Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
inak mala ma rada mrkvu, ale taku ritku ma z nej vystipanu , ked sa vykaka, ze som musela tiez vypustit ju z kombinacia casej
baby ked sa tu bavite o papani, tak kamoska maju asi 7 mesiacikov a odzaciatku bojuju s kojenim, len malemu uz nestaci mliecko, hryzie, proste taky boj pri papani, nechcem nikdy zazit, fakt. ale UM ani za toho.. teda ani MM nechce z flasky.. len cajik... mesiac kamoska skoro nespala.. chudatko ... ☹ ☹ ☹
@riska ako vytaca ma, ja sa nestaram do nej, tak co sa ona do mna? ked sa niektoopyta, rada poradim, ale len zo svojej skusenosti, a ked sa nepaci nenutim ze musi podla mna robit
ak sa paci nech skusi, mozno zaberie
ale ona bude hustit akoby som tu vsetkym kazala ze maju prikrmovat od 4mesiaca
a ja skor naopak, kym sa da nech sa koja, ved jasne. ale ked vidis ze je to pre to dieta malo, nenechas ho predsa hladovat. a ked mne maly pil viac ako 1liter UM denne a mal malo jasne ze sme zacali krmit, ale to mal uz 4m
@lenocka84 - toto si fakt nepripustaj, Max je kojeny a aj tak uz od 5 mesiacov tiez dostaval prikrm, proste mliecko nestacilo a nemam pocit,´ze by som mu uskodila, ci co... u Sasky sme zacali este skor a nikdy jej nic nebolo. Ked nestaci, tak nestaci a ja si myslim, ze spokojne dieta je to najdolezitejsie.
UM v dnesnej dobe nie je ziaden "humus", ale velmi kvalitna nahrada MM s kopou vitaminou a zeleza a ked si predstavim, ako sa niekedy stravujem 🤐 tak je UM obcas aj lepsie ako moje MM ... to je moj osobny nazor, nemusi s nim suhlasit väcsina... ale proste zalezi na matke, co dieta dostane cez mliecko... pri UM mas zaruku, ze je to vyvazene a obohatene vitaminmi. Vobec by som to nepokladala na vahu. Jasne, ze ma MM kopu imunitnych zloziek, co UM nema... to neznamena, ze bude babo stale chore. Ved ma vlastnu imunitu, no nie 😉
Pri Saske sme sa vytrapili, kojit za kazdu cenu, viem ako som si to odrevala, ona a aj ja... stresy, trapenie, ci to za to stalo... niekedy o tom fakt pochybujem. Dnes keby bolo treba, ideme na UM bez zavahania.
@anjelicek26 ako jasne ze si to neberiem, horsie to bolo ked neslo kojit. teraz som uz OK, len ma to hneva ze sa mi snazi vnutit nieco s cim ma sama evidentne problem.
@deniskateniska - toto som ja zazila zo Saskou... odislo mi mlieko, len prikrmy - ale to mala 4 mesiace a tolko toho nepojedla, skoncili sme v nemocke zo suplementorom... flasu ani za svet. NIKDY nemala flasku v puse. A skusali sme mozne aj nemozne, vsetky druhy UM... ona dokazala visiet na prsniku az do krvi, ked uz fakt nic neslo, ale UM si nedala... boze to bolo strasne obdobie ☹
baby, u nas sa este spiiiiii - uz taha 3 hodinky 15 minut ... a ja asi cakam, kym vstane , aby som mohla zacat piect 😀 😀 😀
@monky1 - Max teraz vstal, aspon dve hodky spal, to je fajn 🙂
@lenocka84 ako teraz som citala v tej teme, to co je za zenska preboha.. nech sa stara do seba nie? 😠
@deniskateniska dakujem, no strasna truba
ja neviem ci si ona nevsimla ze patko uz bude mat 8mesiacov a je normalne ze ma prikrmy
normalne mi dvihla adrenalin
ako sorry si mysli ze zije v UK a UM je to naj na svetea ze zjedla vsetku mudrost sveta
@anjelicek26 prepac viem ze aj ty si v UK, ale mam na mysli ju
neviem ci jej muz je anglican, aleje lekar takze odtial ma tie rozumy
baby, vy ste zase toho napisali?
ja sa pridavam k tym co maju nachystane dopredu jedlo pre drobcov, nieco mam namrazene a nieco uvarene a vysterilizovane v poharoch, nas tomasik je zrut ale strasny, som v strasnom soku, lebo po ninkinom nejedeni som toto fakt necakala, keby mohol tak zje aj mna, baby doobeda zbastila polku bananu a o dve hodinky obed 150ml a este sa docucol mliekom, no ja nechapem, keby sa dalo tak by jedol stale
inak nemate pocit ze odkedy prikrmujete ze mate menej mlieka? ja ano, takymto tempo ako ma zamiena za zeleninu asi som dokojila, sice po pravde mam toho kojenia po krk 😔 ale mala by som to potiahnut co najdlhsie kvoli tomu ekzemu 🙄
@lenocka84 ved ja neviem ta bude asi do roka na UM... a ona ma 2 mesacneho drobca tak co sa pusta do takych debat, ja som tiez mala kadejake predstavy ze budeme az po polroku prikrmovat atd, ale netlacila som to nikomu nie? wrrrrrrrrr.. neznasam takych ludi.... 😠 😠 😠
@babulina 😀 😀 mas doma riadneho papkacika 😀 😀 a ano menej mliecka, ale to je tym ze sa upravuje podla potreby... ja som mala obcas pocit ze som mlieko uplne stratila, ale ono sa to upravy 😉
inak baby aka je vlastne postupnost prikrmov? obed, potom desiata obed, potom pridat olovrant a kedy ale vecerna kasa? 😨
@babulina a s ninkou si ako isla? 😀 ci si uz zabudla?
my sme isli hrozne, najprv kasa, na noc 😅
ale potom pekne najprv obed, lebo vraj vtedy dieta naj spolupracuje, ale asi na tom nieco bude, lebo Patko neskor uz nechcel jest lyzickou ani za svet
takze obed, sme presli potom aj cez desiatu na jedlo, vacsinou ovocie s niecim, a uz mame aj olovrant, ak stiihame
takze nas jedalnicek rano mliecko, desiata vyzivka s cerstvym bananom, a marina keksami (banan obcas nie stale), obed nejake fajne masko, polievky u nas nehrozia, olovrant jogurtik, ak ho neprespi, a vecera kasa.
@deniskateniska oni uz maju 3, si necitala, hlavne ze v pase 2m 3tt, fakt nejaka trapna chudera
ako nekomentujem, bo mi je z nej zle. asi aj lekari vedia preco su povolene tie prikrmy u nekojenych od 5m
@babulina - my sme zacali obedom - teda pred obednym spankom, to je u nas 10:30... vstava rano o siestej... potom sme pridali o siestej kasu... viacej zatial nie... ale uz by som chcela o nejaky tyzden-dva zaviest 10:30 (ranajky?) 13:30 po zobudeni (obed?) a potom o 18:00 kasu...
No a ano, je mliecka menej, ale nestresovala by som sa tym, je ho menej, lebo ten zvysok je uz z prikrmu... je to taky normalny vyvoj... ja sa snazim Maxa ukecat na flasku s UM, ale ani za ten svet to neda do pusy. Moje deti su nejake divne alebo co 😖 Alebo robim u oboch nejaku chybu, ale aku???
@lenocka84 - ono sa to da s tymi radami aj prehanat. Je pravda, ze su niektore veci nezdrave, treba ku tomu nieco povedat, keby maleho ladujes zmrzlinou ci mu das hranolky, tiez sa asi nezdrzim a nieco poviem, ale na normalny prikrm, fakt nechapem... asi si idem tu diskusiu precitat, len to musim najst... a inak to z UK nic nema... takych premudrelych exotov mas vsade.
@anjelicek26 len ona ze na SVK je kojenie svate a ked dieta pije UM tak rychlo ho odstavit
ja som maleho neodstavila, ved mi pil fakt viac ako 1l denne, co je uz dost podla mna
tak sme zacali postupne, a krasne sa rozpapal, teraz ma mliecko 2-3x denne
to je ako s tymi prikrmami kupovanymi, kazdy ma iny nazor. ja ich nekupujem, a vcera dnes som zistila preco 😠 mne to vsetko rovnako smrdi
ale ked ju niekto iny kupuje nebudem predsta tlacit na pilu ze musis varit, a bla bla
ja malemu varim niekto kupi, a co? svet sa nezruti
ale kedze dnes mal maly kupovane viem kolk ozjedol, 190g prikrm + 3 polievkove lyzice cestovin
a teraz sa spokojne hra a vsetko je ok
@lenocka84 hej ved som akurt citala.. no mam dost.. ze ziadny materinsky cit... 😅 mam dost fakt... ale tak kazdy ma svoj nazor, len neznasam ked niekto nieco niekomu vnucuje 😠 to ma dokaze vytocit riadne 😠 ale idu vianoce a ja mam dobru nalau na pecenie 😎 takze pohoda klidet tabacek, nenechame sa znechutit 😀 😀 😀
@deniskateniska fakt neriesit
a co ides piect? pochvalte sa, ja nepeciem
napecie svokra, lebo ja kolace nejem 🙂
@babulina a to spanie?
@lenocka84 - ovocne my mame hippky a neovocne mame organix - tie vonaju uzasne aj zeleninove, aj mäskove... neverila som tomu, ale je to tak... no a asi aj my uz zacneme varit. Len sa mi zda, ze na 70g porciu sa to fakt neoplati a aj som po pravde strasne leniva na to, zhanat bio zeleninu, no ale uz budem musiet zacat...

@lenocka84 jasne leni, mas nechat dieta umriet, ze??? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀