icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

chani
13. dec 2010

@takyna aj my zeleninkujeme od 5 mesiaca, lekarka nam dala zelenu a malemu strasne chuti zeleninka, niektora viac, niektora menej ale zje...ako vidi lyzicku tak je divy 🙂 my sme uz aj kasu na veceru dali, lebo sak dobry mesiac a pol sme sa v noci kojili pomaly kazde 2 hodiny, takto aspon prvy spanok ma dlhsi a potom podla nalady, ked je zla, tak aj kazde 2 hodiny sa kojime a ked je dobra vydrzi 3-4 hodky 🙂

anjelicek26
13. dec 2010

@mojalili - ja mam nastastie vsetko zapisane 🙂 6 mesiacov bez dvoch dni zacala robit "raka" a 6 mesiacov a dva dni zacala liezt vpred 🙂 Od toho ma ale nas junior straasne daleko. My sa musime najprv naucit otacat 😝

No a k jogurtu, ja sa tesim, ked bude moct, Saska jogurty zboznovala. Ale tak este dva mesiace musime pockat. Ved to rychlo ubehne 🙂

@takyna - my tiez od 5 mesiacov, mala som pocit, ze mu to proste nestaci... On je velke babo a ja po tych blbych zapaloch furt mam malo mlieka... a on UM nechce ani za svet.

chani
13. dec 2010

@lenocka84 dakujeme 🙂 nas plazovy inzinier hnedy🙂

anjelicek26
13. dec 2010

@chani - to fakt? Maxa mam pocit ze vzdy napoly nutim, aby papal... malokedy je to tak, ze by sa na lyzicku vrhal 🙄

mojalili
13. dec 2010

@riska Nooo, dobry napad, mozno by mi vedela pomoct... 😉

S tym cukrom....neriesila som susienky, to som LILI dala. ALe cokolady, cukriky,...u nas neexistovali ked bola mala, skor syry a mliecne vyrobky.......teraz? Ideme s Tesca a mame plno jogurtov a syrov nahadzanych v kosi, namiesto sladkosti....a ANI JEDEN KAZ, zdrave zuby. Ale musim podotknut, ze je to z casti aj dedicne, jej otec nemal do 20 rokoch ani jeden kaz.. 😉
@hori My papame jablko len s piskotom...inak ho tiez nechce, jedine moje predsnidavky spapa. Ale zase BANAN nechceme... 🙂

@zzz ake chrumky davas? Tie kukuricne?

anjelicek26
13. dec 2010

@hori - ako tam pridavas zltok? My sme este nemali... ani neviem, ako mu to mam dat.

lenocka84
13. dec 2010

@chani ze plazovy, super
sa tesim az dame dalsie rande 🙂

mojalili
13. dec 2010

@anjelicek26 Prosim ta, davas mu kedy vecer kasu? a potom este kym zaspi ho kojis? Keby som dala Dankovi kasu o 18tej, tak si pyta este o 21 prso, vcera to tak bolo... lenze asi to prehnal a dovracal sa....
KEd som mu dala pred spanim kasu o 20tej, tak zaspal pri nej, len sa bojim, ze je to tazke na zaludok....tak chcem si toto nejako vyriesit, ci toto nie je problem nasho nespania...

hori
13. dec 2010

@anjelicek26 no normalne... rozmrazim si porciu zeleniny, uvarim vajce, vyberiem zltok, rozdrobim vidlickou a primiesam do zeleniny a tu este zohrejem. Zatial sme zltok mali iba raz, cakala som na ukoncenie 6. mesiaca...

riska
13. dec 2010

@hori, ja fungujem podobne ako ty..no lenivá matka som, nechce sa mi každý den vyvárať 😀

@anjelicek26, ja som normalne uvarila vajco na tvrdo, vybrala žltok, popučila a pridala do príkrmu 😉

riska
13. dec 2010

@hori, ozaj, tvojej lucke všetko naj k meninám (aj ostatným luckám, ak sú tu) 😵

hori
13. dec 2010

babenky ake maso davate? poradte mi ale aj ktoru cast... napr. som pocula, ze kuracie kridelka su fajne...
a este sa chcem spytat, ze ci niekde normalne zozeniem telacie maso... ci to niektora davate a tiez ze ktoru cast...

chani
13. dec 2010

@anjelicek26 no on je uplne uneseny aj s prikrmov aj z ryzovej kase, sice nezje nejak vela, zeleninovy prikrm od tych 50 do 100 ml podla toho co tam je a kasu teraz uz 90-100 ml, ale papa s radostou a ani nevypluva, vypluvat zacne ked uz ma dost, este si vzdy necha miesto na dokojenie 🙂

zzz
13. dec 2010

@mojalili ryzove a sem tam kukuricne z racio obchodu...

bealondyn
13. dec 2010

@anjelicek26 jasne, ze nie vysuseny chlieb stary 😀 myslela som normalnu striedku alebo len korku...
@monky1 ja tiez casto peciem chlieb a vajicka nie su v ziadnom recepte, neboj. 😉
dnes tiez planujem pridat zltko k zeleninke, tak uvidime, ci bude mat uspech. 🙂

hori
13. dec 2010

@mojalili ryzova kasa na zaludok nie je az taka tazka... nam to velmi pomohlo, jeme ju asi hodinku pred spanim...

chani
13. dec 2010

@lenocka84 aj my sa tesime 🙂

hori
13. dec 2010

@riska dakujem, uz sme vcera oslavovali pol roka, tak dnes pokracujeme v oslavach, mame este polovicu torty v chladnicke... 😀

chani
13. dec 2010

@mojalili my davame kasu po kupani, teda vzdy medzi tou 19tou - 19:45 a hned potom mu ponuknem aj prsko, vacsinou vzdy mininamlne 1 potiahne a niekedy aj obe, a zatial s tym v noci problem nebol 🙂

mojalili
13. dec 2010

@hori hej papame len ryzovu. ASi Dankovi nesadla, alebo bol urieknuty. A ako ju papate, z flasky ,alebo z misky?

Nasou novou zabavkou je PLUTIE.....najlepsie je, ked ma plne usta prikrmu (najlepsie s mrkvou) a on zacne pľuť, len tak zo srandy 😠 😀

chani
13. dec 2010

@hori tak to asi takto vyskusam aj ja 🙂 ja sa mu chystam davat masko od januara aj ovocie, tak som zvedava, zacneme asi s kuracimi prsiami alebo zajacikom, uvidime co bude 🙂

mojalili
13. dec 2010

@chani no vidis, presne ako som to robila doteraz, tak asi v kasi problem nebude.....

Jejda, kocky, ja vas otravujem, len chcem zistiit, kde robim chybu, ked mi zle spava... ☹

chani
13. dec 2010

inak Petko ma novu maniu, uz to nie je pesnicka Bola raz mala hviezdicka, ale Ticha noc a Pasli ovce valasi, sa naladil na vianocnu notu 😀

hori
13. dec 2010

@mojalili pekne hustu nadychanu z misky lyzickou... 🙂
lebo potom uz nedostane nic, ani mlieko, proste o hodinu sa ide spat (ked je moc unavena aj skor), nanajvys jej pred spanim dam cucnut cajika...

lenocka84
13. dec 2010

@mojalili to plutie poznaaaam, aj s plnymi ustami ale aj len tak, ide ma porazit, a hlvne ked sme na avsteve, sa zacne hnevat a hned plut
drzi ho to uz viac ako mesiac, som zvedava dokedy

monky1
13. dec 2010

@takyna aj my sme na zeleninke od 5. mesiaca - presne ked mala 5 mesiacov aj tyzden - ale tak bolo to viac nez nevyhnutne ☹
@chani petrzlenu len trosku - centimetrove koliesko, alebo dam vyvarit a vyhodim 😉
a karfiol a brokolicu mam v mrazaku, ale cele ruzicky, kt. som si predtym par minut obvarila - neviem, ja som to tak nikdy nerobila, ale tak bolo mi povedane, ze sa to ma predvarit a je to fajn - vzdy ked varim, pridam pred koncom par ruziciek
@riska aj ja som dost proti cukru ... urcite je ho tam dost, ale tak radsej osladim polkou susienky a viem, ze to jablcko zje - ako keby mala byt bez ovocia ... a tiez to aj zahusti a je to sytejsie, co u nas ale nezavazi, lebo je hladna vzdy a vsade 😀 😀 ... a zase nejedava to casto a postupne sa snazim menej a menej
a aj doktorka mi povedala, ze radsej trosku osladit ako osolit 😀 ...ale nesladim, len to jablcko, kt. je po vareni dost kysle
@mojalili nam doktorka tiez kazala davat jogurtik - bielu aktiviu, ale ja nesuhlasim a tak nedavam - je to predsalen ina bielkovina - kravskaaaaa a tomu sa chcem vyhnut - naco, ked je ela na MM

@lenocka84 @anjelicek26 joj, asi som to nejak zle napisala - ja nemam problem s chlebikom, len s tym, ze ked vidi niekoho jest pecivo, musi dostat automaticky, lebo si normalne pyta ... a zda sa mi, ze dost casto ... ale je to len par "omrviniek" ... lepok uz dostava v pohode - poponahlala som sa, kedze som tri dni nemala mlieko a siahli sme po UM, takze vlocky, chlebik, cestovinka bezvajecna je uuuuplne suprova....

lenocka84
13. dec 2010

@monky1 to je asi normalne, ze vidi tak aj ona chce, to aj Patko, ked vidi niekoho jest, hocico automaticky chce do pusy aj on
a je jedno ze sa prave najedol
to je asi taka reakcia 😅

monky1
13. dec 2010

boze vela pisete, nestiham reragovat 😀 😀 😀

@anjelicek26 ja pridavam zltok priamo do jedla - tzn. tesne pred dovarenim zeleninky tam prilejem bud cely al. polovicu suroveho zltka, necham poriadne povarit a potom to cele rozmixujem - zatial jej to velmi chutilo

@hori ja davam kuracie prsia - mam namrazene po svojom 😀 😀 😀 ... nie uvarene a rozmixovane, ale v surovom stave nakrajane na kusky a to zamrazene ... a vzdy si vyberiem jednu porciu suroveho mrazeneho maska a varim to spolu so zeleninkou..... ja zase varim vzdy cerstve - maximalne ked urobim vela , odlozim do chladnicky do druheho dna
...neviem, ale takto sa mi to zda chutnejsie - pri hanke som mala zmrazene mixovane uvarene, ale potom som presla na tento sposob 😕

anjelicek26
13. dec 2010

@mojalili - kasu ma nie "betonik", ale s ovocnou vyzivou, dostava ju o 18-tej, potom sa kupe, o 19:00 koji a asi 19:30 zaspava v postielke. Zatial som nemala pocit, ze by ho z toho bolelo brusko. Ani raz.

anjelicek26
13. dec 2010

@riska @hori - tak vyskusame dneska aj my.