icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

matkaasebko
24. jan 2011

@bakatuska tak to nase deti môzu naspievat nejake dueto...lepsie povedane napistatt..:D

@anjelicek26 ja mu furt nieco rozpravam...hmm aj by som mu knizky citala len on by mi ich akurat tak chcel zjest...tak to ty mas potom riadnu komentatorku doma...

fatimuska
24. jan 2011

@monky1 tak tie fotky, to ako Maximko. presne aj vlásky aj hlavička🙂

kuriatko33
24. jan 2011

@anjelicek26 no to som rada ze spinkame v noci, s tým sme nemali vobec problemi od 3 mesiacov, len neviem ci mam nejaky rezim denneho spanku dodrziavat, aby sa nam zaspavalo lepšie,lebo teraz je toboj ☹ v kociku pohoda, ale inak je to katastrofa

bzucinka2
24. jan 2011

@mojalili super, nas este tie horne stale trapia, dnes ideme do poradne, tak som zvedava 🙂

chani
24. jan 2011

tak a dnesok priniesol dalsi pokrok zivotny - Petko sa zo sedu vytiahol do stoja a vydrzal stat asi minutku a potom zase sadol 🙂

anjelicek26
24. jan 2011

@kuriatko33 - nas spi od desiatej do jednej, +/- pol hodina a este okolo piatej si pol hodinu pospinka... ale ten obedny spanok dodrziavame...

weirdo
24. jan 2011

@chani - gratulujem 😵
@monky1 - mne mala ANI RAZ nespala na brusku. 2x sa stalo, ze na hrudi postojacky otocena smerom k nam asi ako mesacna, aj menej, ale na brusku si nikdy neda dole hlavicku ... dobre, ze ju na plafone nema az, sa divim, ze nema krk ako zirafa 😀
Aaaaaa spomen certa, uz vola 😅

kuriatko33
24. jan 2011

@anjelicek26 tak to mi nepozname take dlhe denne spanie 😒 mi tak od 10do 10:30 aj to bojujeme kym zaspíme 😝
a potom poobede nieco pospi ale doma tak po polhodinkách

chani
24. jan 2011

@weirdo vdaka 🙂

ameanda
24. jan 2011

@chani
sikovny Petulo 🙂

anjelicek26
24. jan 2011

@kuriatko33 - nocny spanok je najdolezitejsi, cez den by som ho o tej desiatej nedavala, skus az o dvanastej, urcite ti potiahne dlhsie, a to je predsa lepsie, aj clovek stihne nieco porobit. Ak v noci pekne spi, mozno mu to tak staci. Take mini kratke spanky su na dve veci, to akurat zacnes nieco robit a uz je hore...

btw. my dnes hadzeme take mikrospanky 🙄 na nervy mi s tym ide, lebo by bol len na rukach a strasne sa lutuje. nic takeho 😝

@chani - sikulko 😵 😵 😵 My sme dnes boli prvy raz na 4 😵 Ale ani plazit, ani lozit, nie to stat 😅

tintinka1
24. jan 2011

čaute baby , my sme dnes boli na kĺbikoch a doktor nám povedal , že ešte nemáme úplne vyvinuté jadierka a máme prísť o 3 mesiace na kontrolu. Ako sú na tom Vaše detičky ? Začína ma chytať panika , či je všetko o.k. Je pravda , že malý ešte nelozí ale keď ho ťahám do sedu tak sa stavá hneď na nožičky. Existujú nejaké cviky ako ho podporovať v lezení ?

kika987
24. jan 2011

No mna dnes skoro trafilo .Sli sme s malim do poradne ze celkom dobre pocasie u nas tak pojdeme.Dosli sme skoro dve hodiny sme cakali v cakarni.uz ako sme sa dostali na rad vojdeme dnu a sestricka hned na nas vyskocila... ze co tam chceme ze je chripkova vyroza ze mame ist hned prec aby sa maly nenakazil.Mozno chcela len dobre ale si myslim ked sme tam boli 2 hodiny tak dalsich 15 min by uz asi nic nezmenilo....

tintinka1
24. jan 2011

@mojalili no super ste to zvládli s tým zaspávaním. Náš Alex má problém , len pobede . Zaspí bez problémov ale o takých 40 min je hore ale to tak , že kričí ako keby ho bili. A keď ho idem ukľudniť a zbadá ma tak začne ešte viac , vypúča bruško a vyslovene sa jeduje 😝 . Keď odídem tak ešte plače resp. kričí , tak ho pohľadkám odídem a on znova. Včera mu to trvalo asi 15 min čo tak kričal ale potom stíchol a spal ďalšiu hodinu a potom sa zobudil vyškerený a spokojný. Predtým mi poobede spával 2,5-3 hodiny tak preto sa mi tých 40 minút zdá málo. Mám ho nechať vyplakať a riadiť sa časmi 3min-5min.-7min.

anjelicek26
24. jan 2011

@tintinka1 - ani my nelozime a klbiky mame v poriadku... povedal ti aj nejaku diagnozu? Mate s tym nieco robit? Su nejake cviky na lezenie, jasne, ale podla mna este netreba, este ma cas... skor mu nechaj cas, nech sa mu poriadne vyvynu a lozit zacne potom, ak to uponahlas, moze si to snad aj nejako poskodit, ked ich nema na to este pripravene... ja by som ked uz kontaktovala nejaku pani, co cvici s detmi vojtovku atp. nech ti poradi.

@kika987 - s babom vzdy chod dopredu, nech necakas v cakarni... nie s ostatnymi detmi.

kika987
24. jan 2011

@anjelicek26 U nas to nieje take jednoduche lebo totiz ti co boli pred nami su zo susednej romskej osady a ti prednost nedaju a este sa aj predbiehaju 😝 ...oni su tam na dennom poriadku .Niekedy mi to pripada tak ze ked idem ja tak ti isty su tam vzdy... 😖

ameanda
24. jan 2011

@tintinka1
mne doktorka povedala co najviac na brusku, ale ci bude lozit alebo plazit sa, to je asi len na dietati
a stimulovat jedine hrackami a inymi predmetmi, za ktorymi by sa mohlo "rozbehnut"

inac presne dnes som si volala, ze nas objednam na kontrolu jadierok a sestricka mi povedala, ze sa to robi medzi 8mym a 9tym mesiacom, takze mame este mesiac cas
a teraz neviem, ci u vas nebolo priskoro alebo u nas bude uz neskoro 😲

tintinka1
24. jan 2011

@anjelicek26 no povedal , že všetko je v poriadku , len jadierka ešte nie su vyvinuté ale že do roka je to normálne a obzvlášť u chlapcov. Ja som už volala aj rodinnému známemu do Popradu , on je ortopéd a vravel , že tie hodnoty čo som mu diktovala sú v pohode . ale aj tak sa bojím , lebo všetky detičky v okolí to mali vyvinuté už okolo 6 mesiaca.No ja som taká stresmenka , že keď niečo nie je tak ako má byť tak hneď panikárim. ☹

mici111
24. jan 2011

@chani fiiiha 😕 sikulak maly 🙂 a to ako? sam ci ste mu pomohli?

tintinka1
24. jan 2011

@kika987 nás vždy doktorka objedná až po 12.00 , lebo dovtedy chodia choré detičky a po 13.00 robí len poradne so zdravými deťmi. Raz som tam prišla pred 13.00 a sestrička dezinfikovala aj prebalovacie pultíky čo sú v čakárni. A nemôžeš zmeniť doktorku ?

mici111
24. jan 2011

no s tym spanim cez den, my uz mame konecne ako taky rezim, vstava medzi siedmou pol osmou, doobeda ide spinkat okolo 10 plus minus, da tak hodku aj nieco 20 minut plus minus a potom poobede okolo tej 14 ide este spat..podla toho ako dlho poobede spi, uz ide az vecer alebo ked poobede da kratko, tak este navecer ide spat, ale to s nou musim ist von do kocika, takto podvecer mi doma nezaspi nikdy..

chani
24. jan 2011

@mici111 sedel vedla mna, ja som lezala na boku, chytil sa mi za gate a tricko a vytiahol sa sam na nohy a tak sa minutku zhruba natriasal, doteraz sa vedel len na kolienka vytiahnut 🙂

tintinka1
24. jan 2011

@ameanda no neviem , či sme boli skoro , ale prvý krát sme boli , keď mal necelý mesiac a potom každé 3 mesiace , takže mi to tak vyšlo. No nebudem stresovať , aj tak s tým nič nespravím.

monky1
24. jan 2011

@tintinka1 nestresuj, este ste v limite 😉

kika987
24. jan 2011

@tintinka1 Nasa doktorka neobiednava povie nam obdobie od kedy do kedy mame prist.ja mam totiz doktorku na dedine a k nej chodi väcsina deti z okolitych dedin.a zmenit doktorku to by bolo dost financne narocne...len cesta do mesta s kočikom stoji skoro 4 eura... 😒

tintinka1
24. jan 2011

@mici111 my to máme skoro rovnako . Budí sa o 7.30-8.00. Okolo 10.00 idem von a spí tak 40min až hodinu . Potom ide spať okolo 13.00 to spí do 15.00 ( ako kedy , lebo teraz sa mu to nejako pokazilo ) no a potom ideme ešte o 17.00 von a tam mi pospí tak 20 min. A na večerný spánok ho ukladám o 19.30. Prvý krát sa budí oklo 1-00-1-30 a potom každé 3 hodiny

mici111
24. jan 2011

@kika987 hmmm, no my mame poradnu tak, ze ta ambulancia, kde robi lekarka poradne je uplne oddelena od ostatnych ambulancii a ordinancne hodiny poradne su tak, ze uz iny lekar neordinuje..cize nie je sanca ist cez cakaren plnu cakajucich chorych deti..

zojec
24. jan 2011

@tintinka1 nestresuj sa s klbikami 😉 kazal ti balit na siroko? ja poznam vela deticiek, co sa tak balia este aj po pol roku.. aspon na noc 😉
@chani gratulujem 🙂 u nas dnes mala v nestrazenej sekunde zvalila kvet na zem.. som zvedava kde idem vsetko popresuvat.. ach jaj a to sa plazi len dozadu a potom sa otaca okolo vlastnej osi 😀
@kika987 u nas je poradna vzdy v utorok po 13.30 a chodia tam len zdrave deti a aj tie sa objednavaju dopredu.. sa necudujem sestricke ze kricala, ale ked nemaju ordinacne hodiny pre zdrave deti, tak potom kedy tam chodit? 😕
@monky1 super ze spinka na brusku.. moja stale na chrbte.. ona ani na boku nezaspi.. len na chrbte.. a rozvalena na celu postel

mici111
24. jan 2011

@chani no teeeda 😀 sikovny chlapec 😵 😵 😵

tintinka1
24. jan 2011

@monky1 už nestresujem , dala som si čokoládu 😀
@kika987 no keď bývate na dedine , tak to máš pravdu , že tam na výber toho moc nie je. ☹ Ja som tiež za slobodna bývala na dedine a doktorka robila poradne až poobede , ked tam už neboli choré deti.Skús sa jej spýtať , či by to nebolo rozumnejšie