Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
no vidim ze to je asi tym pocasim bo vsetkym nam akosi deticky nespia a placu cez den. To je isto tym teplom.ved nam sa zle dycha a vsetko a nie to este tym drobatkam.u nas zacina hrmiet,tak neviem ci aj prsat nejde.a vajicka som citala ze max.3 do tyzdna.
Tintinka to je super ze tak papa,sme mali stretko s kamoskami,ja kojila hodinu a oni max.10 min,ze to si babo spapa kolko potrebuje a ma dost a hlavne viac taha.
Monky inak ja tiez riesim mlieko bo som ho pila vela bo mi najlepsie uhasilo smad,ale maleho stale brusko bolelo,tak som ho obmedzila a musli som vysadila bo aj to sa mi zda ze mu zle robilo
@sofinka2009 aj moja grckala akoby zrazené mlieko..myslela sonm si, že je to kyselinou...ale dr. mi povedala, že kyselinu det nemaju taku ako my..jednoducho kolika....
u mojej som zase použila rektálnu..zatial každy den..3 dni za sebou....nie je to vela každy den? aj ked raz...
@bubina1 kolika?ale maly dnes kaka pekne aj prdka aj tak to je kolika?
no ja neviem potom..... ja som tiež vravela dokyne, že mala ma stolicu každy den...dnes napriklad este nemala...asi sa nam meni režim kakania.... a dokyna mi pocedala, že sa deti vedia prežrat a potom ich to tlači.... a že nech kojim každe 2 hodiny...ale ked je takáto urevena, tak ju upokoji len prsnik...a to este zo začiatku ho ani chytit nechce ked sa trápi...
bubina mne mm pomaha,ale musim mu povedat,a tiez zuje a ja nanho kukam sliny po zem a on ze co a ja ze nic len nemam si kedy ani prdnut ked maly stale place,tak mi ho zobral,ze nech sa najem,ale maly neprestaval plakat tak ten nevedel ze co ma robit,ci plakat s nim ci co.och ti chlapy.ja akoze nemam pozehlene plienky ani kosielky,som stihla az 2 ozehlit.
@jarus8 ja som si vcera dala melon prvykrat a hned aj zlty a tiez nam nic nebolo - ved melon to je len voda, cukor a vlaknina 😀
@weirdo ja som dnes tiez riesila kysle uhorky . robila som cestovinovy salat a nastruhala som tam 2 male uhorky, som zvedava, co to spravi o 6 hodin, lebo prave som si dala porciu 😅
Ahoj, tak aj ja sa hlásim po dlllhom čase.
Momentálny stav: Tomino spí, Adamko visí na cicíku, obaja sme ulepení a spotení. Neviem sa dočkať sprchy.
V stredu sme boli na poradni. Už máme 5300 g, za 5 týž. sme pribrali 1600 g!!! Náš malý je veľký žrút, nevie kedy má dosť, potom tiež grcia. Neviem ako sa to stihne na naňho nalepiť, lebo v každej plienke má praženičku.
Inak si už krásne dvíha hlavičku 🙂 sa tešíme. Najradšej sa díva na Tomina ako pobehuje po byte 😀.
Noci máme celkom dobré - býva hore zo 2-3krát. Ale ráno vstáva o 4:30, kukadlá rozčapené, deň sa môže začať. Keď konečne o 6 - tej zaspí, tak sa budí Tomino, takže oči mám jak dierky vyčúrané do snehu... 😵
My chodievame von aj v týchto horúčavách hlavne kvôli Tominovi - vždy ráno si urobíme prechádzku, ideme pozrieť koníky, alebo nakúpiť ovocie a zeleninu a potom zakotvíme na dvore, vynesieme bazéniky, staršie deti sa kúpu, dojčatá ležia v chládku na deke 🙂 Potom vyliezame von ešte večer.
@jarus8 - Maxa po melone strasne boli brusko. Patri to do troch potravin, ktore rozhodne nesmieme... vajicko, melon a cibulka 🤐
K tomu stravovaniu počas kojenia. Už som skúšala jablká, banány, hrozno, broskyne, marhule a červený melón - všetko bolo OK. Vždy jem ovocie po raňajkách, ak sa má malý trápiť, nech je to ešte cez deň, nie na noc. Ale zatiaľ je v pohode.
Ozik, čo obliekate bábätkám cez tieto tropické noci? (ospravedlňujem sa ak ste náhodou už túto tému preberali, ale fakt som nemala čas prečítať všetky príspevky)
@anjelicek26 prepacte ze som vam tu vtrhla 🙂 ja vajicka jem bezne aj cibulku ci uz bielu alebo pazitku a nemam pocit,aby mu to nejako vadilo..melon som neskusala este.ja vlastne jem skoro vsetko.co je vlastne take naj co by sa nemalo vobec?
@petra001 - no co poznam su vsetky nafukovadla - co ja jem doradu, malemu ani mne to nerobi nic, treba si uvazit, co nafukuje mamu, nafukovat bude pravdepodobne aj dieta, takze tomu sa vyhnut... dietatko sa moze vyhadzat z jahod, citrusov a paradajok, orechov... Boliet brusko moze z akehokolvek kostkoveho ovocia. Niektorym detom robi zle, ked maminka pije kravske mlieko. Kofein tiez prechadza do mliecka, takze najlepsie pomenej... som si dala dva pohare koly a Max mal oci ako baterky cez 4 hodky... co on normalne zmakne tak hodku...
Ani neviem, ja si davam fakt len na to vajicko a cibulku, nerobi mu to proste dobre... a bohuzial ten melon... jahody jem na kila, aj ceresne, zeleny hrasok, proste vsetko... Treba vyskusat, striktne si obmedzovat jedalnicek zasa nie je vyhra, vsak tie veci ku strave patria... do mliecka prechadzaju veci 6-12 hodin po najedeni, da sa celkom lahko prijst na to, co to bolo...
maminky mi mame v dome take strasne teplo ze sa vsetci potime aj teraz vecer a maly ani nevravim, bola som mu akurat prezliect pyzamko a otvorila okna nech vetra s miestnosti do miestnosti. cez den bolo v izbe cca 33 stupnov- no des..bolijm sa nehat maleho na noc len v kratkom bodinku kedze neham takto vetrat celu noc asi inak nezaspim, ani maly mi nechce uz 2 hod zaspat co inokedy buva jedna radost..
bavili ste sa o tom krseilku fisher price tak mne Majko buva v nom takmer cely den a ked sa zobudi tak len pohupem a buvame dalej 🙂 jasne ze okrem papania a prebalovania inak tam je takmer stale 🙂 a velmi ho upokojuje to vibrovanie.
verim ze buduci tyzden sa trosku ochladi lebo cez den pokial svieti slnko sme s malym zabedneny doma a zastrete okna -nevitiahneme ani päty co sa vonku neda existovat 😒 ja tiez uz nemam rada slnko po tom co som pred 2 rokmi prekonala zapal mozgovych blan a dovtedy som mohla byt na slnku od rana do vecera a teraz ani chvilku..
dobru nocku
@evina0 ja nechavam Elu spat v bodynku s kratkym rukavom, ale je zabalena v tenkej perinke (presnejsie povedane - previazanu ma len prostrednu snurku - spodok perinky si vykope, tak jej to tam luftuje)
niekedy jej dam aj tenke ponozky, ked viem, ze sa odkope, inokedy jej cez nozky - perinku prehodim plienku, predsalen je este malicka aby mala bose nozky, kedze celu noc vetrame
...ja na jej mieste by som uz umrela v tej perinke, ale tak je to babatko ... ja spim s minimom oblecka na sebe 😀 😀 😀
caute babulky, idem sa pochvalit, moja malinka prave spala 5,5 hodiny a najlepsie je, ze ja som spala s nou! 🙂 no a teraz bude kazde 2 hodky hore v noci, ale aspon som na to pripravena a nezaspim nad nou pri kojeni. 😀 dobru nocku
dobre ranko,tak mi spanok klasika.v noci burka taka ze som sa zobudila na to ze ake svetlo je a to blesky.ale je uzasne,ochladilo sa.tak ideme na nakupy do ziliny.a v takom teple najradsej by som ho dala do bodyniek,ale spi na vankusi kedze grcka,tak musi byt v perinke,ale v tenkej a zaviazane ma 2 snurky,od pasa nahor rozviazane,rucky voo,inak sa mi strasne potil
ahojte dievcata... klasika nestiham citat.. vcera som trosku precitala.. pokukala fotky co ste poprikladali.. krasne mame babatka.. 🙂 monky tvoj "hamsik" nema chybu.. 😉
barborka vcera cely den nespala.. zobudila sa rano o 7,30 potom okolo 9 zdriemla na hodku a odvtedy vobec.. take pat minutove driemacky na prsku neratam.. uplne zalomila az o 9tej vecer, ked uz som vychodila v izbe dieru... a trhli sme rekord spala 6hodin.. potom som jej vytrcila prsko, trosku pocuckala a spala dalsie 3 hodky.. tak som zvedava aky bude dnesny den.. ale konecne sa ochladilo!! uplna parada.. normalne jej do rana aj potnicky zmizli 😉
moja v perinke nechce byt.. vcera som skusala uplne vsetko.. nakoniec zaspala v osuske 😉
Ach maminky, ten moj maly je taky papkac,uz mal 5kg ked mal mesiac a on proste stale papa 🙂))) dost to unavuje, ma niekto take papkave dietatko??? na druhej strane mozem byt rada mi lekarka vravela,ze kojene dieta a takto papka, ze horsie je ked mate dieta ktore sa tazko prisaje a to kojenie je fakt boj. Mojho vytiahli a dali mi ho na hrud takeho spinaveho a hned sa prisal a ostalo mu to doteraz. Licka ma jak skrecok uz :D
Chcem sa opytat,niekedy sa mi pogrcka , ked hltavo je....a potom on je za 20min hned nato hladny a tym ze sa pogrckal,nemam hned dostatocne mnozstvo mlieka pre neho tak sa jeduje..no je to na nervy..Ako s tymito papacmi??? myslite ze bude takto papat stale aj ked bude uz vacsie dieta ,pri dokrmovani atd???
teraz citam vase spravy o tom teple a potnickach...tak my sa trapime s jeho vyrazkami na tvaricke ..hlavne okolo pusy a brady ( myslim,ze to ma z kojenia, ze sa pri tom tak spoti a namaha)...stale mi mamina vravi ze to su potnicky a asi je to tak...Totiz vy co teraz jojkate ze tepla 🙂)))) na Slovensku,ja byvam v uplnej teplej krajine, pust..Dubai,a tu je peklo vonku je 46stupnov 🙂 sice mame klimu doma ale narodil sa v najhorsom teple v juni,a jun jul je tu fakt hrozne teplo, sice mame klimu,tu teda je vsade klima,inak sa tu neda zit,a z normalnej teploty do toho tepla ked prebehneme do auta a tak...myslim ,ze to staci na vytvorenie sa potniciek.
Zojec - dakujem za odpoved, cize ten alcohol asi pomaha to vysusit ze??? vcera som akurat kupila kremik Weleda , s tym nechtikom, sa mi zda ze to mu pomohlo, po kupani som mu to dala,no ale asi budem musiet pockat do konca augusta,potom idem na Slovensko na mesiac , pockat kym sa tu ochladi 🙂))))
bubina - ja som mala zo zaciatku to iste, ze maly ked plakal z rozneho dovodu, tak jedine ked som si ho dala k prsniku tak sa ukludnil a doteraz to plati, uz ma 6tyz , a sice pomenej ale stale..dudulky nechce vobec,ho hned napne , vobec nic nechce ine len mlieko a pocucat ..Oni citia taku istotu ked su pritebe...cize ani moj muz obcas nechape,ze co som naladova,ked malo spanku a nemam cas sa niekedy ani najest,vsetko rychlo rychlo ..a vacsinou ked idem jest tak maly sa budi :D a muz potom tiez zoberie Adama na ruky ale ked ho sledujem aky je bezmocny ked place,tak vstanem ( nedojem) a vychodim dieru s nim , jedine mne zaspi pekne , asi naozaj vedia kto je mama uz od narodenia . 🙂))))
muz by aj chcel pomahat ale nejak mu to nejde, cize ja vzdy vstanem a urobim to ja 🙂))) zle sa na to kuka ked mu to trva DEN ;D
@adamala ten weleda kremik na ritku? ja som s touto znackou spokojna, ale co sa tyka tohto kremu, tak na zaparenu ritku nula bodov :( sudokrem je tu vitaz 😉 na tie potnicky fakt len cista najlepsie prevarena voda, par krat za den oplachnut, a vecer lieh na tie najhorsie miesta... a krd nie je tak horuce tak to krasne stiahne 😉

@jarus8 ano, ja som skusala a jem aj žltý a nemám pocit, že bxy malému robil zle 😉