icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

weirdo
17. feb 2011

@piacere - ahoj. My sme zacali podla odporucani a to este ked nebol ani ukonceny 7.mesiac. 2 tyzdne po zavedeni prikrmov, cize 6 a pol mesiaca. Potroske. Teraz uz v pohode papa takmer kazdy den ovsene vlocky, takze prisun ma. Nasa mala je tiez zrejme atopik, ja som tiez, ale teda nepocula som, ze by to malo suvis zorvna s lepkom 😕 . Viem, ze alergeny ako cokolada, rajciny atd, dokonca mi kozny povedala ryby 😕, by som nemala moc davat, kravske mlieko to vraj zhorsuje ... takze neporadim Ti, my uz mame za tym davno ...

piacere
17. feb 2011

@weirdo veď práve mi to nešlo dokopy lepok-atopik... malý mal podozrenie na atopic. ekzém (aj sme určitý čas pili Nutrilon HA), ale ekzém zmizol a odvtedy ani chýru ani slychu... a výsledky na alergiológii boli OK... Nechcem jej oponovať, nie som lekár, nerozumiem sa do toho 😅 ale od včera čítam, pozerám, zháňam info a každý tvrdí niečo iné... na jednej strane sa bojím, že malému neskorým zavedením lepku viac ublížim ako pomôžem, na druhej strane sa bojím, že ak by sa nedajbože niečo po lepku vyskytlo, tak si budem do konca života vyčítať, že som neposlúchla lekárku.... 😔

ellysa
17. feb 2011

@anjelicek26 http://kindundjugend.de/global/dokumente/kindun... strana 30 novinka na trhu až na konci roka, ale podľa mňa je krásny

ellysa
17. feb 2011

@piacere náš lekár v at tiež povedal, že od 6.môže, ale tu je to také voľnejšie, on my už povolil všetko okrem kravského mlieka

tintinka1
17. feb 2011

Čaute baby , nestíham Vás ani čítať. My sme mali túto noc asi najhoršiu odkedy je na svete. 😝 Zobudil sa o 21.30 a vkuse reval do 00.40. Už ani ruky nepomáhali. Asi nám idú horné dvojky. Tak som mu nakoniec dala čípok nurofenu a potom ako tak zaspal. Ale on sa stále počas noci prehadzuje na brucho a potom plače. Ach jaj. a to som ráno o 7.00 išla aj s malým do roboty. ešte že mi ho má kto postrážiť. Cítim sa ako by som celú noc žúrovala....

tintinka1
17. feb 2011

@ellysa
@mojalili keď ván krpci začali loziť , tak sa stalo , že si buchli aj hlavičku? Lebo ja sa strašne bojím. Celý spodok domu máme dlažbu a keď sa začne plaziť ( zatiaľ sa mu to darí len na posteli ) tak sa bojím že si tam otrieska hlavu. Mám aj tú prilbu ale minule ju mal pol hodinu a bol úplne spotený. No a keď lozili tak sa prevracali z kolienok na chrbátik ?

anjelicek26
17. feb 2011

Nasa nova sedacka 🙂

anjelicek26
17. feb 2011

@ellysa - vauuu ta nova nuna je geniaaaalna 😵 😵 😵

@piacere - my sme zacali v 5 mesiacoch, vsade pisu, ze dolezite je zacat s lepkom popri kojeni, robi do dobre na crievka, lepsie to znasaju. Ale fakt len po troske, zuzlat korku a tak, trosku vlociek do prikrmu zamiesat... My sme nevedeli, ako dlho potiahneme s kojenim kvoli mojim zapalom, tak sme radsej skor ako neskor... Tiez viem, ze kravske mlieko ma priamy suvis s atopickym exemom, ale nie lepok... lepok moze sposobit celiakliu, ak ma na to clovek predispozicie... su to dve uplne rozdielne veci.

mojalili
17. feb 2011

@tintinka1 No ked zacal lozit, musela som mu byt stale v patach, aby sa nebuchol, lebo je este neohrabany. A ked zacal vstavat, tak to je hruuuuza najvacsia...ale uz sa naucil si sadat na zadok, i ked niekedy sa to nevydari....takze chodit jedine za nim... 😒

@anjelicek26 Kráásááááá, super seedacka, naozaj... 😉

@ellysa Nooo, nuna vyzera dobre, 😉 😉 😉 😉 ale ti dali brouka do hlavy, ze??? 😀 😀 😀 😀 Idem robit tie lievance 🙂

@piacere aj my uz ako ellysa ficime na vsetkom, okrem alergenov

a doslaka, zabudla som kupit Holtov krem na Dankove vyrazky na nozickach.....TAK SME DOMA OD LEKARA, vraj je to na ustupe, priedusky uz ma ciste a bohuzial ked je kasel na ustupe je horsi ako na zaciatku, lebo vykasliava hlieny. Zmenil nam kvapky od kaslu na vykasliavanie, lebo sme mali na zastavenie kaslania....no a neda sa nic vydrzat, este dobrat ATB, vraj 10 dni treba a to prejde... ☹ len ja som ako matoha, ucho ma boliiiii...

@desmodka - tak som pevne rozhodnuta, idem do malibu navy 😀 😀 😀 😀 mozno aj doma sedy nanoznik do toho zladim 😉

ellysa
17. feb 2011

@mojalili no tak preto grcká-z tých hlienov
@tintinka1 pádom sa žiaľ asi nevyhneš, budeš musieť byť non stop za ním,alebo tú prilbičku, ja ju dávam vždy ked niečo robím

ellysa
17. feb 2011

@anjelicek26 krásna je tá sedačka

anjelicek26
17. feb 2011

Baby inak ako som tu sedacku vybalovala, tak mi spadla celou vahou na nohu a mam tam tak 2 cm ranu a dost hlboku, krvacalo to ako besne. A to som sa dnes este aj porezala do prsta. Nejako sa mi dari 😕

riska
17. feb 2011

@anjelicek26, krasna farba sedačky 😅
@piacere, mne hovorila primarka na gastre na kramaroch, že lepok zaviesť do konca 7. mesiaca a najlepšie využiť ochranu dojčenia 😉

puhinka
17. feb 2011

ahojte kočky moje krásne 🙂
len by som sa chcela spýtať,bo Igorová babka do mňa minule tlačila,že však malý už je dosť veľký na kravské plnotučné mlieko,vy čo si o tom myslíte?
no a že do kaše mu to môžem dať,či čo?
no ja sa vás radšej spýtam,bo moje múdre knížky hovoria,že ešte e-e,ale zase ja niesom zarytá tabuľkovka...tak neviem

puhinka
17. feb 2011

@tintinka1 .akú prilbu máš?ja nad ňou vážne uvažujem...bo včera zas ...mi zaspal na manželskej posteli,ale úplne v rohu a som šla zmixovať mäsko a dojdem do izby,rev už s chodby som počula a malý na zemi...porád mi zle došlo,ale našťastie nič...ani nemal nikde tipel,ale už sa vážne hnevám...a to som išla len na otočku,že však si pospí aspoň pol hodku a hen... ☹
už bude spávať len v postielke a a fakt uvažujem aj nad tou sieťkovou ohrádkou...

puhinka
17. feb 2011

@anjelicek26 ,chúďatko :(
@riska ,akože ja dosť nahlúpla zase...čo obsahuje ten lepok?

mici111
17. feb 2011

@ellysa mne sa v tom neda listovat ☹ dnes sme mali to stretko v hopsasa, jjoooj super bolo, ale doobeda tam bolo hoodne vela deti, ako sme odchadzali o druhej, tak tam nebolo ani nohy..

mojalili
17. feb 2011

@mici111 no teda, tak ste si to uzili....super, mate aj nejake foto,???? Te link na nunu co dala Ellysa, hore si natuka namiesto 1 číslo 30, nelistuj 😉

@puhinka Urcite este kravske mliecko nie, aspon do roku... 😉

@puhinka ja mam doma tu sietkovu ohradku, kupila som ju v BRendone, mam tvar stvorca taku velku a je super, viem, ze tam mozem dat Danka ked potrebujem nieco surne urobit. On tam stoji,ale nevylezie 😉 http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/9531... - tato je pekna
http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/113?... - tuto mame

anjelicek26
17. feb 2011

@puhinka - o tabulkovost nejde, ale kravske mlieko ma iny typ bielkovin, ako ludske mliecko, v UM je to rozstiepene, ale aj tam je kazein - to je zlozka, ktora je v krvskom mlieku tusim trojnasobne zastupena a zatazuje oblicky, aj crievka, pre dieta je to velka zataz na organizmus. Do roka urcite nie ani do varenia, mozno ak pridas trolinka na dochutenie, tak nevadi, ale krupicu napr. z kravskeho mlieka by som este nerobila. Ja kravske na pitie som dala az po dvoch rokoch a aj to skor ako raritu... dovtedy mala MM alternativne teda UM.

No a lepok je v chlebiku, v muke, vo vsetkom, kde su obilniny, v ovsenych vlockach, vsade... ma sa s nim pockat, kedze moze vo vyvine sposobit atrofiu klkov v crievkach - co je nenavratne poskodenie a konci to u deti, co na to maju predpoklady celiakliou. A nechci mat dieta celiaklika, lebo to je vsetko o inom vareni, zhanani potravin, v skolke su s tym problemy... asi ako kazda alergia...

riska
17. feb 2011

@puhinka, pšenica, raž, jačmen , ovos...číže ovsené vločky, chlebík, pečivo...atd....to mu už aj tak asi dávaš 🙂
jooj, a kravské mlieko radšej nie, vydrž aspon do rôčka 😉

desmodka
17. feb 2011

@mojalili nekupovala som nic k nemu fusak doma mam, lodger mi do neho pasuje idealne, nanoznik nepotrebujem, bo sa s nim nechystam na dlhe trate a tasku mi tam pasuje ta fila co bola raz v bille za body 😀
dufam ze s nim budes spokojna tak ako ja 😀

mici111
17. feb 2011

@mojalili mame aj fotos, ale nevladzem, ked tak hodim vecer, alebo ostatne kocky mozno daju skor 🙂

mojalili
17. feb 2011

@mici111 jasne, ved to ma cas. Hlavne, ze bolo dobre. 😉

@desmodka No fusak mam tiez, nanoznik mam sedy z Jane, tak snad to sadne, zbytocne tiez nebudem kupovat a tasku si nejaku ciernu nozno dokupim. Uz aby sme sli do BA 😀 😀 😀 😀 😀 😀 neviem sa dockat 🙂

Inak Danko sa vyspal, najedol sa vela prikrmu (kuracie masko,ryza, mrkva a brokolica) a celkom sa mi zda lepsie. No uvidime, aka bude noc... 🙂

anjelicek26
17. feb 2011

@puhinka - este treba povedat, ze kravske mlieko v crievkach dlhsie travi a kvasi, co vela detom sposobuje navyse aj bolest bruska... a casto zahlienuje...nedavala by som. Jasne, kazdy musi vediet sam za seba, ale aj tak... 😵

zojec
17. feb 2011

@piacere ja osobne si nemyslim, ze lepok je taky silny alergen, ze sposobuje atopicky ekzem.. skor ekzemy sposobuje ockovanie, a oslabovanie imunity, a prave preto sa dietatko ktore ma oslabenu imunitu horsie vyrovnava s alergennmi. vsetky ekzemy a problemy zacinaju vacsinou po 3. mesiaci zivota dietata, s prvou davkou HEXY. aj moja mala ma odvtedy stale nejaky problem s pokozkou :( :( :(
ja som lepok zacala davat v 7. mesiaci... treba ale podotknut, ze najviac lepku obsahuje psenica, a najmenej ovos.... aj niektori celiatici mozu jest ovos, ale psenicu uz nie.. :( takze zacni v pohode s ovsenymi vlockami a postupne az prejdi na psenicu 😉
inak konecneeeeeeeeeeeeee sa moje dieta zacalo posuvat aj dobpreduuuuuuuuuuuu 🙂

ameanda
17. feb 2011

@ellysa
aj my sme spali tuto noc dost zle a prve co ma napadlo, ci sa neblizi spln
no ale cez den sa mi 4x vygrcal, vsetko hlieny, ale brutalne mnozstvo, som nechapala, kde sa to vzalo v takom malickom zaludocku ☹
a spal mi cez den asi hodinu, cize nic moc
teraz uz spi, ale aka bude noc... uvidime

mojalili
17. feb 2011

@zojec gratulujeme k posunom vpred 😉 😉 😉 😉

@ameanda aj my sme celu noc aj den grcali, tiez z hlienov, j stolica je cela zahlienena. Ale je to dobra sprava, ze sa choroba blizi ku koncu...☹ tiez sa bojim noci, ved som spala predchadzajucu noc až 1 hodinu, uz teraz by som najradsej zalahla.

puhinka
17. feb 2011

@mojalili ,určite máš pravdu,ja som si to aj myslela,ale chcela som sa vás opýtať 🙂
no a tie ohrádky sú pekné,ale aj pekné pálky si za to pýtajú 🙂
@anjelicek26 ,hej,chápem
no a s tým lepkom,takže ak mu dám raz za čas rožok,tak je to v pohode,že?
raz som mu spravila aj tú cestovinovú ryžu,ale inak nič...

no a mám nedostatok nápadou,čo sa týke hrania sa s Igorkom,vy ste na tom ako?
@riska ,hej,však ja mu ho nechcem dať 🙂

jo a Igorko má dneska extra papací deň,na obed mi spapal 200 ml kuriatka o zemiakom a mrkvou a ešte chcel,ale dala som mu len čaj,potom mi zjedol o tri hodky 300 ml mlieka a to tak,že som mu urobila 230 ml a ešte chcel,tak som mu ešte dorobila 70 ml a aj to dal dole a teraz mi zjedol 260 ml krupicovej kaše,ale takej riedkej a je šťastný ako blcha...no nechápem...??? máte s tým skúsenosti ?

puhinka
17. feb 2011

@zojec ,šikulka 🙂

anjelicek26
17. feb 2011

@puhinka - proste je hladosko 🙂 Moze mat nejaky rastovy spurt, to sa zas unormalni 🙂 Aj Max teraz papa viac, spapal 125 vyzivku teraz a za tym 100ml mliecka a zaspinkal 🙂 Budem ho budit za chvilu..

rozok mu urcite kludne daj, aj bezvajecne cestoviny kludne, aj ryzu, ja davam uz aj obilninove kase, nemliecne (lebo tie mliecne su strasne sladke), zarabam len horucou vodou, trosku UM ku tomu a trochu ovocia pomixujem... Ja Maxovi davam z domaceho chlebika a trosku muky, ak zahustujem polievku, v baby keksoch je tiez lepok, to tiez za den 1-2 spapa...

No a hranie sa, my hrame vidim - nevidim, schovavam sa pod deku, on ma hlada, potom kukame do zrkadla, kto je tam... ukaz nostek skusame, to mu zatial nejde, potom napr robime mydlove bubliny - to je prasacina ale bavi ho to - na tacku mu napenim bubliny (ja pohar + slamka a bublim) - on ich rozbija, straaasne ho to bavi, potom robime aky si velky, steklime sa, detsku masaz kazdy vecer, ja neviem, pocitame prsty na nozickach a steklime...