icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

cmuky82
21. júl 2010

@dydynka moj spinka celu noc zobudi sa asi dvakrat, ale to sa len napapa a hned spinka. No cez den je to horsie to spi len velmi malinko.
Teraz sme prisli z poradne tak uz mame 6200g a 61 cm 🙂

anjelicek26
21. júl 2010

@niga - no ved je to krasne meno 😵

Aj my sme dnes mali poradnu, po tom, co si junior ulavil a okadil doktorku, ked mu rozbalovala plienku, vazil 4558 g a namerala mu 53,5 cm, co je dost slusne 😅 Sme zdravucky, stale mame na ockach nejaky zakal ci co, uz v porodnici to mal, ale vraj to vobec netreba riesit do roka, tak neriesim... ma to take ako keby mal este stale trosku zltacku... no ved uvidime... Klbiky mu len prehmatala, gulky mame, tam kde maju byt, ze ma skvely tonus a krasne drizi hlavicku... takze pohoda velika... tesim sa... dalsie poradna v 7,5 mesiacoch 😎

ameanda
21. júl 2010

@ellysa aj mne sa vcera ozvali
my sa tam teda urcite stretneme ;)

cmuky82
21. júl 2010

@anjelicek26 preco mas dalsiu poradnu az tak neskoro?

anjelicek26
21. júl 2010

@cmuky82 - v anglicku to evidentne tak robia... ale ked budeme v nemecku, tak ho dam prezriet aj nasou detskou lekarkou. Ale zda sa mi to sakra malo...

mojalili
21. júl 2010

Dakujeme kočky za gratulacie...
kočky, vy mate take velke babetka...a to som myslela, ze mam doma obrika 🙂 🙂 🙂 My ideme do poradne buducu stredu, tak uvidim, kolko budeme mat.....Dnes sme boli u ortopeda a riadne ma nasral.....(nehovoriac, ze je to hňup) - pretdym to nebolo? Vraj hlavicku na jednu stranu, chodidla mu idu dvnutra---ze ci cvicim....ja ze ano, kazali mi v nemocnici s jednou nohou.....vraj preco nechodim na rehabilitaci....no dement, ked ma neodporucil, co ja som si mala rcit sama diagnozu???? 😠 Ajtak si myslim,ze to ma OK... 😒

cmuky82
21. júl 2010

@anjelicek26 no tak to je fakt bieda 😖

anjelicek26
21. júl 2010

@cmuky82 - v Nemecku budeme par krat, tak si ho dam prezriet, snad to bude stacit. Vahu doma mam, tak si ho prevazim a porovnam s nejakymi tabuleckami, vsak keby sa mi nieco nezdalo, tak zajdem do centra skorej... a ze je to malo mi hovorili aj same lekarky, no ale proste tak to je... nemozu to zmenit..

U nas ZASA leje ako blbe. Babule, komu to mozem poslat a vymenit za trosku slnka? Tu je 18 stupnov...

cmuky82
21. júl 2010

tych osemnast stupnov by som brala, ale len na chvilu 😀

fatimuska
21. júl 2010

@jarus8 sa smejem...tak Branko je nočný vták🙂

fatimuska
21. júl 2010

@cmuky82 to máš aké malé sloníča🙂

fatimuska
21. júl 2010

@mojalili buď rada, že Ťa upozornil najmä na hlavičku moja nevlastná sestra, keďže malú nedojčila, vždy bola len na jednej strane a by si nechcela vidieť ako má posunutú tváričku a vzadu hlavičku, má 9mesiacov, tak hádam to ešte dajú dokopy, neviem kam hladela jej doki ked to nevidela, ja som sa na ňu len pozrela a hneď som to videla, ale ortopéd asi bol necitlivý

cmuky82
21. júl 2010

@fatimuska 😀 😀 😀 ved ked chce stale papkat

fatimuska
21. júl 2010

@cmuky82 ale asi ste prenášali nie? koľko mal keď sa narodil?

cmuky82
21. júl 2010

@fatimuska no prenasala som desat dni a mal 3950g

fatimuska
21. júl 2010

@cmuky82 jo to muselo byť únavné a čo mu dávaš papkať?

cmuky82
21. júl 2010

@fatimuska zatial kojim a sem tam mu dam cajik. Nakoniec som to zvladla, ale s pomocou epi 😝

fatimuska
21. júl 2010

@cmuky82 ja som mala tiež epi, ale som hoďku pred pôrodom si vychutnala do plna a počas šitia mi ešte nezabrala...a zvýšili ju v ZH pôrodinici z 66 na 130eur!!! od 1.7.2010, tak som to pekne stihla🙂

riska
21. júl 2010

@sportpark, my mame skusenost s HA nutrilonom 😉
moja malá posledne 2 dni strašne málo spí, dokonca aj v noci, a to predtým potiahla krásne 4 hodiny a teraz je aj po 1,5 hodine hore 😔 a začala strašne plačkať, a to predtým tiež nezvykla 😢 dnes sme začali 6. týžden, može to s tým suvisieť?
zajtra ideme do poradne na preváženie, bojim, bojim, že sme zas malo pribrali 😕

lenocka84
21. júl 2010

@sportpark ahoj, my papame HA od 5tt
takze skuuusenosti ze az

zojec
21. júl 2010

@riska aj moja mala je taka.. nestresuj sa.. 🙂 dievcatka pomenej priberaju.. my mame 4kg presne.. tiez to nie je bohvieco od narodenia len 700g, ale doktorka bola spokojna.. povedala ze to je pekne.. hlavne ze kojim.. tak sa nenechaj odradit lekarmi!! aj moja sa furt naduva a chce byt na prsku.. ked ju tam prilozim tak do 5tich minut drieme.. a tak stale dookola.. ale aspon v noci spi.. a teraz nahodou uz 3tiu hodinu v kociku.. 😉

trillianka
21. júl 2010

@cuki - ty si taka skusena cez satky 🙂 mamtaku pochybnost.... ked uviazem kriz s kapsov, tak mi tam Katka krasne zaspi, ale po chvilke zacne vydavat take chrapcanie - nie velmi, ale je to taka zmena zvuku.... niekedy sa to vytrati, niekedy je to pocas celeho spanku 😒 v postielke mi nechrapci..... 😕 myslis, ze je to tym, ze som to zle zaviazala? 😨
a neviete niekto o niakych kurzoch viazania v BA, prip. Senec ci Pezinok? 😉

riska
21. júl 2010

@zojec, tak to sme na tom velmi podobne, kedže pred týždnom sme mali 3910g.... aj moj doktor to zatial nejako nerieši, uvidime, čo bude.... ja tiež kojim, aj som si pár dni po kojeni ešte aj odtrekovala mlieko a tým som ju "dokrmovala" 😉 ale posledne 2-3 dni po večernom kojeni doslova ziapala od hladu, tak som jej dala aj UM 😖
sa máš, že ti tak dlho spí 😵 naša spí tak 15-20 min.

zojec
21. júl 2010

@riska to je teraz vynimocny stav.. 🙂 tiez sa cudujem.. bezim rychlo plienky povesat, kym nie je hore.. normalne teraz ani neviem co s casom.. mna na umele mlieko zatial nedostala... vcera uz po tolkom ricani som jej dala vodu vo flaske.. a nevedela z nej pit.. 🙂 a to ked sa narodila tahala z nej ako diva 🙂 ja mam mliecka tak akurat, myslim ze staci..lebo vzdy ked stlacim tak tecie.. skus si ju nechat zaspat na prsniku vecer.. mozno to pomoze.. mozno nie je hladna, len place preto ze ju davas od seba prec.. ak teda davas..

riska
21. júl 2010

@zojec, aj ja, ak nááááááhodou zaspi na dlhšie, neviem, čo so sebou od radosti 😀
no vyskúšam večer, ak spustí serenádu 😀 najhoršie je, že zaspí bud na mne alebo na mm, a akonahle ju dame do postielky, zobudi sa a nechce spať ani za svet 😖 a v posteli medzi nami sa ju nejako bojime v noci nechať

zojec
21. júl 2010

@riska moja spava s nami.. teda skor so mnou.. mm spi vedla v izbe cez tyzden.. 🙂 ale uz vstava len raz v noci tak pojde spat k nam.. pekne si s nou lahni vecer do postele... daj jej prsko , chvilocku sa s nou rozpravaj a pockaj kym nezaspi.. ale to trva aj hodinku niekedy.. ak sa ti da tak skus dojcit poleziacky.. nemusis ju potom prenasat a nezobudi sa.. skus aspon jednu noc nechat ju s tebou v posteli.. mozno to pomoze.. u nas to tak funguje.. v postielke nechce byt ani za svet..

janicka222
21. júl 2010

Ahojte, Mam taky problem. Je mozne, aby sa mi jeden den tvorilo viac mlieka a jeden den menej? V pondelok a utorok si mala vytahla vždy z jedného prsa 100-120 ml a dnes si z oboch ledva vytahne 80. O 10:00 si vytiahla z oboch 110, o 14:00 si vytiahla z oboch už len 86. Bojím sa, že keď budeme teraz papať, tak tých prsach bude ešte menej a malej to nebude stačiť. Po kojení ostali prsia prázdne, skúšala som aj odsávať a ani kvapka. Vopred Ďakujem za rady

ellysa
21. júl 2010

@ameanda super teším sa 🙂

ellysa
21. júl 2010

naša v noci zasa potiahla naraz od 20.30-4.00 sa tešííííííííííím, bodaj by to tak už bolo a dnes sme boli od rána 9:00 až doteraz u kamošky na záhrade a spinkala alebo sa hrala celý čas, veľmi som na ňu hrdá, na návštevách je vždy ukážková-pravá dáma 😝
no tiež som zvedavá koľko vážime, ale poradňu máme až v septembri 😒

anjelicek26
21. júl 2010

@janicka222 - mne to kazdy den kolise, maly sa ale este nestazoval...ak den predtym vela spal a malo pil, je druhy den menej. Potom sa zasa prisava ako pirana a druhy den je mlieka az az... nerob si starosti, pokial mas spokojne dietatko doma 😵

Babulky, mne sa konecne podarilo natocit, ako sa maly na mna usmial. No som namäkko 😵

https://www.youtube.com/watch?v=0_qPn1cs_5g