Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@riska - ved ked jej natries licka poriadne kremom, nemaju jej ako omrznut. Kludne chod na dlhsie, na 15 minut sa fakt vobec neoplati ani obliekat...
@takyna - my nie, on este nevie papat kusky, drhne sa tym... jedinu polievku mal brokolicovo/zemiacikovu, tu ma rad, tu robim aj pre nas, jemu som odobrala pred dochutenim. Ale tak ta je uplne zmixovana.
A vianocne menu inak baby? My robime kacky dve, alebo hus, ja som tento rok za kacku, tych 6-7 hodin strazit hus sa mi fakt nechce... ku tomu cervena kapusta, co ja bohuzial nemozem fnuk... a knedle zemiakove, Max dostane len zemiaciky a mäsko, urobim mu ku tomu trolinku hraskoveho pyre... tak snad bude spokojny.
@anjelicek26 a toto zarabas vodou????? 😕 😕 😕 😕 😕 ja som to raz skusala, ale to sa nedalo jest 😝 ... porad, co do toho este davas, cisto nastruhane jablcko?
my sme sa prave najedli - dnes trhla rekord - plnu kompotovu misku zeleninovej kase - som skoro odpadla ... a do 5 minut 🙂
@riska 15 minut je blbost - prikry ninku az po nos tenkou dekou a v pohode aj hodinu a pol
@takyna co sa mysli polievkou? ked das viac vyvaru a je to riedke? vtedy sa teda riadne natrapime, lebo tecie to vsade inde, len nie do ust 😀
no ved ja ju prikrývam poriadne, krem som zatial nedavala, ale už budem....asi sa doktori v našom zdravotnom stredisku dohodli, lebo v čakarni hovorila iná doktorka jednej mamine, že nech v mrazoch ide von len na chvilu 😎
@anjelicek26, vianoce u nas klasika, kapustnica a kapor, kačka na druhý den s červenou kapustou a domacou knedlou....mnam, mnam...u nas našťastie kapusta v pohode...a ninke nebudem davať nič špeci, nech si pekne papá tie jej gebuziny 😀 😝
@riska krásna váha, taká akurát 😉, 15 minút??? no my chodíme tak na hoďku, možno by malá vydržala aj dlhšie ale ja nie 😝
no presne ako keby si o mojej písala,ale asi sú fakt na nás také pricucnuté aj teraz zaspávala a revala, nedalo sa jej, na chvíľu som si ju zobrala na ruky, pomaznala sa, dala naspäť otočila sa mi ritkou a zaspala, ja som sa vždy bála maznať ju, aby mi potom všetci nehovorili, že som ju rozmaznala, ale jednoducho je to moje dieťa a keď to potrbuje budem ju aj celý deň na rukách nosiť, no čo a presne ako bolo v tom článku od monki, čím rýchlejšie sa s tým vysporiadam ja, tým sa ona rýchlejšie polepší
a mám presilené zápästie, ježiško mi donesie bandáž
@takyna áno robím aj dnes má vývar z morčacieho krku s karfiolom, mrkvou a cestovinkou, polievočky u nás dosť fičia
@anjelicek26 hrášok už môžu?
ahojte, my sme kojeni, a tiez v noci vstavame veeeelmi casto...ked spi vkuse 2 hodiny tak som spokojna...minule dal dokonca 3 a uz som sa bala ci sa nepridusil...a spime spolu v posteli....muz spi s dankom vo vedlajsej izbe....inak nam danko este neprespi celu noc a to uz mal 3 roky 😒...momentalne chodi tak 1-2 krat za noc cikat..
a nie je to ohladne inteligentneho dietatka len na upokojenie mamicky 😎....ale ja sa tym tiez chlacholim....ked mam take mudrucke dieta co pre neho neurobim 😀.... danko mi vstaval do 1.5 roka velmi casto...a tiez bol teda riadne sikovny, v 6 sa plazil jak blesk, a v 9 sam chodil...v 1,5 rozpraval trojslabicne slova, co boli vsetci prekvapeni....
@monky1 ohladne tej nemliecnej kase, preco sa nemoze zarabat iba s vodou?
ja som to tak dankovi davala ryzovu nemliecnu s vodou a trochu vyzivky na dochutenie a potom som ho dokojila...mne proste nejde odsavta ja neodsajem ani 10 ml....
@ellysa - no ja mam mrazeny, nie z konzervy, povarit, pomixovat, ak by tam nejako supy ostavali, tak vybrat, ale ak mas dobry mixer, tak ti to spravi na jemnucku kasu. To mi pripomina, ze mi zhorel mixer, esteze ideme do DE, tam mam 🙄
@anjelicek26 ja som patovi kasu este nezaviedla...ja bojim ze bude spat este horsie, ze mu bude tazko...ale mozno skusim, ale pri dankovi viem ze nepomohlo....budil sa rovnako....
@zzz moze, len sa mi to zda bez chuti ... v mlieku je chutna
@anjelicek26 vdaka za radu, vyskusam
no ideme von a potom do skoly, tak sa tu zatial majte
@anjelicek26 no momentálne mám taký naprd ponorný ale ježiško donesie nový 😀
@zzz - no u nas to tiez nema vplyv na spanok, ani mi o to neslo, Max spi v pohode, a viem, ze u Sasky to prt pomahalo 😅 Budila sa tak ci tak... ja len ze davat mu 3x do dna zeleninovu kasu je asi co ja viem, take jednotvarne? Uz zacneme cestoviny za chvilu, ryzu, tak to bude pestrejsie... ale zatial ten pomaly nabeh je lepsi... a kasa je lepsia ako cestovina, aspon mam ten pocit... viacej kontrolujem, co v tom je.
@ellysa - to mas fajn, ja budem musiet vyreklamovat tento a objednam novy, nasla som taky, co pari zeleninu rovno v tom, aj hocico ineho a potom to aj zmixuje, takze take 2 v 1, co by mohlo byt fajn. Len ma doteraz odradzala cena. Ale kaslem na to, uz treba zacat varit... my sme zatial veeelmi na vyzivkach, lebo mu chutia...
@ellysa no myslim ze jarny bude najlepsi...ten by mal byt taky jemnucky...ja mu zatial vsetko robim...mrkva,zemiak, a ktomu co mam doma...a rozmixujem....nie sme dlho na prikrmoch, tak zatial nevymyslam....
no nechcem sa strasit, ale podla mna ti bude behat...ale zase pre mna bolo behanie lepsie ako stvornozkovanie....lebo danko nechcel ani v kociari sediet,ked zacal stvornozkovat...museli sme hp davat na zem vkuse aj vonku, nastastie bolo leto... ale taky malicky ked bezkaju su taaaaky krasny... 😵 😵 😵
@anjelicek26 ryzu mu este nedavas?lebo ja som uz zaviedla ryzu, a chuti veeelmi...samozrejme ju mixujem ....
@ellysa najhorsie ze to tak rychlo prejde....ja mam teraz volake precitlivele obdobie...danko bude chodit do skolky od januara na cely den...tak mi pride ze uz tak velmi vyrastol...a celkovo ako je skolkar, tak sa tak inak sprava, podla jeho slov "vsak som uz velky skolkar"...tak som si aj porevala, ze moje male babatko je uz tak velke
ahojte, Maximko ma min. 3x za deň uhryzie do bradavky, dnes som už aj na neho nakričala, neviem čo budem robiť, keď bude mať aj horné zúbky, Vladko ma sem tam pohryzol, ale toto malé dravča asi dostane na ten malý zadok🙂
robia to aj vaši drobci?
@zzz - zatial nie, dostava len tie ryzove vlocky do kase, alebo teda dostava vyzivku kombinacia kuracie mäsko/ryza/jablcko, to ma rad... ja pre neho zatial veeelmi malo varim, potrebujem poriadny detsky mixer na to, lebo aj tym, co mi teraz zhorel som to poriadne nepomixovala, stale tam boli kusky a to pan pluje 🙄
@fatimuska - Max hryzol dva tyzdne. Prestal s tym len asi 3-4 dni dozadu. No videla som vsetkych svätych. Vzdy som ho odtiahla, hlasno mu povedala nesmies, ak to spravil 2-3x po sebe napriek tomu, tak som ho ustipla do nozicky, aby pochopil akcia- hryznem reakcia-zaboli ma nozicka, zabalila prsnik a skoncil. Dostal najskor pol hodinu neskor. Konecne to pochopil, boze ale trvalo mu to.
@kuriatko33 prosim ta ten esprit objednavas cez aky eshop? dakujem 🙂
@zzz urobí to úplne nepredvídateľne, keď dojčím stále na neho pozerám, tak už vidím, keď sa chystá, tak rýchlo zasahujem, ale keď je už tma, alebo sa niekam zadívam, tak sa mu to podarí, dnes som prvý krát hlasnejšie zasiahla, že nesmie a ukázala mu nono a zamračila sa, nepáčilo sa mu to
@fatimuska - mne to robil, ked nemal poriadne hlad. Ked som ho potrebovala nakojit - lebo mal ist spat alebo sme niekam mali ist, tak aby bol plny. Ak nebol hladny, tak hryzol, snad aj z nudy 😕
@anjelicek26 pozerala som online shop c&a, krásne vecičky, musím zbehnúť po vianociach do viedne, tam sú super filiálky, v ba nie je ani desatina tovaru, čo majú tam
@ellysa - veru maju pekne veci, pre chlapcekov nema HM-ko ani polku toho takeho pekneho... a ich online shop je vybrakovany, v C&A sa da dobre vybrat... ma to potesilo, aspon nebudem tolko oblecka musiet brat pre prcka, oblecie sa rovno do noveho... aj tak je mu to vsetko takmer male, neskutocne, ako rychlo rastu...

@monky1 - nemliecnu, cisto ryzove vlocky.