icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
13. dec 2010

@hori - kuracie stehno horne davam ja... urcite nie prsicka, tie su prilis "chude" a hovädzie normalne z polievky, pomixovat - ja to primixovavam k detskej vyzive mrkvickovej a tak to papa. Bravcove este nebudem dlhsie davat, my to doma totiz vobec nejeme a sa mi nechce pre neho kupovat.

anjelicek26
13. dec 2010

@chani - aj my papame tak 70ml... uz papaval viac, ale nejako mu prestalo chutit... no nutit ho nebudem... tiez zacina plut, ked uz nechce a vytaca sa, len aby som sa ku nemu nedostala lyzickou

monky1
13. dec 2010

a este k tomu masku - chcela som skusit vyvarit stehno bez koze - aj s kostou, ze predsalen to bude lepsi vyvar a v tom zeleninku, zemiak ...... ale laktacna ma stopla, ze nemalo by sa este masko s kostou tak malym detom, tak varim len prska samotne so zeleninkou
...ja sa chystam na spenat, len mam dilemu, lebo vraj spenat treba podavat s mliekom kvoli kyseline stavelovej .... pocukli ste nieco o tom??? 😕 😕 😕 😕 😕 😕 asi vecer preluskam net, ci nieco nenajdem, lebo o chvilku sa idem pustit do medovnikov

anjelicek26
13. dec 2010

@mojalili - Max bojkotuje vsetko, co je vo flasi... teda okrem vody a aj to si len troska cucne... takze my vsetko len lyzickou.

anjelicek26
13. dec 2010

@monky1 - tiez som rozmyslala, ci najblizsie dni nevyskusame bezvajecne cestoviny... lebo tiez by bolo fajn, keby mohol nieco papat aj on... a ako ich malej mixujes? Nepomrvi sa to len na take kusky? Nedrhne sa tym? A vlocky davas ake? Do ovocnej vyzivy, ci do coho?

anjelicek26
13. dec 2010

@monky1 - to som nepocula, len viem, ze sa kvoli dusicnanom nesmie spenat prihrievat...

Inak som zasa citala "novinku", ze urcite nezacinat s prikrmom - MRKVA, lebo sposobuje alergie a je v nej prilis vitaminu A. Ze maximalne 2x do tyzdna. No haluz. Si hovorim, ze co uz tym detom mame davat, ked je vsetko zle 🙄

mojalili
13. dec 2010

@monky1 ja davam k spenatiku a zemiakovej kasi MM, odstriekam si trosku a s tym to zmixujem.. 🙂

Kuracie som davala tiez stehno i prsia, stehnove masko mi moc nechcel, ale cudujem sa, ved je stavnatejsie nez prsia... Chystam sa uvarit polievocku kuraciu a Dankovi tiez ju dam, pekny vyvar (a ako ste pisali, bez kosti teda skusim to odkostit)

mojalili
13. dec 2010

@anjelicek26 ASI BUDE DOBRE NECITAT 😀

anjelicek26
13. dec 2010

@mojalili - neni vyvar moc mastny este na ich zaludok? Nebude ti z toho vrackat? Ja mam na kuraci vyvar od Sasky fakt "uzasne" spomienky, vzdy sa mi z toho povracala... snad do vyse roka...

monky1
13. dec 2010

@anjelicek26 ja varim vsetko spolu a potom to mixnem, takze sa tym nedrhne - napocudovanie to ma vzdy inu chut 🙂
a vlocky mam teraz nejake jemne s klickami a tie davam priamo do hrnca tiez k masku, mrkve a karfiolu napriklad, poriadne rozvarim, mixnem a tlacime 😀

anjelicek26
13. dec 2010

@mojalili 😅 😅 😅 Tiez si myslim...

anjelicek26
13. dec 2010

@monky1 - my zatial HIPP-kujeme, ale uz som chcela zacat varit... tak si robim prehlad. Nemala si ty nahodou, snad sa nemylim, nejaky zoznam detskych receptov? Dost by sa mi nieco take hodilo, nech nemusim vymyslat... ci je nieco take na nete? Musim pohladat...

monky1
13. dec 2010

mne prsia chce uplne v pohodicke (aj tie moje, hehe 😀 😀 😀 )- ked je to mixnute, je to aj velmi chutne ..... a aj s ryzou napr. mrkva, ryza a masko - to jej velmi chuti

a este k tomu ovociu - tu nejak fantaziu nemam - kedze jej davam len jablko a hrusku (s bananom este cakam, mam nan svoj nazor 😕 ) poradte nieco, co z cerstveho jablka ci hrusky

monky1
13. dec 2010

@anjelicek26 mam, posli mail adresu, poslem ti

monky1
13. dec 2010

aky je to fasa pocit, ked mensia spi (uz od 10,30), starsia sa hra a ja mam skoro veget, kebyze nemam cesto na medovnicky v chladnicke 😀 .... ale tak dnes som sa urvala a sedim tu ... ved som tu tak davno nebola 😀

monky1
13. dec 2010

ozaj, este otazka - PRIDAVATE DROBCOM DO JEDLA MLETU RASCU??? ja uz asi tyzden ano, ma to lepsiu chut - pridavam priamo do vody ked sa to vari

lenocka84
13. dec 2010

@monky1 my papame kuracie prsia na take vacsiekusky, mrkva podusena na masle, potom dat to masko, spolu varim do makka, masko vyberiem, mrkvu pomixujem uplne na hladko, zahustim mliecko+muka masko nakrajam na mensie a uvarim cestovinky
to patko priam miluje
uz som to robila aj s hraskom, miesto mrkvy. a chystam sa tak urobit s brokolicou
a rasca? z dovodu ze ja ju neznasam u nas doma nenajdes ani zrnko 😀

lenocka84
13. dec 2010

@anjelicek26 boooze a ked si predstavim ze sme zacinali mrkvou a do vsetkeho takmer isla 😅
niekedy to prilisne citanie skodi 😠

deniskateniska
13. dec 2010

ahojte maminky 😉

mne dnes mm riadne dal, ze len na nete sedim, tak som tu kym siel ku mojej mame po vykrajovacky na pernicky.. 😀 😀 😀 jednu varku som uz napiekla taky zvoncek vacsi a este druhu varku porobim take mensie 🙂 ma to celkom bavi, by som aj cely den piekla 😀 😀 😀 no a mm mal ist zajtra do prace, dnes sa vypisat z OČR, ale sa mu nechce tak az v stredu pojde 🙂 tak pre mna lepsie este stihnem var nieco napiect 😀

a takyto som si vyzdobila jeden pernik a dam si ho na dvere 😀

no a idu nam na 100% zubky bo vyplazuje jazyk ako ked mu sli prve... tak sa na nom rehoceme najviac 😀 😀

anjelicek26
13. dec 2010

@lenocka84 - ja to tiez beriem z rezervou, citala som to na par nemeckych forach hlavne... ze treba zacinat s pastrnakom 🙄 No proste nech to robis akokolvek, je urcite doktor ci "expert", co ti povie, preco to nie je spravne... ale podla mna pokial nase pol rocne deti nebudeme pchat vysmazanymi, prekorenenymi, presolenymi jedlami, sladkostami, tvarohovymi pribinacikmi, rybou a podobne... nemame co pokazit... vsak zasa nieco jest musia 😅

anjelicek26
13. dec 2010

@monky1 - ja rascu pridavat nebudem, Maxik nema s prdikmi problem, brusko ho vlastne uz vobec nebolieva... tak neni dovod.

hori
13. dec 2010

@anjelicek26 inak, o tej mrkve som pocula aj ja... ze lepsie zacat so zemiakom... ale aj tak mam mrkvovo-zemiakovy zaklad a do toho pridavam nove druhy... no chcem niekedy urobit prikrm aj bez mrkvy...

hori
13. dec 2010

tak po predpoludnajsom jablckovom trapeni mi mala nechce uz ani obed... mozem ju stokrat presviedcat, ze je to ine... predtym to v pohode papala... ledva par lyziciek som do nej natlacila... som si ale dala...

lenocka84
13. dec 2010

@anjelicek26 no treba nabhenut do mc ako to asi robia v usa, a bude dobre nie?
booze za chvilu uz ani vzduch nebudeme moct dychat a deti uz vobec
fakt niekedy menej citat je viac

chani
13. dec 2010

@hori ja som robila brokoli a zemiak bez mrkvi, s mrkvou ho to tak nebralo, sice jedol ale videla som na nom ze to neni to prave orechove

lenocka84
13. dec 2010

@hori ale zacat so zemiakom? ten je dost bez chuti, mne to maly nechce ked je zemiak samostatne

anjelicek26
13. dec 2010

@lenocka84 - mne Max spapa zemiak, ak je ku nemu MM... ako taka kasa zemiakova... mu to aj chuti... ale jemu mrkva chuti, to mu brat nebudem. Ale nebudem ju primiesavat vsade.

@hori - to ma mrzi, my papame jablcko len k mäsku... ryza/kuracie/jablcko... to mu veeelmi chuti.

chani
13. dec 2010

@anjelicek26 sa mi inak stalo uz aj, ze napr papal v lehatku no a ked uz zatal usta a nechcel tak som ho zobrala na kolena a on ti zacal zase usta otvarat a papat, alebo ked som mi v lehatku dala lyzicku do ruky tak mu tiez zazracne opat zacalo smakovat, no vymyselnik -.-)

lenocka84
13. dec 2010

@anjelicek26 ano my tiez, trosku masla mliecka a kasa je na svete, to ma raaad, a velmi
my mame mrkvu teraz cca 2-3x tyzdenne, myslim ze v pohode

booze zase som natrafila a jednu co mi tu pindaaa ze prikrmy od 5mesiaca,ze to je strasne skoro
tak ale nekojene deti tak bezne, a furt mi tu bude huuucat
nervy mam z takychludi,
jedna mi vynada ze davam UM, dalsia ze nemam davat prikrmy
co to je za svet????

takyna
13. dec 2010

@monky1 aj u nas , skor nevyhnutne tiez, lebo mala malo cicik tahala, a kukala sa po mne ked som jedla s takou chutou, a doktorka pohrozila umelym mliekom a to som odmietla, tak sme zacali s prikrmami, a aj tahat viacej zacala s cicika, tak som rada, ale uz nas trapia zuby ☹
dnes je mimoriadne nepokojna, idem makat chytro sa vychystat a do koca 🙂 kym je slniecko