Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@lianka22 no obcas, ako napr. dnes som nemala poobede vobec mliecko a nechcel UM ani prikrm... a potom od unavy co plakal zaspal..chudatenko moje male ☹
@deniskateniska prečo myslíš, že si nemala mliečko? ja aj keď mám pocit, že prsia nie su naliate malinký si prisaje a tak prsník rozťahá, že ak odkloní hlavičku mlieko dokonca strieka... to je iba tvoj pocit. Skúšala si inak homeopatiká?
jááááj, kočky! táááák strašne ma sestra nasrala! 😠 poprosila som ju, aby mi bola s tatiankou, lebo si potrebujem kúpiť rifle. nemám čo nosiť. do ničoho sa nezmestím. normálne si kupujem u šikmáčov veci na seba, ale že sú teraz tie výpredaje, tak som chcela behnúť do TAKO. hovorím jej, že sa budem snažiť vrátiť, kým bude mať tatianka papať. no ale cesty na prd, tak mi to trvalo dosť dlho. a ja prídem domov a moje dieťa ešte nejedlo!!! a to mala papať pred vyše hodinou. a moja blbá segra mi povie, že som jej predsa nekázala nakŕmiť taťku! a to ju ani spať nedala. takže tatianka zjedla tak 50ml a ZASPALA! takže teraz mi polohladná spinká úplne vyšťavená. ani sa neprebrala ako som jej utierala pusinu a prekladala z lehátka do postieľky. som myslela že segru zabijem! a ona ešte urazená, že som jej mala povedať, že ju treba dať spinkať a dať jej papať. ako tá mohla spraviť Mgr. to teda netuším... to mám teraz tatianku ťahať úplne všade so sebou aj na poondiaty nákup??? veď to sa nedá! 🙄 prepáčte že vás zaťažujem s takýmito vecami, ale potrebovala som sa vyžalovať... 😅
@lianka22 lebo papa a jaci... dam ho na druhe vycucne co tam je a zase jaci... a viem ze tam nic nemam ani odsat sa neda... aj vecer mam taky, tak davam kasicku aby som mala mliecka na noc... minule sa mi to stalo tiez.. vsetci ale maaaaas, nestresuj.. ale ked viem ze tam nemam a maly mi jaci tak je to hrozne... pred tyzdnom asi tak som odsala od jedenastej do siestej co sme stale prikladali a nic, na obed spapal prikrm a az o siestej bolo mliecko.. ☹ odsavala som a nic... teda ze nic za tych par hodin 10 ml ☹
@julinka2787 niekomu to musis polopate asi... my sme povinne maleho zobrali, ale to som sla s mm na nakupy..
@chani waw uz sa tesim kedy to nas lenivec bude takto pekne 😀 😀 😀
@deniskateniska dnes to spravil 1x 🙂 tak uz aj som to do jeho dennicka znacila a fotila a natacala, lebo to robil kol dokola 🙂
to je ale šikulko. ja sa teším,že sa aspon otáčame
@chani 😀 😀 len tak dalej...
@chani ,jéééj Chani,on je aký šikovný 🙂
@deniskateniska ,my dávame dvojku mliečko 🙂 a v pohode 🙂
na to otvorené sa spýtaj kamošiek 🙂
@lianka22 ,Igorko?no teraz by sme mali ísť po dvoch mesiacoch do poradne,ale keď sme boli naposledy,tak mal 8600 gramou a 71 cm,tak teraz môže mať aj 10 000 gramou...a obliekam ho do tej 92-ky...prečo?
@julinka2787 ,tak to by aj mňa nasralo
@chani ,aj ja vediem Igorkovi denníček 🙂
@chani ,presne aj ja som si kúpila také a tiež tam ešte fotky musím dať,ale mám aj taký špeci denník,kde si zapisujem aj pridávanie príkrmou a tak,taký diár plus denník...aby som nikdy nezabudla,lebo nemám rada,keď sa na niečo spýtam mamy a ona mi povie,že ona si už nepamätá,tak aby keď sa mňa niekto niečo spýta,tak si len nalistujem a poviem 🙂
@takyna - mäsko davam do mrkvickovej alebo do mrkvicky+zemiacik vyzivky, tak mu to chuti.
@lianka22 - Max este nekaka sulceky, som tomu aj rada, aj tak sa mu kaka tazko 🙄
@deniskateniska - to nebude tym, ci je to jednotka ci dvojka, mozno mu len nechuti typ mliecka... vsak vyskusaj viacere... a je pravda, ze hlad je najlepsi kuchar, mozno treba len vyhladovat a pit to bude 😝 Ja by som Maxa tiez rada naucila na UM, kvoli mojim zapalom by som rada skoncit s kojenim co najskor. Velmi sa bojim, ze sa mi tie zapaly raz pekne pomstia vo forme hrciek a rakoviny v prsniku 🤐
@chani - maly je sikulak, my nechyrujeme ani len o plazeni, nie to o davani sa na 4 😀
@deniskateniska - musim sa po nich pozriet, baby mi hovorili, ze ich maju v polskom shope, tak musim hladat alebo niekde objednat. Ono su tak super tvarovane, detom sa to dobre drzi, a zuzle... ja som solene inak ani nikdy nevidela, to su aj take? Saska na kukucervoch ficala strasne dlho 😅
No a k tomu, ze vsetci boli bez plienok... ja toto mam skusenost z mojou maminou, polku veci si nepamäta, pletie si ma zo sestrami, raz mi povie tak, potom inak, podla toho vsetkeho som bola ja dieta, co bolo tiez jasneee v roku bez plienok, ako 8 mesacne behalo a bohvie ake haluze. Neverim tomu ani slovo. Podla mna deti nie su dnes ani lepsie ani horsie ako vtedy.
K tomu plienkovaniu - isteze je rozdiel latkova plienka a pamperska. Ja to ale aj tak vidim, ze viac motivovane boli vtedy hlavne maminy, aby nemuseli plienky prat a non-stop prebalovat, kedze boli deti stale precurane. Ale taketo tlacenie na dieta mi neprijde dobry napad, skor to necham na prirodzeny vyvoj.
@puhinka - fuha, to je fakt veliky, ved Saska nosila este tuto jar 86/92 velkost....
@anjelicek26 ,tak 74 mi nenavlečie už ani zázrakom,80 je mu napasovaná a škrtí ho,86 je akurát a 92 je mu volnejšia,ale na dlžku v pohode,len rukávy mu ohnem,tak pre istotu mu kupujem už len 92-aby mi neobliekol niečo 5x a do postele odložiť 🙂
@julinka2787 - moja lenze zena, co este nema dieta na toto neprijde. Vobec by som to sestre nemala za zle, nabuduce jej povedz, ked bude mala plackat, nech ti zavola a hotovo. A to, ze musi papat, spinkat, to ja dodnes musim drahemu povedat - presny cas, co, ohriat/neohriat, a este mu vylozit brindak... ano to myslim vazne... a to je prosim vrcholovy manager... toto im proste nedojde, inak dojdem domov, a on mi vravi, ze maly nejak place. Vezmem na ruky, smrad strasny, no co mu asi je. Nedocvakne. Nehnevaj sa na sestru, len nabuduce lepsie instrukcie zadat. Ona to urcite nemyslela zle.
@puhinka - ja sa ani u vas nedivim, tusim drahy je veliky, tak Igorko ma byt po kom... my sme taky krpci, Max ma teraz 8400g a 68-70 cm, podla toho, ako ho natiahnem 😅
@anjelicek26 ,hej aj ja keď dávam malého varovať tak ešte aj na papier napíšem presný harmonogram a hlavne svokre,ktorá sa stále oháňa tým,že ona vychovala tri deti...tej som napísala minule 2 stranový liebesbrief 🙂
ale tak Igor má len niakych 180 cm a ja 161 cm,takže niesme až taký veľký... 🙂
@puhinka - no 180 cm sa mi zda ze dost 😅 My sme 173/153 takze fakt krpci 😅 Ale to je uplne jedno, hlavne ze su zdravucke deticky, ze ano 🙂
Inak dnes som sa nasmialaa, drahy sa rozhodol, ze pojde maleho posankovat, a kedze sa mu nepodarilo najst sroby, aby tam pripevnil sedatko, tak spekuloval, ako to spravi... stravil tym vyse hodiny, aj tak to nefungovalo, nakoniec zobral vanicku z kocaru, priputal ju 4 opaskami a prosim pekne takto tahal synacika po okoli 😅 Sasku posadil do vanicky k malemu, oboch navliekol do overalu... Saska sa mu ku vsetkemu na prechadzke este aj docikala, co sa jej teda davno nestalo, sa nestihla vyzliect z overalu, vsak ze kym dojdu domov, ze musi vydrzat. Logika nikde, ze 4 rocne dieta este 15 minut vydrzi, kym dojdu domov 🙄
@anjelicek26 ,aspoň ste mali veselo 🙂
no tak je macko ten môj manžel...aj váhu má úctihodnú...ufff...ale mne sa páči...🙂 sa moc teším,že od zajtra má vóľno až do utorka 🙂
@anjelicek26 ale ona je predsa s nami stále doma. vie čo kedy kde a o koľkej tatianke dávam. inokedy mi volá aj zato či jej má dať čaj. a dokonca som prišla na to že ju ani neprebalila... takže brala by som to, keby s nami nežila alebo bola málo doma (ako tvoj drahý napr.), že nevie čo a ako. ale je tu furt, takže sa nemôže vyhovárať. no proste ma to naštvalo...
ahojte vidim ze preberate velkosti oblecka, tak to ja malu este vpracem v poho do 62ky kupujem MH, ale zdaju sa mi tie veci vacsie.
@angie267 - su veru väcsie, my uz nosime 74-ku, HM-kove veci 68-ku (bodynka ani to uz nie) On ma nejake tlste telo 😅
Jej baby neblbnite zo stvornozkovanim, vsak budeme mat depkuu, my sme za hranice pretacania zatial nic nezvladli 🤐
@julinka2787 - toto nie je tak uplne pravda, jasne, zijete v jednej domacnosti, ale ak sa to sestry netyka, tak to nevie. Proste vidi, ze ju krmis, ale urcite nevie presne co a v akom case. A urcite nevie, ako jej to varis, akym sposobom davas lyzicku do pusinky (mne maly srka z lyzicky, drahy caka ako na spasenie, kym maly otvori pusu - co sa proste nekona 😅 ), ci sladis/nesladis cajik, ako dlho nechas luhovat vo vode... proste takych tych milion drobnosti, o ktorych ostatnym vyslovne nepovies, ako ich robis.
Ja sa nad tymto uz nezamyslam, poviem tak a tak a drahy tak spravi 🙂 Nahodou mu to fakt ide, v uspavani je jednicka (teda okrem vecera, to musim ja), aj s nim chodi von, kupe ho, oblieka, prebaluje... len je pravda, ze je doma mizerne malo 😖

aj v obchodoch so zdravou výživou majú tých "hadíkov" kukuričných alebo ryžových všetko zdravé bez soli