uz tuha ... kedy budem kupat to netusim ..... a takto je to cely den
aj v satke ked sme boli v meste spala ..... spi a spi .... a baby - ZABALENA V PERINKE - by som osypky dostala

monky1
12. júl 2010

prave veceriame tuto natierku - je mnamkova .... a vhodna aj pre dojciace maminky, ak nedate cesnak 😉 (a dala som tri vajicka)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26593

bealondyn
12. júl 2010

baby ja moju dnes tiez podarujem niekomu! od rana od siestej spala 2x po pol hodke!!! teraz spi 5 min na vankusi po kojeni, tak uvidime, ale vidim to biedne... esteze mam taku trpezlivost, ale uz som poriadne hladna! jaaaaj uz je hore, no super....

ellysa
12. júl 2010

@monky1 naša bola taká ukážková celý minulý týždeň asi si povedala, že už stačilo, nech si zasa trochu mama užije

monky1
12. júl 2010

@ellysa nestras, ja si namyslam, ze to tak uz ostane 😀 😀 😀 😀

som tu len na skok, kym mm cita Hanke rozpravku, lebo mal reci, ze tu "furt sedim" 😠

lienocka15
12. júl 2010

ahojte dievčatá,
nemám ani potuchy čo práve preberáte, nemám velmi čas vysedávať za pc aj ked malinký je úžasný ale som celý týžden na obidvoch sama a to dá zabrať ☹
dnes sme boli na poradni po 2 týždnoch, krpec super priberá ( pri narodení 3450g a teraz 3800g) ved ani sa nečudujem ked stále papká 😅 ale boli sme dnes aj u očnej lebo ako sme sa vrátili z nemocky tak sa mu zliepali očká tak reku pojdeme nech to pozre a dobre že sme šli , lebo mu čistila kanáliky a v pravom očku ho nemá ešte riadne vyvinutý tak tam mal hrozne veľa hnisu, chúdatko moje som trpela s ním ked mu to robili, pani doktorka nám dala kvapky antibiotiká a o týžden na kontrolu, tak sa modlím aby sa to upravilo 😢

bealondyn
12. júl 2010

@lienocka15 drzim palceky aby antibiotika zabrali a bolo rychlo vsetko v poriadku. 🙂 chudatko malinke...

my sme dnes tiez boli na klinike, sice nas nemerali, tak netusim kolko narastla (myslim ze poriadne) a vazime 4460g, takze 460g za 2 tyzdne, super. 🙂

lienocka15
12. júl 2010

@bealondyn jeeej tak to pekne priberáte... len tak dalej 😀

no dúfam že nám to pomože , nerada by som behal po doktoroch uz ked je teraz takýto malinký ☹

anjelicek26
12. júl 2010

@bealondyn - to ste mali prehliadku v 6 tyzdnoch?? Co presne vam robili? Aj nejake ockovanie?? My mame 21.7. az termin...

anjelicek26
12. júl 2010

@lienocka15 - pokial viem, tak ten kanalik sa ma otvorit v prvom roku, to, ze je nedovivinuty az tak nevadi... treba masirovat to miesto medzi ockom a nostekom, aby sa ten kanalik otvoril... riesi sa to az po roku... aj ked niektori ocni akcne prepichuju a preplachuju uz skorej 😠

Dufam, ze vam antibiotika pomozu, my sme sa tym trapili asi tyzden, ale len som mu to vytierala MM a pomohlo to, zbavili sme sa toho... vzdy ked otvoril ocka, tak som mu tam kvapla troska... a vytierat vatickou ci bavlnenou plienockou von z ocka, teda od nosteka von, teda ten smer... pisem ako blb...ale lekarka nam vravela, ze inak upchavame ten kanalik este viacej...

lienocka15
12. júl 2010

@anjelicek26 dakujem za odpoved a podporu 🙂 🙂

ellysa
12. júl 2010

našej sa tak zaliepali očká dala som jej na to pár krát optalmoseptonex a prešlo to

bealondyn
12. júl 2010

@anjelicek26 ja som bola za health visitor na klinike, to je 2x do tyzdna a mozem chodit ako casto chcem, dat malu odvazit a zmerat a porozpravat sa s nimi o hocicom ohladom zdravia babatka, kojenia a pod... tak ja chodim kazde 2 tyzdne. dnes som sa pytala na ten reflux. to ti midwife nespominala? urcite mas 'red book' a nejaku baby clinic kde mozes chodit hocikedy. k GP na kontrolu po sestonedeli idem buduci tyzden.

nonika1979
12. júl 2010

@aktak boze dakujemza radu malinky mi cez den spinkal 3 a pol hodky potom este aj vonku v kociku bol dobrucky ked si ritku vozil teraz je napapany v postielke a este rozima tak som zvedava ci bude zase pevna noc lebo uz som nespala viac ako hodinu v kuse .....

leveretka
12. júl 2010

no tak nasu to stale drzi a tiez je dnes ako z divych vajec 😖 uz ma tak vycicala, ze sa mi nestiha robit ani mliecko, tak sa dost rozculuje...a od rana od 9h spala raz tri hodinky a odvtedy je stale hore....a ked sme isli von, tak z nicoho nic chytila taky hysak, ze sa az zajakavala a ani na rukach sa nedala utisit, az v kociku zaspala...no dnes je tazky den...

leveretka
12. júl 2010

inak nam sa tiez zliepali ocka od narodenia a v pôrodke jej na to dali bylinky octu flash a to sme jej davali aj doma a pomohlo jej to

babulina
12. júl 2010

caute baby, mne hrozi kyretaz, ma to niekto za sebou???? neviem na co sa mam chystat, najviac sa bojim ze sme sa dokojili a tak pekne nam to ide 😢

anjelicek26
12. júl 2010

@bealondyn - aj ja viem, kde sa da ist, no ale zatial netrebalo... vahu mam aj doma, aj si ho zmeriam..pije, papa, kaka, pribera ukazkovo.. 50-70 g denne 😝 ... a spinka ako anjelik... tak snad ani neni co preberat... len to ockovanie ma zaujima, lebo tu vraj pouzivaju niektore zive vakciny a to by som si rada o tom precitala nieco predtym, ako mi dieta dostane obrnu ci bude mat priznaky autizmu 😖 Nevyznam sa v tom vobec - tak si radsej precitam, kym mu to pichnu, kamosky ma pred jednou varovali, ze tu s tym bol riadny skandalik... takze tak... Reflux u Maxa neriesim, kedze len bublinkuje, to je slabotka, to maju skoro vsetky deti... nevracka, nebudi sa, neplace kvoli tomu...

Na kontrolu po 600 nedeli sa ja vobec nechystam 🤐 Idem az k svojej doky v nemecku, ked sa nam jedneho krasneho dna podari vybavit malemu rodne listy a pasy 😠 Ale to je uz ina story 🙄

anjelicek26
12. júl 2010

A apropo titul najhorsie dieta dna si definitivne odnesie moj syn, ktory sa posral do vane - ked som sa s nim kupala ja 😠 😠 😠 Roztrhnut zabicku jednu malu, tak nevinne potom na mna kukal 😉

bealondyn
12. júl 2010

@anjelicek26 😀 😀 urcite mu potom bolo lepsie, ked sa vykakal do vodicky! 😝
inak o tych vakcinach som nic nepocula! 😲 😖 ani kamosky nic nespominali, vsetky si dali uz zaockovat deturence...no musim nieco nastudovat, dakujem za upozornenie. 😕

anjelicek26
12. júl 2010

@bealondyn - ja dnes napisem kamoske, ona mi na to davala aj link, co to presne bolo, vtedy som si to poriadne neprecitala, sa mi to zdalo skoro, ale teraz sa to nejako blizi 😖 Co sem-tam pocuvam, ake maju deticky reakcie na ockovania, tak sa normalne bojim, co vsetko sa moze stat... a pritom Sasenka ich znasala dobre, pri ani jednom nemala reakciu, ani len teplotku, co mava väcsina deti... ale aj tak sa bojim, co ja viem...

Ked to budem mat, tak ti to sem hodim... No a panko sa este stale netvari nejako spokojne, strasne vresti pri kojeni, tak uz nic nedostane, ja tipujem, ze sa zasa doslova "prezral", brucho ma ako sud 🙄 Kedy sa nauci, kedy ma dost 🙄

leveretka
12. júl 2010

@babulina neporadim, nemam skusenost....a co sa stalo? neodlucila sa ti cela placenta a ako na to prisli? moc si krvacala?

@anjelicek26 tak som sa pobavila, mala si kako kupel 😀 inak aj ja sa bojim ockovani, ze ako to bude zvladat, ake bude mat reakcie a bojim sa, ze nebudem vediet co s nou robit... 😖

bealondyn
12. júl 2010

@anjelicek26 no hod to potom sem, prosim ta, nech som aj ja informovana. ani neviem ako by som to vygooglila, neviem ako tie vakciny nazyvaju. 😖 dakujem.

jarus8
12. júl 2010

ahojte, máme za sebou hektický víkend a dnes som sa z toho ešte stále nespamätala. Včera sme krstili, takže od soboty som tu mala sestru s manželom a rodičov. Maličký bol zlatý, najmladší, ale najtichší. 🙂
Krstili naraz 8 detičiek, takže ľudí a ľudí.
Najhoršie to bolo s rodinou, ja som nezvládala mm rodinu a on zase moju. Skončilo to tým, že sme sa v noci pohádali a to pred maličkým, lebo som práve dojčila a výsledok, Branko sa tak povracal, že ešte bol mokrý aj madrac.
Myslela som si, že tú depku mám už za sebou, ale evidentne nemám, lebo už 3 dni znova revem a je mi nejako smutno.
A Branko dnes zaspal až o 2 a už o 5 bol hore, takže dnešný deň je zabiják, nakoniec som mu strčila cumeľ a je ticho od obeda. Možno konečne bude pokojný večer a nie behanie po byte do 1- to je jeho čas na spánok a to nespí od 10 rána.
Aasi vás netihnem dočítať, ale pokúsim sa. 😉

evina0
12. júl 2010

@puhinka no ja uz len krmim UM uz nemam mliecko.. 😒

@katka512 no aj tuto noc spinkal 8 hod 😵 asi vie ze aj mamina musi oddychnut lebo ja zaroven s nim nejdem nikdy spat lebo vzdy ma caka este nejaka praca ked zabuva.mne po spapani 120 negrcka skopr ma niekedy malo ale dam zapoit cajikom a dobre je.

@soprtpark kaka kazdy den - dnes som sa pytala doktorky aka stolica je lepisa ci taka zelena a hustejsia ako mal pri nutrilone ha alebo redsia a dozlta a ona mi povedala ze taka aby sa pri nej netrapil a vykakal sa sam a ze ta dozlta je lepsia tak som rada. dnes tlacil pol dna az mi ho bolo luto ale vecer som ho posadila do kiblika pocivila s nim a tak ma okakal ze hruza este aj koberec som cistila -lebo som mu pritpacila nozicky k brusku a tak zatlacil ze vsetko okakal 😀 😀 aj aby toho nebolo malo tak ocikal aj cely pultik a potom spokojne zspal a ja sla cistit 😀

@mojalili ja mam na sebe este 5KG s tehulkovania acca 5 kg s liecby co som mala pred otehu-taku polrocnu hormonalnu co m a uvideli do umeleho prechodu..dees ale isto az casom to zhodim zatail si vrsky s toho nerobim 😉

my sme dnes s Majkom boli na koznom kde mu zistili ekzem na tvaricke a uskach tak sme dostali kremiky a za 10 dni na kontrolu. som vedela ze su to neni len potnicky ked mu to nechcelo zmiznut aj po casom kremovani a na ocnom mu zistili upcahty kanalik ale vraj to oni prepichuju az po 3 mesiacoch tak dovtedy budeme masirovat kutiky a cistit a vraj sa mu to mozno aj samo prepcha lebo ocko mal kludne .a na to bolave brusko satle davat baby calm a mam taky dojem ze mu to zabera omnohoo viacej na prdkanie ako sab simplex ten uz neberieme.a asi aj castejsie papakanie a pomenej je lepsie len si musi nato zvyknut a nie pytat stale obvyklu davku 😉 .idem sa uz spat lebo dnesny den bol priserne ulietany .

evina0
12. júl 2010

@anjelicek nas maly dnes cele pobedie tlacil tak si vravim ze dam ho do vedierka a ked som ho uz aj obliekla zrazu sa trsoku pokakal tak som ho vzala do vedlajsei izby lebo manzel uz v spalni spal a rozbalila ho a on stale chcel tlacit tak som mu pritisla nozicjky k brusku a on tak zatlacil ze ma od brucha az po kolena okakal, aj sebe ponozku, aj prebalovaciu podlozku a este aj na koberec ..a hned bolo po placi 😀 som m yslela ze ma porazi a doteraz som to s toho koberca a bielych novych nohavic cistila 😝 😝 ale hlavne ze jemu bolo fajn betarovi malemu 🙂 🙂

monky1
13. júl 2010

@evina0 to aj my tak kakame - akonahle jej prejdem po ritke vlhcenou utierkou, Ela utoci 😀

zojec
13. júl 2010

dobre ranko.. citam, ze vcera sme mali asi vsetky vcera super babatka.. 😉 ale moja kedze cely den nespala.. bola perfektna v noci.. 🙂 my krstime az v septembri.. krsna mama ma vela prace ☹
@leveretka si sa pytala na balenie na siroko.. ja tak balim od narodenia.. potrebujes postolky a dve plienky.. zlozis ich na tri a potom na polovicu a je 🙂

zojec
13. júl 2010

@monky1 ozi, kupila si vcera tu satku? aku?