Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@sportpark ak kojis, tak pri kojeni si daj plienku okolo ust aby si na drobca nedychala .. a co najmenej kontaktu pusinkovania a tak.. mne maly chytil sopliky ale dalo sa to zvladnut
@sportpark no ci sa nakazi alebonie, zavisi od malej imunity... moju tiez raz nakazil mm... ja si myslim, ze liecko sa da vzdy roztahat... ved niektore adoptovane deti zacinaju maminky kojit aj v 6-7 mesiacoch a ide to 😉 len treba prikladat, prikladat a este raz prikladat.. skus sa lepsie popytat v teme dakujeme anag 😉
mici111 verim, ze si s bexou nespokojna... polske kociky su otrasne.. tazke a ta kvalita je fakt hrozna :( este x lander celkom obstal v recenziach, ale ja by som uz z principu nic polske nechcela 🙂 no a inak fakt som zvedava ci sa vam kociky podari predat, lebo fakt je toho hruzu.. skor sa podla mna preda nejaky znackovy a drahsi za rozumnu cenu, ako lacny polsky.. ale drzim palce 😉
@riska ja som mala počas tehu cukrovku a tá diéta fakt zaberala-obmedziť sacharidy, jesť pravidelne 6 krát denne malé porcie, žiadne sladkosti, veľa zeleniny, syr a mliečne výrobky nízkotučné a veľa vody, pečivo len tmavé, ja som nepribrala počas tehu nič, po prode som mala menej než pred ale vyžrala som to naspäť, tiež idem od januára makať, ja som nikdy nebola chudá, ale teda aspoň tých 10-15 kíl by som chcela dať dole
baby tak my sme sa prave zobudili:-O ale tak zaspali sme o jednej.ak budem mat cas tak dam videjko co maly stvaral o polnoci.
Stastny novy rok prajeme,teda ak tu uz nebudem😉
@ellysa no veru aj ja.. tiez som nikdy chuda nebola.. ale uz ked mam cez 80 to uz je moc.. ja sa citim komfortne a sexy ked mam do 75 😉 niekomu to mozno pride uletene..ze aka tucnota.. ale ja som nidky nebola chuda.. my mame take pevne tela v rodine 😀
@mici111 pre mna su vsetky kociky nad 10kg tazke. .. ja moj musim kazdy den zniest po schodoch dole na cestu, a potom zas hore...
ahojte, tak začína snežiť
v noci sme boli 5x hore - prísavník chcel dudkať
baby, čo plávate, plánujeme asi aj my, čo sú to za neoprénové plavky pre drobcov ? v tej plavárni pre drobcov tu u nás som čítala, že sú potrebné také, že stoja cca 10 éčiek , ja som bola v presvedčení , že stačia tie plienky do vody či ?
@miculienka take neoprenove sa ti viac oplatia a dietatko sa aspon moze lepsie hybat 😉 ja idem kupit tieto http://www.latkovky.sk/produkt-detail/plavky-ha..., tie su asi najlepsie na trhu 😉 neprepustia ciku a ani kaku do vody 😉
Doré ránko kočky,
vidim, ze ste tu rozoberali viacero tem, tema kocik.....no ja mam doma JANE POWERTRACK, ten budem pouzivat od februara, a uz mam vybraty na jednoduchy prevoz tento... http://www.best4baby.sk/index.php?page=shop.pro... dda sa pozit aj v zime, aj v lete, nakolko ma dost pestru vybavu. BOla som ho pozret na obchode a vyzera fajn....
NO a tema diéta - po 1:porode som 2x tyzdenne plavala 1,5km, 2x tyzdenne kolieskove korcule, 2x denne pilates a menej som jedla a sformovala som sa na kocky na bruchu....ale teraz to nehrozi pri 2 detoch...
Kocky, ja fakt neviem, co s Dankom, po Novom roku idem k lekarovi sa s nim poradit....ved on spi denne sotva 8 hodin, napr....vstal o 24.00 - zaspal o 00.34, nakojeny - uspany , Dala som ho do postielky a o 00:50 uz reval...zobrala som ho, lebo sa nechcel utisit , dala som ho do kočika - zaspal. O 1.15 uz bol s revom hore....proste nic nezabera, reve a jeduje sa......o 4.00 uz bol uplne hore do 6.30. Ja fakt uz nevladzem a neviem,c o robim zle... ☹ ☹ ☹
@zojec - jejda, vďaka, aspoň už mám šajnu , že aké to je, super, ty kedy plánuješ s Barborkou začať plávanie ? ja uvažujem, či už teraz niekedy alebo počkám na teplejšie počasie , tu u nás je to len od 6 mesiaca dieťaťa do 6 rokov, vyzerá to fajn podľa toho čo som čítala, najskôr cvičebný program na suchu, potom vo vode, potom môžeš saunu a je tam aj herňa pre deti aj postieľky ak by chceli bumbať a ty ešte pokecať s maminami
@mojalili - to je záťaž s tým spaním, nie je urieknutý ? je to také blbé, ale ktohovie, tu na to baby liečiteľky majú svoj názor, mne dala susedka - taká striga pamajorán - bylinu , že ju v tom mám kúpať - odvar do kúpeľa , raz som ju v tom okúpala , ešte dávnejšie, potom dobre spala, mala by som asi zasa skúsiť , lebo zas sa budieva
@miculienka hej vsimla som si na fbu teba ten program baby lucy 😉 vyzera to fakt paradne.. ja sa chystam teraz od konca januara uz.. uvidim ako sa nam bude pacit.. 😉
@mici111 my mame peg perego pliko switch a sme spokojni, teda ak neratam prechadzku ked je nasnezene, to je dost obtiazne s tymi malymi kolieskami,ale tak zas az tolko nasnezene nie je, ze ano 🙂 stale pouzivame vanicku, tak uvidime kedy to switchneme na sportak...ten sa da dat aj v smere jazdy aj protismeru, co je podla mna dost vyhoda. a jednou rukou ho tiskat, ked je zatazeny, dat sa to da, ale musis ist pomensie...ale tak ja vacsinou pouzivam obe ruky, na prechadzke nie som telefonista vacsinou hehe 🙂
ahojte
baby, o spanku mi ani nehovorte 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 ..... ked mi kolegynina svokra povedala, ze vstavala v noci kvoli kojeniu 11x, som si pomyslela, ze to ani nie je mozne, ze noc trva cca 8 hodin
lenze co je 11x oproti 50x!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dnes som trhla svetovy rekord - maraton v kojeni - po 23. prisati som prestala pocitat - ako sa prvykrat prebrala o 22h, tak si nonstop cuckala do rana
lezala som s pyzamom zrolovanym pod krkom, prsa sa vetrali volne pohodene - vzdy k dispozicii a ela sa opakovane aj 3 x za 10 minut prisavala ........... ja nechapem, ci toto chce praktizovat uz stale, lebo ked hej, tak ma zarucene slak trafi
takze @mojalili , mame rovnaky problem ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ... ani ja neviem, co s nou a to ju uz mam na posteli
celu noc som otocena na lavom boku, bozechran sa otocit chrbtom a nemat prsa k dispozicii - som ako zbity pes 🙄
a aj zaspavanie sa o 300% pokazilo - nepomaha nic - ani koliska, ani prso, ani naruc .... jednoducho nic!!!!!!!!
ahojte 🙂
s tým spaním a neustálym kojením je mi to ľúto 😒 Mojej sesternici malá má cez rok, spí s nimi a v noci si sama vyhŕňa mamine tričko a cucká 😖
@monky1 Monky presne, nepomaha ani nosenie, ani kocik, ani postielka ANI VEDLA MNA NA POSTELI....dala som ho k sebe a reval ako tur,.,,,potom sa pretocil na brucho a bla bla bla...kecal.....a uz bol hore uplne....TAKZE K SEBE HO DAT - NIE JE PRE NAS BOHUZIAL RIESENIE....
Dokonca ked ho mam na rukach, ze ho chcem uspat v noci, tak sa tak natahuje a zdraha...ze ho musim dat do kocika, co mam doma....proste NEVIEM SI RADY.......Lili takato nebola, hotovy anjel, ktory v noci zaspinkal a spal do rana...
Aj teraz, 3x sa mu uz od rana chcelo spat, aj sa pokusal, cuckal prso....a nic, opet sa hraje. Preliezol celu obyvacku, stale aktivny -radioaktivny.... 😲 😲
@miculienka Ja mu pravidelne pretieram oci od malicka, dokonca aj slinami, ak nie je cista voda po ruke, skusit mozem ten pamajoran,..
AKo MOnky pise, ja tiez neviem, dokedy to vydrzim, ja znesiem vela, ale mesiac nespat a cez den fungovat na 100% je pre mna dost....v noci je živel Danko, cez den Lili....
@ellysa Tak po roku sa pridavam, skusme vsetky spolu chudnut... 😉 😉 😉 (teda kto ma zaujem)
@zojec http://www.enikibeniki.sk/shop/index.php?page=s... snad to teraz pojde...
@mojalili náš malý má občas takéto obdobia, ale so spánkom vtedy bojujeme len cez deň alebo večer pred spaním (našťastie nám spinká v noci 😔 ).... a dobre to poznám... vtedy nezaberá nič.... kočík - nula bodov... prebalím, ponúknem čajík, pocvičíme s nožičkami, uspávanie na rukách je jedna komická záležitosť vtedy, lebo anjel cez deň zaspáva pravidelne pri jednej uspávanke... ale vtedy ho proste musí prekričať, aby sa ukľudnil a prestal plakať... takže to na rukách vyzerá asi tak, že veža vrieska na celú bytovku, do toho s ním natriasam, spievam (resp. vrieskam s tetou speváčkou 😅 ), jednou rukou držím jeho, druhou cumlík, lebo ho nonstop vypľúva... buď zvíťazím a po dlhom boji sa unaví a zaspí alebo to vzdám a ideme sa hrať.... kde samozrejme vydrží cca 10 min. a nasleduje zase zlostný rev, lebo je unavený.... proste des.... Držím palce, aby sa spánok malého upravil... lebo to musí byť o držku 😖
@mojalili Ela zase celu noc mrnkala z polospanku
najnovsie len mi zakvaci prsty do pyzama - dnes priamo do prsa a pritiahne si ma k sebe al. ona sa pritiahne ku mne, otvori papulku ako lastovicka, kyva hlavkou do stran a hlada a hlada a hladaaaa.... a ked nenajde, spusti rev ... ked ju oklamem cumlikom, a to ona je na nom zavisla, vypluje oblukom a krici o sto seststo ... vcera som uz aj vodu na flasku skusala, ze ju hadam oklamem - prvykrat, odkedy je na svete - marna snaha
tak som ju schvalne prebudila prehupnutim na brusko - vtedy je aspon trochu ticho, ale dnes v noci ani to - spustila plac a skoncila s cickou v puse 🙄
@monky1
@mojalili no vobec vam nezavidim babule :( mala som kolegynu, co mala syna a ten reval kazdu noc az do cca 2 rokov.. diagnoza - hyperaktivita..dokonca mu lekarka predpisala nieco na spanie a ani to nezaberalo, spal max 4 hodiny za 24 hodin.. sa pri nom striedali obaja celu noc.. viac deti uz nemala.. maly ma teraz uz 19 a je nadpriemerne inteligentny 😀
@zojec no diky moc ... radsej nech je normalne inteligentna - myslim priemerne 😀 😀 😀
ale ona je inak pokojne dietatko - aj na kardilologii ked sme boli doki so sestrickou len zirali, ze ako si krasne nechala urobit EKG aj ultrazvuk a poviem vam, nebola to chvilka
takuto noc sme mali prvykrat .... zacala som jej davta pred spanim kasu - teda dve hodky pred spanim a vcera som jej nedala, tak neviem, ci bola hlôadna alebo co, ale dnes skusim dat, nech spiiiiii, lebo sa hovori, ze ako na novy rok, tak po cely rok 😀 😀
@monky1 Jejeda MOnky neblazni, lebo ak bude tato noc ako predosla, tak ma picne.... 🙄 Ja davam kasu 230 vyconga 2 hod pred spanim, a potom este si vypyta prso . On ani nechce cucat cez noc....pretoci sa na brucho, da sa na 4 a reve...
VIETE čo kočky? Pokazila sa mi truba,tak nepečem a nic nerobim 🙂
Do nového roku veľa splnených snov všetkým prajeme,
nech vše srdcia pre vernú lásku denne bijú
a šťastie na duši vám radostne žije.
Hm a aké predsavzatie do nového roku si treba dať?
No predsa aspoň 24 hodím denne sa milo usmievať ...
...
Prajeme vám všetko dobré v novom roku 2011.
Alexko a Tomi s rodičmi
Ahojte babule
Tak Silvester nam pekne zacal, polozila som malu na gauc, istila som ju nohou, potrebovala som vystret deku a zrazu sa prevratila na brusku a pad dole sa zosuchla zo sedacky, rev riadny spustila, ja šok, manžel ma riadne zglbal, však mal za čo, ale plačkala len chvilku, prehmatali sme jej hlavicku, krk, všetko , ale zda sa byť ok, dúfam , teda 😢 , už som na nervy s toho ☹
je to ale riadny moment, a to našťastie , že som tam mala nohu, dúfam, že bude v poriadku ☹

@sportpark mne sa zda, ze ked kojis, tak jej vlastne davas protilatky proti tej chorobe co u teba prebieha, takze chytit by to nemala. ale neni som si 100% ista. 😕 len viem, ze ja som malu nenakazila, ked som bola prechladnuta zatial, ale drahy uz raz ano. 😔 a co sa tyka toho vecerneho uspavania, ja som to tiez zacala riesit, ked to trvalo hodinu alebo viac a musela som k nej casto chodit, lebo sa prebudzala, to ma uplne vystavovalo po celom dni este aj vecer bez kludu. 😒 tak som skusila metodu vyplakania, ale ako som uz pisala, u nas to nezaberalo. a potom sa to zrazu zlepsilo tusim ked som zacala malej davat vecer kasu. tak hodinu a pol pred vecernym kojenim. sice stale zaspava na prsku, ale rychlo a budi sa najskor po 3 hodinach spanku, niekedy potiahne aj viac ten prvy. 😉