icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

riska
17. dec 2010

@ellysa, moja, neboj, nikam ťa neodvezú...ani to radšej nečitaj...ano, bude to ešte husté, ked budú rast horné zúbky, tak ešte horšie, plus separačná úzkosť k tomu, nebodaj nejaké choroby.... ale čo si pamatám, tiež si si prežila svoje, kým si mala oliv, a teraz je tu, je tvoja a úplne od teba závislá....to všetko prejde, ani sa nenazdáš, a ona ťa objíme a povie: maminka, lubim ťa a ty sa úplne roztopíš 😵
ja mam tiež niekdy dosť a som aj nervozna 😒 , ked v noci desiaty raz vstávam a utišujem ju, ale vždy si spomeniem na to, ako som ju strašne chcela a dlho na nu čakala, a čo by za takéto noci dalo pár mojich kamošiek, ktorým sa stále nedarí otehotnieť 😔 ved tie naše zlatíčka nám to nerobia naschvál 😉

riska
17. dec 2010

@mici111, a ako často odsavaš? podla potreby?

mici111
17. dec 2010

@riska joo, podla potreby...

ellysa
17. dec 2010

@mici111 no nádcha trvá tých 7 dní minimálne aj liečená 😒
@riska ja si to stále hovorím, som len unavená a muž z práce ešte viac, bude musieť robiť aj zajtra asi je to všetko z toho, že ani na sekundu mi nemá kto pomôcť, viem, že toto obdobie musí len prejsť, ale mám dosť, už som si zasa porevala...

takyna
17. dec 2010

Ahojte babule, tak dnesna noc super, od p21,30 do 2 rano, nakojit a do 7rano zase nakojit a o 10 sme vstavali, a zase spi 🙂 asi to robi to snezenie 🙂

takyna
17. dec 2010

horšie je to s prsiami, tie su zmagorene z jej chaosnickeho režimu nočného, 🙂 rano som pred kojenim vytiahla 150tku za 10 minut a začala kojiť, inak dosť grckáme z mliečka neviem, čim to je , ako náhle sa prehupne na bruško grcká, a to na bruško nejde hneď po jedle, aj po hodinke, Myslela som si , že je to grckanie keď sa nachlce rýchlo keď papká, ale nie je to aj normálne, dúfam,že nemáme reflux

riska
17. dec 2010

@ellysa, chapem 😔 to je hrozné, že muž je stále v robote, o 4 ráno??? 😲 aspon cez vianoce pojdeš k rodičom, ti troška pomožu, nie?

ellysa
17. dec 2010

@riska no on pracuje takto odkedy sa malá narodila, to je ten kapitalizmus, čo sme všetci chceli a ako som písala robí v potravinárskom priemysle a teraz je to strašné, hovoril mi, že dnes im prišla objednávka 80 kamiónov len zemiakov 😕
inak Oliv akurát objavila, že sa dá spať na brušku z hlavou na bok, nádejám sa, že bude lepšie, lebo doteraz sa unavená točila na bruško a nevedela sa uložiť a mrnkala a zrazu jej tak hlava sama spadla a spí ďalej...tak si to možno zapamätá, že aj tak sa dá oddýchnuť

ellysa
17. dec 2010

@takyna no snáď nie, myslíš, že aj takto neskoro by sa mohil objaviť?

ellysa
17. dec 2010

baby a čo máte ten grobag na buvanie, akú veľkosť máte, chcem jej ho kúpiť, ale sa bojím, že 68 bude za chvíľu malá a 86 dlho veľká 😅

takyna
17. dec 2010

@ellysa dúfam, že nie 😒 , už aby sme pomaly prešli na pevnú stravu

zojec
17. dec 2010

@ellysa ja mam vak na spanie 6-12 mesiacov, a teda je dost velky, teda dlhy.. 🙂 ale malej to neprekaza.. inak sa mi stale zmesti do toho najmensieho... myslim ze je to 70tka..

hori
17. dec 2010

@takyna my mame grckanie tiez... su to take obdobia, ze niekedy lepsie, niekedy uplne hrozne, vraj to ma postupne prejst, no dufam, ze ked bude viac sediet... tiez ked ju dam na brusko, tak musim pozerat ci z nej nieco neleti...

takyna
17. dec 2010

@hori ale vy nemate reflux?, lebo mi sme ho nemali potvrdeny, ale Hori presne ked ju dam na brusko tak zacnu slinky a o chvilku grcka ☹

mici111
17. dec 2010

@ellysa my mame velkost 12 az 18 mesiacov, cite ta 86, ale je to uplne v pohode, lebo je lahucky..ten mensi sa mi zdalo zbytocne uz kupovat..

ameanda
17. dec 2010

@ellysa
no, asi na tom vazne nieco bude
maly vyslovene cakal na polrok 🙂 od toho dna sa sprava a aj spinka ako predtym, kludny, spokojny, vysmiaty
je ale pravda, ze dva zubky su von 🙂

bealondyn
17. dec 2010

ahojte dievcata, my sme mali celkom ok noc, aj ked nechcela zaspinkat az do 21, ale potom sa zobudila 3x na papanie. spala so mnou, tak to bolo ok. 🙂 len rano sa prebrala o 6.15, tak som jej dala este prsko lebo normalne spava dlhsie a ona ho nechcela, odtiahla sa a pogrckala. ☹ chudatko, mozno to je z tej choroby, aj ked vyzera byt uz skoro zdrava, uz len tie sopliky ju trapia...mohlo to byt aj z toho, ze jej v noci zatiekli.

@ellysa my mame vak 0-6 mesiacov, este sa tam zmesti, davam jej mesiac a potom prejdeme na vacsi. teraz ju tam nedavam, lebo kurime aj v noci a potila sa v tom.

inak dnes ma napadlo, ze ak este rozmyslate nad nejakym darcekom pre krpcov, mozno co moze rodina kupit, tak my mame 2 manusky na ruku (leva a macka) a mala ich uplne miluje. ja ked jej spievam, tak ich mam na ruke a ona sa len rehli. 😀 a je to taka vdacna hracka, vydrzi roky a aj vacsie deti ich zboznuju. nasla som nejaku stranku na SK, ale tam sa mi zdaju drahe, neviem, ako sa pohybuju ceny tohto na SK.
http://www.babkovedivadlo.eu/5-manusky-vypchate 😉

ameanda
17. dec 2010

@ludka_r
ja si obcas davam susene marhule a vtedy kaka statocne 🙂

fatimuska
17. dec 2010

@anjelicek26 asi to tak bude, niekedy to robím aj ja tak, keď ide von aby potom z kočíka nevykrikoval mamham🙂

fatimuska
17. dec 2010

@lenocka84 no ok, ale Vladko vôbec nelozil a vedel sedieť sám bez opierania v tom 6-7 mesiaci, a asi to tak bude aj s Maximkom, loziť ani za svet, len sedieť, zdvíha sa z ležu, tak ho podvihnem a už je šťastný🙂

ellysa
17. dec 2010

@mici111
@zojec
@bealondyn no tak kúpim ten od 12-18 mesiacov, ďakujem

fatimuska
17. dec 2010

@ellysa akoby som čítala o sebe, mňa teraz chytá asi to čo Teba, včera som revala asi 3x🙂))mám pocit, že už nevládzem nič ale naozaj nič

ellysa
17. dec 2010

@fatimuska no ja dúfam, že to prejde, keď si oddýchnem u našich, lebo teraz som v stave, že druhé dieťa už nechcem

ameanda
17. dec 2010

@bealondyn
tie manusky su nadherne
aj sestre sa teraz narodila dcerka, tak mam vlastne dalsi tip
dakujem 🙂

fatimuska
17. dec 2010

@ellysa ja som chcela vždy len jedno dieťa🙂 po 10 rokoch som sa dala nahovoriť🙂dnes príde sestra s mm, nemôžu mať detičky, tak ja budem variť riadiť a ona sa bude venovať Maximkovi🙂doteraz som bola od neho 4 hodiny na rodičovskom, inak nonstop, no mm ho berie na vychádzky na 40 min🙂

julinka2787
17. dec 2010

baby, my máme strašnú zimu v izbe kde spíme. v ostatnom byte je tak okolo 19-20°C, ale v izbe len 13-15°C a to je sakra málo. a to mám kúrenie naplno v celom byte a aj dvere otvorené. tatianka má stále studené ruky aj nos... spinká v pyžamku, spacom vaku, deke. bojím sa je dať paplónik, lebo ona si prikrývku ťahá stále na hlavinu a tá deka je predsa len vzdušnejšia... ja neviem čo s tým kúrením robia, ale radiatory nie sú vôbec horúce... myslíte že nám tam môžem pustiť na noc el. ohrievač?? bude tam strašne suchý vzduch... 😒

zojec
17. dec 2010

@ellysa
@fatimuska aj ja mavam obcas take dni, ale ako hovorila @riska, vzdy si spomeniem na to ako velmi som babatko chcela,a hned to prejde.. mne tiez nikto s malou nepomoze okrem mm, ale to je tak hodka dve max. vecer.. najnovsie zaspavam s malou o 20.00.. napecene nemam este uplne nic, a ani darceky vsetky.. tento rok nemam akosi predvianocnu naladu.. ako keby ani nemali prist, tak sa citim..

fatimuska
17. dec 2010

@julinka2787 no ja by som pustila, alebo sa premiestnite tam kde je teplejšie, to je nízka teplota, min. 17-18

fatimuska
17. dec 2010

@zojec ani u mňa tá Vianočná nálada negraduje, a to mám vtedy: výročie zasnúbenia, meniny, Vladko narodeniny, otec narodeniny🙂

monky1
17. dec 2010

@ellysa kamoska predvcerom porodila malu Evicku a ja som sa tak rozlutostila pohladom na Elinku, ze aka je uz velkaaaaaaa, ze chcem este jedno take malinkeeee a nech je dlho take malinke 😀
...a aj Hanka chodi denne za mnou so slovami - mamiiii, prosim taaaaaa, porodis nam este jedno dietaaaaa??? mamiiiii, prosiiiiiiiim 😀 😀 😀 😀