Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@mici111 uz som to upravila
https://www.youtube.com/watch?v=tO4zJbrOvaoKocky, Danka tak sialene bolia zuby....dala som mu gej KAMISTAD - ja mam zmeravenu polovicu huby,skusila som to....a jemu to nezabralo.... 😒
ahojte kočky! ja som tu včera malú ohovorila, že sa nepretočí naspäť na chrbát a čo dnes nespraví??? 😀 a dokonca veľakrát, takže to už asi vieme. ale akurát sa učíme, že pri otočení si musí trošku brzdiť hlavinu aby ju netreskla o zem. ale prichádza na to. 😅 už vie, že keď je na brušku a je mimo svojho miestečka (paplón, deka a plachta/namiesto hracej deky, toto je väčšie 🙂 ) tak sa tváričkou netrieska do podložky. 🙂 no šikulka moja malá.
@ellysa inak aj my sme zaspali asi 10 minut dozadu..no na noc sa "tesim" aj ja..tiez som zistila, ze cim neskor ide spat, tym horsie spi v noci..ja som bola inak dnes v mothercare v eurovei 😉 kupila som malej este leginy, tie su fajne na doma, ponozky a bodynka s kratkym rukavom uz vacsie..nemaju moc velky vyber..a si predstav, ze tie leginy som kupovala minuly tyzden v auparku, stali dvoje 10 evri a dnes som kupovala dalsie (lebo 2 su nam malo) a uz stali len 7 evri.. 😠
ja som bola už len v next a marks&spencer ale tam absolutne nič, H&M a C&A pôjdem obkuknúť u nás, tu je lepší výber aj väčšie zľavy a na konci januára to istí aj Parndorf
@ellysa aj ja uz kupujem 9-12, lebo tych mensich mame plno aniektore su nam len tak tak..ja som rozmyslala, ze este nieco na jar by sa nam siklo..ale netusim co..ci nejaky kabatik alebo bundicka..??? 😕 hej aj v marks and spencer som bola, mali tam kraasny svetrik, ale malinky ☹ HM a CA uz mam prelezene a nic tam uz co by sa nam hodilo nemaju.. 😀 a v parndorfe maju zlavy az na konci januara?? ze by som sla kuk? 😀
babulky tak nesiel nam doteraz net... 😠 takze vas ani nedocitam ☹
uz mame vonku 2 zubocky vonku, ale noci su otrasne, maminka nespava poriadne . ☹
@deniskateniska vitaj v klube nespiacich 🙄 , ale tak zasa aspoň vieme, že v tom nie sme samé a aspoň ja to potom nejak lepšie zvládam
@ellysa Eli, ja si myslim, ze to su zubky....teda dufam....inak v poslednej dobe lepsie spava, ked je pri mne...ale tie uspavania, to je nieco....
@zojec - prosim ta, nemas nejaku dobru zarucenu dietu? Ideme na ples a mne su saty tesne...sice hlavne v prsiach, ale s tym nic nenarobim...ale trosku schudnut by sa mi patrilo....len ako zacat. Chodim na Zumbu, zajtra idem druhykrat do tyzdna...snad.... 😉
@ellysa dnes som citala v brozurke co sme dostali v porodke happybaby book tak tam som citala o tom, ze je to etapa vyvoja..: zacina jest lyzickou, zacinaju mu rast zubky (casto tam hra svoju ulohu bolest) zacina si sadat, boji sa opstit mamicku.... to vsetko su pren vyznamne udalosti az mu je z toho tak uzko (a to je normalne ), ze sa mu snivaju intenzivne sny, pri ktorych sa zobudi. Niektore babatka si zacnu spokojne mrmlat uprostred noci a potom spokojne zaspia, ine sa vsak rozplacu. dolezite je, aby ste z postele nevyskocili pri prvom zavolani : takyto scenar by sa mu lahko mohol zapacit.. ak vsak bude nadalej plakat a nedokaze znovu zaspat, treba mu pomoct : naucte ho schulit sa k svojmu mackovi, hladkat ho. ak ziadneho nema, darujte mu ho.
- dajte mu macka alebo kusok latky s vasou vonou. tentdarcek mu v tazkych chvilach pomoze pri prechode medzi chvilami, ked je obklopene milujucimu ludmi a chvilami ked zostane samo.
-ak strati macka uprostred noci, vlozte mu ho jednoducho naspat do narucia. kazdu noc znovu a znovu kym sa bude zobudzat, potom sa nauci samo si najst macka, najma ak sa ho pri prichode opytate, a kde mas macka? 🙂
no takze toto viem ze funguje cez den u nas ale neviem ci aj v noci, ja mu davam moj maly vankus cez den, no musim si asi novy kupit a necham mu tento co mam.. mozno sa to zlepsi 🙂
a tuto noc som kojila tolko az ma bolia bradavky, a najnovsie robi to ze sa prisaje cucne odtiahne sa prisaje cucne odtiahne sa a toto dokola.. au... ☹
@ellysa mne to malý robí počas obedného spánku. Prvú hodinu pekne spinká a potom začne tak intenzívne plakať , ale oči má pritom zatvorené. Zoberem ho do náručia a ešte 5 minút tak žalostne vzlyká. Potom sa upokojí a je vysmiaty. V noci to našťastie nerobí. Tak neviem čo robiť , lebo predtým mi pekne potiahol 2-3 hodinky., Možno vyskúšam malému dať nejakého macíka ako píše@deniskateniska a uvidíme . Ale on ho bude najskôr obžužlávať ako sa s ním tulkať 🙂 A ešte baby malý sa mi v poslednej dobe začal strašne jedovať na hračky. Keď mu dám nejakú do ruka , tak každú dáva samozrejme do úst ale keď sa mu nedarí tak spustí strašný rev. ☹ Robia to aj vaše detičky? Nechcem aby si plačom všetko vydobil...
@deniskateniska
jaaj-tak to "nocne dojcenie" nezavidim 😝 Šimi sa napapka tak 2-3x za noc a spinka dalej.S MM ho volame "trojzubka" lebo mu vysli 3 spodne zuby-tak to vyzera tak podarene 😀
Inac po 7.mes. od porodu som zacala krvacat 😝
idem si lahnut-normalne ma bolia krize,brucho...
@tintinka1 tak s tymi hrackami to robi aj moj.. a so vsetkym co sa mu nedari.. je to nervak, ale potom zacne plakat akokeby ho rezali, ze mu nie je povoli
@deniskateniska no sú to chlapi , keď nemajú po vôli tak začnú nervačiť 😀 uvidíme či dievčence tu z júnoviek sú trpezlivejšie 😉
baby moja je hrozna jedoska, to je jej druhe meno! 😀 ked sa nechce hrat s hrackami, tak ich odhadzuje do stran, chvilku podrzi alebo da do pusy a sup odhodi. minule som ju posadila do jej somarika a oblozila vsetkymi hrackami co ma (pridavam foto) a ona ich vyhadzovala jednu po druhej, stopla som jej to, trvalo to presne 10 minut! 😀
@deniskateniska aj moja to robi, ked uz skoro zaspava, tak sa odpaja od prska, otoci hlavku uplne na opacnu stranu a potom zase na prsko a tak aj 10x. 🙂
ona pri tom ale neplace, len sa jeduje a vykrikuje, jedoska jedna. 😀
@bealondyn mna uz zacali z toho bradavky boliet...
@bealondyn a to nerobi len ked chce spat. dnes to robil stale, som myslela ze len ked nebol doma, ze doma sa naje poriadne ale ee.. prideme domov a to iste... som myslela ze ma zapchaty nos, ale nema... ja neviem co ho to bavi alebo co 😅
@mojalili 😉 nejake speci diety nemam.... dolezite je hybat sa.. 🙂 a celkom dost.. aspon 3x do tyzdna minimalne hodinu... nejest sladke! ani nic s vysokym glykemickym indexom.. t.j. hlavne biela muka a sladke.. tzv. prazdne kalorie.. jest vela zeleniny.. viem, ze teraz tazke.. ale da sa.. nejest nic mastne... a po 17tej nejes uz nic.. vypit min. 3 litre vody.. na to ja zabudam teraz riadne :( jest casto a male porcie.. 5x denne.. aj jablko je porcia 😉 docitam si vas zajtra.. ledva mam oci otvorene.. a mala sa uz od 7mej zobudila 4x 😠
@zojec my sme este nespali 😠 ale tak to mame stale... len ja uz ledva vidim ☹
Mne vsetci spia vratane draheho, ten nocne vstavanie nezvlada... Max je kazdu chvilku hore kvoli soplu. Da si palec, uvolni nos a spi dalej. Esteze tu uzasnu vecicku na rucinke ma 😅
@anjelicek26 áno áno. palec je aj náš kamarát pri zaspávaní. v noci keď sa preberie tak len tak mľaská, ale behom chvíľky spí. ja k nej v noci ani nechodím, kým neplače dlhšie ako minútku, dve. ale plače mi málokedy. veď máme predsa palček. 😅

@riska no mamina im vsetky papiere odniesla este v oktobri a povedali ze vsetky boli ok, tak ja neviem...zajtra tam zavolam.
@niga chuda male, mozno nieco chytil, z tej brokolice to asi nebude...moja ked mala crevnu chripku, tak odmietala prikrmy, ale MM bolo ok a doktor povedal, ze mozem dalej kojit (to jej nezatazovalo brusko), ale tvoj grcka aj po tom, tak ti neporadim. ☹ drzte sa...