Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@ellysa Eli, no vidis, a jasom chcela este tretie 🙂 NIE VSETKY DETI SU TAKE....Lili mi od 7 mesiacoch spavala sama celu noc........ Aj MM hovori...vidis, a ty chces tretie... 🙂 🙂 🙂 Ale ked sme videli Danka, aky je, tak uz by som sa dostala asi na psychiatriu....tak sme si povedali, ze zatial 2 deti stacia.... 🙂
Eli, to ze nie je kojena, tak si ma presvedcila, ze prestavat kojit by bola blbost a nic by som tym nevyriesila...
@babulina Ja som tak rada, ze som vynimka... 😝
@anjelicek26 ach jaj......TEN CLANOK JE PRAVDIVY A VAZNE MI TO HROZI.......poslala som ho MM, a skusime to aj my....Dakujem za clanok... 😵 😵 😵
@mojalili - kamoska ma rocnu babulku a maju to desne, 4 hodky minimalne kazdu noc buntosi a to cez den fakt nepospi vela, tiez nie kojena. Statisticky je mozno spanok nekojenych deti lepsi, ale tiez sa to neplati pre vsetky...
Kamoska co to pisala ma tiez teraz junovciatko. SPI JEJ TERAZ CELU NOC a ona ho stale koji.
nasa tuto noc tiez spala celkom dobre mam pocit ze bola len raz hore od kedy som isla spat... take noci ked si nepamatam koko krat vstavam sa mi pacia.. 😀 mam tu svokru.. isla kociovat malu.. 🙂 je krasne slniecko vonku.. konecne po sto rokoch!! mozem ist upratat, prat a varit... muza mam na sluzobke v polsku, pride az zajtra..
@mojalili keď začne spať celú noc bez revu sa tak opijem od šťastia, mne začala takto štrajkovať od 6m, dovtedy spala pekne, budila sa len raz za noc cucla a spala ďalej...
ale druhé ani náhodou...aspoň kým sa tento hyperaktívec neznormalizuje a potom chcem aspoň rok kľud, kým sa to nezačne znova
@anjelicek26 no nechať vyrevať, len ja som si o polnoci pripadala ako v blázinci, moja revala, susedovie pes brechal, no úžasné to bolo... 😕
dobre ranko
ako sa dnes mavate? u nas az nezvyk ze nemusim lietat okolo maleho, ale prisla moja starka tak sa stara 🙂
a ja vegetiiim
@ellysa - ono keby sa ti budi kazde dve hodiny, tak to netreba riesit, ale kazdu chvilenku a rev a na ruky, to je uz v tomto veku tak trochu vydieranie. Mne sa takto Max vzdy okolo jednej prevrieska do postele... dovtedy spi u seba, potom ako ho prelozim po kojeni sa zacne metat a ja ´na neho nemam nervy... lebo viem, ze uz mna v posteli bude len raz hore do rana potom, niekedy ani to nie...ale mala by som byt tvrdsia na neho..
Vraj to tyzden trva a na to treba mat silny zaludok alebo teda silne zufalstvo, hlavne ak sa rozhodnete zacat, tak to vydrzat, proste vydrzat a pripravit sa, ze ten prvy den-dva budu vrieskat hodiny. Ale po tyzdni by malo byt poriesene. Je otazne, ci si na to "trufas", ci nie.
Lebo ja som to napriek tomu, ze sa mi Saska budila aj dlho po roku kazdu noc kazdu hodinu, no nedokazala som to... aj ked ona sa len nacucla a spala dalej ako dudus, ziadne revy ci nieco podobne...
@anjelicek26 nám sa dnes satalo nprvý krát, že sme ju jednoducho museli zobrať a hrať sa s ňou, aby sa utíšila, inokedy ju len pohladkám, alebo dám ruku a tak ju utíšim, ja ju revať isto nenechám, však nás vysťahujú, večer zaspí pekne, zhasnem dám jej ruku, niečo jej rozprávam a ona v kľude zaspí
@ellysa, nedáááávaj oliv do domova, ja si ju zoberiem 😀 😀 ale chapem, že je to nervy, u nas tiež v noci príšerný rev, až hysak, presne ako minulú noc, len zobrať na ruky a hmkať...no už som nemala nervy hodinu a pol ju uspávať ako predchadzajucu noc, dala som ju mm a rovno som jej išla spraviť trošku mliečka od smadu....našťastie potom zaspala
nemôže byť oliv smädná? 😲
@zojec nabudúce musím dať viac olív a cibuľky, ale výbornýýýýýýýý a ten recept presne sedí aj na pekáreň,
dnes robím pomazánku, tak dám vedieť ako dopadla
a som vám aj zabudla povedať, na poradni nám lekár hovoril, že už môže papať všetko, aj chlebík, aj cestoviny, aj jogurt, trolinku masielka na chlieb, že iba kravské mlieko, namiesto Um nie a mäsko 2 max 3 x týždenne
baby vecer som myslela ze ma odvezu do sisiustavu... ako konec.. maly zaspal nieco pred desiatov, tak si vravim reku bude spat uz celu noc.. hoby.. o jedenastej sa zobudil a do jednej bol hore... ja spala popri .. nebolo by to nic keby ked konecne unavena zavriem oci tak sa zobudi 😠 ale tak no zase sme spali s jednym kojenim do pol deviatej, takze ok (ak toho bolo viac tak si to nepamatam od unavy 😀 😀 😀 ) a piaty zubok sa derie tak cez den sme zlyyyyyyyyyyyyyy .... 😒
ahojte
no my sme mali tiez na ho..o noc 🙄 🙄 🙄 🙄 .... ze Ela bola hore, to by som prezila, ale Hanka chytila taky hnusny zachvat, ze som nevedela ci ista na pohotovost, ci ich vyslat v noci na prechadzku vonku ..... obaja aj s mm sme boli uz na prasky - okno asi 2 hodky dokoran ☹ , rev, plac, krik .. jedna revala v jednej izbe, druha v druhej 🙄
cez den to bola len nadcha, sice som utrela a odsala asi liter soplov, ale noc - des hroza
teraz kasle ako ked brese pes - siplavo, pisklavo ... strasny kasel
@ellysa nam dokt. uz minulu poradnu kazala davat jogurt, co sa mi zdalo skoro a teraz zase - bielu Aktiviu a Pribinacik ... ale ja este nedavam ... vzhladom na ekzem, co ma ☹
ale masielko jej velmi chuti - sice mala len raz v zltkovej natierke, ale uspech velky .... a obcas dam do jedla - tam je to paradna chut
@zojec sacherka je v porovnani s tym nula 😉 😀
@anjelicek26 ako zubok, uz vysiel???
a este k tomu stvornozkovaniu - krasne prejde z jedneho konca izby na druhy, ale nechce sa jej velmi - musi mat silnu motivaciu - mobil, dialkove a vsetko zakazane 😀 😀 😀 😀 ... vtedy ide ako píla 😀
ano, maslo sa ma davat klasicke, kravske, nie rastlinne
a s Pribinakom ani ja nesuhlasiiiiiiiiiiiiiiiiiim 😲
čavte , inak včera som tu dala link na tú knihu - Každé dieťa sa vie naučiť spať - v netovej podobe, ja som si to stiahla, teraz to čítam, čo sa mi hodí, si z toho zoberiem, samozrejme drasťáky robiť nemienim
@riska - maslo aj ja dávam do polievok , to pravé origoš
tak skúsim aj ja trošku masla, zatial som davala len trocha oleja
@miculienka, daš znova link na tu knihu? dakujeeeem 🙂
@riska - alebo pošlem aj mailom ak chceš
@zojec ja tiez nie som za ... ani jogurt sa este nechystam, minule som jej povedala, ze este pockam, kedze ma Eli ten ekzem, ze nechcem jej pridavat inu bielkovinu, aj pri banane som jej povedala, ze pockam este mesiac .... a teraz som jej na jogurt len prikyvla, ze ok, ze skusime, ale NESKUSIME ... ja som dost opatrna - i ked nie tak ako pri Hanke - 1. dieta 😀 😀 , ale som
@zojec ozik, zojka ty si kupovala barborke tie plavočky M-ká? lebo tatianke sú teda že ltt. okolo nožičiek špekoun a na brušku tiež. ledva som ich natiahla na ňu. 😀 a že do 11kg... ale tak zase neni v nich úplne narvaná, tak snáď nám vydržia nejaký mesiac. 😅

Inak aj nas krpec bol dnes v noci kazde tri hodiny hore, ale ako pozeram ostatne babule, tak sme na tom napriek zubom a nespaniu stale dobre 😕