icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
11. feb 2011

@puhinka - tiez si myslim, ze kojit nie za cenu vlastneho zdravia. Stale plati, ze to musi vyhovovat obom stranam. Ako pisala som laktacnej ked mal Max 4 mesiace a teda tipy od nej mi prt pomohli, lebo dobre viem, co mam pri zapale robit a aj ako mu predchadzat - co bohuzial funguje len v teoretickej rovine, a aj ako potom zasa rozbehnut produkciu - ale ake to ma nasledky pre mna v buducnosti, to uz nekomentovala... len ze kojit kojit kojit, ono to uz bude dobre... no a sme tu, Max 8 mesiacov a ja 8. zapal. Stacilo fakt uz stacilo :(

btw. dnes vecer vypil 80ml stastny a spokojny a spi dalej pekne v svojej postielke 😵

@zojec - pokial to s kojenim funguje, je to to najkrajsie, najlepsie, ja kojim tiez strasne rada a bude mi to neuveritelne chybat. Ale ja si uz pockam o par rockov na nase dalsie babatko 😉

Vecer ako prisiel zapal som si dve hodiny odrevala v posteli, ze ja kojit chcem, ze proste ten pocit, ked sa Max prisaje, zabori ten svoj nostek do prsnika, rucickami smatra okolo seba, zavieraju sa mu ocicka, ta blazenost... ze to uz nikdy neuvidim... proste slzy vsade... a rano som vstala, dotkla sa prsnika a tam ta obrovska hrca, flak a bolest, tiez mi slzy vyhrkli a rozhodnutie z vecera som uplne zmenila, zobrala odsavacku a vytiahla flasku, ze proste inak to nepojde.

No a cena fuha, no suseda je tiez kadernicka a ma aj vlastny salon a uz mi par krat ponukala spravit vlasy zadara, ze ja blba som ju nepocuvala, nabuduce idem k nej 😅

@zzz - aj Max mava malokedy mäso, tak 2x do tyzdna a raz do tyzdna zltok

mojalili
12. feb 2011

Dobré ránko kočky,

@anjelicek26 vycitky mam stale, preco som prestala..ci to opet nemam rozbehnut 😒 ale to snad prejde.

Nasa noc bola desná, zaspal o 23:15 tak, ze smo mu spievala uspavanky,,,,,2.30, 4.30 a o 5.30 uz sme hore.... Zahuhlany, sople, asi aj krk ma zapaleny. ☹ ☹ ☹ A teraz co????? Mam ist k lekarovi na pohotovost? vydrzat do pondelka? Co sa dava babatku na taketo stavy? Hlavne na ten krk...
Mne sa toci hlava, hrdlo v plamenoch.... ☹

mojalili
12. feb 2011

Ach jo, vidim, ze som tu po ranu sama.
Tak Dankovi zacala stupat teplota, mame 37,6, to pred hodinou nemal nic... ☹ No zacinam uvazovat nad lekarom... 😒 alebo skusim zbehnut za jednou doktorkou domov... 😒

basa23
12. feb 2011

@mojalili dobre ranko.mi sme hore od 5 😉 jaj to mi je luto ze je chory,chuda Danko.isla by som urcite lekarke alebo na pohotovost.mam susedu a jej mala mala sopliky a tak.nebola u lekarky a teraz ma zacinajuci zapal pluc.

monky1
12. feb 2011

dievcata, ja som chora ako asi este nikdy nie --- mm isiel do lekarne s A4 zoznamom, ela horucka, hanke zase stupa, ja som sice bez horucky, lebo nemavam nikdy, ale kaslat ma pocuju v celom meste --- a len sa potim, je mi teplo, boli ma cely hrudnik aj chrbat .... no uz by hadam aj stacilo 😒

zojec
12. feb 2011

@monky1 no moja.. .. :( tak nech vam to rychlo prejde 😉

lenocka84
12. feb 2011

@mojalili ahoj, ak mas moznost chod ku dr domov. urcite by sa na Vas mal niekto pozriet.
drzim palceky nech Vam to rychlo prejde.

mojalili
12. feb 2011

@monky1 Ach jaj MOnky, skore uzdravenie...

My sme sa vratlili z detskej pohotovosti, DAnko ma zapal priedušiek ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ strasne vyzera, ale nastastie, prisli sme domov, zjedol 2 biele jogurty a vypil 100ml caju .

Mne sa teplota vyhodila do zimy, ja akonahle maly ochorie, prestavam vnimat, ze som chora. MM sopli a anginuje tiez,,,, 😒

stelika
12. feb 2011

@mojalili @monky1 baby tak to Vám nezavidím a prajeme rýchle uzdravenie všetkým, a radšej by som volila asi lekar doma je chripkové obdobie a u lekara to nebude tiez stat zato ☹ my ideme v utorok do poradne tak dufam, že tam už nebudu chore deti, lebo nas lekarka je po operacii a zastupuje ju nejaka mlada a tej, že to ide ako v lete na saniach 😕

monky1
12. feb 2011

jaj, a este som vam zabudla napisat, ze som zalahla o 5.30 rano - do 1.30 sme obskakovali hanku a ked som si uz isla ze normalne lahnut, zobudila sa ela cela horuca, zasoplena, takze pohotovost do rana, odsavali sme sopel - susedia nas musia milovat, kedze nonstop huci vysavac, merali sme teplotu, nosila som ju na rukach, lebo vkuse plakala ... jedine koscovej uspavanky ju trochu ukludnovali, ale i to muselo byt svetlo zasvietene

@mojalili jeminenky, zapal priedusiek????????????????? 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲
co mu predpisali??? asi aj my zbehneme na pohotovost, len ja musim tahat obidve deti, ak teta nebude moct ☹

@basa23 hej, to iste hovorila aj nas pediatricka, ze ona uz rovno dava ATB teraz v tomto blaznivom obdobi, lebo co poslala domov bez ATB, vacsina sa vratila so zapalom priedusiek a pluc 😒

fatimuska
12. feb 2011

@monky1 no chúďatká, u nás bola tiež krušná noc,,,ale je to už na lepšej ceste

niga
12. feb 2011

@mojalili
@monky1 Jajajaj baby, drzte sa, ved musi to uz skoncit s tymi vasimi chorobami! Chore a nevyspate - najhorsia kombinacia...

niga
12. feb 2011

@zojec Aj ja uz jedenie neriesim, zacala som znovu normalne po kazdom prikrme kojit. Ale uz napr. na desiatu zje skoro plnu salku kase (pohankova, ovsena, prosova) so susenym ovocim a na olovrant 1 a 1/2 jablka, takze uz zostavaju problemom len obedy. Dnes som ho vazila, ma 8,6 kg, za 6 tyzdnov pribral 0,85 kg - dobre, nie?

niga
12. feb 2011

@bakatuska Na nefrologii pri sone zistili, ze ma reflux - moc sa mu vracia do oblicky, mali by mu chirurgicky zasit mocovod. Ale zatial to videli len 1x, tak dolezite bude ci to zistia znovu v utorok.

niga
12. feb 2011

@zojec Presne pri kojeni opisujes moje pocity, nikdy som si nemyslela, ze ma kojenie tak chyti. Vsetky cinnosti s dietatom su krasne, ale kojenie je urcite na rebricku top, nieco vynimocne, nenahraditelne. Dufam, ze moje pocity zdiela aj druha strana, t.j. moj syn 😉

niga
12. feb 2011

@anjelicek26 Ja som ho vlastne ani to neucila, prislo to samo, zatlieskala som ked sa vycikal alebo vykakal, ziadne stresy som urcite nesposobovala ani jemu, ani sebe. Ak mu to vydrzi, budem len rada. A Saska bola naozaj sikovna - v 20 mesiacoch bola super rychla. Lebo dnes je uz normalne aj trojrocne deti s plienkou, za nasej ery s latkovymi plienkami by sa mamy z toho zblaznili.

mojalili
12. feb 2011

@monky1 Klacid ATB, a Ditustat od kaslu.Lekar ho popocuval, ma zapalene hrdielko po oboch stranach a pri pocuvani priedusiek po oboch stranach vrzoty - tak to bolo pisane na lekarskej sprave, len som si to musela v slovniku cudzich slov preloziť 😀
Monky, u nas zabera moje spievanie, len nechcem na neho dychat, aj ma boli hrldo, hlava...ale co ked ine nezabera a necchem aby krical.
Ono kde su 2 deti, jedno z nich je školkopovinne ci skolopovinne, choroba je hned....tusila som, ze sa toho neubranime ☹
@monky1 Drzim palce, nech ste rychlo doma....

Danko uz druhykrat dnes spinka...

Inak odstavnila som jablka a tu stavu z nich miluje, som rada, ze vela pije...

chani
12. feb 2011

@niga my tiez davame Sinlac hodnu chvilu ale u nas sa ani o minutu spanie nezlepsilo hehe🙂

chani
12. feb 2011

@babulina ja davam masko uz asi mesiac 🙂 ale tak ze 2x tyzdenne max a raz za tyzden zltok a niekedy aj raz za 2 tyzdne zltok

zojec
12. feb 2011

@niga krasne pribral 🙂 neboj myslim,ze nasu radost z dojcenia zdielaju aj nase dietky, teda aspon moja urcite, lebo je cickana poriadna 😀 no veru k tym plienkam.. v jednorazovkach sa cika.. nic nezavadzia, nie je tazko ani mokro... 3 roky jednorazoviek.. to je1500ton odpadu a priblizne aj tolko Eur 😉 mi nedalo napisat 😀 😀

basa23
12. feb 2011

@monky1 presne teraz je strasne obdobie.co poznam mamicky z okolia su dost proti ATB radcej skusaju nieco ine a az potom ATB.ale v tomto obdobi si myslim ze radcej ATB nech to co najskor prejde.aj moja mala bola v decemri chora lekarka jej nedala ATB len sirup a 26.12.sme utekali k nej co chrchlala a dala jej ATB tak sa zbytocne 2 tyzdne trapila co sirupy nezaberali

basa23
12. feb 2011

@monky1 drzim palce nech ste skoro zdrave 😉

weirdo
12. feb 2011

@mojalili - skore uzdravenie Dankovi
@monky1 - 😲 liec sa!

bakatuska
12. feb 2011

caute

@zojec pred tyzdnom som robila ten tvoj posuch a teda je super a mm povedal ze nech tam dam este nabuduce oravsku slaninku 😀 vies masozravec 😀 ale myslim ze to moze byt dobre

@niga no dufam ze nebude musiet ist na operaciu a ze to bude dobre. Ja zasa riesim u Dominika jedno vajko lebo ho ma akesi vedsie,ked sa narodil tak mu tam zistili vodu a ze sa to casom vstrebe ale neviem neviem

hori
12. feb 2011

@zojec 1500 ton odpadu??? nie je niekde chyba v desatinnej ciarke? 😉

hori
12. feb 2011

@zojec @bakatuska recept na posuuuuch? tak to mi asi neco uslo... aj ja ceeeeem, pfofiiiim!!! 🙂 🙂 🙂

hori
12. feb 2011

@amima prechod na UM som s lekarkou nekonzultovala... ale len preto, ze som sa k nej akosi nedostala, inak by som si nechala odporucit... takto som aj znacku mlieka strelila len uplnou nahodou, nastastie sadlo bez problemov na prvy raz... akurat na najblizsej poradni som povedala, ze uz nekojim a dokina na to nic, len zobrala na vedomie...

deniskateniska
12. feb 2011

@anjelicek26 presne tak radsej to ukoncit ako sa trapit, aj tak je to po polroku uz len o tom ze neplatis za mliecko.. bo ja som to videla na nasom malom ze do polroka je mlieko fakt imunita a vsetko okolo toho aj mm pomahalo ked isiel byt chory, - logol si za poldeci MM 😀 a neochorel, alebo vyzdravej.. no a teraz uz nepomohlo ani mm ani romankovi, aj sme v nemocke skoncili... ja tiez pomaly rozmyslam o odstavovani, lebo maly je riadny zubac a uz si zo mna obcas urobi hryzatko 😠

miculienka
12. feb 2011

@zojec -počuj Zoji a nemôže to pretiecť , ako často to treba prebaľovať , uvažujem nad tým , že to zavediem aj u nás, lebo zakaždým lietame po meste a zháňame plienky 😒

mici111
12. feb 2011

ahojte babule 🙂 my vcera sople z nosa jak z vodovodu, teplota 37,7, mrzuta, umrncana..a dnes akoby mi dieta vymenili, po soploch a teplote ani chyru ani slychu..davala som homeo na nadchu a nasivin, na noc cipok paralenu..som si myslela, ze prechladlo kuriatko moje male...ale zjavne to bolo zo zubov, lebo mi nejde do hlavy, ze sa tak rychlo vystrabila zo zacinajucej nadchy..tak som happy 😵 😵 😵