icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

weirdo
14. júl 2010

Ahojte,

my mame Manducu ... vcera sme vybehli podvecer s nou von na otukavacku a pri vytahu sme stretli susedu a ze to v com mame to dieta??? Take male, to ako mozme? 😀
Maju ti ludia starosti ... inac mala sa chvilku vzpierala a potom zalomila 😉

Inac tieto tepla je otras, tie deturence su uplne z toho mimo ☹

zojec
14. júl 2010

@jarus8 jasne, ani sa netrap nad postielkou, len ho tym zbytocne vynervujes.. aj tak tam nezaspi.. teda aspon moja nie.. len raz som skusila.. revala az do bordova.. babatko ked chce nech je pri mamicke.. ved bolo s nami 9 mesiacov a teraz by sme od neho chceli aby bolo samostatne a najlepsie dve tretiny dna prespalo.. jasne ze su to nervy sem tam.. ked uz mi cvrka .. alebo odpadavam od smadu a neda sa.. ale ako pise monky.. v puberte ho uz nosit nebudeme..
k tym nosicom.. cuki je odbornik.. kludne jej napis IP.. satka sa mi zda lepsia pre babatko ako manduca, ale neviem posudit, lebo som nemala.. baby vak je len na jedno plece, vraj z toho boli chrbat, a len jednu ruku mas volnu.. satku vyuzijes veeelmi dlho.. pokym sa dieta bude chciet nosit.. manducu asi tak dlho nie.. myslim, ze satka je dobra investicia.. vcera som pozerala aj tu na bazare dievcata predavaju..

kuriatko33
14. júl 2010

ahojte, no pridavam sa k vam babulky 🙂 to co su za horka malí dnes je uplne otapený, viac menej prespal cely den ale moc nechce papat, spapa nieco a za pol hodinu zase píta. mi sme na UM tak je to trosku ine ako pri kojení, na toto som zviknuta veru neni. kym nebolo tak horko pekne vsetko naraz spapal a potom az za tri hodiny. nemate aj vy tento problem?? davate detom vodu??? ako casto ako vela ak ano??

bealondyn
14. júl 2010

@jarus8 riesis presne taky isty problem ako ja, teda s tym spanim. nasa mala zacala strajkovat ked isla na 5.tyzden, zaspala len na rukach, prsku alebo muzovi na hrudi a po prelozeni do postielky v sekunde hore a plac. niekedy nespala aj 6 hod v kuse alebo teraz v nedelu tusim za 12 hodin spala 2x po pol hodke. ☹ vyriesilo sa to az vcera, ked som si ju cela hotova dala k sebe do postele a spi so mnou, tak ju aj kojim poleziacky, yakze ziadne prekladanie sa nekona. muz spi v obyvacke lebo chodil do roboty ako matoha. aj teraz sme sa akurat zobudili s malou, pospala som si s nou 4 hodky, spala tak, ze celu dobu sa mi opierala o prso a parkrat kukla ci som to ja, v postielke by uz revala. 🙂 takze u nas zabralo toto. drzim palceky, nech aj Branko uz spinka pekne.

bealondyn
14. júl 2010

a co sa tyka nosenia, my mame manducu, doteraz ju v tom nosil muz, on kocik nemusi a dnes som ju v tom prvykrat mala ja, isla som vybavovat papierovacky ohladom bytu (bud.piatok sa stahujeme, to bude zabavy 😒 ) a vsade same schody, takze s kocikom sa nedalo. a mala do 5 minut zaspala, po hodinke bola hore ale ani nemukla a len kukala do stran, paci sa jej tam velmi, ja som spokojna. 🙂 len je to dost tazky naklad, babo plus taska so vsetkymi blbostami. 🙂

tibinka22
14. júl 2010

@kuriatko33
ahoj.. aj my sme na umelom, ale mne spapa naraz vsetko, papa kazde 3 az 3,5 hod. keby nahodou medzi tym je nepokojna, davam cajik ( feniklovy) alebo vodicku... kolko? to ako kedy, ale za den mi vypije 100 az 150 ml... a snazim sa to striedat, jeden den cajik, druhy vodu ( kupujem Lucku uplne neperlivu)... no ale my spime velmi malo, dnes od rana od pol osmej do vecera do deviatej sme spali 2 krat po pol hodinke, inak sa musme " rozpravat, nosit, spievat ... " 😉

jarus8
14. júl 2010

Kočky ďakujem za potešujúce správy. malý spí cez deň tak pár krát po 15 min. a raz 2-3 hoďky. Asi to fakt dospí v noci, keďže ťahá 9 hodín.
A manducu či šatku asi nechám na mm, ukážem, popíšem a nech sa vyjadrí. Aj keď viem, že on vyberie podľa pestrosti farieb 😅 😅

evina0
14. júl 2010

@tibinka22 moj maly vypije velmi vela cz den. doktorka mi povedala ze mal by vypit tak 100 ml odla veku ale ked vypije 200ml nic sa nestane..ale on vypije aj 300 a stalo sa ze aj 350ml..nevedele som ako mu nedat pit..ked sa napapa a po hodinke a pol ide cumlik spapat a taha a place tak hladny byt nemoze tak dam cajik ze len trosku ale akonahle dam flasku prec place a place pokial nevypije viac. keby som mu mala data len mliecko tak mame hadam aj 10 kg .podla mna je lepsie dat pit aj viacej ako ho nehat dehydrovaneho..neviem ci je to naozaj pravda ze vela cajiku nic oblicky..ale on to velmi rychlo aj vycika a to stale menim len plne plienky.
co by ste vy robili keby ste boli na mojom mieste? nedat pit a nehat ho plakat o dusu? alebo po odgrgnuty chce pit lebo asi ked si grgne tak ho bud pali zaha alebo mu kdesi v hrdielku ostane grcka lebo ked sa napije spokojne zaspinka.
poradnu mame za tyzden tak sa na to mnozstvo tekutin spytam.ale on je moc velky tak preto si myslim ze aj tekutiny su OK. ved aj dkotorka povedla ze takato vaha aj dlzka je tak na 3 mes. babo a nie na tyzdnove 🙂

tibinka22
14. júl 2010

@evina0
mne dokonca moj doktor povedal, ze nemam davat ziadne tekutiny... ale to je podla mna na hlavu, v takomto teple...ale ja aj tak davam... a niekedy aj po lyzickach, nech si zvyka aj na lyzicku.... no ja tiez nechcem skacovat intervaly medzi papanim mlieka, lebo aj moja by bola za chvilu riadna gulka a to teda nechcem... no a tiez vela cika... ;) spotreba plienok je u nas vysoka 😅

evina0
14. júl 2010

@tubinka22 ja davam feniklovy cajik ale dnes som skusala davat len prevarenu vodu a nebol problem..neviem co je lepsie..ale po tom feniklovom cajiku sa mu dobre prdka...teraz neviem ze ci naduva ci mu skor pomaha zbavit sa plynov...ale asi to zacnem riesit tak ze budem davat raz vodu a raz feniklovy cajik .

cuki
14. júl 2010

@jarus8 http://www.vbavlnce.cz/index.php?kat=2&cln=9 tutok kuk 🙂 pri stvorcovkach minimalne naklady a schnu suverenne najrychlejsie, teraz na balkone su za hodku suche.

evina0
14. júl 2010

maminky co hcete vediet o piti babetka.. kuknite si tam dole tu orientacnu tabulku..
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/12/pitny-...

cuki
14. júl 2010

@bubina1 ako nositko odporucam satku, ja som najspokojnejsia ked na zaciatku cca do pol roka mozem nosit v elastike (u nas sa daju kupit liliputi, mam eco, mam earth, hoppediz, moby a kadeco ine, vsetky zhruba v rovnakej kvalite, okrem satiek Mam, najma mam eco s konope, ta je ina, dlhsie vydrzi (ma nosnost az 18kg)a nenatahuje sa tak. A potom mat nejaku dobru pevnu satku- hlavne tkanu (nie usitu z hocijakej bavlny z galanterie) - tu uz si musis kuk co by ti najviac vyhovovalo a co by sa ti pacilo, lebo na sk trhu je toho momentalne celkom dost (dobre su hoppediz, storchenwiege este lepsie a didymos su skvele najma rad indio)
Manduca (pripadne Ergo, mei tai, liliputi nosic, bondolino, boba, beco, patapum) je skvela najma v lete, ked nemusis mat na sebe tolko latky, ale hlavne pri tychto nasich malilickych babatkach sa mne viac paci nosenie v satke, lepsie je babo fixovane a ma aj take pevne objatie v satke, manduca je viac vzdusna, Ja som si ju uzivala najma, ked mala lucka okolo roka a aj potom neskor, ked sme ju uz mohli nosit na chrbte. Da sa pouzivat do 20kg (cca do 3-4 rokov)
kludne sa pytaj aj do ip rada odpoviem.
A samozrejme vsetko je na webe

monky1
14. júl 2010

ja mam odvcera Hopedizku v tejto farbe http://nosime.sk/tovar609-kairo_46_m
je velmi pekna, hlavne farebne neutralna , k akemukolvek obleceniu 😉

@cuki dufam, ze som sa dobre rozhodla 😕

etuska
14. júl 2010

😉

etuska
14. júl 2010

a toto je najnovsia fotka mojich huncutov 🙂

zojec
15. júl 2010

@etuska etuska, ked tak kukam na maleho simiho.. tak moja je len taky chrustik chudy dlhy.. 😉 mna do rana skoro zozrali komare.. som nechala vecer otovorene okno, ale nesvietilo sa.. a nalietalo ich do domu asi tisic.. celu noc sme s mm zabijali ☹
@bealondyn u vas to vyzera presne ako u nas 😉 aj mala tak spava... no nejak to musiem vydrzat.. 🙂

bubina1
15. júl 2010

cafte.... tak s tým spanim cez den nic moc dievcatá ani u nás.... včera poobede kolika... rektálna použitá aj okolie bolo zasiahnuté...tak sme sa tešili...mama bola už na večer uplne rozbitá a o 21.00h zaspala... dnes ráno sa manželovi povyhrážala, že ak navečer nepreberie službu, tak mama prepadne poporodnej depresii.... a dufam, že ako na potvoru bude micka uplne v pohode....

ameanda
15. júl 2010

ahojte...
prosím vás poradíte kde zoženiem tlačivo pre lekára na potvrdenie, že sa dieťa dožilo 28 dní a teda aby som mohla žiadať o príspevok pri narodení
browsujem browsujem, ale nič som zatiaľ nenašla

bubina1
15. júl 2010

@ameanda ak dobre viem, tak mojmu mm tie papiere dali na urade páce, sociálnych veci a rodiny....

bubina1
15. júl 2010

baby ... vas nebolia z toho nosenia babatiek kríže? mna neskutočne... a už aj kolená z toho vstavania z postele, aby si micka ani nevsimla, ked sa tvári že spí, že vobec vstavam s nou v naručí... ale tak kolena bolia asi skor tiež kvoli tým krížom... 😖 🙄

marcelka123
15. júl 2010

@ameanda ahoj, no na socialke ho zozenies ale da sa stiahnut a vytlacit aj na internete

marcelka123
15. júl 2010

@etuska maly je v babyvaku na tej foto?? Ako sa v nej citi? A co na to tvoj chrbat? A mozem sa opytat ci ju peries v rukach alebo v pracke? Chodis s malym aj do obchodu a von v babyvaku?

marcelka123
15. júl 2010

My po starom... teplo...papat, kakat, spat a plakaaat a papat a papat a spat a papat a kupkat a papat a plakaaat a plakat a papat... 🙂

mirka12011
15. júl 2010

@bubina1 aj mna bolia kolena neskutocne a krize len pri kupani ked okupkam malu a tak sa chcem vyrovnat ajajajaj to je bolest

nonika1979
15. júl 2010

awojky babenky prosim vas ja mam taky problem vlestne neviem ci je to preoblem ale kazdopadne spytam sa moj maly Samko ked ho kojim pasuje sa s cicikom ako keby nieco hladal potom ho sice chyti moze tahat aj cely den ale akokeby sa z neho nenajedol alebo sa s nim len hral ma problem sa dosceckat a zaspinkat moja mama mi tu nervy robila ze mam riedke mliecko tak som si ho odsala a dala mu ho s flasky a spal mi 4 hodky a 15 minut tak je nad slnko jasne ze riedke mliecko to nebude tak co potom ?????ja sa bojim ze takto ho budem mat cim dalej tym menej a ze za chvilku bude na umelom co mi je velmi luto co mam robit ?????

ellysa
15. júl 2010

ahojte no vidím, že všetky riešime podobné problémy, ja si stále myslím, že tie bábätká sú nervózne z tepla, však to je aj na koňa moc 😠
naša tiež pije aj vodičku sme na UM a keď vidím koľko vypotí, aj sama si pýta hocikedy mi vypľuje mliečko a vodu ťahá ako o život, keď sme von tak vypije v týchto teplách aj 200 ml vody a dokonca mám pocit, že jej to robí aj lepšie na bruško, určite je ju neprestanem dávať, nám to odporučil aj doktor, že skúste sa vy napiť z mlieka 😉 a to máme ešte AR to je skoro kaša
no ja nosím zatiaľ len doma, von som sa ešte neodvážila ale už určite vyskúšam, máme aj manducu aj šatku
monitor dychu máme ten na plienočku a tiež som ho ešte ani raz nepoužila 😅 , naša spáva od zčiatku pri mne a určite na tom nie je nič zlé, ak chce bábätko spávať v postieľke tak je to super ale ak sa tam má trápiť a báť sa určite ho nebudem nútiť, musí cítiť maminu a hlavne že je v bezpečí, však by nám z nich vyrástli nejaké frustrované indivíduá, keby sme šli len podľa učebníc 😉

mirka12011
15. júl 2010

@ellysa aj nasa spinka s nami lebo ma nekludny spanok este boxuje a pod..... 😅 vraj z toho vyrastie a je aj alergicka na svoju postieku 😀 bude spat hocikde len nie v postielke mozno ju prenesiem na ine miesto ze jej vadi kde je ja neviem... 😲

bakatuska
15. júl 2010

caute
prosim poradte mi asi chytam zapal prsnika,lebo ma v nom fest boli. Co si mam na to dat?

takyna
15. júl 2010

ahojte babule
nasa mala sa pocas spanku natahuje, mrnci, krci, ako keby ju nieco bolelo, robia to aj vase drobciatka?

@bakatuska odsavat mliecko, a prikladat octove studene obklady, pripadne aj do sprchy ist pod sprchu a teplu vodu si na ne pustat a rozmasirovavat