icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

amima
11. feb 2011

svätojánsky chlieb je vraj dáka obilnina, (v živote som o nej ešte nepočula) a toto je vraj vyrobené z múky z klíčkov tej obilniny. Tak píšu na obale. Dávame ju pred spaním, zapije ešte mojim mliekom.

monky1
11. feb 2011

@niga dakujem ti dobra vila 🙂 ... co ine mi uz ostava
jaaj, v utorok na vas myslim, nech dobre pochodite 😒
a si ma zabila, ze sa pyta 😲 😲 😲 😲 ... nasa ani sediet na nociku nechce, nieto este kakat ci cikat 😀

baby, ja vobec neviem, co je to zapal prsnika, dokonca ani ragada 😔
... mala som len mierne svrbenie a kojenie mi vtedy robilo dobre, lebo Eli mi vtedy prirodzene ten dvorec masirovala 😀
inak fakt ziadne problemy s prsiami

zfidorka
11. feb 2011

svatojansky chlieb sa pouziva ako nahrada kakaa http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=2908

amima
11. feb 2011

@niga áno, to je ona

babulina
11. feb 2011

@amima - viac menej ano, spaval total mizerne a potom si pridal este jacanie tak tri hodinky v noci bez moznosti ho utisit ani prso, ani hojdanie, ani vyplakanie nepomohlo, tak som bola z toho na prasky, a v jednu osudnu noc v miernom amoku som povedala a dost, a mm mu strcil UM do pusy a na treti pokus flasu prijal a bolo

monky1
11. feb 2011

@babulina hm, sikovny je, ked tak rychlo prijal flasu ... Ele sa snazim teraz castejsie podavat tekutiny, kedze horuckuje, ale bez sance - flasu len cmula, hryzie zadnymi dasienkami, seeeem tam jej kvapne kvapka do pusy, ale povacsine ma cumel na flasi za hryzadielko 😒
skusali sme aj pohar, aj naustok na flasi ... NIC ... vsetko len hryzie

niga
11. feb 2011

@monky1 Nech ti to tak vydrzi!
@zfidorka A nezvykne si velmi na sladku chut, ktoru tam opisuju? Lebo uz aj tak mi velmi zeleninu nechce.
Inak ja som prestala davat vecernu kasu, davam olovrant - kasu so susenym ovocim, obed - zeleninu, maso a olovrant - jablko (to mi jedine zje z ovocia,aj to len uvarene a rozmixovane). Minule som spocitala pocet lyziciek za cely den z troch jedal - presne styri! Ale ja, aj Max trikrat prezleceni, vsetko sme mali na sebe.

puhinka
11. feb 2011

čaute baby,tak ten kočík mi dnes nedošiel,nasratá som im zavolala,že čo to má znamenať,keď povedali,že v piatok bude a minulý utorok som objednávala a mi povedali,že v pondelok príde,tak som im odpovedala,že v poriadku,ale ak nie,tak ruším objednávku a tá ženská mi na to povie len,že no viete,to tí kuriéri...och ...nervy
ale aspoň som išla kaderníčke a mám melír a som ostrihaná...aspoň niečo pozitívne 🙂

babulina
11. feb 2011

babule, asi uz vsetky davate detom maso, vsak? teda okrem @zojec, ja som sa este nejako neodhodlala 😅

puhinka
11. feb 2011

@babulina ,ja dávam,ale len kuracie,morčacie a teľacie 🙂

weirdo
11. feb 2011

@amima - ono vsetko ma svoje pre a proti ... moja v kociku nechce byt, nutny presun, po par minutach sa mi tam puci. A spi len doma alebo vonku v Manduce. Ale vonku je to aj tak blbe, sidlisko, auta, pubertaci, deti, sanitky ... tak to da max pol hodku, vlastne klasika. Ale verim Ti, ze ani to kocikovanie nic moc. Ono fakt clovek nemoze mat vsetko a taky stred by sa zisiel 😉

tintinka1
11. feb 2011

@monky1 dala som malému tú cibuľu na nohy a on už spí a nechcem ho budiť , myslíš , že to môže mať celú noc ? Lebo tvári sa celkom spokojne . Kiež by mu to pomohlo , lebo ten kašel je hrozný ☹ No ale ten smrad v izbe 😝 neviem , ako tam vydržím spať.

tintinka1
11. feb 2011

@puhinka tú kaderníčku ti závidím . Ja sa chystám odkedy sa malý narodil a prešlo 8 mesiacov a stále som sa k nej nedostala 😖 Takže budem sa tebou motivovať a budúci týždeň sa objednám 😉

amima
11. feb 2011

@weirdo veru, veru, ale co uz - ako hovori moj kamarat, otec troch deti, u malych deti je vsetko docasu. Tak sa utesujem, ze hadam aj toto raz skonci 🙂

puhinka
11. feb 2011

@tintinka1 ,ja som pôvodne nechcela ísť kaderníčke,že však melír si spravím aj sama doma,ale mm,že však čo,že budeme mať výročie,tak nech idem 🙂 a ešte mi volal,že zober si viacej peňazí,nech mi tam neurobíš hambu :D 😀 😀 ,odpadla som z neho...ale nebolo to drahé,31 euro...za melír,strihanie,fúkanie,to je veľa?

anjelicek26
11. feb 2011

@niga - tak to je super, ze je tak nauceny, my zacneme az od 1,5 roka trenovat. Kakanie mozno od roka, ja fakt neviem... u Sasky sme zacali oboje v 20 mesiacoch a do tyzdna sme boli komplet bez plienok a to aj pocas obedneho spanku a aj v noci, bez stresu nervov ci nehod... boli sme siroko daleko prvy...

amima
11. feb 2011

@babulina pocuj, ty si skusena matka, ja vobec neviem, ako to funguje, vsetky kamosky väcsinou isli na umele mlieko hned na zaciatku, tak neviem, koho by som sa spytala. Ked chce ist clovek na umele, musi to konzultovat s lekarom alebo ako to vlastne je?

babulina
11. feb 2011

@anjelicek26 - no tak potom sikula bola saska ze takto ste to dali, my sme si plienky odtrpeli 🙄

anjelicek26
11. feb 2011

@puhinka - ja som teraz platila sto libier v kadernictve, skoro som odpadla, take peniaze 🤐 Ale vyzera to fajne... som bola pred tyzdnom

puhinka
11. feb 2011

@anjelicek26 ,ejha...tak to ti tam zlaté pramene nastrelili?

babulina
11. feb 2011

@amima - ja so konzultovala aj pri tomim aj pri ninke, a zakazdym mi lekarka povedala aby som to nerobila, argumenty boli ze ved budu chripky , alebo ide ockovat alebo podobne
urobila som si po svojom lebo uz som fyzicky nevladala sama za seba - ninku som odstavila v 11mes, tomiho v 7mes, v konecnom dosledku nic sa nestalo, ockovanie zvladla v pohode, chora nebola ani potom, zmizol nam ekzem ked sme presli na UM a pribrala za 2tyzdne tolko co na MM za polroka a zacala jest, takze pri ninke to malo same pozitiva, a este jedno pre mna pozitivum konecne som sa vyspala
pri tomim je este skoro sudit ci to bol dobry alebo zly krok, ale zatial sa javi ako zly lebo sa nam objavil ekzem 😒

bakatuska
11. feb 2011

@tintinka1 ja som mu to nechala celu noc 😀 ale kasle aj tak stale

@babulina ja som dala maso tento tyzden prvy krat

bakatuska
11. feb 2011

@niga a preco by mal ist maly na zakrok?
a teda ten je sikovny ked uz takto pekne nocnikuje ja som este ani neskusala 😉

zfidorka
11. feb 2011

@niga ja neviem ako to chuti v tej kasi...

tintinka1
11. feb 2011

@bakatuska ja už sa chytám každej slamky , len aby mu to pomohlo a vyhli sme sa antibiotikám ☹

anjelicek26
11. feb 2011

@puhinka - no kiez by za tie peniaze... tri hodiny... ako dali si zalezat, ale vyzera to rovnako, ako za 1,5 hodiny a 40 eur v slovenskom kadernictve

anjelicek26
11. feb 2011

@babulina - podla mna je kopu dovodov, preco skoncit s kojenim, ci pokracovat dalej, kazdy sa musi sam rozhodnut, ja som Sasku kojila veeelmi dlho, do 2,5 roka, malo to kopu vyhod cez kadejake hnacky/vracacky, ked udrzala vlastne len MM v sebe, cez dovolenky ked ine nebolo, v noci, kedze sa stale budila... ale zapaly proste nepustia, neznicim si predsa zdravie, ked o 10 rokov dostanem do toho poniceneho tkaniva rakovinu a nebodaj na to umriem (prehanam, ale stat sa to moze), tak mi asi Max nepovie, super, ze si ma kojila o par mesiacov dlhsie, ale teraz mi umries mami?

Teta mala rakovinu prsnika presna v mieste, kde mavala zapaly ked mala 36 rokov... sranda to nie je vidiet to potvrdene vo vlastnej rodine.

puhinka
11. feb 2011

@anjelicek26 ,aj ja som tam bola tri hodiny :D
@anjelicek26 a v tom kojení máš úplnú pravdu,radšej prestať ako takto sa trápiť...nemá to zmysel...ženy,čo koja aj za takých podmienok sú choré podľa mňa a nech sa na mňa nahnevá bárs aký laktačný poradca

zojec
11. feb 2011

@niga ja by som sa nejak nestresovala ze malo papa, moja minule dva tyzdne tiez asi tolko dokopy zjedla.. ak nevie papat, tak podla mna este nie je pripraveny.. urcite nie je hladny, keby bol, tak si pyta urcite viac.. ja davam len 2 prikrmy denne, rano a na obed, medzi tym kukucerva, ryzovy polystryren, olovrant stavu.. dojcim este min. 6x denne.. mala krasne pribera a nic jej nechyba.. neriesim to proste.. zelenina je tiez sladka, taka mrkva, petrzlen, kukurica.. vsetko je to sladke, nemyslim si ze by ti odmietal zeleninu preto, ze nie je sladka.. a sama pises, ze ovocie nechce 😉 podla mna este nie je na papanie pripraveny.. ak pribera je spokojny tak to neries , nasilu ho hadam stopat nebudes 😉
@amima nic nemusis s nikym konzultovat, je to na tebe co si budes s tvojim vlastnym dietatom robit. ci ho budes dojcit, alebo mu davat napr. kravske mlieko, je to len a len tvoja osobna vec a lekar ti moze dat len odporucanie co je pre tvoje dieta dobre. inak baby mne sa chce plakat ked citam ako odstavujete.. ja by som sa zrutila .. neodsudzujem vas, je to vase rozhodnutie, ale aj tak vas obdivujem , ja by som to nedokazala... a cim viac vas je , tym mi je viac luto.. ☹
@anjelicek26 uff.. tieto ang. ceny za sluzby. to je riadna palka.. ja som bola raz v irsku na kozmetike, zaplatila som 70€ za presne to iste co tu platim 20..

zzz
11. feb 2011

@anjelicek26 ☹ ☹ ☹ ☹ 😢
@babulina ja nedavam maso...vsak casu dost...este ani zltok som nedala..