Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@mici111 len sa vari.. je velmi rychlo hotova za cca 10minut je z nej kasa a zmeni svoju farbu na zltu 🙂 je to vlastne sosovica bez supky, preto je lahsie stravitelna a nenafukuje .. ja som este nedavala.. tiez rozmyslam ci dat ci nie.. asi este pockam.. aj ked hrasok som uz davala.. vsetky strukoviny sa odporucaju od 8. mesiaca.. ale sak ked odporucaju maso a to rovno 6x do tyzdna, tak nejaka sosovica nebude ziaden problem 😉 inak nema nejaku vyraznu chut.. mozes s hocicim.. s masom by som ale nedavala.. lebo predsa len strukovina sa dlhsie travi v brusku ako zelenina.. nech nie je zaludok zatazeny este aj masom..
@anjelicek26 - aha jasne, tak potom fajn ze sa nedrhne, ten nas kazdu chvilu lapa po dychu co mu slina zabehne 🙄
@deniskateniska dakujem skusime, on mi toho moc nenaspi ani cez den a takto mi vystraja od 3 mesiacov, ale je to cim dalej tym horsie, zubkami to urcite nebude, po tych ani stopa, on ani nereve ked nespi, tak ocividne mu to nechyba...
baby som vam aj zabudla povedat , ze dneska som nasla bezvajecne keksiky, su sice psenicne ale na obale je napisane ze su aj bez sacharozy tak som zvedava, volaju sa bio nature hero, ja len tak na margo davnejsie debaty
@anjelicek
skusim ten tip so sustami do liciek
aj ked teraz si davam taky pozor, ake velke kusky davam malemu papat
chudatko minule sa mi tak drhol, nejak sa mi medzi ryzou stratil trosku vacsi kusocek masa... jemu to uviazlo, najprv tak nahlas grgol ako ked vas davi, tak som ho zacala tapkat po chrbatiku, nech to vyjde a vyslo... skoro cely obed vyvrackal, chudatko, tak som si nadavala, plakla pri nom, bala sa, ci po tom dycha normalne, ci nieco nevdychol...
on chvilocku na mna pozeral, bol mierne vystraseny, ale potom chcel papkat dalej, dala som mu uz len mliecko, lebo som mala nervy v keli...
chudatko moje, este teraz mi je z toho zle, ze aka som kofa a nevsimla som si ten kusok
@ameanda - u nas to funguje, inak by som mu ani kusok chlebika nemohla dat... on sa drhne skor, ked papa sam, ked mu to dam prstom do licka, tak sa nedrhne nikdy... myslim, ze to inak nejako blbo z jazyckom spravi, ked to uz ma v licku, tak to len rozzuzla a prehltne... Inak v kaku ma tie kusky pekne stravene 😉
@zojec
ked "len" v hovienku to je este lepsi pripad 🙂
drahy ked chce velmi krmit maleho, tak sa pyta "a slaninu kedy bude moct?" 😀
ked nanho pozriem, ci len zartuje, tak, "no dobre tak teda pribinacik, jogurtovy napoj, mlieko, krupicu, vajicko na makko... " vsetko, co ani zdaleka este nemozeme a potom maleho polutuje a odovzda mi, "tak dobre, nakoj ho teda" 🙂
@anjelicek26
urcite vyskusam, ci to bude fungovat u nas... snad ano, lebo chcem uz maleho privykat co najviac na kusky
baby,ktore dojcite-davate babatku aj napoje?
lebo ako som citala v tych clankoch,tak dojcenemu babatku vraj od smadu staci predne mliecko,prip. tekutiny ziskava aj z prikrmov(ovocie,zeleninka)....
...a caj sa vraj vobec neodporuca,lebo odburava z tela zelezo,radsej dat dojcensku vodu z poharika s naustkom
@etuska - no ja davam, aj ked Sasenke som do roka nedavala nic... ale Maxa prikrmy inak zapekaju, takze mu robim redsi prikrm a este mu po napapani dam cucnut vodicky... fakt sa mi to osvedcilo, kaka lepsie. Inak sa kojime, UM ma veeelmi vynimocne, ked s nim siju certi, nechce prso, ani prikrm... ale som rada, ze to papat vie, a ze vie pit z flasky, clovek nikdy nevie... nech ho vie nakrmit aj drahy. Cajik mame len ked niekam ideme - teda cestujeme - inak len vodicku.
@ellysa Kupila som to lehatko v tejto sieti obchodov www.best4baby.sk Je tami uvedene, kde to maju. Viem, ze u nas v Senici bolo jedno, ale viem, ze vedia dodat dalsie.
@desmodka hm, a co proti tomu urieknutemu spanku??? co ty na to?
@bzucinka2 Lili stala na lyziach ako 4 rocna a islo jej to super uz na 2.krat, vazne sa netreba bat, lebo aj deti sa neboja....buduci rok chceme kupit celu vystroj LIli a potom zostane pre Danka...
kočky, nasa noc bola super.... 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
Ako vidite na fotke, toto som urobila s postielkou....vecer som ho uspala tak,z e som si vedla neho lahla, spievala mu a potom sa uceckal......papal 2x, ucecal sa 2X ale spal, o 6.30 bol hore....no je to lepsie, nez by som mala lietat z postele a vozit ho v kociku......tak uvidime tuto noc 😵 😵 😵 🤐
@mojalili no vidíš, my noc tiež celkom fajn, len stále sa trápime s kakaním keď tlačí tak strašne plačká v noci sa tak zobudila 2X o 1.00 a 6.00 tak sme ju celú povyzliekali a pomáhali a potom dali znova buvať, sa čudujem že vždy zabuvala, potom spala do 7.30
teraz je tiež umrnkaná, as ju to bolí, už má j podráždený konečník ☹
@ellysa ☹ chudatko malicke ☹ dobra je aj stava z kyslej kapusty... ak by si mala doma robenu... ak nepomahaju slivky, asi by som jej skusila dat tu.. inak k tym kupovanym vyzivam.. my sme boli v utorok min. tyzden shopingovat, tak som jej dala, ostalapolovica tak som hodila spat do tasky, ale zabudla som na nu.. vybrala az dnes a ona vobec nie je pokazena, som pre zaujimavost skusila... sa mi to nepozdava.. uz jej asi take nieco nekupim... fakt len ked bude zle
všetko dobre do noveho roku prajem mamickam aj detickam, hlavne vela zdravicka 🙂
mi sme zacali nový rok so soplikmi ☹ bojujeme od soboty, mate nejaké dobre rady ako to zvladnut? miestnost zvlhcujem, odsavam soplik davam morsku sol, doki mi odporucila euforbium, mate skusenosti???
chodili ste s detmi von, ked mali sopliky??? ako casto ste odsávali?
@kuriatko33 robis vsetko presne ukazkovo 😉 my sme odsavali podla potreby...ked som videla, ze sa jej zle dycha, alebo chrchotala uz..a von som chodila..pokial nema teplotku, tak hej..len tusim jeden den, ked to bolo najhorsie tak sme neboli..
@weirdo tak to sa tesim, ze sa podarila, potom mi hod aj fotku, som zvedava a nemas za co dakovat, rada pomozem, ked mozem 🙂
@etuska moj velmi nechce nic, obcas cucne trosku cajika alebo vodicky, ale nic moc, ze by sa riadne napil 🙂
@mojalili super, ze ste pekne spali, my sme mali vecer problem stale sa budil , tak s nami pozeral asi hodku telku a potom o 22,30 zaspala spal do 3,30 a 6,30 🙂
@kuriatko33 so soplikmi von mozes len s teplotou nie, praveze vonku moj sopliky vobec nemal 🙂mne aspon doki tak povedala 🙂
@etuska my pijeme zatial len mliecko bo z flasku mi moc nechce, ale ked ja pijem cistu vodicku tak maly po mne cumi tak mu dam a pekne sa napije, len je do toho strasne hrrrr a musim davat pozor aby sa mi "neutopil" 😀 😀 (to my tak tomu hovorime ked sa zakuckas, bo moja segra ked bola mala vzdy povedala "skolo som sa utopila " ked sa zakuckala z vody 😀 😀 😀 😀 )
ahojte, asi som nespomínala 22.12 sme boli v aquaparku v Tur. Tepliciach, malý ani nadýchal, vyše 2 hodinky pekne vydržal, zlatunký bol🙂foto nabudúce🙂 asi nám idú vrchné zuby, strihali ste už detičky: ja zatiať len vrch, ale už mu to opäť dorastá
Danko cajik nechce, radsej si cucne z prsa, alebo ked ho varuje svokra, tak mu daju po lyzicke prevarenu vodu, tu troksu akoze zavlazi usta...
KOcky, a bezvajecne cestovinky kedy sa mozu davat? Uz sme v 8. mesiaci, myslim, ze uz by sa mohli, ci nie?
@ellysa - v lekarni si mozes vypytat Kümmelzäpfchen - rascove cipky, to ma okamzity ucinok, bez mechanickeho zasahu. Do par minut je to vonku. Je to uplne na prirodnej baze, takze sa moze dat aj castejsie. Urcite by vam to pomohlo.
@mojalili - pekne ste to s postielkou vymysleli 😎 No a cestovinky asi ano, len treba kupovat bezvajecne. Ale takych je dost, tak preco nie. My sme este nedavali, on papa tak malo prikrmu, si este vystacime s paletou, co mame doteraz...
babule moja malá mi moc nechce príkrmy v ktorých vo väčšine nie je mrkva. spapá kadejaky blivajz, len ak tam je vo velkej miere mrkva. inak nie. a už by bolo na čase jej spestriť stravu. ako na to?? 😕

inac, aj my sme prestali kakavat kazdy den
teraz tak raz za 2-3 dni, nastastie som zatial nemusela pomahat, ale ked sa to tak zmenilo, obavam sa, ci aj na nas nepridu zapchy a bolesti bruska
aj ked maly prdka statocne, ale kaka nikde a to mu takisto davam same dobre veci