Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@jarus8 sa mi zda ze strasne malo spi na take male babo, ale urcite si urobila vsetko pre to aby spal viac, ze? Najlepsie je chodit von na prechadzky v nejakych pravidelnych casoch (ja som chodila doobeda aj poobede na 2aj 3 hodky s luckou aj ked snezilo alebo prsalo 😅 ), no a u nas je zaruceny spanok v satke, dokonca aj v takomto teple, do 5 min je tvrdy a ked uz som mokra ako mys, rozviazem a sup do kocika a spime dalej. Nas spi v noci ak neratam kojenia tak nepretrzite od cca osmej do siedmej a potom ma 3-4 denne spanky a nejake zdriemnutia.
@jarus8 kukala som tie kushies a vyzeraju kraaasne, aku velkost ti svokra priniesla, lebo podla toho webu nie su viacvelkostne, takze mozno tam je pes zakopany maju velkost ze Infant 4-10kg, tie su vam megavelke? A nekupis jedny vrchne gatule a nebudes latkovat teraz v lete so starymi dobrymi stvorcovkami? My na nich teraz frcime, sa mi to zda najvzdusnejsie na tu jeho zaparenu ritulu.
@cuki inak idem po radu ohľadne šatky, teda šatku už mám zatiaľ elastik a cestuje ku mne indio LE , ale chcela som sa spýtať na oblečenie pre bábätká, či más skúsenosti, že je naozaj lepšie ako obyčajné oblečenie, či naozaj saje pot a aj na tie návleky na nožičky, je to dobrá vec?
Ahojte, ma niektore vase babatko vyrazky na tvari s bielymi bodkami. Moj ma hlavne na brade. Davate na to nieco?
moj to ma tiez nedavam zatial nic.S tym prebalovanim nic nezmenim malemu s ato nepaci objenala som mu kupacie vedierko lebo kupel vo vani nenavidi ale v umyvadle sa mu paci tak dufam ze vedierko sa mu zalubi a bude mat s kupkania radost.
Babulky, ake mate deky na hranie? Maly sa zacina zaujimat o veci, pliecka okolo seba rukami, pokukuje, tak by som uz aj chcela... Lebo my mame len take hojdatko/lehatko a v tom ho zasa stale hojdat nemozem, tak chcem dokupit taku decku s tymi blbostami nad nim... chcela som asi rainforest od fisher price (lebo ma taku celu izbu), taku tu okruhlu...ale teraz neviem... vraj je to dost hlucne... ake mate vy?
@sofinka2009 - a to ma kybel na kupanie este vyznam? Aky je tvoj Max velky? Lebo moj Max ( 😀 ) mal dneska 4220g a 55 cm a uz by sa tam len tak-tak narval. A ked sa zacnu sponovat, je to uplne o nicom... My mame toto... maly to miluje... Tu mal 10 dni a 2,5 kg, bejvavalo 😀
https://www.youtube.com/watch?v=Wl4QRFGASdwmoj max ma 3160 g teda momentalne o trochu viac 20 ideme na dalsie vazenie .kyblik som objednala velky dost ho chvalia vraj vydrzi aj do roka tak som zvedava ci sa tam mesti
@anjelicek26 nas max sa anrodil ako 2220g a 46cm bol najmensi v porodnici tvoj max je asi kusok vacsi
@niga - my nedavame nic, ono to zasa zmizne same... nema ich vela, po porode ich mal kopuuu, postpune mizli, novych sa tvori malo...
@sofinka2009 - no Max mal 2550 a 45 cm a dnes mal 4220 a 55 cm... to ma 5 tyzdnov...uzasne tie tri tyzdne, co sa skorej narodil, dohnal... ale vsak nasi drobci su tusim len den od seba...
nas sa narodil 5.6. tak to su na tom skoro rovnako .ja s atesim ze konecne ma aspon trosku sunky a su mu dobre uz aj najmensie ponozky a dupky uz prechadza z 0-0 na 0-3 akurat na pleciach mu to furt vysi sa mi zda ze ide rychlo do dlzky a pomaly do sirky
ahojte. neviete mi poradit, ako tu funguje na USG klbikov na Antolskej? lebo mam dva vymenne listky od dr. Jeden na usg a druhy k ortopedovi. Dr mi dala aj taky papier, kde je napisane kedy ordinuju na usg klbikov, ale ako je to s ortopedom??
@sofinka2009 - nam je 0-3 akurat, aj 56-ka...tak maximalne 10 dni a pojdeme na 62-ku...teda ak porastie tymto tempom dalej 😝
tak to ste kusok pred nami 56 je nam este velka ale ta 0-3 celkom o.k na dlzku len trochu siroka tak ratam do dvoch tyzdnov akurat.Z 50 su mu dobre vrchy tak som v kritickej situacii odstrihla s body 00 ten spodok a mal z toho tricko to mu je akurat 🙂 vsak doma to nikto nevidi
@jarus8 skladanie: http://www.latkovky.sk/skladanie-plienok
fajn vrchne nohavicky: http://www.klingacik.sk/detail/704/vrchne-pul-n...
ahojte maminy 🙂
ja vás normálne obdivujem, že chodíte na konika, ja vôbec nemám naň čas. ked tak len rýchlo nekuknem, aké problémy riešite, lebo ja mám podobné.
tie vyrážky máme aj my na tváričke ☹ , dúfam že dlho nebudú.
chcela som sa spýtať, kolko by mali deti približne priberať. lebo mne sa zdá, že tá moja bambulka priberá veľa. porodná hmotnosť bola 4150 g a minulý týždeň ako mesačná vážila 5470 g. ona je veľký hladoš. hlavne cez den. mám ju nejako obmedzovať? neviem koľko vypije, kedže ju kojim. 😒
@ajuss moja pribera podobne rychlo aj viac deti tu, preco by to malo byt zle? preco by si ju obmedzovala? obmedzovat treba hranolky a cheesburgery vo vyssom veku, nie materske mlieko pri mesacnom babetku 😀 😉 a aj ked nevies kolko vypije, z priberania vyplyva ze jej to staci 🙂 moja je taka buchta ze uz jej aj hovorime "buchticka" ale to sa vekom upravi 😵
fuuuuuuj to je hic, uz aby bola nedela, ma sa tosku ochladit, ak sprchne tak sa necham zmoknut 😀
To som naozaj jediná, ktorej dieťa nespí? Začína ma to dosť desiť, ale neviem čo robiť. Už stále plače, ale nezaspí. Jedine na dojčenskom vankúši prisatý na mne. Ale strašne to obmedzuje. Jedine vtedy je kľudný, ležká si,drieme, sem- tam si cucne a sem- tam pozrie či som to ja. Inak rev, krik a bordová farba.
Už som zúfalá 😢
@ajuss podla mna to priberanie nie je prúser.... moja tiež pekne pribrala za 3 týždne... a ak ti dokyna v poradni nič nevravela, tak by som to neriešila... možno teraz pribrala a o chvilu sa ti to ustali a nebude tolko priberat....
@cuki akú šatku odporučas? alebo manducu? som uplny začiatočník.... alebo skor sa spýtam tak...aké "nositko odporúčas?"
@jarus8 aj moja máva také dbi keď skoro vôbec nespí a potom je už taká unavená, že len reve ale zaspať ani za svet, a dnes zasa spala od rána až do tretej nonstop, možno je to z tepla a bude lepšie, len vydrž 🙂
@anjelicek26 my máme takú dečku od fischer price neviem čo je to za model, na nete som ju nenašla asi nejaký starší model, je tam kopec zvieratiek a ten hovoriaci psík, čo ho majú aj samostatne a ten svieti, hrá melodie a spieva-srandaje, že až doma sme si všimli, že spieva po holandsky, ale malej to zjavne nevadí, tak ani nám 😀
akurát sa pod ňou hrá, vydrží tak sama aj hodinu a rehlí sa, ja som jej tam povešala všetky hračky čo má, tak to vypadá úžasne, ale ona je celá šťastná
@ellysa takže z toho nespania vyrastie??? Lebo tu je tiež teplo na odpadnutie a on nie žeby zaspal, ale plače. ☹
Kedy to prešlo u vás? A ako ste nabehli na určitý režim keď nespala Lebo ja ho ani urobiť neviem, keďže nespí a papá keď si zmyslí...
Jediné čo je ako hodinky je jeho spánok od 1:00 v noci do 10:00 s dvoma prestávkami na papanie. 😖
Zaujímavé je, že ten spánok má ešte z bruška. Tiež som chodila spať až po polnoci, lebo strašne kopal a o 10:00 už tlačil do seba moje raňajky. A ostalo mu to aj po narodení a neviem to zmeniť. 😠

tak baby som akčná, už som napísla do snopu na záhradníckej ohľadne plávanie, že kedy budú termíny a prihlásila som sa do babyfit http://www.babyfit.sk/index.php, tak pridáte sa niekto?