Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
babenky, chcem sa spytat... teraz v tychto horicavach aj davate nieco pit akoze vodu alebo caj... alebo len kojite?
lebo moja mala pije raz za 2 - 3 hodiny... to sa mi zda dost malo proti smadu...
@hori - mne maly pije len kazde 3-4 hodiny a v noci len 1x medzi 22-7.rano. Precikany je ze az, takze si nemyslim, ze by mal byt smädny... keby bol, tak sa budi castejsie... urcite mu nebudem davat nic navyse, ani neviem, ako by som to do neho dostala 😕
@leveretka ja nosim aj aj - doma mam taku staru - strasnu, kde cez tie otvory na kojenie mam vystrcene prsia a tak ich luftujem a ked ma niekto prist, tak si dam s kosticami, ale tiez na dojcenie
a vonku nosim tu, co pred tehu - s vypchavkami a pripadam si ako Pamela😉
@bubina1 klop klop
@hori netreba davat nic pit - staci castejsie prilozit, ked je hore
joj dievcata nezavidim vam tie tecuce kozy.. ja som tampon este nevkladala.. rano sa sem tam zobudim s trosku mokrym pyzamkom, ale to mala musi spat viac ako 5 hodin... inak podprdu tiez nosim stale, neviem si predstavit,ze by som tu tarchu nechala len tak visiet, to by som ich asi po dojceni rolovala do podprdy 😀 😀 😀
niekto ste tu spominali prazenu cibulku.. no tak tu som tiez este nejedla.. lebo viem co to so mnou robi ked nekojim 🙂 ale surovu znasam uplne v pohode. bud. tyzden chcem vyskusat sosovicovu polievku.. ale sosovicu najskor namocim na noc...
ja som prave prisla z prechadzky, v tejto horucave som bola malicku undrncat vonku, teraz spinka v chladku na dvore.. dufam ze este dve hodky potiahne .. idem varit
Mne maly uz tri hodky spi, chudatko je este v pyzame, zalomil pol hodku po nocnom spanku 😝 Ideme z malou o hodinu do skoly - cvicny den - v septembri nastupuje... tak som zvedava. Aj tak sa mi zda sialene nastupovat v 4 rokoch do skoly...uvidime ako to bude zvladat... Maleho berieme zo sebou, tak snad tu 1,5 hodinu vydrzi...
@mojalili Lilianku mas v skolke, ci uz prazdninuje??? My sme Hanku prihlasili este na 3 tyzdne v juli, ale je doma, lebo je chora
@weirdo este spite? my este hej a ja uz mam druhykrat poplach s prskami . . . asi benedikt lekarsky zaucinkoval 😀
ozaj, pije to niekto??? je to tak strasne horkeeee, fuj, ale pre dieta vsetko
no a sme hore - potiahla 4 hodinky 😵
mne pre zmenu mala zaspala iba teraz... ktovie dokedy... od rana stale reve... a vracká mlieko... nie vela, ale dve hodiny po dojceni jej zrazu tecie z pusy...
@monky1 LILI je uz od minuleho tyzdna doma, lebo mi volala riaditelka skolky, ze im prisli necakane opravovat soc. zariadenia, tak ze ci si ju nemozem nechat doma....volala kazdemu, tak sme doma... 😒 Ale teraz je dva dni u mojich rodicov, lebo by som to s nou nezvladla a este tie teploty....Dnes uz pride domov, aj sa na nu velmi tesim, ale urcite zajtra uz budem s nervami v koncoch 😀 Ona je velky živel.....velmi velky...
MONKY - naco je ten benedikt lekarsky??? 😕
@aktak to je super, ze ti to tAK preslo...ja som mala vcera stale 38,3 a tak okolo, hrozne mi bolo, zobrala som 3 ATB tabletky a teploty su fuc...len prsnik stale boli a je cerveny, teraz tam mam kapustny list... ☹
Ale ze Alenka je tak chora, chudatko, neplace dost? LILI ked bola chora, tak stale plakala, nemohla dychat, dusila sa....ach jaj, PRAJEM VAM SKORE UZDRAVENIE
ahojte aku ja mam uzasnu radost konecne som sa prestala cistit po porode a samozrejme ze som dostala kramy to je teda radost ☹
myslim ze ano ja som to mala aj pri prvom presne takto isto aj farebne je to to iste no ako keby som nemala vloziek uz dost.ale ved co uz prezijeme.
tak sa po 7 stranach pridavam aj ja 🙂
My sme dnes absolvovali prvu poradnu, dostali sme mrte vymennych listkov, ach jo, nemam co robit s dvomi detmi len chodit po lekaroch, keby to aspon nieco vazne bolo, ale to len tak pre istotu, aby sa nieco nezanedbalo...
Ja som pri lucke dostala kramy 5 t po porode a boli to kramy, lebo sa presne o 28dni zopakli a trvali 6 dni tak naozaj, ziadne sporadicke cistenie, takze podla mna je to mozne.
Aj vy stale iba kojite? ten moj drobec je strasny pazrut, dnes na poradni mal o kilo viac ako ked sa narodil a to nema este ani 4 tyzdne.
ale kdeze, som rodila sekciou, lebo mi v porodnici zistili, ze mam sialene zvysene pecenove testy a hneeeed to museli ukoncit sekciou. Ale inac vsetko v poriadku, mliecko prislo skor ako som cakala a adamko mal dost od zaciatku, nastastie sestricky na antolskej mi ho kazdu chvilu nosili, dokonca este aj ked som sa nesmela postavit po spinale a na 5. den nas pustili domov.
Sa desim, kolko bude mat o mesiac, sa mi v tej satke zdal volajaky tazsi ako bola LU
@cuki no super.. tak aspon je vsetko ok 🙂 ja som sa uz tiez definitvne rozhodla pre satku.. akurat som dnes kukala na tie ceny.. su trosku vysoke, ale verim, ze sa to oplati!! aj moja mala sa rada nanasa na rukach.. a stale by visela na prsku.. pamatam si, si hovorila ze najlepsia je Storchenwiege??
inak monky ten benedikt lekarksy je aj v tych tabletkach na mliecko... este som ich nezacala jest.. sa bojim, ze ked sa mi naleju prsia, tak sa mi spravi nejaky zapal.. myslim, ze zatial ho mam tak akurat dost.. aj ked moja nepribera kilo na mesiac 😀 😀 😀 zatial
@mojalili presne, ako pise zojec - je to na podporu tvorby mlieka - poradila mi to laktacna poradkyna - ma to uvedene aj annag na svojej stranke - spolu s tym senom - senovkou greckou, na kt. som sa este neodhodlala, lebo si myslim, ze zatial nemusim .. ale benedikt si raz denne robim - a mam pocit, ze zabera - posl. 3 dni mam ozaj viac mlieka - vecer pomenej sa mi zda, som viac vycicana, ale inak som spokojnaaaa
baby, ďalšia otázka
čím krémujete svoje bábätká, keď praží toto slnko? niežeby som malého opaľovala, ale občas nám poriadne zasvieti do kočíka a malému rovno na tváričku
tak premýšľam nad niečím detským a šetrným, možno máte skúsenosť, tak dajte tip
ďakujem

@flamenga ja som mala prve dva tyzdne take silnejsie, potom iba ciastocne spinenie a teraz uz vobec, niekedy sa mi to aj zastavilo a spusitlo, ked som nieco namahave robila...
@weirdo drzim palce a co je to za masticku? ja som si kupila lanolin - bioclin aj obklady aj mast, dala som si vcera obidve a krasne zabralo...klop klop klop. Ja chodim doma iba v tielku/tricku bez podprdy a vcera ked boli citlive, tak som bola vyzlecena uplne a nechala tam pôsobiť tie mastičky...zabralo to...ked tecie mlieko, tak si prilozim plienku a po chvilke to prestane a je pokoj...ake podprdy nosite? pouzivate tie na kojenie alebo s kosticami?