icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

puhinka
28. dec 2010

@chani ,hej to chlapi sú hamižní a najmä na sladké,ten môj tuli miluje sladké,ako mm,ale aj Igorko sa ide potrhať za banánovou kašou a on si drží sám fľašu a keď tam už nič nemá a chcem mu zobrať,tak ju ani za nič nechce pustiť :D

anjelicek26
28. dec 2010

Baby neblbnite s marina keksami, to pre babatka fakt nie je 🙄 No a nocnik - chapem, ze je fajn odchytit kako - ak niekto latkuje - ale kde je rozdiel - umyvam nocnik ci umyvam dupu? My pred 1,5 rokom nocnik ani kupovat nebudeme, deti az vtedy zacinaju ovladat zvierac a sa pytat. @puhinka - vies to co ti vravi svokra, ze 8 mesacne dieta sa pyta je uplna kravina, ano, mozez to na dietati odsledovat a dat ho na nocnik, ale pytanie sa je o inom. Moj nazor je, ze taketo vysedavanie na nocnikoch 7-8 mesacnych deti je len o setreni alebo chvalenkarstve maminy (ktora striehne ako sip na kazdy pohyb dietata a nehod je aj tak dost) Navyse je to zataz na chrbticu. Mam dve take kamosky, obe deti od 9 mesiacov "nocnikuju" Jeden maly bol v svoch rokoch bez nehod, druhy az v 2,5.... Vysa roka!!! Trening, striehnutie, sadanie na nocnik, vysvetlovanie do nemoty - dietatu, ktore na to fyzicky a psychicky nedozrelo. Prislo mi to strelene. Kazdy lekar ti povie, ze pred 1,5 rokom to nema vyznam. Ak sa dieta vykaka, je to rezim - napriklad rano ci po papani. To sa odchytit da. Cikanie je nahoda, kedze v tomto veku cikaju kazdych 20 minut. Ak tam dieta bude dost dlho sediet, vycika sa urcite 🙄

Je to moj osobny nazor, ale podporuje ho moja skusenost zo Saskou. V 20 mesiacoch povedala, ze plienku eee... tyzden kade tade nehoda, kedze nocnik sme este ani nemali. Ale plienku sme uz nedali, vysvetlovali. Po prvom dni bola v noci plienka sucha, po tyzdni uplne bez nehod! Cez den aj v noci! Za tyzden! A take skusenosti ma vela kamaratok. Ked dieta dozrie, ide to rychlo. Nebolo treba trening, nebolo treba vysedavanie, proste dozrela a bolo. U maleho to budeme robit tiez tak.

deniskateniska
28. dec 2010

@puhinka nie nie je to zle, len ked ma dieta rytmus daky a zrazu sa narusi v kamoskynom pripade sa ztrojnasobil 😒 ale ona nevedela ze to je preto.. to jej len povedal doktor potom.. ze to bolo koli tomu 😒

ja som vcera objavila v jednote take churmky dlhe ryza 100% tak to mu dam do rucicky a to si zuzle aj ked si odhryzne tak sa mu to rozpusti v pusinke... to je take ked zenske chudnu, chuti to presne ako ten "polystiren" na chudnutie... a chuti mu to riadne ... a kakame 1x za den momentalne... predtym raz za 4 dni.. teraz tak raz do dna plnu plienku navala a paradicka 😀 😀 😀 spokojny je.. teraz ked mu sli zuby to bolo aj 3x ale kedze ma uz cervene dasienko tak uz to prestalo.. 😉 len uz to je kadejaky smrad nie len taka prazenicka 😅 😀 😀 😀 😀

puhinka
28. dec 2010

@anjelicek26 ,no mm vtedy dostal od otca takú bitku,že sa už nepocikal...takže zo strachu,ver tomu alebo nie...je to pravda...
ja samozrejme moje dieťa byť nebudem,preto som povedala,že v dvoch rokoch v pohode...

no a to mi pripomína,Igorová sestra mladšia chodí pomáhať jednej pani so synčekom a to je svokriná kamoška a svokra mi minle vraví,že mu takú liskla...ako tá kamoška tomu svojmu synovi,lebo že je neposedný a hyperaktívny...ja som zdesene na ňu kukla,bo to dieťa len teraz oslávilo rok,ešte k tomu sa mu ani poriadne nevenuje,len pokoj od neho chce mať a pýtam sa Dianky (švagrinej),že či tá pani toho malého bije a on že len po hlave,skoro som odpadla...toto ja nepochopím,veď to dieťa len chce pozornosť a aby sa mu venovala a ne že ona ho posadí pred telku a čuš...chudák chlapec má rok a ešte ani chodiť nevie,ani fľašu si nevie chytiť...tak toto pobúrilo mňa... 😠 vrrrrrrrrrrrr...takú by som jej liskla,by sa odnaučila byť malé bezbranné deti,ktoré sú odkázané len na svojich rodičou...ne?

anjelicek26
28. dec 2010

@deniskateniska - myslis kukucervy? Tie sa snazim zuuufalo zohnat v anglicku, ale bez uspechu, musim este nejake polske shopy pohladat 🙂 Su super, rozpustia sa v puse, nemoze sa dieta pridrhnut, kukurica je bez lepku, vlastne idealne..

anjelicek26
28. dec 2010

@puhinka - ja ludi, co biju svoje deti nikdy nepochopim. Nastastie moje dieta nikdy nic take nezazije.

puhinka
28. dec 2010

@anjelicek26 však ani moje...toto je vec,ktorú ja odsudzujem a veľmi

deniskateniska
28. dec 2010

@anjelicek26 no v dnesnej dobe je to pamperskami podla mna.. ja som v roku nemala plienky a pytala som sa na wc... a tak aj vsetci... ci surodenci alebo muzova rodina... a aj deti ktore poznam 😉 dieta neciti pocit mokra tak mu to nevadi tak sa nepyta.. predtym to bolo ine ako teraz.... deturence teraz su ine tak ako vsetko 😉 dnes deti plienky odlozia az do 3 rokov...

deniskateniska
28. dec 2010

@puhinka to su d*bnuti ludia co sa spravaju takto k deturencom 😠

bzucinka2
28. dec 2010

@puhinka cooo??? 86-92, moj skoro 3rocny nosi teraz 92, Tomimu som vcera zacala davat 74 niektore veci, inak nosi 68 😉
@deniskateniska mne doktor ibalgin zakazal, ze je to humus, tak neviem ja radsej pretrpim, ked ma boli hlava, v najhorsom si dam paralen 🙂
@lianka22 moj ani neukaze kedy kaka, on tak potajomky 😀

@puhinka kup mu radsej sunarka keksiky, tie su od 6.meiscov a super sa rozpustaju 🙂

puhinka
28. dec 2010

@deniskateniska ,tak atk Deni 🙂

to hej a ešte,keď mi povedala,že nie,iba po hlave...hovorím jej :PROSíííM???
a teraz sa jej pýtam,že malý už mal rok,že ako sa mu darí a tak,že už je isto poriadne vyvinutý a ona,že vôbec,že Igorko je viacej vyvinutý ako on a hentá,čo si hovorí matka sa furt vyhovára na to,že je predčasne narodený,tak ale len o mesiac...to je nič,kebyže sa mu dostatočne venuje,tak sú badať výsledky...a nech mi nehovorí,že má toľko roboty,keď žije v jednoizbovom byte,čo by povedala,kebyže býva v RD...krava

deniskateniska
28. dec 2010

@anjelicek26 tie polske su tusim solene, ale tieto vobec... ale hej su take ako tie polske... www.ravita.sk len neviem ich tu najst.. ale je to od tejto spolocnosti... a su fakt super 😉

puhinka
28. dec 2010

@bzucinka2 ,hej vyskúšam tie 🙂
no áno,92...samozrejme,že som rada,že je taká veliký,ale není to dobré napríklad vtedy,keď mu idem nakupovať vecičky na oblečenie a tie klasické dupky a iné vecičky,ktoré by mal ešte nosiť,už na neho nemajú,bo to vyrábajú len po 86 maximálne,aj to len niektoré a tak musím kupovať už pre veľkých chlapcou a aj autosedačka nám už je malá,tak sme museli kúpiť novú a aj kočík som musela prerobiť na športový,bo už by sa mi nezmestil..takže asi tak a na rukách ho nosiť tiež není ktoviečo,ale odkedy máme chodítko,tak je to ok 🙂

deniskateniska
28. dec 2010

@bzucinka2 no ako ja lieky neberiem aj ked ma boli hlava... dam si radsej kavu... len som si preistotu bola kupit lebo ak by ma to moc bolelo, radsej si dam maly ibac ako by som mala stratit mlieko - uz len preto bo maly mi nechce UM...

bzucinka2
28. dec 2010

@anjelicek26 suhlasim s nazorom na davanie na nocnik, ja to tiez nejdem silit, viem ako som sa pri starsom snazila, do dvoch rokov sice posedel, ale nic neurobil, od 2 rokov som mu vysvetlovala ako diva a stale nic a zrazu maj 2roky a 3 mesiace a sam z nicoho nic sa zacal pytat a hned aj na noc prestal nosit, lebo ju uz nechcel, takze ako pises, dieta musi na to prist same a nie aby sme striehli kedy zatlaci a pripadne mu prerusit kakanie vyzliekanim 🙂
@puhinka 8 mesacneho vybit, ze sa mu stala nehoda, to je dobre drsne, to by som nikdy neurobila ☹
dobry napad, na tie kukucervy som zabudla, hned zajtra kupim tie nesolene 🙂

takyna
28. dec 2010

@anjelicek26 do akej vyzivy davas mesko? do klasickej ovocnej?
babule pozdravujem 🙂
my stale soplikujeme, a zaciname sa plazit , tak mam oci ako slimak na stopke aby niekde nespadla , lebo este tomu davam 3-4 dni a bude mi lozit po byte 🙂

puhinka
28. dec 2010

@bzucinka2 ,no...vtedy bola iná mentalita...ako ne že by bol jeho otec niaky tyran...teraz je úplne super...toto mi povedala svokra,ale ona je taká,že rada preháňa,ktovi či si to nevymyslela...bo mne to na neho nesedí,ja mám svokra moc rada 🙂

puhinka
28. dec 2010

@takyna ,wooow,tebe už začína loziť?
ja potichúčky závidím a zároveň gratulujem k šikulke :D

chani
28. dec 2010

@anjelicek26 takjamrinakeksy neplanujem skor tie kukucervy mam teraz v plane pomaly pridat🙂

chani
28. dec 2010

tak babulky, mlady pan sa dnes dal na 4 a posunul sa kusok dopredu, sice len kusok, ale posunul, potom mu rucky klesli ale skusal to este vela krat, dokonca sa aj tak zvalil do boku z tejto polohy, ze sa podoprel rukou a pokusal sa vytiahut hore, ale tak smolka, to este nejde 🙂 neskor pridem aj foto 🙂

deniskateniska
28. dec 2010

@bzucinka2 ja som ich v coop jednote kupila 😉

bzucinka2
28. dec 2010

@puhinka tak mas doma riadneho chlapika 🙂
@takyna sikulka 🙂
@puhinka tak potom by som ju brala s rezervou 🙂

deniskateniska
28. dec 2010

@chani sikuliak riadny 😉

takyna
28. dec 2010

@puhinka plaziť tak som myslela, riťka do vzduchu a do kolienok, ale ešte trošku trenujeme par dni 🙂

bzucinka2
28. dec 2010

@deniskateniska to maju aj v kauflande, to nie jeproblem, len som zabudla, ze to uz moze 🙂

deniskateniska
28. dec 2010

otazocka kocky 😀 je mozne ze malemu nechuti jednotka mlieko? a mozem mu dat dvojku? ked ja v tomto nemam skusenosti..no aj tak mi ostane doma trcat jendotka za 15 evri skoro nic sme neminuli a beba takisto za 6 evri ale to mi tak luto nie je... ale ten sunar.. myslite ze by to niekto otvorene kupil?

lianka22
28. dec 2010

@anjelicek26 určite nedávam malého na nočník kvôli tomu aby som sa s tým následne chválila ale nakoľko už kakáme šulčeky ide po podstatne ťažšie ako kašička,čiže sa mu to do plienky po sediačky ťažko tlačí a ak ho posadím na nočník je to o chvíľku vonku a bez plaču...

deniskateniska
28. dec 2010

@bzucinka2 mna to ani nenapadlo len som to videla v obchode tak som to zobrala a kukam ze to aj maly moze 😀 😀

lianka22
28. dec 2010

@deniskateniska veď ty kojíš kvôli čomu UM?

bzucinka2
28. dec 2010

@deniskateniska neporadim, my sa kojime🙂