Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26
no my akurat pozerame letenky na zimu 😝 MM aspon usetri dovolenku a poletime cca na mesiac-aj tak neviem ako by sme leto na SVK v tych horucavach prezili-teda najma cestu.My v pohode ,ale decka... 😝
Idem "nezne" zobudit maleho-lebo uz spi akosi dlho a mne ide rozstrelit prsia 😝 😀
pekny vecer žienky
@etuska - mna stve to, ze sme sa chceli v oktobri brat (a krstiny v jednom) a to definitivne nestihame 😠 Len teraz som posielala papiere na tu specialnu matriku v BA, mamina to este musi dat prelozit a tak to tam odniest a trva to tri mesiace a to ja nerisknem, ze vsetko vybavime a nakoniec nikam nebudeme moct ist kvoli maleho pasu... na porazku... nehovoriac o tom, ze ho nasi dovtedy ani neuvidia...segra zo sesternicou ano, tie su teraz u nas na mesiac, druha segra tiez prileti, ale mamino s tatinou nie ☹
Letenky vybavim, ked budu papiere, drahy ma nastastie na lety domov aj pre nas slusny rozpocet od firmy, tak to neriesim, ani keby kupujem letenky na nasledujuci den.
@monky1 - nevymenime si to? Mne by sa taky tyzden na slniecku celkom hodil... mam taku nezdravu bielu farbu 😝
@etuska - no chod chod, mne maly bude take 3 hodky este spat, asi idem ja vyvesat pradlo 😀
@anjelicek26 beriem vsetkymi desiatimi 😀
ved ja sa uz chodim chladit ako pes - macam si ruky po lakte pod ladovou tecucou vodou .. ale pomaha 😀
@monky1 - Saska chodi spavat az o deviatej grrrr... nudi sa tu cely den a potom neni unavena... uz aby jej zacala skola 🙄
Verim, ze to horko je ubijajuce... ale ja chcem aspon trolinka leto... Saska ani von nechce ist... a co s nou cely den doma... dnes kukala uz dve dvd-ka...
@anjelicek26 sme na tom podobne, haha, ani Hanka nechodi vonku, lebo museli by sme s nou
teda dnes nebola, len rano na tom trhu
ale ked je v skolke, tak ide rano, na obed spät a este aj zo skolky idu na prechadzku, ked nie je sialenstvo vonku
dnes sme boli doma a uz je taka protivna ako cert - ale uz ju davam na poriadok a bude klud 😀
@monky1 - ja mam malu doma, odkedy nechodim do prace a to je tusim od 32. tyzdna, takze od zaciatku maja a uz jej to lezie na mozog, dovtedy byvala od pol deviatej do skoro piatej v skolke a mala o zabavu postarane, teraz jej deti chybaju a proste vsetko...vsak ja ju aj chapem... ale naco ju davat teraz do novej skolky... ked od septembra musi do skoly... proste musi vydrzat...
ahojte maminky
Majko mal vcera 6 tyzdnov a dnes sme boli na poradni a vazime 5750 g a 59 cm sestricka ho 3x musela merat co nechcela verit ze narastol uz 4cm vraj to neni mozne a pani doktorka zase ze vela pribral ale som rada ze pribral za 3 tyzdne aj 3 dni 850g lebo minule pribral za 2 tydne 880g ale to je tym ze ho klamem cajikom miesto mliecka inak by sme mali aj 10kg a to je nechcem aby bol tak strasne gulaty..pokial sa vraj da klamat tak treba lebo nesmie takto priberat- ale to ma po manzelovi lebo on bol taka mala gulka ked bol malinky a potom schudol ked zacal behat a teraz je tiez s neho chlap jak hora tak Majko bude asi po nom
Velmi si oblubil Fiser kresielko a rad v nom spinka - takmer cely den je tam a staci pohupat spinkame alebo pustime pod ritku vybrovanie a je ticho a uz je aj omnoho lepsi ako minuly tyzden KLOP KLOP lebo maminka uz vie co treb arobit na brusko tak pomaham ako viem
pani doktorka ho pochvalila aj mna ze je velmi vnymavy a na taketo maleho drobca aj inteligentny lebo sa s nim musela stale rozpravat aby sa na nu kukal a somral s nou vraj je neobvykle aby tak male dieta uz takto vnimala a otvaralo pusinku- takze je vidiet nielen velkostiou ci vahou ale an motorikou ze je dopredu od inych drobcov co mna neskutocne tesi. ale ako mi povedali ze vidiet ze sa mu cele dni venujem, hladkam ho a ropzpravam sa s nim a tak aj je- cely den sa toci okolo neho a vsetko sa jemu prispisobuje ale mne to nevadi lebo ho mam strasne rada a pre mna je te to stale taky maly zazrak a dar od Boha.vraj nas cakaju uz hadam len lepsie dni a plakacie nateraz mame zazehnane tak uvidime uz len ked pojdu zubky ci dojdu choroby ale to patri k zivotu.
no nic idem ja zehlit pokial mi rodinka spinka lebo potom pojdem kupkat 😵
@anjelicek26 tak som dobre postrehla ze si kdesi v cudzine lebo na tom videu nevravite po slovensky a ja ze to sa mi len zda 😕 tusim nemecky ci aky jazyk to tam je??
@evina0 - no my normalne zijeme v Nemecku, teraz sme na dva roky aj nieco v anglicku, potom sa vraciame zasa do nemecka...doma rozpravame po nemecky... aj tak sa chudatko mala musi po anglicky naucit, ked tu ide do skoly...
Som rada, ze maly narastol, aj ja uz maleho natiahnem na 55-56 cm... a to sa narodil 45 cm... neskutocne, ako tie deti vedia naraaast...my mame kontrolu az 21.jula... som tiez zvedava, co nam na tu nasu buchtu povedia... ona uz nechapala, ked mal v 17. dnoch uz pol kila navyse... ze kojene deti tak rychlo nepriberaju... no ako ktore...
pridavam nove fotky- kuknite na tu v tom oblubenom kresielku, ved zachvilku mu bude male 😕 😕 a aj autosedacka ked takto budeme rast 🙂
@fatimuska jasne ze to je UM preto sa snazim klamat casto cajikom a dnes som zacal davat aj vodu lebo aj cajika vypije velmi vela ale vodicky uz nie 😉
ja by som velmi rada kojila ale uz nemam mliecko 😒 som si ale povedala ze pri druhom si domov zavolam laktacnu poradkynu aby som kojila dlhsie lebo je to uzasny pocit ked sa babetko s maminkou takto spoja.
@anjelicek26 ale to je len dobre ze tolko pribral Maxik lebo sa narodil malinky ale mi sme boli uz pri narodeny velky 4310g..len peken priberajte..ty si spominala ze mu davas cisto len cicik aj ked je smädny zato ja klamem casto cajikom a uz aj vodou az neni obezny casom 😀
@nonika1979 nemyslela som nechat ho hladneho, len ho zacat krmit inak ako flasou, nie je to jediny sposob, ale je to sposob, ako sa co najviac odklonit od kojenia.
@anjelicek26 ty mas strasne krasne deticky 🙂 , dnes som pouzila nasilie a dala som je dudlik do pusinky, a na moje velke prekvapko, neletel meter vedla 🙂 , ale dnes grckame , nie je velmi pokojna, som zvedava aka bude u nas dnesna noc 😝
aj my mame hrozny den - spi na etapy po par minut, akonahle jej vyleti cumlik z pusy, spusti rev, a to jej pada velmi casto
taky zly den este nebol ☹ ... desim sa dnesnej noci
Monky1 presne takto to mi mávame už niekoľko dní. 😖 Ale zas po čase sa mu podarí zaspať a potom spí aj 4-5 hodín vkuse. Najväčší koncert spúšťa večer, keď sa mi chystáme spať. Teraz je na počudovanie celkom kľudný, ale asi nebude dlho. 😖
Ja som babyšatku použila zatiaľ len raz a to rovno na dlhú trasu. Riško tam pekne spinkal, aj keď miestami plakal, čo mu tam teplo bolo. Ale cestou späť mňa pekne chrbát bolel, tak si mám ešte čo zvykať.
@ludka_r a aby toho nebolo malo, vecer pila tak, ze som myslela, ze mi prso z hrude vytrhne - ako zurivy havino - zahryzla, potiahla, trhla hlavou, pustila, zahryzla, potiahla ......skoncila som pri stalacani prsnika, aby jej aspon co to islo, kedze bola nervozna a tahat sa jej zjavne nechcelo - alebo co ja viem, co jej bolo, lebo mlieko v prsku bolo aj je 😒
@monky1 - mne Max prave v tomto momente robi to iste...mliecko tam je, ale on je nervny, odtrhava sa od prska, certi sa...potom sa zasa prisaje ako pijavica... nejde mu to tak rychlo, ako chcel, tak sa certi... sa mu nechce makat. Tipujem, ze je to ten 6. tyzden... neriesim... ked nechce pit, nemusi 😝
@monky1 - monky, aj moja ma novu modu, odtrhne sa, reve, sekundu nato sa nacucne, nervuje, pusti, reve a dookola ... a mlieko tam je ... prisla som na to, ze je to vtedy, ked sa na prsniku chce uspat ... vtedy takto vyvadza ...
A tiez je uz lenivejsia tahat to mliecko, mala som krizu a uz tolko nestrieka co zvyklo, tak musi tahat a to ju uz tak moc netesi 😅

@anjelicek26 aku krasnu vesticku ma Max ... normalme vam zavidim tie stupne
ja sa denne z okna pozeram na letne kupalisko - mam ho rovno pod nosom - 3 bazeny, milion ludi ☹ ...a my kvasime doma v teple