icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

bubina1
30. jún 2010

@ameanda ja jedavam hlavne polievky...rascovu, zeleninovu... s mrkvou, petržlenom a zemiakmi.... masá všetky druhy... zatial okrem rýb.... k masu cestoviny, ryžu, zemiaky.... rizoto... zo zeleniny možeš všetko čo nenafukuje... z brokolice len kvety bez hlubika... karfiol zatial nejem.... z ovocia by si mohla len ošúpané jablko...podla niektorých aj broskyne a hrušky, ale napriklad mna hruška nafukuje.... ja nahrádzam jablka detskou výživou a mam v oblube marína keksy... pomaly sa do jedalnička infiltruju aj ine druhy zeleniny...napriklad pomaly aj paradajka...ale ta skor len ako lyžicka pretlaku do polievky alebo na maso.... 🙂 vajičko sa može ževraj len varené...nie pečené.... a miecnu polievku (napriklad privarok len na obed..na večeru sa už neodporúca.... z mliečnych vyrobkov sa odporuča max...aktivia vanilkova... nič ine...

ameanda
30. jún 2010

@bubina1 fííha, podľa toho čo píšeš, sa ja stravujem úplne zle
ja jem kvantum mliečnych výrobkov v ktorúkoľvek dennú hodinu a pretlak/paradajky som myslela, že sú pre nás tabu
no nevadí, postupne budem pridávať rôzne potraviny a "testovať" malého, čo zvládne

bubina1
1. júl 2010

@ameanda paradajky su pre nas tabu, to je pravda, ale si myslim, že ak das na dochutenie lyžicku pretlaku do polievky alebo rizota tak sa nemože nič stat.... aj papriku zvykneme vyvarit do polievky.... mliecne výrobky su tabu asi kvoli laktóze... ale napriklad rano si aj ja uobim malý hrncek kakaa, to nemožem povedat, že nie...smotanu a slahačku je potrebne, ževraj uplne vynechat. ja inak na polievky dopustit nedam...obsahuju zeleninu aj tekutinu 🙂)))))))))))))))) na obed buchnem v pohode aj dva taniere....

bubina1
1. júl 2010

baby...pupik na ráno odpadol...teraz je to miesto červene.... mam ho natriet alkoholom, alebo dat na neho zásyp, alebo ho vymyť... neviem...prosim poradte....

mojalili
1. júl 2010

@bubina1 Zasyp urcite nie, nam pupik dali dole v nemocnici a pekne som to len vytierala liehom, urcite nie zasyp...

My sme neuveritelne spali krasne, od 20 - 2 hod, a potom kazde 2 hodinky, ale to porve bolo super. A hlavne nemal to svoje obdobie nespanku a kriku, revu......neuveritelne, Danko vedel,ze maminka je chora 😉
Ja uz teplotu nemam, krasne to kleslo po ATB, prsnik uz menej boli. Dala som si ten kapustny list (naklepany) do mrazaku, a potom menila na prso a pomohlo... 😉 Ale este idem spat, pokial nemam dcerku doma, nech to vyuzijem, vecer uz pride aj LILI z prazdnin od babky🙂

bubina1
1. júl 2010

@mojalili uppps..ja som jej dala trocha zasypu, kvoli plienke aby ju to nedrhlo, predtým som ho potrela liehom.... tak budem už len liehom teda 😨 dufam, že som niečo neposr.la

marcelka123
1. júl 2010

ahojte zienky...

to dusno je otrasne... vcera sa mala spotila aj v spacom vaku... obliekla som jej letne satky a ponozky a tak ju nechavam.. chudatko nesie tazko tie tepla.... aj my... blee

nechce sa jej velmi spinkat tak ju mam na rukach a kukuckuje na monitor, ale ocka uz klipkaju 🙂

leveretka - dakujem za tip ohladom kociarika. uz zhanam babyvak. povodne som chcela klokanku ale vak je vrajlepsi.
Nemate s tym niektora skusenost, co kupit, co je lepsie? ale nie ergonosic, lebo tie su strasne draheee.

ja sa rozhodujem medzi tymto:
http://www.babytrend.sk/emitex-klasicky-baby-va...
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=3032503

bubina1
1. júl 2010

volala som sestričke u dokyny... som si este musela ujasnit branie kanavitua vigantolu, tak som sa spýtala aj na ten pupok, a povedala, že kludne potriet liehom a na to trocha zásypu.... 🙂

bubina1
1. júl 2010

baby.... do kedy treba mat bábo oprete o stenu postielky, lebo zatial je moja v perinke aj v tomto teple (inak nejako neoblubuje ked ju vybalim...je nekludna a ked ju zabalim tak spi...) aj ja by som moju dala do spacieho vaku radsej...je taký letny, tenký....

zojec
1. júl 2010

dobre ranko.. ja som tiez este zabludila do starej temy.. 😉

@bubina1 na pupik len lieh.. pekne si namoc uchatko do liehu a vycisti aj vnutro pupika.. 🙂 k tomu prsniku.. aj mna picha kazda bradavka ked sa mala po dlhsej dobe prisaje.. ale len chvilu kym roztaha.. potom to prejde..
k obleceniu.. moja nosi len kratke bodynka cez den .. bez dupaciek, len s ponoztickami.. v noci jej davam taky tenucky kabatik a dupacky... ciapocku tenku len ked vonku pofukuje.. ale cez den v takom teple von ani nechodime..
k strave.. baby ja jem vsetko a mala je v pohode 🙂 ja by som bez zeleniny asi umrela.. prve dva tyzdne som si davala pozor, ale mala som problem so stolicou.. bubi, to kde si citala ze mliecne vyrobky nie?? to sa mi nejak nezda..
ja som uz jedla teda vsetko okrem fazule a masa... paradajky, papriku, uhorku, marhule, broskyne, ceresne, jahody, ribezle, vsetko co rastie v zahrade.. dokonca aj hrach.. 🙂 vsetko v bio kvalite 😀 okrem citrusov, na ktore aj tak teraz nie je sezona som zdatna jest vsetko.. a najlepsie su cerstve stavy.. mrkvova, jablkova, repova.. 🙂 mnamky.. aj malickej chuti mliecko 😉

mojalili
1. júl 2010

@bubina - tak to je dobre, ze si mohla aj ten zasyp a nic sa tym nestalo, ale viem, ze mi hvorili v nemocnici ze lieh. 😉
AJ my sme stale v perinke, bez toho zaspat ani nevieme doma, davam ho do perinky a ma len tenku kosielku, spodok ma holy len plienku, neviem, dokedy tak bude chciet byt...

@zojec tak to je super, ze si vyskusala vsetko, myslim, ze uz sa moze, moj Danko ma tiez mesiac zajtra a uz idem pridavat jednu vec za druhym, okrem typickych naduvacich...(kapusta,fazula). Inak aj ja jem jogurty a mliecne vyrobky, v pohode....

zojec
1. júl 2010

@bubina1 my uz nie sme v perinke od kedy tu bola laktacna a povedala, ze najlepsie je dojcit bez perinky, vtedy sa lepsie prisaje a vraj jej aj lepsie chuti.. 🙂 takze perniku uz nepouzivame vobec.. bubi nabok babatko mozes ulozit aj bez perinky.. ked ju balis nasiroko tak ju opries o velku ritku 😉 moja najradsej spava na chrbatiku... na brusku sa vzdy hneva!

bubina1
1. júl 2010

@zojec zoja...nečítala som...sestricka u dokyny mi vravela vrámci poučenia počas našej prvej poradne...pamatam si to preto, lebo mi vymenovala veci, ktoré ja napriklad ani moc neoblubujem.... a mliečne výrobky ako mlieko k tomu patrí... smotanu a slahačku zakazala vobec...
moja má tiež bodynko ale dlhorukávove, nohy holé a ponožky.... teraz este spi na terase.... cez den sme aj my vnutry...do toho tepla ju určite netaham....
mna picha v bradavke aj ked micka netahá, teda medzi dvoma kojeniami... no neviem...este skusim bepanten....

bubina1
1. júl 2010

@zojec nebalim ju naširoko... na chrbatik ju este velmi nechcem davat lebo ma problém s tým odgrgávanim...a ked leží na boku tak sem tam jej ujde grcka..... tak ju nechcem este moc na chrbátik....

marcelka123
1. júl 2010

k tomu pupceku - aj ja som dostala instrukcie ze staci lieh a ked ho mala este taky s chrastickami, tak mi odporucila dat na to aj trochu sudokremu.. Krasne sa to do 2-3 dni vycistilo, vysusilo a uz ma zdravy pupok len drobne chrasticky 🙂

Co sa tyka jedenia aj ja jem relativne vsetko... Aj paradajky, papriku, jablka.. banany som teraz vysadila lebo testujem malu ci jej nerobili zle a pritom banany sa tusim mohli 🙂

A kocky nemozte mi napisat svoje skusenosti alebo niekoho koho poznate ohladom babyvaku a klokanky???

marcelka123
1. júl 2010

a k spaniu na chrbatiku. V knihe co bola v balicku z porodnice pisu, ze dieta mozme davat kludne spat na chrbat a nemusime sa bat ze sa zadusi zvratkami, lebo take malicke deti to maju este inak usporiadane ako dospeli, ze sa nezadusia a zvratky im nemozu zabehnut...

anjelicek26
1. júl 2010

No ja tiez jem vsetko, aj zeleninu, aj cibulku davam do varenia, aj paradajkovu omacku na spagety... Len vajicka nie, lebo ho z toho boli brusko, rovnako z melonu (netusim preco 😖 ) a nepijem citrusove dzusy, aby nemal koprivku...

Niektore deti boli brusko, ked pije mamina kravske mlieko, ale je to zriedkave a tie deti bolieva brusko vlastne zo vsetkeho - toto je az posledne, co treba vylucit, ked na nic ine nepridete. Viem, ze kamaratke malinka na to reagovala, ale ta uz fakt mohla jest len 5 potravin do radu, uz im z toho sibkalo, ake mala malinka koliky...

bubina1
1. júl 2010

baby a kolko krát denne ste ten pupcek liehom natierali?

anjelicek26
1. júl 2010

No ku klokanke - my mame nosic na brucho - tento

http://www.amazon.de/Esprit-3-Way-Carrier-Bauch...

ale je mu este velky, tak o mesiac ho uz budem moct nosit. Jediny taky mensi je baby björn, ale tam uz nenapchas ani 4-5 mesacne dieta.

U nas nosenie v satke pada tym, ze som strasne malinka, vyzera to divne a aj sa to hodne zle viaze, skusali sme to...

monky1
1. júl 2010

baby a vy uz tak aktivne v tejto teme????? 😠 😠 😠

a ja v starej ocumujem, kto co napise 😀 ... no teraz neviem, kam prispievat... uz len tu????

monky1
1. júl 2010

@bubina1 ja som jej to cistila 2x denne - ale najlepsie je to po kupani, ked ta zaschnuta krvicka ci chrasticka je pekne rozmocena a islo to pekne ocistit a zasusit liehom

zojec
1. júl 2010

@bubina1 lieh vzdy vecer po kupkani.. 🙂
@monky1 ja tiez tak na striedacku 🙂 aj tam aj tu 🙂

monky1
1. júl 2010

@bubina1 a este som zabudla, ked bola u nas dokina na prvej navsteve, tiez jej pupcek ocistila liehom a nasledne zasypala nejakym bielym praskom - tusim framykoinom

monky1
1. júl 2010

@zojec ale je to o nicom aj aj ... neviem, co kde pisem a co kto cita, hehe

bubina1
1. júl 2010

@monky1 @zojec no ja už budem fičat asi viac v tejto teme.... už ked nas vysáčkovali z predchadzajucej, lebo sme porodili... možno by sa predchadzajuca tema mohla pridat k nam a asi by sme mali nechat zavriet teda tu predchádzajucu... už je aj tak júl... a baby co prenasaju už možu kecat tu....

monky1
1. júl 2010

@bubina1 jasneee 😉
a ked porodia vsetky maminy co mali termin v juni, mozeme byt sukromnicky, tak ako pisala aktak

melkina
1. júl 2010

@marcelka123 ahoj marcelka 🙂
ja mam babyvak ešte po lukaskovi....uz sa chystam ho použit aj pri malom teraz 🙂 bol fajn, len lukina som tam zacala nosit uz asi neskoro na to, aby si zvykol( mal už asi 5 mesiacov)....on tam protestoval dost casto.... 😒 tak sme ho vtedy moc nevyužili...tak snad teraz ano.... 🙂 a mam aj klokanku a tam sa im vsetkym vzdy velmi pacilo....ale to mam este taky starsi typ, nie taky ergo ako su tieto nove....

monky1
1. júl 2010

ja si planujem ist pozicat babysatku - je taka moznost za poplatok, tak zvazujem, ze na 3 - 4 dni si vezmemm jednu na skusku, lebo vraj niekedy to trva, kym si babenko zvykne a ked sa to Elinke bude pacit, tak si ju kupim a budemem behat ako indianky 😀
mam vyhodu, ze je to u nas v PO - dokonca na nasom sidlisku, ale poziciavaju to aj maminkam z celeho slovenska

monky1
1. júl 2010

och dievcata, by som sa nakopala niekam 😢

jarus8
1. júl 2010

Kočky, trošku odveci. Baby, ktoré ste z Ba, neviete kde vyrábajú dobré a lacné torty na krst? ksrtíme budúcu nedeľu a ja som sa teraz spamätala a na internete je buď všetko drahé a prehnane vyčačkané alebo nemajú ceny. 🙄