icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

riska
15. júl 2010

ahojte babulky, tak som sa vam tu pred par dnami vytešovala, že som prestala dokrmovať a malú výlučne už vyše 2 týždne kojim, dnes ma ten smiech prešiel, boli sme v poradni a za 3 týždne sme pribrali len 200g 😔 pri narodeni mala 3710 a teraz slabé 4 kilá 😢 ked vidim, ako vam babatka krasne priberajú, je mi do plaču.... mam ju ešte častejšie prikladať a o týžden prist na preváženie.... ach jaj 😖

anjelicek26
15. júl 2010

@riska - nebojkaj sa, 200g je sice malo, ale este nie prilis malo... do 14 dni sa dieta musi dostat na porodnu hmotnost a potom priberat 20-25 g, to ste zasa tak moc menej nepribrali... nie kazde dieta je maly zapasnicek... teraz si to sleduj, urcite uz zacne priberat. A nech ta ani nenapadne, ze mas slabe mliecko, urcite mu to staci!!!

riska
15. júl 2010

@anjelicek26, dakujem, ona po pôrode schudla na nejakých 3300g....no budem stale prikladať, snad sa to zlepší, však by ma porazilo, keby mi nakoniec to UM naordinovali 😠 akurat, že teraz mi stale spi, a to papala o jednej... mam ju zobudiť?

hori
15. júl 2010

@riska nezufaj, mne mala za dva tyzdne pribrala iba 170 g... 😒 no ale tiez z toho nie som nadsena...

riska
15. júl 2010

@hori a kojíš?

bubina1
15. júl 2010

@riska ale ty rátaj s tou váhou s ktorou vás prepustili z nemocnice... t.j 3300 a kedže máte teraz skoro 4 tak ste pribrali kolko?... 🙂

bubina1
15. júl 2010

a mne napriklad Dr. v nemocke povedala, že kojit neprkrmovat...kojit aj každu hodinu...aj som to tak robila a pribrali sme 1g.... a dr. povedala, že aj to je niečo a kojiť dalej 🙂

riska
15. júl 2010

@bubina1, v nemocke pribrala len nejakých 50g.... jasne, že odvtedy doteraz pribrala cca 500 g... mna len štve, že ked som ju dokrmovala, tak pribrala 200 za týžden... a teraz, ked výlučne kojim, tak 200 za 3 týždne 😔

anjelicek26
15. júl 2010

@riska - a snad ju nechces len preto prikrmovat, lebo pomalsie pribera? Ved to nie su preteky. Ja sa sklanam pred kazdym, kto to zvladne zbavit sa dokrmovania a vrati sa len ku kojeniu... drzte sa toho... urcite zacne priberat... a ty papas poriadne? Myslim aspon 3x denne? Co papas ty, ide malej... ja zeriem stale mam pocit 🤐

ellysa
15. júl 2010

nebojte baby raz pribeajú viac raz menej ak neplačú od hladu tak to neriešte 🙂
pridala som fotky do albumu kto chce kuk 😉

etuska
15. júl 2010

@marcelka123 -mame babyšatku (ring sling)-mam ju este len cca tyzden-dva-takze este som ju neprala,ale asi dam normalne do pracky(je lanovo-bavlnena).
Zatial Šimiho v nej nosim len doma(obchod mame daleko 😅 )-vacsinou ho v nej nosim vtedy ked je nespokojny a chce spinkat a ja ho na rukach uz nevladzem nosit 😅
-je fajn,ale urcite si chcem kupit klasicku tkanu satku na dlhsie nosenia.
Ak ju dobre zaviazem-tak chrbat Ok-urcite lepsie ako v klokanke

zojec
15. júl 2010

@riska juuuj riska vobec nebud smutna.. my sme tiez len tolko pribrali za 3 tyzdne... a z toho som prvy tyzden dokormovala.. vobec sa nestresuj, ak malicka spinka a neplace, tak ma plne brusko.. kazde dietatko pribera inak.. netrap sa vobec.. hlavne ze nechudne!! len pekne koj a nedavaj UM:. my tiez vela nepriberame.. ale vidim na malinkej ze je spokojna.. nie je taky tucik sice, ale to predsa nevadi 😉 oni to dozenu.. len dufam ze moja nie az do mojich romerov 😕

zojec
15. júl 2010

a par foteciek:
dnes sa babika prvy krat vytesovala.. 🙂 a druha s ockom v posteli

etuska
15. júl 2010

@riska
suhlasim s kočkami.Ak je babo spokojne a nechudne-tak nie je dovod dokrmovat 😉

etuska
15. júl 2010

@zojec
paradne fotecky 🙂

etuska
15. júl 2010

@riska
ja ani neviem kolko a ci vobec Šimi pribral-midwife ho bude vazit az koncom jula-ale osobne sa mi zda ze pribral i ked dost grckal(teraz je to trochu lepsie).

etuska
15. júl 2010

@riska
moja prva dcerka mala 3 200g a priberala pomalicky-som ale vdacna det. lekarke,ktora ma v kojeni podporovala a vydrzala som dojcit cca do 9.mesiacov.Stale mi vravela,ze dojcene deti nikdy nebudu rychlo priberat a mam byt rada ze je zdravucka a pekne prospieva

riska
15. júl 2010

kočky, dakujem moc za podporu....to som asi potrebovala počuť 🙂 budem prikladať a UM nedám...ved nie všetky deti musia byť podla tabuliek, hlavne, že sú spokojné 😵

jarus8
15. júl 2010

Kočky do kedy je potrebný kolotoč nad postieľkou?

anjelicek26
15. júl 2010

@jarus8 - kolotoc vyuzijes tak do 7 mesiacov, aspon my sme ho tak mali, potom mala uz stala v postielke a pravidelne to na seba strhla 🙄

@zojec - malinka je krasna 😵

Dve od nas, na tej druhej Max taky ksicht nahodil 😅

zojec
15. júl 2010

@anjelicek26 krasavec.. no u vas je fakt kosa..ked kukam na ten maleho ohoz.. 🙂 my sa tu varime.. malej som uz aj tie oranzove saticky dala dole.. aj ponozky.. 27 stupnov v dome.. ☹

zojec
15. júl 2010

@jarus8 otazka znie , ci je vobec potrebny.. 🙂 u nas ani velmi nie, kedze malinka do postielky ani za svet... 😕 no je tam, krasny a aj pustame muziku ked ideme kupkat... no ale ako hovori anjelicek, ked sa babatko postavi na nozky, tak uz potrebny nie je

anjelicek26
15. júl 2010

@zojec - nam sa spinaju radiatory, lebo je kosa v dome 😠 A aj treba, neni tu podlahovka, ja som na to tak zvyknuta, stale je mi zima od noh, netusim, ako to budeme riesit v zime... ma to nenapadlo, ked sme vyberali dom... dost na nic, ked sa tu Max uprostred zimy bude ucit lozit 😖

Vonku je tusim "az" 20 stupnov dneska, par krat lialo, par krat vykuklo slnko a teraz su zasa oblaky... kazdopadne hnusne fuci, ani von nepojdeme... maly sa prave vytoto a tak stastny a spokojny spinka... tak netreba ani...

etuska
15. júl 2010

@anjelicek26
kde byvate?lebo my v UK a mame cca 17C 😝

etuska
15. júl 2010

@anjelicek26 -Max je podobna buchticka ako nas Šimon 🙂

anjelicek26
15. júl 2010

@etuska - my byvame v ritke sveta kusok od crewe... je to pol hodku autom od Manchestru...

etuska
15. júl 2010

@anjelicek26
my v podobnej "ritke" cca pol hodku od Belfastu 😀

anjelicek26
15. júl 2010

@etuska - no tak to ste este o trosku viac na sever a blizsie pri mori... sa nedivim, ze je u vas este viac kosa 😔 Som dufala, ze v auguste mozem ist sa trosku ohriat k nasim, ale kvoli papierom pre maleho to nepojde ☹

monky1
15. júl 2010

@zojec manzel na druhej fotke vyzera ako keby bol zabaleny v zavinovacke 😀 😀 😀

etuska
15. júl 2010

@monky1 😀 😀 😀