Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@majus10 moja papá ráno mliečko zo 180ml vody, potom až večer z 210ml vody. noc prespí celú, takže v noci nie... 😅 cez deň príkrmy + čajík.
dámy nám dnes nejde elektrika od deviatej do druhej! 😠 no šľahne ma... malá má sople, takže ani odsať poriadne ani nič... vysávač mi bez elektriky asi nebude chcieť ísť. 😀 😅 a balónikovou to neodsajem ani náhodou... a malá až tak chrčí. 😖
@julinka2787 dakujem, teraz prechádzame na UM a neviem koľko mám dávať, na noc som dala 120ml, asi preto si pytal ešte 2X v noci 😅 aký čajík treba?
@julinka2787 , ty už cez den vobec nedavas mliečko?
@julinka2787 ty cez den vobec nedavas mliecko??? 😕 😕 sa mi to zda este velmi skoro cez den len krmit, lebo potom sa to uz nevola prikrmy ale normalna strava. deti do 9mesiacov by mali byt len prikrmovane.. cize toho mliecka cez den viac..
moja mala inak spi od 7,40 😕
uf, tolko deticiek je chorych???? aj kamoskina malicka ma mesiac a uz ma 2. tyzden sopliky a kasle, ale domnievaju sa, ze to bude tym suchym vzduchom v byte - my dost malo kurime 😒 , takze eli sa drzi, zato hanka len co nastupi do skolky, isto nejaku pliagu dotiahne
@babulina Presne viem o com hovoris. Cez den v pohode 4-5 hod vydrzi bez jedla. Vecer mu uz davam nemliecnu kasu zamiesanu s vodou, vypije dva prsniky, zaspi o 20,00 a uz o 20,45 je hore a nezaspi, kym mu nedam cucnut, max.vydrzi 2,5hod spat vkuse a potom je hore kazdu 1-1,5hod. Ale ja nie som stotoznena s UM, ale mozno po par tyzdnoch takehoto spanku zmenim nazor.
Baby, idem na ples nasej firmy, manzel bude v hoteli na izbe s malym a ja budem chodit kojit, pri takom rezime, aky ma teraz si to nedokazem predstavit, myslim, ze budem len vystavena, a nie kulturne vyzita. Drzte mi palce.
@riska
@zojec viacej mi nechce. to by mi zase nezjedla nič z príkrmov. ona dosť málo papá, na desiatu mi ledva vypila tých 60ml mlieka, na obed asi 90ml a poobede ho nechcela vôbec. takto mi prákrmy aspoň čo to zje. papáva menej ako keď mala tri mesiace. 😨 tak preto som to takto vyriešila. ale poobede dostáva ešte kašičku z mlieka...
@majus10 ja jej dávam ovocné čajíky od sunarky alebo hipp. tam sú kadejaké chute... atď....
no nič dámy, idem ja tata, lebo dochádza baterka na notebooku. 😖
@adamala no hej uz sam sa posadi ale to sa naucil pred 2 tyzdnami a sediet zacal sam pred vianocami
@fatimuska no co uz, a bolo to nutne 2x?? co mu bolo presne?
ja som bola tak nas...a na to ze kazdy vravi ze kojene deti su imunne, no asi ani nie,ja som bola prva chora a kazdy ze nedostane to ved je kojeni,ale davala som si sakra pozor,rusko som nosila a stale umyvala ruky ,snazila ho co namenej nosit na rukach a aj tak to dostal chudacik.
@majjka0806 No ten je teda sikuliacik 🙂 musite byt na neho pysny!
@julinka2787 no radsej mliecko ako prikrm... v jej veku bohate stacia dva denne.. s tolkym jedlom sa zatazuje organizmus, ladviny, crievka.. potom telicko ani nevladze tolko bojovat s chorobami, lebo musi riesit stravu.. nechcem mudrovat, ani mi neprinalezi davat ti rozumy, a dufam, ze sa nenahnevas,ale to ze sa tebe nechce moze uskodit malej
@julinka2787 ja to mam s prikrmami tak isto ako ty... akurat poobedie a vecer mam vymeneny... poobede davam mlieko a vecer mliecnu kasu...
@zojec ja si myslim, ze je to takto uz v pohode aj moja zje na desiatu a na obed len prikrmy a mlieko nechce, hlavne teda po ovoci sa UM uz nedava, keby som kojila, tak je to ine...
náročný deň 😖 , som sama s malou a tá má super deň, od rána som sa konečne najedla a sadla na chvíľu, konečne je malá ochotná byť sama na koberčeku , furt aby som pri nej bola, ak sa pohnem a uvidí môj zadok ako odchádzam - rev , už ani na wcko nemôžem ísť bez toho aby nerevala, pred obedom spala asi 25 min, dovtedy som stihla dať do práčky a hodiť do rúry žemľovku , no už zas začína mrnčať 🙄
@zojec nehnevám sa. ale to nie je o tom že mne sa nechce...mám predsa zajedno či jej pripravím mlieko alebo príkrm. dokonca príkrm zaberie viac času na prípravu ako mlieko. ona mi to mlieko nechce. len ráno a večer. a nasilu ju tým tlačiť nebudem. som rada, že aspoň dva razy denne ho prijme bez problémov, keby som jej ho zhnusila nútením, by bolo asi o dosť horšie...
Ahojte babulky, my sme mali fajnu noc, Max bol len raz hore, od polnoci tahal az do rana. A to ma furt sople, tak sa tomu divim. Ale k lekarke s nim nejdem, su uplne priesvitne, tak to s tych zubov...
@julinka2787 - pokial ti mliecko nechce, tak ju neprinutis, to je fakt. Hlavne skus davat aj mliecny prikrm, aspon raz teda do dna kasu a zamiesaj jej ju s UM, tak to bude mat miesto jednej flasky cez den. A od 8. mesiaca potom bielu aktiviu. Su deti, co proste mlieko moc nemusia... a to zacina uz od babatka... kamoskina mala sa odstavavila v 11 mesiacoch a odvtedy neda do ust ani hlt mlieka... spokojne a uplne zdrave dieta.
@anjelicek26 no kašičku mliečnu papá každé poobede. takže aspoň tak má mlieko behom dňa. no proste ho fakt do nej nedostanem cez deň. ale ani ja nemám rada mlieko, takže to neriešim. mliečne výrobky papám a tie budem dávať aj taťke ak mlieko nebude chcieť ani potom... 😉
@julinka2787 - poviem ako je to s mliekom u nas, Saska sa kojila fakt velmi dlho a mlieko nepije odvtedy vlastne vobec. Papa jogurty, pije raz za cas acidko (zakysane mlieko s zivymi kulturami), jogurtovu natierku na chlebik, to je vsetko. Ja som aj rada. Mlieko zahlienuje, je to zataz na pecen, na oblicky..bielkovina kravskeho mlieka je isteze neskor lahsie stravitelna - ale stale nie vhodna pre nas, je to zataz navyse. Isteze sme na neho zvyknuty a rokmi sa u ludi vybudovala ista znasanlivost a upne vylucit sa ho z jedalnicka neda, ale nieco, cim by sa dieta muselo nalievat kazdy vecer a kazde rano na litre to urcite nie je.
@julinka2787 - tuším, že ani moja by nechcela UM, párkrát sme skúšali, keď bola cici kríza , napínalo ju , skúsili sme aj viac druhov, bolo jedno mlieko , čo troška vypila ale inak nechcela, tak ak mi aj náhodou skončí mlieko, tak budeme na tom ako ty s Taťkou
konečne zas zaspala, vyvešala som bielizeň, hádam mám na chvíľu pauzu, lebo kolo kolo mlynské a iné pesničky sa mi práve omieľať nechce, totiž to zaberalo dnes najlepšie

@fatimuska aj tvoj bol na antibiotikach?? moj krpec tiez :( mal sopel a potom hrozny kasel z toho,prieduskovy mu to zalahlo tam a lekarka bohuzial ze antibiotika v sirupe, nebola som nadsena ale potreboval to.