icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

miculienka
21. jan 2011

@monky1 - to ti tvoja pediatrička vraví kedy čo môžte jesť ? mne náš doki ani zmienku o prikrmovaní 😕

monky1
21. jan 2011

@miculienka ano, ona sa stale vyjadri, co uz mozeme pridat - vzhladom na mesiace ... i ked niekedy si o tom myslim svoje 😕

weirdo
21. jan 2011

@anjelicek26 - to, co radis mojalili je vlastne metoda vyplakania, ktoru si nedavno odmietala, ci sa mylim? 😕 . Je jasne, ze v extremnych pripadoch, ako je napriklad jej, to proste je zrejme potrebne ... i ked to bude boj. Ja len ze ci je to skutocne ta metoda podla knohy Kazde dieta sa vie naucit spat?

zojec
21. jan 2011

@julinka2787 nie.. uz Lka.. 😉 pre istotu

anjelicek26
21. jan 2011

@monky1 - zubok vysiel vcera poobede, teda dierka v dasienku, dnes je uz dierka väcsia 😎 Ale mam podozrenie, ze ide dalsia jednotka podla opuchnutia, snad sa mylim. Styri zuby nam zatial bohate stacia.

anjelicek26
21. jan 2011

@weirdo - ja tu metodu napriek jej ucinnosti nemam rada, lebo dieta sa ukludni tym, ze rezignuje a ide spat s placom. A asi by som ju neaplikovala, ono ale to co ma @mojalili teraz doma je neunosne pre mamu, co si cez den nema ako oddychnut, kedze ma starsie dietatko este...ono u nich to "uspavanie" trva hodiny... proste treba si to zvazit a vyskusat vsetko ostatne, ale to uz podla mna vyskusali. Ako to opisuje, tak je maly na smrt unaveny a aj tak by sa mojkal, hladkal, hybal, proste sa ulozit NEVIE, lebo stale na "nieco" caka. A teda sa vzdy ak dostatocne dlho bude revat, aj docka. A to on dobre vie. A ten jeho rozumcek po tom tuzi, aj ked jeho telicko je uz total unavene.. tu podla mna ine nepomoze, nez mu ukazat definitivnost - dame ta do postielky - budes spat. Ono je to rovnake, ako s ostatnymi ritualmi, casmi, detom to dava istotu a navyknu si na rezim... ranajky vtedy, obed vtedy, vecera vtedy, prechadzka vtedy, kupanie vtedy, spinkat vtedy... a treba do toho zaradit este tu postielku a zaspavanie 🙂

weirdo
21. jan 2011

@anjelicek26 - jasne, ja suhlasim a co viem, davnejsie som to @mojalili napisala sem, ze ci nezvazuje tuto metodu, i ked je drasticka ... ja len ze ci ide o inu alebo tuto. Suhlas, v tomto pripade to minimalne za pokus stoji, lebo je pravda, ze neni nic horsie ako unavena mamina, teda v jej pripade enormne unavena mamina 😨 🙂

anjelicek26
21. jan 2011

@monky1 - no doky maju niekedy strasne zastarane nazory na vyzivu... ze pribinacik 😕 Pribinacik je tvaroh a ten urcite az po roku, o tom ze je to presladene, eckove a kadeco ine hovorit asi nemusime 😝 My chceme jogurt asi zaviest ako dalsi prikrm, ale to asi az ked bude mat 10 mesiacov...od osmeho mesiaca chceme zaviest ovocie na olovrant, ale tak, ze do rucicky si hryzkat alebo nejake ryzove keksy...

Sme dnes boli na nakupe, maly spal ako bol v aute, ked som ho prekladala do kocika, v obchode, prelozila som ho z kocika zas do sedacky, zo sedacky potom doniesla domov, spi dalej 😅 😅 😅 Inak baby ta Mura sa taaak krasne ovlada, tak fajn sa s nim ide 😵 😵 Keby mal o 3-4 kg menej je to ten naj kocik na trhu 😎

anjelicek26
21. jan 2011

@weirdo - vsak tu metodu nemusi aplikovat naplno, len tolko, kolko treba. U jednej znamej inak zaberalo radio. To myslim uplne vazne, zapla radio, sla von z miestnosti, dieta sa uplne ukludnilo a zaspalo... dodnes pri tom zaspava, zavislak jeden, ale neva, je pod 10 minut klud a vsetci su s tym spokojny a to ma maly uz 4 roky 🙂

A nic neni horsie, ako mamina, co cez den nevie fungovat... proste unava je strasna, a hlavne, ak je to dlhodobo... ja som sa urcitu dobu bala aj soferovat, co som tak bola unavena, fakt to neslo... potom som zacala poctivo s malou spavat na obed, to uz sa dalo potom... ale tych 2,5 roka co sa kazdu noc budievala, fuha, to niekomu neprajem... pri dvoch detoch a normalnom rezime vodenie do skoly/skolky, nakupy, varenie, upratovanie, zabavanie starsieho dietata - no proste si to neviem predstavit. Esteze je max taky, ako je.

miculienka
21. jan 2011

@anjelicek26 - ale ono ani v tej knihe to nie je až taký drasťák, aspoň pokiaľ som čítala, treba vedieť odhadnúť, dokedy nechať dieťa plakať a o aký plač ide , deti sú špekulanti malí, ja som moju minule sledovala z kuchyne - ležala v obývačke a bola chvíľu sama -pre ňu nuda - tak spustila alarm, kukala som na ňu tak aby ma nevidela - plakala , nič sa nedialo - tak sa pozrela do dverí - samozrejme pri tom stíchla - nikto nešiel , tak alarm pokračoval , asi 3 razy to zopakovala, potom som k nej už išla, aj tak som to mala na pláne

anjelicek26
21. jan 2011

@miculienka - no ale toto je velmi tazke to odhadnut a drasticke mi to prijde hlavne kvoli tomu, ze to cloveku trha srdce, ked to pocuva. Strasne to je. Ja ho nedokazem nechat plakat vlastne ani chvilku... on place minimalne, fakt minimalne a uz viem, ze je zle, ked zacne, nerobi to nikdy naschval ani si nic nevynucuje...

miculienka
21. jan 2011

@anjelicek26 - ja u mojej rozlíšim plač, moja je rozmaznaná - svokrina robota 😖 , má 2 rozdielne náreky - ozajstný a falošný - vtedy jej ani slzy netečú , len si vyžaduje niečo, čo práve chce , isteže to trhá srdce, ani ja ju nerada počujem plakať, ale zas niekedy je aj veľa príliš , moju hneď každý rýchlo bral na ruky, len čo mrnkla , teraz s nami kýve ako chce , suseda malého od narodenia nechala aj poplakať, zakázala ho brať na ruky, až keď bolo veľmi zle, teraz je malý ukážkový - spí ako ho položia až do rána , cez deň tiež , no a ja som musela prejsť na zábavné metódy - hojdanie, hrajkanie, hladkanie, cuckanie a celý večer od 8 - do 22 ej kým nezaspí s ňou trávim v posteli , tak neviem- neviem , či neskúsim tú nevrlú metódu

ameanda
21. jan 2011

@miculienka
aj nam tak na kazdej poradni povie, co do dalsej by sme mali stihnut zaviest do stravy a kolkokrat davat papat, ake porcie
nateraz mame mat ovocnu desiatu a obed kompletka - polievka a aj druhe
aj ked ja to nikdy nestiham a maly by tolko ani nepojedol

a ked ste zacali s tymi jogurtami... ktory je vlastne vhodny pre tieto nase detvaky? ja zavediem asi az od 8meho mesiaca, ale zatial patram, ktory vlastne by mohol
kedysi som pozerala testy jogurtov a aktivia vysla uplne najhorsie, co sa tykalo eciek, chute, bifi kultur a pod.
takze my aktiviu asi davat nebudeme

miculienka
21. jan 2011

@ameanda - hm, ten náš nikdy nič, len keď sa pýtam , a vy máte ako často poradňu, my sme mali do 5 mesiaca každý mesiac raz, potom o 2 mesiace a teraz máme ísť až v apríli na očkovanie

miculienka
21. jan 2011

@ameanda -od ôsmeho aj ja skúsim , ale či to bude slečna chcieť je otázka

weirdo
21. jan 2011

@ameanda - co viem, tak sa radi biela activia a ked nechces, tak aj smotanove s 10% tuku, zvolensky vraj je taky a tusim Holandia 🙂

ameanda
21. jan 2011

@miculienka
tiez sme mali do pol roka kazdy mesiac, na zaciatku aj castejsie tusim
naposledy sme boli na zaciatku januara a teraz nam dala o 2 mesiace termin
a aj povedala, ze potom najblizsia zase uz bude o nieco neskor
u nas tipujem, ze sprasi jogurt len taky fukot, ja ked jem cokolvek a maly aj ked prave dopapal, tak na mna pozera tuzobne, ze preco mu nedam
normalne zacinam mat problem pred nim jest a vzdy mu poviem, ty este take nemozes, este si chvilocku pockas

ameanda
21. jan 2011

@weirdo
zvolensky mame radi aj holandiu, super, dik za tip

anjelicek26
21. jan 2011

@ameanda - polievka a druhe v 7 mesiacoch 😅 😅 To Saska nezvladne dodnes, u nas je vzdy len jedno a aj to pitva 🙄

Co sa tyka aktivie, tak jedine tu tmavo zelenu, bez prichute, bielu, ta je vraj vyborna, kde si citala, ze tak zle vysla v testoch? Inak len cisto biely, smotanovy, zott ma jeden co ma 8,5 % tuku, co je parada, biely 🙂 Tak snad ten, aj ked sa drahy pre neho bude trepat o dve dediny dalej do speci obchodu... no co uz... ak bude maly chciet prichut, pridam pomixovane ovocie ci vyzivku...

anjelicek26
21. jan 2011

@weirdo 10% jogurt tu nezozeniem ani omylom, vsetko odtucnene ☹ Ja budem aj za tych 8,5 % strasne rada... zvolensky jogurt, mi slinky tecu, cokoladovo orieskovy mnaaaaam, idem sa ja konecne naranajkovat 😅 😅 😅

ameanda
21. jan 2011

@anjelicek26 ved prave, tiez mi to prislo velmi skoro, ze podat cely obed
aj ked je maly papaj poriadny, tolko este nezvladne, po chvili ho to krmenie prestane bavit

skusim vypatrat ten test jogurtov

anjelicek26
21. jan 2011

Baby u susedov su zahradnici a asi ich zahlusim, maju tu taku tu obrovsku masinu a hadzu do toho kusy stromov, aby sa to urobilo na piliny, no nezabijete ich? Maly prave zaspal 😠

anjelicek26
21. jan 2011

@ameanda - Max papa rano 60 g na obed 100-120, na veceru 60-80g... inak sa len koji...

weirdo
21. jan 2011

@ameanda - za malicko 😉
@anjelicek26 - to fakt je tam problem zohnat??? :-O. Skoda, ze sa jogurt neda cez e-shop kupit, co? 😀. Teda mozno sa da, ale myslim, ze podstatnu cast dna by si sedela inde ako v obyvacke 😅 . Inac ten cokoladovo-orieskovy, aj ja mam zalusk, ale z orieskov sa mala vyhadze a cokolau musim obmedzit kvoli jej vyhadzaniu sa. Aj Ty nejes coko ... nechyba Ti? Ja nie som vyslovene cokoladova, ja nemusim cokoladu, ale tak raz za cas chut je, ale mne chutia keksiky a napolitanky a tam velakrat cokolada je 😠

anjelicek26
21. jan 2011

@weirdo - chyba, ale ak si dam, tak vyzeram ako pubertiacka... a to si teda fakt vzdy rozmyslim... zeriem ine sladkosti, neboj 😝 Aj ked teraz som 30 dni bez sladkosti, teda budem, ak to zvladnem, mam len par dni za sebou... ale ten jogurt ked som u tatina na Slovensku si dam, tomu sa neda odolat 🤐

No a hej, smotanovy jogurt, taky fakt smotanovy som aj v DE uz mala problem zohnat, stihla linia tam fici maximalne, bol to problem... tu v UK to neni lepsie...

Inak baby sme konecneee vybrali autosedacku pre Maxa, dodaju ju ale az vo februari, lebo za tu cenu mali tu farbu len v predpredaji, no neva, maly este vydrzi, vybrali sme maxi cosi tobi v steal grey 😵 Nasli sme ju za 152 libier, tak berieme 🙂

http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/serv...

julinka2787
21. jan 2011

@anjelicek26 pekná je! 😉 aj si nejako nahrádzaš sladkosti, či si sa vzdala úplne...

anjelicek26
21. jan 2011

@julinka2787 - no nevzdala, snazim sa drzat na uzde v zaujme akcie - cica nezer! Takze sa vecer do aleluja ladujem ryzovymi vaflami a nalievam cajom a dufam, ze ma ten hlad vecer prejde 🤐

ameanda
21. jan 2011

tu je ten spominany test: http://www.cas.sk/clanok/154519/velky-serial-o-...
aj ked nejde o biele jogurty, to som uz zabudla

zzz
21. jan 2011

@weirdo tak dojdi ked budem ja v sobotu,na buducu budem.....budes mat protekciu 😀 😝

ellysa
21. jan 2011

ja som dnes chcela malej kúpiť nejaký biely jogurt, ale našlo som len activiu a to len balenie 4ks a to sa mi nechcelo brať, musím ísť kuk do iného obchodu ten zott mne tie activie nejak nechutia, taká voda, keď už si dám jogurt tak smotanový 😝
masielko som jej dala dnes prvý krát na chlebík, tenučkú vrstvu a na to žĺtko a veľmi chutil, zjedla asi taký kúsok, že 3x2 cm, ale už grgala, tak som jej viac nedala
akurát spí, ja to nechápem, ráno v kočíku v pohode dve hodiny dala, teraz zaspala krásne, len tie blbé noci
@zojec robila som len z bielej, som sa bála experimentovať, ale nabudúce dám asi aj ražnú, akurát som rozmýšľala aký chlebík upiecť malej, len bielu múku, či môžu aj nejaký tmavší?