icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

zojec
16. dec 2010

@ellysa
@mojalili nezufajte.. aj moja sa v noci budi na cickanie.. ale ja ju mam pri sebe, aby som sa vyspala. vstavat 7x za noc do postielky by ma slahlo.. ale mam pocit ze sa to uz zlepsuje.. ely, podla mna to hlad nie je.. len potreba cuckat.. niektore deticky uz prespavaju celu noc.. ale nie je to nasa vina, ze sa budia.. proste kazde dieta je individualne..mam kamosku ta v pol roku dala dceru do inej izby a ona tam v pohode spi celu noc, je to dieta kde ma polozite tam budem 😉 .. moja by asi zobudila revom aj susedov dole v dedine 🙂

ellysa
16. dec 2010

@zojec no hej ale prečo také zhoršenie, keby mi tak spala od malinka zle nepoviem, ale takto????keby sa jej tak niekto vedel spýtať čo jej chýba, no nič idem skúšať všetko, dať ju spať bez vaku, k nám...uvidíme, či niečo zaberie

mojalili
16. dec 2010

@ellysa Ja tiez skusam vsetko mozne co zaberie a nic.... @zojec - ja som mala taku LILI, dala som ju do druhej izby a mala spala celu noc..Spavala som s nou v jej detskej izbicke, prestahovala som sa do spalne a ona si krasne spala celu noc..fakt tie deti su rozne...ale tesim sa na rodinny dom, tu v tomto byte sa neda existovat, nemozem si stale zvyknut... 😠

anjelicek26
16. dec 2010

@ellysa - detom sa v tomto veku zacinaju intenzivne snivat sny, hlavne ked motoricky napreduju, prezivaju to aj v spanku a rusi to ich spanok. Aspon to vravela nasa doky 🙂 Ze v noci sa budia mudre deti 😅

monky1
16. dec 2010

ani my uz nespime ktovie ako - zaspava ukazkovo - sama v postielke a okolo desiatej - jedenastej je hore - bed sa napije a spi, alebo napije a je hore 😠 .... vtedy ju uz nedavam do postielky, lebo sa bojim, ze by som ju pri prekladani zobudila, a tak spi pri mne az do rana - tiez mame celu postel (180cm) pre seba a mm je vyhosteny v obyvacke
...mne nevadi nocne vstavanie, ked potiahne a spi, ale ked sa zobudi a je hore 😠 😠 😠 😠 .... nervy na dranc .... vtedy beriem mobil do ruky a pustam Uspavanky od Koščovej a Husovskeho - zabera to fantasticky - aspon u nas ... nie som zastanca mobilov v spalni, ale nemam inu moznost, ako jej to v noci prehrat, takze toto neriesim

zojec
16. dec 2010

@ellysa no tom tazko povedat, moja sa tiez do 4 mesiacov budila len raz...keby im tak clovek rozumel... ☹

monky1
16. dec 2010

@anjelicek26 asi na tom nieco bude ... ked som sa stazovala laktacnej poradkyni, ubezpecovala ma, ze je to ok, ze to suvisi s vyvinom mozgu a ze sa mam tesit, ze mam zdrave dieta - ze to je znak toho .... ak som ju teda spravne pochopila, lebo sme to neprebrali dokonca, musela koncit

zojec
16. dec 2010

inak u nas aj ked vstane, pocicka a spi dalej.. takze nie je to az tak strasne.. ona ako keby sa ani nezobudila.. len zo sna zamrnka, mamka rychlo vytasi prsko, skor ako zacne mrnkat viac a preberie sa.. do 5minut spi dalej... a ja s nou.. 😀 len raz nechcela zaspat a to vtedy ked som ju prebalila.. odvtedy neprebalujem.. ale rano ma plienka asi 200kg..

zojec
16. dec 2010

@anjelicek26 tiez si myslim, ze na tom nieco bude.. mam malu susedu a ta sa od 6 mesiacov do 1 roka budila vraj kazdu hodinu, a to nebola dojcena.. ale v 1,5 roku uz rozpravala a aj sa pytala na nocnik, do skolky nastupila v 2 rokoch a zvladala sa aj obliect, vyzliect, najest, vycikat, rozpravat.. moja sice nie je hore kazdu hodinu... ale v 2 rokoch uz hadam bude aspon sama cikat do nocnika 😀

ellysa
16. dec 2010

@anjelicek26 no tak Olivia bude asi génius 😅
@monky1 to naozaj?, tak máme byť akože šťastné, inak čosi na tom bude, lebo takto zle spí odkedy začala ,loziť, len chúďa to sa jej toľko zlých vecí stane cez deň, keď to tak večer prežíva?

miculienka
16. dec 2010

dobré ráno 🙂 , tak budenie v noci je aj u nás častejšie ako doteraz, horšie je, že 1 budenie je vždy také , že ahoj mami už som vyspatá ideme sa hrať 😖 , tak uprostred noci nie najlepší nápad , ale vaše deťuše tu zaspávajú skoro oproti mojej, tá zalomí len cca o 22- to je ten skorší prípad, inak okolo 22.30 , 23 , spávala mi do tej 3 - 4 , papala a spala do rána, teraz sa budí aj o 1, alebo 2, 3 , potom 4.30 , a ráno 7- 7.30 koniec noci , keby zaspávala skôr, bolo by to budenie častejšie aj u nás

idem sa pochváliť, včera som s ňou robila pokusy, dala som ju na bruško - prevrátila sa sama na chrbát - 2x mi to zopakovala, vravím si, len to by bolo opačne, potom si ju zobral mm na pohovku , dal ju na chrbátik a ona sa mu otočila na bruško , aj 2x to urobila 🙂 , tak dnes budem sledovať, či bude pokračovať

no a mne sa zapálilo ďasno 😒 , ale kurírujem si to, tak asi to zaberá, uvidíme do večera

ellysa
16. dec 2010

@zojec no u nás asi nejak ko u vás, len ja kým vyskočím k postieľke alebo idem urobiť mlieko,tak to trvá dlhšie, tiež sa nezobudí, len mrnčí zo sna

monky1
16. dec 2010

@ellysa no az jej dnes zavolam, lebo sama som zvedava 🙂

zojec
16. dec 2010

@miculienka moja sa vcera pretocila cca 5x a od poobedia na to zas hodila bobek.. a doteraz sa ziadne pretacanie nekonalo :( na zapalene dasno je dobry salviovy odvar 😉

sansara82
16. dec 2010

ahojte, čítam Vás tak sporadicky, a tak ako mojali a ellysa aj ja mám ten istý problém, malý pekne spával od 19,00 do tej 23,00-24,00 a potom každé 2 hodiny, ale teraz sa to za posledné tri noci zhoršilo. ide spať okolo 19,00-19,30 presne o hodinu začne mnčať, tak mu dám ešte papať a potom zas je hore o 2 hodiny, potom o hodinu, no za noc aj 7 krát. skúšala som ho nechať aj tak nech si pomrčí, tak mrčal aj 20 min. a potomsom mu dala papať, tiež neviem čím to je, že sa tak budí.

ellysa
16. dec 2010

no dobre, trochu ste ma potešili, ale dúfam, že sa to zas unormálni

julinka2787
16. dec 2010

ahojte! no moja síce prespí zatiaľ celú noc naraz (klop klop klop), ale spáva posledné dni strašne nepokojne. sa stále len prehadzuje a vzdychá... ale aj cez deň je strašná, ani otočiť sa od nej nemôžem, hneď je plač a nieto že by som zmizla z dohľadu...to by boli revy... aj keď sa spolu hráme, tak chi chi vysmiata a zrazu len rev. potom zase smiech a rev. ja neviem čo jej je, ale hnevá ma to. vôbec taká nebola. mohla som ju nechať pri hračkách a ísť si porobiť kadečo, no to teraz nehrozí.. 😖 🙄

jáj kočky nám dnes v noci konečne posypali cesty na sídlisku (doteraz tu autá len tak driftovali) a ten hnusný sneh sa zase začal kydať! takže môžeme čakať zase tri dni, kým odhrnú a týždeň, kým posypú... 😠

anjelicek26
16. dec 2010

@zojec - no Saska bola 20 mesacna bez plienok... ale nerozpravala do 2,5 roka nist... takze... prijde mi to strasne individualne...a ona spavala fakt desne.

btw. Max v troch mesiacoch prespaval cele noci, vyse dvoch tyzdnov, on sa od porodnice budil len 2x... ako mu sli zuby sa budil aj 3-4x... teraz sme zasa pri 1x... no ale zajtra letime na dovcu a bude po dobrom spanku 🙄

miculienka
16. dec 2010

@zojec - vďaka za recept, mám doma , dám aj to, teraz som dala propolis a predtým som vydezinfikovala domácou slivkou 😵

bzucinka2
16. dec 2010

tak komu sa este da, tak si na nas tuknite, dakujeme 🙂
http://www.dojcenskavyziva.sk/soutez_vanocni_na...

ellysa
16. dec 2010

no ideme von baby, je síce kosa, ale musím sa ísť prevetrať, lebo som nervná

monky1
16. dec 2010

no tak som jej volala - tak ze je to uuuuplne normalne pre babatka na MM, ze dietatko napreduje a preto sa aj castejsie budi, ako som pisala, suvisi to s tym vyvinom mozgu
len mi toho toooolko povedala, ze ani polovicu si nepamatam tak aby som vam to vedela napisat 😀
ale ze v 8 - 9 mesiaci nastava separacna uzkost - to tusim pisala anjelicek
ellysa, spominala som jej Oliviu, aj ze je starsia ako Ela, tak ze vy sa k tomu blizite- koncite 7. mesiac a ono to nemusi byt presne zaciatkom 8. mesiaca ... ze ked si pomrnka a ty ju vies utisit tym šššššš a pohladkanim, tak to ta sep. uzkost - Olivia proste potrebuje citit, ze si pri nej, chce sa presvedcit, ze mamka existuje, potrebuje ta citit, lebo babatko nevie spracovat fakt, ze si, aj ked si v inej izbe

monky1
16. dec 2010

no moja Ela sa uz od 8.30 rozprava sama so sebou v postielke ..... uz bola asi 35 minut ticho, som myslela, ze spi a teraz toto 😠 😠 😠 ... ja dnes potrebujem ist do mesta, som dohodnuta s tetou na 13h, ze jej ju vychystam na prechadzku, ale tak vidim to blede - v tom case asi este bude spat a ja pojdem do r...

takyna
16. dec 2010

Ahojte babule, pridavam sa do skupiny nevyspatych 🙂
Kadzu ani nie 2 hodku na ciciku nalepena 😒 , sice zaspi hned , ale ja mam totolne dnes kríže znivočené, mám na prd postielku nedá sa mi bok dať dole, a hore dole ju vyberať , vždy si to kríže odnesú ☹
My máme dnes poradnu tak potom sa ozvem ako sme na tom 🙂

mici111
16. dec 2010

baby, o tom spanku..my sme tiez spavali ukazkovo, zaspala okolo osmej a budila sa okolo stvrtej na papanie a potom az okolo siedmej..no a teraz..v noci kazde 3 hodky hore..ja viem, ze oproti niektorym vasim dietkam je to nic..ale niekedy som uz aj ja riadne unavena, ked mrnci v noci, dam jej prsko, taha tak 15 minut az do spanku, len potom mne trva kym zaspim..cize kazde 3 hodky som hore minimalne pol hodinu.. 😠 ja sa tak tesiiiiiiiim ked dam ze 8 hodin vkuse 😀 😀 😀

miculienka
16. dec 2010

@mici111 - že nápodobne , ja si tak vravím , že na Ježiška si želám celú hodinu pre seba v kúpelni - od pôrodu som len v sprche štýlom rýchlo ako sa len dá , teraz snívam o napustenej vani so sviečkami 😵 , ale môj drobec len čo zistí , že ma 5 minút nieje , tak reve ako tur , no a o celej prespatej noci ani nevravím , teraz sa mi ani snívať nestihne, kým sa dostanem do takej fázy spánku , tak malá už mrnčí , ale hádam sa dočkáme , že bobáci malí budú spinkať celú noc 😉

zojec
16. dec 2010

@mici111 ze 8 hodin v kuse 😀 😀 😀 tolko som hadam spala ked som bola v 6mesiaci .. od vtedy som sa budila na cikanie.. kazde 3 hodky.. a teraz na cickanie 😀 😀 😀

mici111
16. dec 2010

@zojec ale inaak presneeee 😀 😀 😀 som sa dobre zasmiala..mas pravdu, ked som bola tehotna, tak som chodila tiez posledne dva tri mesiace kazde dve hodky curat a teraz mala by len cickala 😀 😀 😀

mici111
16. dec 2010

inak som zabudla, vcera ako sme isli k @lenocka84, mala sa mi s prepacenim tak posrala, ze este aj zimny overal mala okakany 😀 😀 😀 😀
prisiel mi kalendar, co som objednala "svokre", tak poobede prenho pojdeme v ramci prechadzky, som zvedava 😵

chani
16. dec 2010

normalne sa tesim, ze nie sme sami, co sa koli cickaniu budime v noci kazdu chvilu, a nieze by som vam nedopriala spanok, ale teraz som rada ze v tom nie som sama 🙂
@monky1 super ze si sem prihodila, co ti na to budenie povedala laktacna, sa tym budem teraz utesovvat, ze vlasttne mozem byt rada 🙂