Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@adamala náš Adam je tiež taký papkáč. On sa napapá, potom si grcne a hneď chce znova - ja mu dám, reku len nech spláchne tú pachuť v puse, a on papá akoby ani nejedol. Potom už spokojná ho uložím a začne sa mu čkať, tak reku dám mu trochu, aby mu to prešlo a on znova akoby vôbec nejedol. Ja mám našťastie mlieka dosť. Podľa mňa ho máš aj ty - veď keď toľko papá, tak by sa malo vytvárať. Tomáš - náš prvorodený bol tiež taký papkáč a neskôr sa to upravilo, tak neboj.
Inak pediatrička mi odporúčala nedojčiť dlhšie ako 20 min. - kvôli tomu grckaniu - vraj nevie kedy má dosť. Ale keď papká je mi ľúto ho odpojiť a navyše by si o chvíľu pýtal zas. Takže to tak nerobím.
dobré ránko prajem, ,,to je praráda toto ochladenie, mám dokorán všetky okná, nech to aj dom nasaje🙂
adamala moj je presne taky isty.akurat sa jeduje a to bol od rana stale na cicke a mne uz ani kapka nejde.vygrcia hodne.a my sme mali 4650 g ked sme mali 2 tyzdne aj 3 dni.som zvedava v pondelok ideme vazit tak isto 5 bude mat
ceresna - hahaha tak ten tvoj Adamko je presneee ako nas, sranda...toto presne aj nas, grcne ,hned papa, potom si odgrgne a spokojne ho dam do postielky a on zacne ckat,tak mu zase dam,nech mu to prejde..a takto dokolecka 🙂))))
vies co niekedy hlavne ked nemam cas kedy dospat,tak citim ,ze mam menej mlieka,ale ked si lahnem aj len na hodinku tak sa mi znovu naleju, spanok je najlepsie ,ale niekedy si nevyberies s tymi detmi, niekedy nemam kedy pospat.
Zojec - ano ta weleda, ja mam ale na tvar,ale vobec neni mastny a citim ta tie bylinky tak strasne, je super.Na ritku davam sudocrem,najlepsi fakt...nic lepsie som zatia nenasla na ritku 🙂
vyskusam z tej Weledy aj telove mlieko a penu do kupela, velmi sa mi to paci ako to vonia po bylinkach ,ziadna chemia.
ahojte koceny,tak vidim,ze skoro vsetky deticky grckaju...niak to preskaceme.aj ja berem zelezo a aj prestanem.len neviem,co z nizkym tlakom.stale mi je na odpadnutie ...sa aj bojim maleho mat na rukach,aby som s nim nespadla...co s tym,neviete?
dobré ránko... vidím, že ste rozoberali potničky.... nám pediatrička odporúčila Betadine rozriedené s prevarenou vodou 1:10. Pred chvíľou som malému potrela s týmto potničky a do minúty boli preč 😵
@ceresna roztok... tento: http://www.lekarennawebe.sk/2008/07/22/betadine... Vraj to môžeme používať aj na pusinku, očká.... ale tam nám vravela iné riedenie... na kožu je to 1 (betadine) :10 (prevarená voda). Ak máte potničky, skúste.... nášmu malému sa narobili po celej tváričke, vo vlasoch, na brušku.... natrela som mu ich tým roztokom a fakt.... do minútky zmizli, teraz má úplne krásnu pokožku....
červený melón by som skúsila aj ja... ale neriskujem, lebo ja nedokážem zjesť jeden kúsok.... u mňa vždy padla za obeť minimálne polovica s polievkovou lyžicou 😀 Joj a taaaak by som si ho dala.... 😒
Baby, dajte nejaký typ na kura, nechcem zase pečené. Monky, kde si?
pri červenom melóne sa ani ja neviem kontrolovať, praktizovala som to aj počas tehotenstva, malá je asi už zvyknutá, lebo jej to nevadí, ani marhule a broskyne, a veľa jogurtov jem, jete jogurty?
na potničky sme my užili krém Holtov krém, smrdí, ale bolo hneď po nich, pozor ale nesmie sa to nanášať na tvár a ruky bábetka, aby náhodou to nepožilo, na telíčko je fakt výborný
@puhinka toto som našla k nízkemu tlaku:
* striedavé sprchovanie, pričom by sa vždy malo končiť studenou sprchou
* masáž kefou (smerom k srdcu!)
* pravidelná, podľa možnosti denná, športová aktivita, napr. bicyklovanie, prechádzky, turistika, tanec, gymnastika, plávanie
* nosenie elastických pančúch, resp. obväzovanie nôh elastickými ovínadlami pri prejavujúcom sa tvorení kŕčových žíl
* vyvarovanie sa prílišnej únavy a preťaženia
* vyvážená skôr slaná strava na rozdiel od neslanej stravy odporúčanej osobám s vysokým tlakom
* denný prísun tekutín minimálne 2,5 až 3 l, napr. minerálne vody bohaté na sodík, bylinkové a ovocné čaje ako i ovocné a zeleninové šťavy
puhi aj ja mam nizky tlak,ale aj selest,predtym kava a teraz wela wela wody.
Ahojte. Moja malinka ma 4 týždne. Zo zaciatku sme sa trochu trapili s kojenim, hladali sme vhodnu techniku atd. Posledne 2 tyzdne islo vsetko ako po masle, mala pekne papala, papala uz dokonca vzdy len z jedného prsa a dokázala si z neho vytiahnuť 80-100ml.
Teraz posledné 2 dni akoby som prisla o mlieko. Papáme z oboch prsníkov, nejde nám to a vytiehne si tak maximálne 60 z oboch. Keď jej to asi po 10 minutách nejde, tak zacne pri prsi strasne plakať. Už sm musela dokonca aj prikrmovat, ale nastastie vlastným mliekom. Po kojení som skúšala aj odstrekovať, ale nič nejde. Myslela som si z mám zapchané mliekovody, ale vôbec nemám stvrdnuté prsia. Sú úplne mäkké, voľné, dokonca mám pocit, akoby v nich nebolo ani mlieko.
Bojím sa, že nebudem schopná dať malej dostatok mlieka a bude hladná.
Nevedeli by ste mi s týmto nejako poradiť??? Ďakujem
@janicka222 moze byt ze mate taku malu krizu.. ako vies kolko vypije? vazis malu?? stale prikladaj.. malo by sa to rozbehnut.. skus napisat annag, tu na MK.. ona je laktacna poradkyna, alebo nejaku nakontaktuj, pozri stranku mamila.sk, (http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/po... su tam kontakty na laktacne poradkyne na SK.. drzim palce, aby si mala dost mliecka.. na tvorbu mlieka je senovka grecka, alebo benedikt lekarsky.. ja som brala toto: http://sk.motherlove.eu/?q=node/14, a pomohlo..
senovka ma vacsi ucinok , ked sa je na zaciatku dojcenia... neskor sa odporuca benedikt, alebo domperidon, (liek na zaludok, zvysuje tvorbu mlieka, ale je len na predpis).. ale vsetko je na stranke... neklesaj na duchu, mozno je to len kriza.. vela odpocivaj, pi tekutiny a nestresuj sa.. lebo vsetko sa to negativne odzrkadli na mliecku 😉
@janicka222 - urcite mas mliecka dost, aj mne sa maly certi, ked mu to uz nestrieka prudom, ale LEN VYMYSLA. Mliecka je tam dost. Robi to uz dobre dva tyzdne raz za cas a rozhodne mu na to neskocim, pribera skvele a ked si ho prevazim po kojeni tak pije tak 120 ml momentalne!! Prsia mam mäkke... nemusia byt tvrde...tvrde su ked su fakt preplnene a v tych prvych dnoch/tyzdnoch... potom budu uz mäkke stale. On reve, puci sa, odtiska sa, potom sa prisaje ako pirana. Ako keby mu mliecko ani neslo. Ale ide, len uz nie prudom. A on sa certi. Je to cisto truc. A pisalo to tu viacero bab, ze im to deti robia...
Ak mas pocit, ze prichadzas o mlieko, nemusi to tak byt, len sa docasne znizila produkcia... staci castejsie prikladat a o 2-3 dni bude zasa dobre. Nevesaj hlavu, cim si robis väcsi stres, tym negativnejsie to vplyva na mliecko. Odstrekovat po kojeni ide len malokedy... ak chces vediet, kolko mas mliecka, musis odstriekat cely prsnik. A to nejde vsetkym, neries to! Ked vidis, ze mala prehlta, tak je dobre... ak ma pocikane plienky, je dobre... ak spinka viac ako hodinku v kuse, kym sa zasa zobudi, tak jej to staci...
Ono sa to upravi podla dopytu, predvcerom som nemala akosi mliecko, teda pocitovo, maly stale na prsniku a odsala som po kojeni z oboch len 80 ml... vcera vecer som z jedneho odsala 170 ml, lebo maly uz bol napchaty ako sud z druheho... ono telo na zvyseny dopyt zareaguje... urcite.
@anjelicek26 - a preco si po kojeni odsavas mliecko? Ja som moju odsavacku este ani nevylozila. 😅 Pytam sa, lebo neviem, ci je spravne, ze neodsavam.
@anjelicek26 Ďakujem za radu a za povzbudzujúce slová. Problém je v tom, že malá začne strašne pri tom prse plakať a nič nezaberá. Jednoducho jej to nejde, lebo keď to nevytiahne odsávačka, takto nejde ani jej. Ešte som zaudla spomenúť, že od narodenia kojím s klobúčikom. Môže mať aj toto nejaký vplyv na produkciu?
@kivec - mne ta produkcia strasne kolise, na zaciatku som odsavala, aby som sa nebudila mokra a teraz po kojeni odsajem, ked mam pocit, ze je mliecka menej a tym "simulujem" väcsi dopyt a dalsi den je mliecka zas viac. Este stale to neni v rovnovahe...
@deniskateniska ajoj...a ty sa ako mavas?si mi neodpisala na fb,ci ti nedosiel meil?
@janicka222 ,kamoske sa stalo to iste,co tebe,mala jej plakala uz len ked didi videla a musela ju odstavit,snad to neni tvoj pripad a budes kojit kolko len ty chces 🙂

@bubina1 si tak citam dozadu , pises ze papas zelezo... podla mna to moze byt z toho.. ja ked si predstavim ako ma zapekalo ked som to jedla.... 😠 skus ho vysadit na tyzden... a doplnaj ho v tvojej oblubenej zelenine 😀 😀
a ja jem vsetko... uz som jedla aj naklicenu sosovicu.. fazulu sa este bojim, a tiez sa neodvazim na prazenicu na cibulke... 😉
@jarus8 cerveny melon jem na kila.. denne aspon kilo zjem, som na nom zavisla 😀