Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@ellysa - no ak hned plackala, reagovala, netiekla jej krv z nosteka, ci nevyrazilo dych, nie je apaticka, tak revela len kvoli tomu, ze sa zlakla a nikam ist nemusis. Ony sa nam tie deti bohuzial zrubu este par krat a to mozes striehnut ako ostriez 😖 Ziaden pud sebazachovy.
@takyna - starsia je aka kocka 😎
@riska - jej maly zlaticko 😵
@ellysa nevycitaj si, ze Olivuska spadla, urcite sa to tu stane kazdej z nas, nemozeme mat oci vsade a vzdy je to len sekunda. 😔 spomenula som si, ze marcelka123 tu pisala, ze malinka jej spadla a isla na pohotovost, tak som ti nasla jej prispevok, ze co jej tam povedali, aby sme sledovali po pade:
marcelka123 Dobre rano kocky
Citam ze niektore mate z prebalovania adrenalinovy sport tak sa pridavam.. aj obliekanie je taka mala vojna a aj kojenie kedze sa zakazdym vykruca
Vcera sme mali prvy pad bola som v kuchyni, priatel s malou, odkladal stolicku a mala spadla z gauca.. Uuf.. ma tak vystrasilo... boli sme aj na pohotovosti , vysetrili ju a nastastie nic nebolo.. Mala poplakala po pade a potom sa usmievala .. lenze ja som mala v hlave najhorsi scenar.. tak sme sli na pohotovost.. Prve dieta.. tak som este nevedela.. ze som mohla cakat ci nebude zvrackat, ci neomdlie ci nie je spava, ci jej nejde krv z uska alebo nosa .... sledovat zrenicky ci su rovnako velke...Povedali nam ze deticky maju kosti ako macky, ze by to musel byt strasne silny naraz, ze si to neviem ani predstavit aby sa nieco stalo...
baby ďakujem, tak už som si aj porevala, že čo nedávam pozor, ona len poplačkala aj to asi minútku, keď som jej ukázala nálepku soba na okne tak prestala, mala trošku červené na čielku ale už nemá a o spavosti ani reči,tak dúfam, že je ok
@ellysa áno to napísala Oliv, malo to byť že aká pekná Ninka 😎
baby zachytili ste toto vcera:
http://aktualne.centrum.sk/ekonomika/slovensko-...
vraj to bolo v spravach na markize, brat mi hovoril.
takze zjednotili ten rodicak, ma svihne asi! 😠
teda hovorili, ze tie co teraz uz zacneme poberat tych 256 eur, tak nam to tak zostane, ale tak som to z toho clanku nepochopila, budeme mat len 190, ma opravte ak sa mylim. ☹
no nasla som dalsi clanok o rodicaku a tam je to lepsie napisane, tak vam to sem okopcim, ved sa nas to tyka vsetkych tusim:
Rodičovský príspevok sa bude od roku 2012 zvyšovať automaticky podľa miery rastu životného minima. Od začiatku budúceho roka budú úrady práce a sociálnych vecí vyplácať väčšine rodičov rodičovské príspevky v jednotnej sume 190,1 eura, namiesto súčasných dvoch súm 256 eur a 164,22 eura.
Rodičia, ktorí začali dostávať rodičovský príspevok v sume 256 eur pred 1. januárom budúceho roka, ho budú dostávať aj v budúcom roku, a to do 20. mesiaca veku dieťaťa.
@bealondyn
no aj ja som z toho jelen
lebo vcera v spravach vraveli, ze tie, ktore zacali poberat rodicak tento rok, tak vyssi im uz ostane
inac tych 190,1EUR
a tiez materska zmenena sa dotkne aj tych, ktore nastupili na MD tento rok a budu pokracovat aj v buducom, cize od januara sa im "prehodnoti" a predlzi
Kočky, vazne nemam teraz cas vas pocitat, vecer bude lepsie.....AHojte, dufam, ze ste mali kazda pekného Mikulasa..
Ja som bola sklamana z dcerky, chovala sa ako nevychovany spratek, ktoremu nestaci....skoro ma piclo, ked som videla ten xicht....ako keby som ju nevychovavala dobre.... 😠 😠 😠 😠 😠 Tak sme mali hned rano diskusiu,ale neviem, ci zabrala, podla mna to je v povahe... 😒
A navyse super den. Maminka mi prisla pomoct varovat, musela som ist zaviezt svokru z infuziek a s LILI na tanecnu, umyvala som schody a maminka dala spat DAnka do kocika (zabudla zapnut popruhy) a maly sa zobudil, zliezol dole zadkom a kedze nemal pod nohami pevnu podu, spadol dozadu na hlavicku......rev ako tur....tak sme ho pozorne sledovali, ale nic, ziadne nasledky....maminka je zdravotna sestra, tak bol pod dozorom....Mam JANE trojkolku, zliezol az k prednemu kolecku a cup dole......
Nezvracal, zrenicky boli OK, zuzovali sa a rozstupovali, nezaspal do 2 hodin a ziadne prejavy malatnosti, tak snad je to OK, ale veru mi stale je z toho zle,,.... ☹ ☹
@mojalili neboj určite bude v poriadku. Asi to čaká každú z nás . Aj doktorka mi vravela , že to sa proste stáva , nič si nemáme vyčítať len dieťatko poriadne sledovať.
Babule mám takúto otázku , začala som malému dávať na večer cca. o 17.00 kaše . Začala som nemliečnou ryžovou a zmiešala som ju s prevarenou vodou. No už som ju minula a doma mám len mliečnu ryžovú alebo nemliečnu obilninovú. Teraz neviem , ktorú mu mám dať ? 😒
ahojte.. pekneho mikulasa vsetkym 🙂 ja som dnes obisla s mandarinkou.. asi som uz taka merdela a moj mm mi to naznacuje.. ze treba chudnut, ziadne sladkosti 😖
@bealondyn mne uz prislo vyrozumenie zo socialky.. do 20 dietata 256 € a potom hadam pojdem do prace 😒 vase deti maju nejaky padaci den dnes.. :( moja pre zmenu revaci... a noci cickacie, tuto noc bola 7x hore
ahojki, tak ja som pre istotu nedostala nič na Mikuláša 😖 , už sme spolu asi dlho a pribudlo aj mimčo, tak na seba už nemyslíme len na drobca 😵
idem vás dočítať ak ma nik nevyruší 😝
@riska - jéj, som fotila úplne podobné v sobotu , tiež tam máme 3 gule 🙂
@mojalili - tiež papáme banánovú 🙂
tak som dočítala, zistila som, že plno detičiek popadalo, nebojte, takého ešte bude
my sme dnes boli na nákupy , kupovala som malej bodyná , toľko som tam preberala až som sa kopla, doma som zistila, že som zobrala balenie s krátkym rukávom, teraz uvažujem, či to ísť vrátiť alebo jej to bude ešte v máji dobré, je to veľkosť 9 - 12 mes., poraďte, čo stým, teraz jej je to ešte veľké, ale neviem, či dovtedy to bude ešte dobré
samé trapasy dnes, najskôr tie bodyná, potom zas toto- kúpili sme malej taký bubon a v ňom sú rôzne iné nástroje, mm to niesol hore schodami doma - naložený aj inými vecami, tak som mu pomáhala brať z rúk , no a bubon pekne spadol a to víčko na bubnovanie prasklo - takí sme boli nešťastní - ale našla som doma takú fóliu hrubú - ešte lepšia ako pôvodná a vymenili sme to, dá sa to pekne rozskrutkovať , teraz je to lepšie ako nové 😵
jáj , idem sa pochváliť - trčí nám kúsok prvého zúbka 🙂 , malá po ňom stále brázdi jazykom a šušle si pri tom niečo a kuká po mne , asi sa pýta, že čo to má byť 😀
@miculienka prečo sa pýtaš na slovenčinárky? Ja učím 1. stupeň a AJ 🙂
ja som dostala Milku karamelovu a MIkulasa🙂 Muzicek vecer daval, vyhovoril sa, ze musi ist este na wc, nech idem do postele skor... 😀
@ellysa Vidim, ze sme dnes na to rovnako 😒 😒 😒 😒 Mne Danko dnes spadol dozadu....takze vzadu sa udrel....tiez cely den trpnem, co bude.....ale je OK.... 😒 Ale neda mi to, urcite si na tom tak isto......boze, zacina to byt kovbojka teraz, ked zacina lozit.... 😖
@miculienka gratulujem k 1. zubku 🙂 🙂 🙂
Baby, maly mi na obed spapal 150ml kuracie masko, zemiak a mrkva, a o 16.30 na olovrant 3/4 vyzivu zahustenu ryzovou krupicou, len pusinku otvaral....esteze som narobila tych vyživ 😉
a my sa uz nezmestime do vanicky, tak musime do sportaka ☹ chrustik moj rastie ako z vody...zachvilu pojde do skoly ☹ uz to nebude take malinkate babatko moje najdrahsie ☹
@miculienka Neda mi nepridat sa do slovencinarskeho klubu... 🙂
Babenky, pekneho Mikulasa vsetkym! Prave nam na namesti bucha ohnostroj, skoda, ze mame z panelaku vyhlad na opacnu stanu... 😠

zade vbfcg
@riska jej aký mikulášik malinký, krásna bába