icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

miculienka
11. feb 2011

@bakatuska - ďakujeme 🙂
@lenocka84 - no a Mongoli dávajú konské mlieko 😉

zzz
11. feb 2011

@anjelicek26 no hadam ti to odstavovanie prejde bez nejakeho zapalu drzim palce...

lenocka84
11. feb 2011

@zzz asi 3tt

lenocka84
11. feb 2011

@miculienka hmmmm a su zdravy? alle mongoli, to hovori za seba

zojec
11. feb 2011

@lenocka84 kravske mlieko zive, nespracovane ma ine zlozenie ako spracovane - kyslomliecne vyrobky, totiz neobsahuju kazein, ktory sposobuje to zahlienenie . kazein je pre ludsky organizmus zle stravitelny, hnije v bruchu. Kravske mlieko ho obsahuje dva krat tolko ako mlieko materske. alergia byva však na mliecnu bielkovinu ta sa nachadza vo vsetkych mliecnych vyrobkoch. ak ti maly nechce pit UM, tak mu ho jednoducho nedavaj. vsetky potrebne bielkoviny ma obsiahnute v mase, a mliecnych vyrobkoch... len pozor na syry, hlavne tavene, su privela solene.. o by som dietatu nedala.. bohate mu staci biely jogurt.
@miculienka co sa tyka mongolov, jedia aj surove maso, len zas sa pozri na to kde ziju, auto poniektori ani nevideli, krajina je na mnohych miestach nedotknuta, oni maju telo na takyto typ stravy pripravene, o alergiach nemaju ani sajnu.. pretoze ziju zdravo, vela sa hybu a okrem ineho v panenskej prirode 🙂 a predpokladam, ze mongolky dojcia aj do 3 rokov a nikto sa nad tym nepozastavuje 😉

lenocka84
11. feb 2011

@zojec syry mu este nedavam, a tavene by ma ani nenapadlo
nato ma dost casu, tam je aj dost soli

amima
11. feb 2011

@ameanda Ved aj ja ked som citala o tvojom Matuskovi, som myslela, ze citam o tom svojom 🙂) ja by som privitala aj nejaky ten zubok, ked uz vstavame 🙂 ale ani chyru ani slychu, stale je bezzuby 🙂 Inak, dr. mi poradila dat na noc kasu Sinlac od Nestle, konecne pospal lepsie.

zojec
11. feb 2011

@lenocka84 existuje inak aj ryzove mlieko, alebo obilninove, tak isto orechove a sojove, ale do tych dvoch by som sla az po 1. roku.. ryzove mlieko dostat kupit v DM, ale je dost drahe, ale daju sa aj vyrobit.. ak by si chcela mozem dat recepty... ja som ich este ale neskusala vyrabat

amima
11. feb 2011

@julinka2787 fuha... no a spava kolkokrat za den? lebo nas maly spinka dvakrat., dokopy je to cca tych 2,5-3 hod. Ja nejake skusenosti s detmi nemam, toto je moja prva 🙂 ani v rodine sme male deti nemali, takze sa nemam ani koho opytat, kolko ma taketo dietatko spinkat cez den.

amima
11. feb 2011

@weirdo ako vas tak citam, zistujem, ze to je vlastne O.K. ten spanok. A ja ze nic moc 🙂 No dobre, ze sa mozem takto poradit a porovnat, lebo fakt sa nemam s kym a potom clovek vlastne nevie, ci robi dobre, ci ako. Ja vsak takyto cas dosiahnem len kocikovanim po vonku, bude to asi tym cerstvym vzduchom, lebo vnutri mi spat nechce ani nahodou. A je to uz dost unavne stale sa trepat vytahom hore-dole. cas, necas.. , neviem, co budem robit, ked bude vonku teplo 🙂

amima
11. feb 2011

@monky1 hm... je to bieda, mne hlavne vadi to nocne vstavanie, v poslednom case to bolo uz neunosne, sme boli hore po hodine aj pol. Ale zabrala ta kasa Sinlac od Nestle, lepsie po nej spal.

mojalili
11. feb 2011

@anjelicek26 Vitaj<veru ta radi vidime 😵 😵 😵 Dnes je tomu tyzden, co som odstavila DAnka. Danko si zvykol hned za den, u mna to bolo horsie, psychicky aj fyzicky. N treti den som prekonala zapal, ten dopomohol k odburaniu mliecka. Davam si homeopatika na zastavenie, ale nepomahaju. Pijem salviovy caj a vyvazujem si prsia na noc (zatahujem obvazom). Uz je to na ustupe, tak 2x za den musim cca 20 ml - 40 ml odsat, aby som znizila napatie v prsiach.
Danko pije Sunar 2 - od 6. mesiaca a chutiiiiii mu.
NO a preco som ho odstavila? Kvoli mojim problemom.

Kocky, ja mam v hrdle pilník, ale horsie je ze Danko mi zacal kaslat ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ myslim, ze aj on ma hrdielko tiez zapalene.....a MM lezi, co ho to tiez chytilo.... 😠 😒 ☹ Esteze LILI je u babky, ta je OK... 🙄

majjka0806
11. feb 2011

@lenocka84 a neskusala si mu ponuknut mliecko pocas spanku.....my sme to tak robili ked mi malicky odmietal pit UM. (sme mali take obdobie, ked mu isli zubky) tak som ho uspala a ked spinkal cca 5 min som mu vytiahla cumlik a dala flasu.....tak mi pil....ale ked bol hore videl len flasu tak taky rev.....

deniskateniska
11. feb 2011

@adamala my sme najprv len inhalovali ventoline,potom sme presli na puffy trojkombinaciu 2x ventoline a tie dalsie dva si uz nepamatam ako sa volali 3x denne,inhalacia mucosolvan.postupne znizovali davky.dufam ze sa to nezopakuje.

lenocka84
11. feb 2011

)@zojec dakujem, myslim ze to uz nejako zvladneme 🙂

julinka2787
11. feb 2011

@amima no spinká už len po rannom mlieku a po obede. inak už nič. nehrozí ju presvedčiť spinkať. ale pekne si našla zase režim, tak to neriešim. a ak sa vypýta spať pomimo, tak dám....

@anjeliček26 no vitaj stratená!!! 😉 tak si už našla notebook snov? konečne si späť! 😉 tešíme sa!!!

lenocka84
11. feb 2011

@majjka0806 on hladny nezaspi 🙂
proste je vymyselnik

majjka0806
11. feb 2011

Babenky od kedy sa vlastne mozu davat mliecne vyrobky (mam na mysli jogurty)???
Ja som citala, ze az po 10 mesiaci.

majjka0806
11. feb 2011

@lenocka84 no potom uz neviem....a cajik ti pije? tak skus mu do mliecka dat cajik. ak ma rad caj, a ak nie nuz uz potom ti neviem poradit

anjelicek26
11. feb 2011

@mojalili - ja odstavujem prave kvoli zapalu, takze mam menej mliecka uz tak ci tak, dnes som odsala len rano a o tretej, planujem vecer a potom rano a pocas zajtrajska sa uvidi, skusim to co najviac oddalovat. Podla mna je 8 mesiacov krasne, ja som planovala potiahnut do roka, ale neni nad vlastne zdravie 😉 Obväz na noc tiez vyskusam a ten salviovy caj pijem uz od vcera. Snad to pomoze.

Inak Max sa tvari, ze mu ta flaska vyhovuje, doteraz ani bohovi, ale ako keby citil, ze ine nebude a zacal pit z flase... kolko ti Danko vypije? My sme na 70ml, ziadna slava... ale uz dnes vypil spolu 200ml caju, co je uzasny uspech u neho...

@majjka0806 - my sme teraz zacali, v 8 mesiacoch, mal dva razy zatial, z toho raz sa s toho strasne dogrcal 🙄 No ale to som asi este neodhadla, ako velmi je vylieceny z crevnej chripky z vikendu 😕 Proste mu to nesadlo...

A ponukat pocas spanku napr. o desiatej vecer, to je super napad, ak by to maly chcel @lenocka84 ? Mne by asi neotvoril pusu 😖

@julinka2787 - ale kde, mam novy nabijaci kabel a kamaratkin brat mi opravil to vrcanie na tomto, zabil virus, nainstaloval poriadny antivirak, tak uvidime.

bakatuska
11. feb 2011

@monky1 este ma napadlo ze by si si mohla dat bioparox

mojalili
11. feb 2011

@anjelicek26 Mliecka uz da aj 180ml naraz, zo zaciatku to bolo 90, 120, 150ml . Cajika denne tiez vypije 200ml, pije dost, aj papa dost....
@majjka0806 ja davam Acitiviu bielu, velmi mu chuti, aj 2 by sprasil. VIem, ze uz su tu kocky, co tiez davaju. 😉

No a pridavam zopar fotiek, mojej nocnej mory...aby sa nebuchol...

anjelicek26
11. feb 2011

@mojalili - jeeej aky sikulko, to kolko som tu nebola ze uz tak stoji??? My sa nikam netahame, dokonca v klude spi v spojom spacom kosi, lebo vyliezat ho odtial ani nenapadne.

Inak si ma potesila, ze sa to bude zlepsovat s tymi ml 😵 😵 😵

adamala
11. feb 2011

@deniskateniska hej aj jemu vlastne davali nieco inhalovat si pamatam, priamo na mieste v ambulancii ...no hlavne ze uz je ok,ten kasel bol otrasny,mi to trhalo srdce to pocut.

zojec
11. feb 2011

@anjelicek26 jeeej este furt sa zmesti do kosa? 🙂

riska
11. feb 2011

@anjelicek26, vitaj opat medzi nami dievčatami 😀

julinka2787
11. feb 2011

@anjelicek26 neboj, rozpapá sa aj maxík s tým UM. tak je super, že sa ešte dal zachrániť tvoj noťáčik. 😉

miculienka
11. feb 2011

@zojec - hádam si nemyslíš , že som to brala vážne ? 😉 to len tak , chcela som @lenocka84 troška povzbudiť , lebo baby sa do nej pustili s tým mliekom od kráv , však nenalieva Paťka litrami kravského mlieka , ja by som jej skôr odporučila poradiť sa s odborníkom , čo na to , čím má nahradiť to materské mlieko, keď umelé nechce 😉

zojec
11. feb 2011

@miculienka 😀 😀 😀 ja viem, ze si to nemyslela tak, ze ked mongoli piji konske, tak teraz my mozme kravske 🙂 len som tym chcela povedat, ze tym kde a ako ziju, si to mlieko naozaj mozu dovolit 😉

miculienka
11. feb 2011

@zojec 😉