icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

miculienka
28. dec 2010

tak sa teda liečme 😉 , držím nám palce, aby sme sa toho zbavili

chani
28. dec 2010

@katuska01
@miculienka ja som isla cisarskym a tiez s tym mam problem, na zaciatku to bolo zle, ale teraz uz jeto fajn, ozve sa to len obcas

katuska01
28. dec 2010

@miculienka veru musime s nim bojovat snad coskoro vyhrame... 🙂
@chani jaj tak to potom nieje len pri klasickom porode ale myslim ze to z tych tlakov ma u nas horsi priebeh,co uz narobime hlavne ze deticky su zdrave 🙂 🙂

lianka22
28. dec 2010

Ahoj mamičky. No ja mám z mojich 25 kg na sebe už iba 5 ale mám pocit, že kosti resp. stavba celého tela je úplne iná lebo staré veci neoblečiem iba jedny nohavice. Myslíte si, že to bruško sa dá fakt ešte do poriadku? Ja som už prestala dúfať 😒

katuska01
28. dec 2010

mozem sa vas spytat ake davate detickam kase? tie instantne alebo im pripravujete sami napr.z ryze a pod....

lianka22
28. dec 2010

Ešte sa chcem spýtať hlavne mamičiek, ktoré koja ako Vám drobci spávajú v noci? My sme do 3 mesiaca prespali celú noc ale teraz sme hore každé dve hodiny :(

anjelicek26
28. dec 2010

Jej babulky to mate blbe s hemeroidmi, mne trochu vybehla zila pri druhom porode, ale uz je takmer uplne tam, kde ma byt a ani to neboli, ci nekrvaca. Len viem, ze tam nejaka zila je. Clovek si normalne musi zaklopat, ked sa z toho po porode dostane este tak dobre 🙂

Max spinuska, ja rozmyslam, co budem varit... mam tu aj draheho starsie deti, takze musime nieco normalne, vcera sme sa boli najest, dnes asi urobim pecene hovädzie na zeleninke s troskou vina, to je mnamka... ale co zajtra? Musime ist nakupit, mam drahemu napisat zoznam a mna nenapada nicovate nic...

katuska01
28. dec 2010

@lianka22 ja kojim a mala prespi vacsinou od tej 22,00 do 5,30 teda ako kedy niekedy sa preberie cucne a spi dalej... 🙂

anjelicek26
28. dec 2010

@lianka22 - aj mne spi horsie ako spal, ked bol mensi, ma to nieco spolocne z vyvinom mozgu, motorickymi pokrokmi a prezivanim toho v spanku, prejdu si tym vsetky deti - kojene aj nekojene. Malinky ide spat 19:30 - 00:00 - 04:30 papa a potom az vstavame... a teda pri vstavani je to medzi 6-8. rano a to fakt neviem, cim sa pan riadi 🙄

Kolko mate prikrmov za den? Kolko ti spapa? Co dostava na veceru? O kolkej? Mozno treba viacej papat cez den, aby nebol hlad v noci... aj ked staci, aby sli zubky a deti sa ukludnuju na prsniku (vraj je v MM prirodne anestetikum, pomaha to na bolest), a nemusi to byt len o hlade...

weirdo
28. dec 2010

@miculienka - veru opac cipok, to ma poriadny ucinok, asi tam toho kamosa zatlaci 😀 😀 😀
Ja som ale chvalapanu len par dni a vnutorneho kamosssa mala 😕

puhinka
28. dec 2010

@lianka22 ,jasné,že sa ešte dáš do poriadku...to aj rok potrvá...aj ja mám taký faldík ešte,ale som si povedala,že sú sviatky,tak kašlem an to a že po sviatkoch sa zase pustím do brušákou a klikou 🙂 no a na jar nasúpia aj korčule 🙂
@katuska01 ,ahoj,ja dávam sunárek,tú miluje a ešte aj hami,ale tá mi moc nepasuje a včera mi došla kaša a nechcelo sa mi trepať do mesta,bo tu u nás nič nemajú ,tak som mu urobila klasickú krupicovú kašu ,ale s nutrilonom a strašne mu chutila,celú ju spapal 🙂
@lianka22 ,ja keď som kojila,tak mi vôbec nechcel spávať a od kedy nekojím,je to super 🙂

puhinka
28. dec 2010

inak ahojte kočeny...ako sa máte a deťurence?
my sme mali uplakaný týždeň bo sa nám už tretí zúbok von,ale už je prerezaný,tak je dobre 🙂 hihi 🙂

lianka22
28. dec 2010

@anjelicek26 máme iba dva príkrmy.po doobednom spánku obed a po poobednom olovrant ovocie. Vy viac? ako kedy niekedy spapá viac inokedy menej. Ale malý s obľubou zaspáva na cicíku no podľa knižky každé dieťa sa vie naučiť spať je to chyba ale podľa tohto článku vôbec... tak neviem, či to riešiť alebo nechať tomu voľný priebeh http://dojcenie.wordpress.com/2010/10/22/nepres... teraz/#comment-1157

puhinka
28. dec 2010

@lianka22 ,mne Igorko začal pekne spávať,až keď som mu začala dávať kaše na dobrú noc...už ste skúšali?

lianka22
28. dec 2010

@puhinka nie mliečne sa vraj ešte nemôžu...

lianka22
28. dec 2010

@puhinka inak by som už skúšala vraj až od 8 mesiaca ukončeného. Ryžovú a osemzrnnú od Sunarky som skúšala ale zarábané vodou a nepomáha

puhinka
28. dec 2010

@lianka22 ,však ja zarábam len vodou 🙂hehe

puhinka
28. dec 2010

@lianka22 ,len včera som mu urobila klasickú krupicovú,ale zarobila som mu to s nutrilonom...to je zlé? on sa tak netváril,všetko spapal a ráno sa krásne vykakal...

lianka22
28. dec 2010

@puhinka no ale vodou asi mliečnu ja nemliečne

lianka22
28. dec 2010

@puhinka zlé nie ale podľa Dr. skoro aspon pri kojených detoch

anjelicek26
28. dec 2010

@lianka22 - my uz mame tri prikrmy - o 09:30 ranny - posledne dni ovocny prikrm. O 13:30 po obednom spanku zeleninkovy ci mäskovo/zeleninkovy prikrm a o 18:30 mame kasu - bud ryzovu zarobenu z vodou a ovocnou vyzivou (po tom sa ide utlct) alebo len z flasky cisto kasu zarobenu z vodou, to dostane, ked je straaasne unaveny a uz by nepapal - ale vypije len 40 ml. Staci mu to aj tak, pekne spinuska..

A kasa na spanok nepomaha, to urcite nie, niekedy je dokonca tazka na brusko a deti spia horsie... treba ju davat hodinku, aj dve pred spanim. Pre mna je to proste dalsi prikrm - typ, lebo je to este dost obmedzene, co deticky mozu dostavat...

Inak nas aktualny stav 😅

puhinka
28. dec 2010

@lianka22 ,jáááj...no tak je to mliečna,ale nejde mi do hlavy,prečo by deti nemohli sušenú mliečnu kašu,keď nutrilon je tiež sušené mlieko...? 😕

anjelicek26
28. dec 2010

@lianka22 - ja mam aj ryzovu, ale zarabam ju len a len vodou, ak ku tomu dam ovocnu vyzivu, tak to chuti ok a maly to papa. Mam aj taku od bebivita - je to krupica bez lepku, ma sa zarabat na pol vodou, na pol mliekom (plnotucnym - a je od 4 mesiacov 🙄 )- no ale ja davam len vodu a Max to tak papa, nema s tym problem.

@puhinka - toto fakt som si nie ista, ci uz moze tu klasicku krupicu, aj ked zasa, lepok moze...a ked je to s UM, tak by fakt nemal byt problem... toto fakt neviem... Igorko este nema ani 6 mesiacov... ale tak zasa keby mu to vadilo, tak ho boli brusko si myslim.

puhinka
28. dec 2010

@anjelicek26 ,hej...dávam mu ju hodku pred spaním,alebo hodinu a pól,pak si ešte zvikne vypítať mliečko,ale to len niakych 200 ml

my máme na raňajky mliečko 260 ml
na desiatu ovocný príkrm 190 ml
na obed buď zeleninový,alebo mäsovo-zeleninový príkrm,to dá dole aj 200 ml aj 250ml
na olovrant mliečko 260 ml
na večeru kašu 250 ml a pak si ešte zvikne vypýtať mliečko a to dávam podľa toho,koľko ubehlo od kaše...

možno sa to niekomu zdá veľa.ale môjmu synovi sa koľko krát aj máli a vôbec není tučný...teraz sa aj vytiahol,takže je taký akurát 🙂 a hlavne je šťastný 🙂

anjelicek26
28. dec 2010

@puhinka - lebo tie mliecne kase su veelmi sladke 😉 Cisto ryzova napr. je totalne neutralna, bez chuti. Ak si zarobis tu mliecnu, tak ta pekne zasladi, ak to ochutnas...

puhinka
28. dec 2010

@anjelicek26 hej hej,aj ja si myslím...no v nedeľu bude mať 6 mesiacou...môj malinky 🙂

puhinka
28. dec 2010

@anjelicek26 ja to chutnám...mňam 🙂 😝

anjelicek26
28. dec 2010

@puhinka - riadny papkac, ja som rada za tych 60-70ml, co spapa Max, vcera co spapal kasu s ovocim 100 ml, tak som mala chut urobit mu tancek za to 😅 😅 😅 My to tiez robime ako vy, len v mensich mnozstvach, desiata ovocie, obed zeleninka/mäsko, vecera kasa 🙂 Ranajky budu asi este dlhsie mliecko, po 8. mesiaci mozno aj jogurt... A na olovrant asi tiez ovocie, ale tak to az po roku tipujem... pekne postupne 🙂

lenocka84
28. dec 2010

@puhinka ahoj, mate podobny jedalnicek ako my, az na olovrant, ten ma kasicku cc 120ml aby vydrzal do vecerre
davam len obilninovu s prosom, pekne zasyti a spi do rana
po ovocnych bol rychlo hladny

lianka22
28. dec 2010

@anjelicek26 dávate aj kupované príkrmy drobcom?