icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

ellysa
9. jan 2011

@weirdo my ich papáme každé ráno a v pohode

zojec
9. jan 2011

@weirdo no ja ziadnym praskom neverim, aj keby bol jablkovy 😉 neviem co su to za musli.. podla mna je zbytocne take veci kupovat.. ja si ani pre seba musli nekupujem.. nerobi mi problem zmiesat ovsene vlocky, hrozienka, susene ovocie..ale radsej mam varenu kasu.. 😉

zojec
9. jan 2011

@angellinka skus mu dat tu slivku, najlepsie susenu vecer namocit do vody , rano rozmixovat aj s tou vodou a dat mu par lyziciek... malo by to byt take trosicku redsie.. na moju to ucinkuje 100% ked mame slivkovu kasu, nestihame ist na nocnik 😀 😀 😀

ameanda
9. jan 2011

mna maly okrem kusania do bradavky zaca najnovsie kvakat ostosest a tahat za nausnice
on ma akoze zacne hladkat po cele a vlasoch a potom len zovrie past a uz tahaaa...
a premyslam, co robit, aby pochopil, ze sa to nesmie
lebo, ja ked zvysknem, tak on sa rozrehce... mysli si, ze sa hrame 😒

babulina
9. jan 2011

@weirdo - ja som jahody resp nieco jahodove dala ninke az teraz po dvoch rokoch 😅

angellinka
9. jan 2011

@zojec diky,momentalne susene slivky nemame doma,ale asi kym si zvykne na tuhu stravu,budem to robit asi tak.
Len zajtra je uz 6.ty den,a musim konat.Ved jej pukne brusko 😖

babulina
9. jan 2011

@angellinka - treba potom skocit pediatrovi, ti maju na to hmaty 😔

weirdo
9. jan 2011

@bzucinka2 - krasne torty 😵

weirdo
9. jan 2011

@bzucinka2 - a vsetko naj Alexkovi 😉

deniskateniska
9. jan 2011

@angellinka a je nervozna? ze ju brusko boli? skus masirkovat brusenko ak ides kupit rurku tak kup si aj pupik - mast na brusko na prdiky, ono to pomaha.. a podla mna ak prdi tak by to malo byt v poriadku.. a ako vela toho spapka? ak nie moc, tak jej to stravy asi ... hlavne ziadnu paniku 😉

deniskateniska
9. jan 2011

@angellinka vidim ze mas druhe babo, tak isto nie si "novacik" ale nedavas jej prilis huste kasicky? moj preto nekakaval, ked u mojej mamy mal hustu kasu, tak nekakal... tak robim taku hustu kasiku aku "chcem" aby mal kaku. 😅

weirdo
9. jan 2011

@zojec - to su Alnatura detske musli, najemno posekane ... a @ellysa, ako ich davas? S cim papate?

bzucinka2
9. jan 2011

@weirdo dakujem za torty a aj za prianie Alexkovi 🙂

weirdo
9. jan 2011

@angellinka - zaujimave je, ze odkedy sme na prikrmoch, nasa mala kaka na 7.den. Ale zatial nejako netrpi, ani netlaci, len kaka tak malo. Ale zajtra veru skusim aj ja tu slivku. @ellysa, ked ju nebudem namacat na noc, ale robit zajtra rano, staci dat uvarit aj s vlockami a pomixovat? Vdaka

ellysa
9. jan 2011

@angellinka no my sme mali taký problém na vianoce a potom po týždni tlačila asi dva dn také tuhé hovienko aj plačkala pri tom a keď vyšlo už bolo dobre, dávala som jej všetko, čo radili baby
@weirdo no do prevarenej vodičky by to bola taká kašička, počkám kým zmknú a tak papá

weirdo
9. jan 2011

@babulina - ved prave, ale je otazka, ako verit tym praskom, ze to vobec ma nieco spolocne s jahodami 😅

weirdo
9. jan 2011

@ellysa - diky 🙂

ellysa
9. jan 2011

@weirdo slivku aj iné sušené ovocie som varila ako písala zojec asi tak 3 minúty a pomixovala

weirdo
9. jan 2011

@ellysa - takze to vyslovene v noci vo vode nemusi byt?

ellysa
9. jan 2011

@weirdo dovolila som si skopírovať s blogu od zojec " Sušné ovocie vždy pred prípravou dôkladne umyte a na noc namočte do vody. Ak to nestihnete, tak ich povarte vo vode"

ceresna
9. jan 2011

@margaretka08, my sme doteraz len zeleninu obedovali - vystriedali sme asi všetky zeleniny, čo boli k dostatiu alebo som mala zmrazené (mrkva, zemiak, cuketa, kaleráb, špenát, brokolica, karfiol, baklažán, fazuľka, cvikla, tekvica, sladke zemiaky, petržlen) - menila som po troch dňoch, aby som si odsledovala reakciu.
Od včera som pridala na desiatu ovocie (zatiaľ sme mali jablko, prichystanú mám hrušku, sušené marhule, slivky, banány, možno hrozno).
Ostatné všetko zatiaľ kojím - a v noci teda pekne často 😝
A vy ako papáte?

anjelicek26
9. jan 2011

@angellinka - no pri prikrmoch by mali aspon kazde 2-3 dni kakat, mozno to tam uz stvrdnute a nejde mu to chudatku. Max ak den nekaka, uz je zle... väcsinou kaka 2x denne.

@zojec - veru ze je tri krat taky, on sa narodil 2550g a zdvojnasobil sa v 6 tyzdnoch, strojnasobil v 4,5 mesiaci, my uz tahame na to stvornasobenie do roka 😅 😅 😅 A to nam chyba este 1,7 kila na 5 mesiacov casu, to dame 😅 😅

@deniskateniska - aj vy mate riadny rozdiel, neskutocne, ako tie deticky naraz priberaju 😎

@ellysa - maleho nic takeho ani nenapadne, on sa ani nepritahuje do sedenia, o pritahovani do stoja ani nevieme, ze nieco take je, my sotva rackujeme dozadu, dnes bol prvy raz v zivote na 4, a aj to asi sekundu-dve... takze tak...

My sme dnes boli s Maxom a Saskou vo velkom shopping centre, sme sa vyblaznili, trosku vyuzili vypredaje, Max ma novu zasobaren pyzamiek, nemal uz chudatko na spanie fakt jediny kus, co by mu nebol maly 🤐 Drahy ked ma videl v HM-ku pri kase tak len skonstatoval, ze kolko ho to bude stat, no ja vravim, ze viac ako 80 libier to nebude... tak ze sa stavime, no bolo to 79,95 😅 😅 😅 No mala som stastie, drahy nas potom este zobral na velku zmrzlinu za to, co tvrdil, ze na to uz nemame cas 😅 😅 😅 Inak je to drsny rozdiel, co tie veci stoja "na kontinente" a co stoja tu... neda sa to porovnat... aj ked zlacneneho moc nebolo. Aj ked co cakam v nedelu poobede, uz bolo vybrakovane. Este chcem cez tyzden do nextu zbehnut,...

Inak dnes nas prichytila Saska pri keksiku u draheho v pracovni, my ze vsak mame sekundu cas, ona bola v herni, hrala sa zo svojim DS, maly spal... no a nist, vletela nam tam a z rozziarenym usmevom sa pyta : What are you doing??? No co by ste jej na to povedali?? My ze sport a poslali sme ju po nejake blbosti, aby jej to aspon chvilu trvalo... a potom vybuchli smiechom a bolo po naladicke. Uaaaa clovek nema ani sekundu pre seba, ze ano 😖 😖 😖

puhinka
9. jan 2011

@adamala ,jednoznačne sú to zúbky 🙂 si myslím ja 🙂
@deniskateniska .my máme také isté špekovité nožičky 🙂

no a môj syn miluje,keď ma môže šticovať,ráno,keď si ho prekladám k sebe do postele a vidí,že ja alebo mm spíme,tak nás do vtedy šticuje a búcha a kúše,pokiaľ neotvoríme oči :D
@bzucinka2 ,to aj ja chcem vedieť,čo je to mať voľny čas pri dvoch deťoch :D ja ho nemám pri jednom :D

ellysa
9. jan 2011

@anjelicek26 no my sme sa tiež ku kesksu odvtedy, čo ma môj odvrhol nedostali, na druhý deň v chvíľke začala malá revať, tak kým som ju utíšila bolo po nálade a na ďalší deň som dostala mrchu 😒

zojec
9. jan 2011

@ellysa 😀 ze odvrhol 😀 😀 😀

ceresna
9. jan 2011

@anjelicek26 😀 😀 😀 som sa pobavila 😀

bakatuska
9. jan 2011

@anjelicek26 😀 😀 😀 ze sportujete, este ze Saska tiez nechcela sportovat s vami 😀 😀 😀
jej a ten rozdiel fotiek nema chybu 😀 teraz ho je fakt plny kos 🙂

anjelicek26
9. jan 2011

@bakatuska - fuuu, ale takto nas este neprekvapila 😕 A ten rozziareny usmev, ze co to robiiime a detailne studovala pohladom 😝 😅

Max sa narodil 2.5 kg a 45 cm a teraz ma 8,5kg a 69cm, to je uz riadny rozdiel 😅

adamala
10. jan 2011

@ameanda Moj Adam robi presne nieco podobne,ked ho drzim na rukach tak zrazu ma schmatne a zacne kusat pritom ma rukami stipe na krkualebo na lici, uz ma nie raz doskrabal ,potom idem hned strihat nechty na minimum aby nebol az taky nebezpecny ! 😒 a ja jasne ze zjajknem a on si mysli ze sa hrame 🙂)) ale zacinam mu hovorit NO NO pri veciach ktore by nemal robit a zda sa mi ze rozumie,ale toto hryzanie do ramie a lic tak to urobi hocikde ,uz som tak zjajkla ked som bola na pedikure, ci v lekarni u pediatricky 😀 ludia na mna kukali ,ze ci mi nesibe.

adamala
10. jan 2011

@ceresna ahoj, ja davam na obed co je u nas neskoro az tak okolo 13h, lebo sa zobudi vacsinou o tej 8h - 8.30h ale koji sa okolo 7h , takze nepyta nic ,dam mu mlieko tak okolo 10h a potom zaspi a spi niekedy do 12.30-13h...cize nema to nikdy na hodinu presne,nechapem ako mamicky robia rezim,lebo kazdy mi vravi,ze musi presne jest v tie iste hodiny a vraj bude aj lepsie spat,ale u nas je to nerealne.
Obed mal tiez iba zeleninu doteraz,vsetky som vyskusla okrem fazulky sa bojim ze ho bude zduvat , a od zajtra pridam masko, vecer mu davam ale ryzovu kasu,tu bezmliecnu ( urobim ju s vodou) a nastruham tam bude jablcko alebo hrusku ...posledne dva tyzden to davam, ze kazdy tyzden som dala ine ovocie,niekedy mu ju dam cistu,mam aj ine tie kase bezmliecne ,ktore su ochutne jablkom alebo inym ovocim,su od 4mes takze su lahko stravitelne,bez lepku samozrejme,cize neni mu to tazke na noc stravit,mozno je hladny ked vela kojis vnoci,vyskusaj.
U nas je to raz tak raz tak...cize je to asi zubkami,raz spi super,ze sa zobudi 2x a niekedy aj 6x . Ale predtym som tiez hned kojila vnoci jak som ho pocula rumazgat lebo ho to uspalo a bol pokoj,ale zistila som ze to nie je vzdy hlad,niekedy mu potriem gelom zubky a spi dalej,alebo mu treba grgnut,alebo mu je teplo,ked vela kojim,tak sa mi vzdy precural.

adamala
10. jan 2011

@deniskateniska 🙂 tak to som rada,ze nie som sama,kazde rano ked budem bez nalady nevyspata tak si spomeniem na teba 🙂 maly ma brusko a nohy jak nas,jemu sa az pisulak vsunie donutra lebo tam ma tuk 🙂 ale podstatne schudol odkedy sa hybe a premiestnuje na zinenkach,pretaca a barsco uz vymysli,aj na stiroch uz je ale nevie ako ist dopredu,len sa kolise 🙂))) a pritom hlasno robi DADADADADA a BRRRRRRR slinta 🙂 no sranda.
Ja sa vyspim presne ako hovoris,ked dojdem domov na dovolenku a mamina s babkou sa postaraju

sorry ze zaberam tolko priestoru, pisem uz 3spravu :D upssssss