Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@evio nie ja som mala nárok na predĺženú ako osamelá matka, ale radšej som šla na rodičák už teraz, aby som dostala viac... mici111 mi to počítala, tak takto je to pre mňa výhodnejšie. ja som nemala extra materskú. 😉
@mici111 mne by to stále viac vyšlo takto ako to je. ale tebe asi ani nie. 😖 ty si mala ten rozdiel o hodne menší ako ja... 🤐
@julinka2787 no ja som mala teraz 330 takze mohla som ist aj ja na rodicak a bolo by lepsie no eraz uz nic nespravim ☹
@julinka2787 no mne by sa tym padom ako to teraz schvalili, ze to predlzili o dalsich 6 tyzdnov, cize cakum prask by som bola na materskej 37 plus 6 to je 43 tyzdnov (moja matika aaaaaaaach) oveeela viac oplatilo nez dostavat almuznu 256 rodicovsky.. 😠 😠 😠 ale tak kto mohol vediet..a este sa to aj zvysilo materska z 55% na 60%..jooj, no radsej fakt ani ratat nebudem, lebo slahne 😠 😠 😠
@evio no čo už. aj mňa sa snažili prehovoriť, aby som ostala na predĺženej materskej, ale nedala som sa. vraj aj tak vám dajú všetkým len tých 190€, ale ja som pevne verila, že mi aspoň toto výjde a je to tak... takže ja som celkom spokojná, škoda že teba takto ojedrbkali... 😔 a ja som mala podobne, len o 20 menej ako ty. 😖
@mici111 no veď to, moja. ale už je tak ako je. nič s tým nespravíme... ☹
@mici111 asi fakt ani nerozmýšľaj nad tým... lebo ťa to o nervy pripraví. a nedá sa prejsť naspäť na materskú?? mňa sa pýtali, že či budem chcieť prejsť naspäť ako mi toto nevyjde...
@evio no ak si slobodna a "opustena" matka, to davas to cestne prehlasenie na socialku, tak by ti mala platit materska 37 tyzdnov po starom plus novych 6 tyzdnov a navysit by sa ti mala na 60% hrubej mzdy..ale pozor!! iba ak budes na materskej aj od 01.01.2011, cize ak nepojdes este predtym na rodicovsku..
baby idem ideme na preventivku a asi nas budu aj ockovat tak sa majte idem ja
@evio tak toto ti neviem povedat, ci treba znova cestne prehlasenie, resp. nejaku ziadost, to by som sa isla spytat na socialku, ci to potrebuju..pre istotu, lebo v tomto state, co si nevydupes, tak nemas..drzim palce 🙂
@julinka2787 ale tak si zober, ze sme este relativne dobre dopadli, ze budeme mat po tych 20 mesiacoch veku dietata rodicak 190 evri namiesto 164 😀 😀 😀
@julinka2787 presjt spat na matersku??? nad tym som nerozmyslala..ale nechce sa mi to ist vybavovat..uz to necham tak..slak to traf..
@mici111 no jasné, že sme dobre dopadli... veď vravím že som celkom spokojná. 😀 no mňa sa pýtali, či budem chcieť naspäť prejsť, tak to asi možné je. ale aj ja som im povedala, že keď mi to nevyjde, tak už vymýšľať moc nebudem. ale vyšlo!!! tak sa teším tomu. 😅
@evio - no ja mam najspratnejsi quinny zapp, nedam na neho dopustit, ale tak tam fakt nic nedas. Je to len na rychle presuny po meste a pre starsie dietko, kde uz ziadnu prebalovaciu tasku nepotrebujes. Mne to tak vyhovovalo, teraz dokupim len tu novu sedanku, lebo ten co mam ja je cerveny, aj tak by som dokupovala novy potah... tak radsej rovno sedanku polohovatelnu
ahojte, čo dávate detičkám na nádchu?🙂
@anjelicek26 ja som do toho kocika stale zalubena..tak mozno ked bude krpata vacsia, tak ho aj ja kupim..ale teraz nie..skodaaaaaaaaaaaaa 😢 😢 😢
@fatimuska - ja mam MAR alebo len slanu vodu mu striekam do nosteka a odsavam, aby mu nezatekalo. Ja si davam viac vitaminu C, aby mu to slo aj do mliecka... inak asi nic.
@mici111 - vsak to, on je lahunky, krasne skladny, tam proste neni o com... ale tak od 1,5 roka to vidim... alebo od roka, ale to najskor, a to este trepes kopu veci zo sebou, vyzivu, keksy, plienky, utierky na ritku, plysaka, to neviem ci narves do svojej kabelky... Ale tak za 200€ neni o com podla mna, a o-baby posiela aj na Slovensko... a mne do anglicka posle tu korbicku, uz som im pisala. Tak ked na to prijde, tak objednam. Ale este budeme najprv tie sportaky pouzivat, co mame...
@anjelicek26 jj, tak to robím potom dobre, sme dokola chorí, teraz je muž, tak hádam do vianoc sa uzdravíme
🙂
@fatimuska vas sa tie choroby tiez drzia,celej rodiny, vsak? Skore uzdravenie....sopliky proste musia prist a odist...cca 7 dni to trva, len mozes pomoct odsavanim, zvlhcovani vzduchu ...bohuzial niet velkej pomocky, aby to bolo za 2 dni prec...tiez mame sopliky.. ☹
Navarene mam a caka ma velke prevliekanie perin, nemam to rada... 😒 ale sobikove navlecky uz rok cakaju 🙂
FOTO - DAnko papal jablkovu vyzivu 🙂))))

@evio ja som tiez mala narok na predlzenu matersku, ale som si to ratala aj @julinka2787 som to ratala a nam sa viaco oplatilo ist na rodicovsku normalne po 28 tyzdnoch a dostavat tym padom 256 evri rodicovsky..hold vtedy sa este nevedelo, ze budu matersku predlzovat o dalsich 6 tyzdnov..ale tak radsej teraz uz neratam, ako by to vyslo s tou predlzenou.. 😠 😠 😠