icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

ellysa
14. júl 2010

@jarus8 no my sme z toho ešte nevyrástli u nás je tak týždeň dobre, potom jeden dva takéto dni a tak dookola, asi aj bábätká majú "svoje dni" ale asi keď mala 5 týždňov trvalo to celý týždeň, som si aj myslela či to nie je nejak spôsobené rastom ale netušíííííííííííííííííííííííííííím, nenašla si nejakú fintu ako uspať? ja sadnem do auta a vozím sa, to vždy odpadne aj keď sa veľmi bráni

jarus8
14. júl 2010

@ellysa fintu som nenašla, auto sme ešte neskúšali. Ide o to, že on aj zaspí- na rukách, na bruchu mm, v kresielku, vo vajíčku, ale keď ho prenesieme do postieľky, tak po 2 min. je hrozný rev. A spať napr. vo vajíčku ho nechcem nechať, nie to ešte na rukách...
resp. zaspí vtedy, ak sa hýbe.

Už ma napadlo aj to, že sa asi bojí, zaspí len vtedy, keď pri ňom ležím ja alebo mm. Doslova musíme ležať vedľa neho, nepomáha ani sedenie, musíme ľahnúť. Napr. posledné noci spí medzi nami a spí krásne, v postieľke je to otras naposledy zaspal o 2 a už o 5 bol hore a stále reval. Dali sme ho medzi nás a zrazu zalomil.
už sa smejeme, že má asi postieľku na zlom mieste, asi si budeme musieť zavolať experta na feng- shui. Ale postieľku má tam, kde 4 roky spal pes, takže miesto by malo byť dobré.
Už fakt nevieme

ellysa
14. júl 2010

@jarus8 no tak ho nechajte pri vás, asi potrebuje cítiť, že ste tam a vtedy je mu dobre, postieľku budete riešiť keď bude väčší 🙂 aj si ľahni k nemu, my to tiež tak niekedy máme, musím si k nej ľahnúť a držať ju za ruku ešte spí aj s jedným pootvoreným okom a sleduje či som tam, ale to nie vždy
a spať v autosedačke si myslím, že sa tiež nemusíš báť, však na hodinku dve je to v pohode, naša je niekedy v nej a 4 hodiny keď cestujeme ďalej len ju sem tam vytiahnem ona sa celá ponaťahuje a spí ďalej

fatimuska
14. júl 2010

@ajuss pri dojčení bábätko sa nemá obmedzovať, najlepšie vie kedy má dosť🙂sme sa narodili mal 3450 a teraz má 5000g🙂

ludka_r
14. júl 2010

ahojte. Veľmi dlho som tu nebola. Akosi nebolo kedy.
Malý je tiež akýsi plačlivý. Sa mu ani nečudujem v tomto horku. Bála som sa, že plače, lebo je hladný, ale dnes sme boli na poradni a doktorka ma potešila, že od pôrodu pribral takmer kilo. Takže som rada, že mu to moje mlieko predsa len stačí. Kľúčnu kosť ešte drobec nemá celkom zrastenú, ale už ho môžeme na chvíľočku dávať na bruško.

Nechce sa mi ani veriť, že tí naši drobci už majú cca mesiac. Riško ho má presne dnes. Už mu začínajú byť aj niektoré dupačky malé a perinky vlastne tiež. Teraz ho do nich ani nedávam, nech sa tam neuvarí. A kým bude chladnejšie, už sa do nich určite nezmestí. 😀

U Riška to zo zaspávaním nie je až také hrozné. Doma veľmi nespí, lebo ho stále Vilko ruší, ale keď ideme von, tak v kočári celkom dobre zaspí. Doma máme veselšie. Na rukách sa tiež ukľúdní. Keď ho dáme ľahnúť, rozplače sa, našťastie cumlík mu ku šťastiu zatiaľ stačí. Tak som rada, len keby si ho stále nevypľúval. 😀

fatimuska
14. júl 2010

@jarus8 no tak toto máme niekedy celý deň, keby som odišla tak robí to isté čo tvoj Branko, dnes je výnimočne zlatučký🙂ale inak je asi tak ako Branko

fatimuska
14. júl 2010

@jarus8 to od tej 1-10 máte krásne, asi vtedy sa vyspinká...ale napr. od tej 12 by som ho už ukladala, potom je preťažený, viem to pri malom, raz sa mu podarilo nespať skoro 4 hod. a to bolo peklo ho potom uspať

leveretka
14. júl 2010

ahojte,

zojec, u nas objednavanie v pohode...dokonca tak, ze sme prisli, zaklopali a zobrali nas prednostne za 3,30e...tak my sme boli hned hotovi, nastastie...

elysa, aj ja sa chystam na cvicenie a aj plavanie, ale ja som v nr budem chodit tu, ale tiez som plna ocakavania a velmi sa tesim.

aktak, naozaj tie prve dve baba vyzeraju ako jedno a to iste 😀

bubina1
14. júl 2010

Hlásim " blbec poobedie" zase brusko... micka mala mat dalsie papanie okolo pol siestej, ale práve vtedy zaspala....
dnes trocha pomohla rektálna...ale to sa len vyprdkala...dnes este nekakala.... 🙄

kosta123
14. júl 2010

Baby po akom čase môžem ísť už z malou von?? a vlastne čo jej obliecť v týchto horkách keď je ešte taká maličká?

anjelicek26
14. júl 2010

@bubina1 - mne Max zacina kakavat menej casto, ale potom to stoji za to... teraz je to kazdych 2 - 2,5 dna... pri Saske poznam aj 12 dni bez kakania. Ona kakavala fakt max. raz za tyzden od takych dvoch do styroch mesiacov... setrilo to plienky 😀

@kosta123 - my sme boli ked mal Max tusim 3 dni prvy raz nakupit, lebo doma nebolo co jest... po tyzdni sme uz chodili na prechadzky... praveze je super, ze je teplejsie... teda u nas uz v minulom case 🙄 ... ale netreba ich tolko babusit, bodynko, ponozky, bavlnenu ciapocku a v kociku polozit na bavlnenu plienku, aby sa moc nepotila... ak by malo byt chladno ci zafukat, tak bavlnenou plienkou ci lahkou deckou prekryt...

deniskateniska
14. júl 2010

joj nas boli brusko,stale place,kfn ked sme von tak je to fajn

kosta123
14. júl 2010

@anjelicek26 - ďakujem moc za radu 😉 a to si kolko potom bola v nemocke ked už na 3 den ste boli v obchode?? Nás pustili včera po 5 dňoch

cuki
14. júl 2010

@ellysa navleky su fajn a take to inteligentne spodne pradlo,co odvadza pot do vrchnej vrstvy (napr. moira) tiez- ale my sme pouzivali normalne oblecenie a v pohode.V zime treba velku bundu, alebo zateplovaciu kapsu (lahko sa da usit) a teraz v lete mozes nosit dieta prakticky nahate (v plienocke) 😀

anjelicek26
14. júl 2010

@kosta123 - nas pustili druhy den domenkov 😀

leveretka
14. júl 2010

anjelicek, my mame takuto hraciu deku tiny love...je super, da sa rozne prestavat...kupovali sme to z druhej ruky, lebo nova je draha...
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/leveretka/al...

kosta123
14. júl 2010

@anjelicek26 - a to si kde rodila ??? kokos dobré ale na 2 den som ešte nebola celkom O.K ale už 5 dní bolo dosť veru

zojec
14. júl 2010

@jarus8 nemame rovnake dieta?? aj moja je uz od pondelka taka.. v noci spi dobre, ale rano ako sa preberie a poriadne napuka.. chce cicku stale dookola.. a ked jej ju nedam tak reve ako tur.. ticho bez nej vydrzi max. 10minut a potom este dalsich 10 ked na nej zaspi a ja ju prelozim aby som mohla ist aspon cikat a nieco zjest.. od rana zaspala pred par minutami, ale trvalo jej to asi hodinu to zaspavanie.. furt kukala ci ju mam na rukach a ci hojdam.. 🙂 satka verim, ze bude moje vykupenie.. 🙂

zojec
14. júl 2010

@jarus8 inak nasa mala spava so mnou v posteli od kedy sme prisli z porodnice.. teda asi tri krat spala v postielke.. ona tam od zaciatku nechcela byt.. zaspava totiz na cicke... a to ze ti zaspi na rukach, a neobmedzje ta to, tak ho tam v pohode nechaj spinkat.. jemu to neublizi, tak isto ani vajicko nie... babatko nemusi byt vystrete ked spinka.. moja sa stale nejak napolohuje pokrci.. niekedy tak hlavu vykruti dohora.. len pozeram ... 😕
cize ja som monitor kupovala zbytocne... nepouzivam ho vobec..

anjelicek26
14. júl 2010

@kosta123 - ja som rodila v Anglicku. Podla mna je to super najmä pri druhom dietati, ked nechces, aby si ho nechala same, inak jasne, vela ti nepovedia, len pozru, ci je drobec ok, spytaju sa, ci vies ako na kojenie a sup ho domov... No ale ja som mala porod rychlovku, v porodnici len 34 minut kym sa maly narodil... Tak tak sme to stihli... nemam ale ani jeden steh... paradicka... takze ja som sa domov tesila...

nonika1979
14. júl 2010

@kosta123 jej kosta zdravim a gratulujem vam tak sme sa dockali predsa ako nam to ubehlo Samuelko mi teraz spinka uz vyse hodky skoro dve bola som si nakupit a on bol s ockom domka a ten to s nim uzastne vie inak coby som dala za taky 8 hodinovy spanok v kuse ach jaj 😝 😝 😝

jarus8
14. júl 2010

@zojec tak to si ma upokojila, už som mala pocit, že som v niečom zlyhala 😒
ale keď z každej strany počúvam, aby si nezvykal na ruky. A už som sa prichytila, že sa pohupujem aj bez neho 😅

monky1
14. júl 2010

@jarus8 babatko patri na ruky - hlavne, ked ho to upokojuje 😉
ved ho nebudes nosit do puberty, no nie? 🙂
...pri hanke som to mala podobne - tiez len na rukach visela a tiez som zoparkrat "kocikovala" tam a spät nakupny vozik v Tescu 😀 😀

jarus8
14. júl 2010

Inak všimla som si, že sa začínate viaceré orientovať na šatky. V čom je lepšia šatka od nosiča???
Súrne niečo potrebujem, len neviem čo je najlepšie. nakoniec som sa rozhodla, že si požičiam a zistím, len neviem čo si mám požičať. 😨

jarus8
14. júl 2010

@monky1 jáj, si ma pobavila s košíkom v Tescu 😀 😀 😀

anjelicek26
14. júl 2010

@leveretka - hihi tie polohovace dietatka a aj tu fisher price hojdacku mame tiez 😅 Pumpu tiez tu istu, len kolotoc ina seria, ale ten isty v podstate 😅 😅 Tu decku idem omrknut, lubi sa mi 😵 Nasla som ju za celkom fajn cenu... Paci sa malej? Uz ju tam pokladas? Ja maleho zatial ked tak strcim do postielky pod kolotoc, to sa mu paci... ale uz som chcela nieco ineho.. zatial som mala len tuto deku vyhliadnutu... ale z tej serie mame uz strasne moc veci, nech to nevyzera, ze kupujeme vsetko do radu 🙄

http://www.amazon.de/dp/B000FFL58Q/?tag=googhyd...

monky1
14. júl 2010

@jarus8 co sa nosica tyka, nemam prehlad, ja mam satku a tu v junovkach sme - ak sa nemylim - 4 satkarky 😉

a kuki sem na bod 7 Ako si vybrat http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/ ..... snad ti to trosku pomoze v rozhodovani 😉

mojalili
14. júl 2010

@aktak jejda, tie dv fotky su ako jedna🙂 Pekne sa podobajuuu🙂

My sme minulu noc spali 5 hodin vkuse, normalne som nechapala 😀 😀 😀 Uz nech su tie horka prec, to sa nedaaaaaa ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ a nebavi ma to.....

Danko spinka cez den tak riadne 1x a ked tak na 30 min si zdriemne, inak je vacsinu dna hore, pozera na svet tymi slivkovymi ocami... 😉

A teraz nemoze od horka zaspat...Dnes sme mu kupili k meninkam polohovacie lehatko, idem ho supnut do neho a uspat ho, lebo ked ho zoberiem na ruky, tak som mokra aj ja aj on 😠

mojalili
14. júl 2010

@fatimuska extra k tebe pisem, lebo sme mali spin enie v 4: tyzdni po porod 😒 e rovnako....dnes mame presne 6 tyzdnov, takze nam konci 600nedenie, mala by som ist k lekarovi...no dnes som opet zazila sok na wc...na nohavickach ruzovo-smotanovo-hnedy vytok . Skoro ma prehodilo, neviem, ci je to cistenie, ale to viem ze smrdelo....ale toto mi uz nepride ako to.....no uz som uplne z toho na nervy...

jarus8
14. júl 2010

takže asi sa prestanem pokúšať strčiť ho do postieľky, len sa zbytočne ešte viac naštartuje

a akú to šatku odporúčate? Myslím značku a šírku vzoru?