icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

ameanda
17. feb 2011

@mojalili
chuda... aj ty aj Danko, ked som to citala spatne, to my sme na tom este super
sem tam pokasle, tiez z tych hlienov, ale uz odpoludnia mi nastastie negrcal
a co davas na tie hlieny? nam doki povedala sinupret...

puhinka
17. feb 2011

@anjelicek26 ,no pekne,tak máte radosti doma 🙂 vyskúšam ,ako ja robím niektoré podobné a niektoré to isté,ale väčšinou ma Ignoruje akonáhle sa začnem o niečo snažiť 🙂
jáááj a včera som bola u sesterky na nášteve a ona má malého psa schitzu a Igorko sa na nej(to je fenka) tak smial a ona sa ho bála a on normálne záchvat smiechu,sme sa smiali aj my 🙂
jáj a svokor so švagrinou ma teraz vytočili,bo sobre vedia,že igorko nosí vecičky pre 18-24 mesačné deti a oni mu kúpia súpravu pre 6-12 mesačné...ako kde mám na neho natiahnuť 74-80???och joj a to preto,že som sa tak tešila a ešte vypotie,že to má k meninám,ktoré má až v apríli a že to bolo dosť drahé...ako jáááj...no...čo dodať? 😠 😠 😠

anjelicek26
17. feb 2011

@puhinka - posunte nam, Max nosi 74-ku este 😅

deniskateniska
17. feb 2011

@puhinka 😠 😠 😠 😠 😠 nepoviem keby s vami neboli stale, ved to vidno ze to je na male deticky..

puhinka
17. feb 2011

@anjelicek26 😀 😀 😀
@deniskateniska a svokor sa ma stále pýta,akú má veľkosť a ja mu hovorím,že má 92,ale ja len hrach o stenu hádžem sa mi zdá... ☹

deniskateniska
17. feb 2011

@puhinka ja nastastie nepozorujem kolko mi spapa, ale na desiatu spapal celu vyzivku velku inak neviem kolko papa bo by ma asi porazilo 😀 😀 😀 no a my papame lepok tak, ze ja papam chlebik, rozok a on papa so mnou... a kasicky co papkame vecer tak obcas kupime lepkovu napr. piskotikovu 🙂

deniskateniska
17. feb 2011

@puhinka asi nevie co je 92 😀 😀 aj nam vela veci co kupia je malych... alebo velkych,... 😀 a buduci rok zimnu bundu co dostal uz neoblecie...

anjelicek26
17. feb 2011

@puhinka - nasi sa detom nic kupovat nesnazia... nie, ze by to nepotesilo, ich to nenapadne 🙄

deniskateniska
17. feb 2011

@anjelicek26 co sa urazili ze si odisla prec? nasi malemu sice oblecko nie ale take hracky cacky a take blbosti to hej, mna skor zarazilo ze svokrovci malemu dllllllllllllho nic nekupili... ze vraj s hrkalkou sa buchne a take, ale teraz no.. brumika mu kupia ked pridu a tak 🙂

ludka_r
17. feb 2011

Ahojte.
Tak som tu zase dlho nebola. Zas akosi nebolo kedy. Mala som skúšky, tak mám konečne zimný semester za sebou. Škoda, že teraz ma čaká bakalárka a štátnice. 😖 No čo, budem to musieť dajako zvládnuť.

Včera som bola s Riškom na poradni. Už konečne celkom pekne pribral, ale aj tak to stále nie je tá moja vytúžená sedmička Doktora ho merala a zistila, že aj výšku má menšiu, než by mal mať, tak mu zas budú budúci týždeň brať krv a zisťovať či nemá alergiu na kravské mlieko alebo lepok. Tak budem pevne dúfať, že nemá. A ani sa jej pohybovo nepáči, tak ak aj o mesiac bude zaostávať, asi bude chodiť na rehabilitácie. Keď si predstavím, že vaše deti sa už stavajú, a ten môj ani len nesedí, ach jaj. No, ale aspoň že plaziť sa začal. Och, trdlo moje, vkuse má nejaký problémik. Ale hlavne, že je spokojný a veselý. Ale niekedy mám pocit, že je až moc kľudný. Nedávno mi spadol z postele, ani len neplakal, tak mi to až divné prišlo.

A Vám koľko asi tak vlastne deti merajú?

puhinka
17. feb 2011

@deniskateniska ,ale ja som sa tááák tešilá...:(
@anjelicek26 ,jáj tak to je iné,alebo si myslia,že máte predsa dosť peňazí,aby ste si kúpili sami 🙂
@deniskateniska ,dávate brumíka? ja som minule vyskúšala...môže sa to?
@ludka_r ,Igorko mal,keˇmal 6 mesiacou 74 cm,tak teraz neviem...
a neboj,ešte ich Riško vo všetkom dobehne 🙂

miculienka
17. feb 2011

@ludka_r - tak tvoj sa aspoň plazí , moja lenivka sa nechce rozhýbať , len jazyk sa jej krúti a má 68 cm a 8 kg

anjelicek26
17. feb 2011

@deniskateniska - moja oni vedia,ze detom mozeme kupit vsetko, co potrebuju, tak v style - ze ved na co? Ale to je fuk, uz sme si zvykly... moja mamina mi volala tyzden pred vianocami, ze zabudla pohladnicu poslat, ze darcek dostanu, ked prijdu (ako teraz, vo februari??) a aj to pochybujem veeelmi, ze si na to este spomenie...

@ludka_r - aj Max je taky pohodak, dlllho zaostaval, prvy raz sa pretocil ked mal 6 mesiacov a tyzden, v siedmich sa otocil nazad a zacal sediet - ale sam sa este neposadi, este stale sa opiera o rucku, asi dva tyzdne sa hojda na styroch a tyzden sa plazi... on to ma na haku, az teraz ho zacal pohyb trosku zaujimat... Dufam, ze alergiu na lepok ci kravske mlieko mat nebudete, myslis, ze kvoli tomu menej pribera? Mate dost zeleza? To moze u deti sposobovat nechutenstvo... Max mera 71 cm a ma 8430 g, schudol 300g za tyzden teraz, co som ho odstavila... ale to zasa naberieme 🙂

anjelicek26
17. feb 2011

@puhinka - neni v brumiku vajicko? My zatial davame len alete a hipp detske keksy... mne brumik prijde hodne sladky... ale tak raz za cas dieta asi nezabije 😅 😅

@miculienka - ja si myslim, ze cim neskor sa deti zacnu hybat, tym lepsie, uz potom im stale bude treba byt za ritou a zachranovat, vsetko skovavat, toto je najkrajsie obdobie, kym nic nestvaraju.

deniskateniska
17. feb 2011

@puhinka je tam vajicko ale tak neje to na tony nie? ja dam, hocikedy ...

deniskateniska
17. feb 2011

@anjelicek26 ako myslenie niektore nepochopim... ved to nejde o to ze dostane hracku, aj keby len pexeso poslali alebo taku vec.. nie? joj ... no ale co nenarobis s tym nic ☹

puhinka
17. feb 2011

@anjelicek26 ,neviem,kamoška to dávala malému a podala mi,že nech vyskúšam a malý celý hotový 😀

anjelicek26
17. feb 2011

@deniskateniska - na vajickove bielko moze byt alergia a je kombinovana s inymi alergiami, hovori sa ze bielko je "spustac" , preto sa mu treba vyhnut. Isteze to bude v brumikovi len zlomok toho... ja by som skor, ze je to sladke jak "cicina" sorry za vyraz to nedavala...

Vsak to, mne nejde o darcek, mne ide o gesto. Sestra posiela vzdy obom detom, mala sa tak tesi, ked jej teta nieco posle - vie fakt fajn vybrat 😉 Ale nasi... to je rovnake ako napr. nikdy ku nam neprijdu, odkedy mame Sasku boli u nas 1x!!! Teda aby som tatovi nekrivdila, on 2x. Ale my musime 3-4x do roka s detmi a celou batozinou a este dostaneme vynadane, ze chodime malo... a to nas to stoji take prachy... letenky, auto z pozicovne, vsetko...

tintinka1
17. feb 2011

@puhinka no ja mám doma túto http://www.bambini.sk/sk/store/product/827/175/.... Dostali sme ju od známych. Len minule som ju skúšala , mal ju asi pol hodinu a keď som mu ju dala dole mal úplne spotenú hlavičku a tých 5 vlasov , čo tam má. Niekto to chváli a niektorý tvrdia , že dieťa sa má naučiť padať. Tak si vyber ☹ No a neboj mne sa malý tiež zrúbal z gauča ale na dlažbu a tiež v pohode. Ale ja som sa ešte hodinu triasla 😔

weirdo
17. feb 2011

@piacere - to je tazko, fakt. Co doktor/odbornik, to iny nazor. Ako vo vsetkom. Ja som zacala tak "skoro", lebo sa odporucania zmenili a vraj mas zaviest, ked kojis este, vraj telo lepsie prijme lepok. Tiez verim, ze som urobila dobre a neunahlila sa, ale ved taka bola vacsina odporucani, tak som sa nimi riadila. Osobne si myslim, ze po roku je neskoro. V tych clankoch som aj citala, ze ak je predispozicia na tu alergiu, tak ze treba neskor, ak aj je dietatko na UM, tak tusim po 8.mesiaci pisali ... ale radsej si to pokukaj. Sama neviem, ako by som sa v Tvojom pripade rozhodla, ale do roka by som necakala 😒

miculienka
17. feb 2011

@anjelicek26 - ale už by sa mohla aj tá moja pohnúť 🙂 , len sa točí kolo svojej osi ako hodinky alebo prevaľuje na boky ak sa dostane na brucho v momente je nazad na chrbáte , ale už aspoň obsedí no a asi by najradšej chodila, lebo keď ju držím pod pazuchami tak o 106 sa špacíruje

tintinka1
17. feb 2011

@anjelicek26 pozerala som album Maxíka . Bože on je tááák krásny . No darmo máš nádherné deti 🙂 A v tej kožennej bundičke... no coment 🙂

tintinka1
17. feb 2011

@miculienka ani my sa nejak extra neplazíme. Teda po posteli mu to celkom ide ale na zemi nie. Zato na bruchu je stále. Ja ho musím non stop večer otáčať čo sa pretáča na brucho a kýve sa. 😉

miculienka
17. feb 2011

@tintinka1 - predsa sa aspoň hýbete , táto moja aj má troška tendenciu, lebo keď ju otočím na bruško a náhodou nezačne revať , tak sa tiež troška snaží posúvať aj ritku dvíha

tintinka1
17. feb 2011

Malý má horúčku 37,8 , myslíte , že ak ju bude mať aj zajtra môžem s ním ísť von. Lebo jemu sa najlepšie spí vonku. Potom keď sa dobre vyspí tak je aj celý deň pokojný. Dnes sme neboli a len mrnčí. 😉

anjelicek26
17. feb 2011

@tintinka1 - my sme mali nie tu anti schock prilbicku, ale taku na bicykel, bolo to lepsie, ona je taka vzdusnejsia. Aj sme ju vyuzili, ked potom zacala jazdit na odrazadle v roku. Neviem, Saska stala v 7 mesiacoch a obchadzala nabytok, sediet nevedela, ani si zo statia sadnut, takze padala ako drevo, rovno na hlavu, to je nebezpecne a v kuchyni sme mali dlazbu, radsej budem za prehnane starostlivu matku ako moje dieta z rozrazenym celom 🙄

A sa zacnem cervenat, on je zlatunky, ale su aj ine krasnunke deti medzi junovciatkami 😵 😵 😵

anjelicek26
17. feb 2011

@tintinka1 - merala si mu v zadocku? Odpocitala si 5 dielikov? To je len trolinka zvysena teplotka, urcite mozete ist von, trosku vymrazit bacile 😉

mojalili
17. feb 2011

@ameanda mala som ine od kasla, ale premenil ich tiez na SInupret. Do toho ATB, ale da sa to zvladnut.

No s jedenim sa dnes velmi polepsil, zjedol aj vela prikrmu, teraz si dal UM a zatial je v nom 😀

A zistila som pricinu vcerajsieho nespanku - mame kráter na dolnej dvojke... 😠 takze do rana ci zajtra je vonku.

Baby, mna tak strasne trha v uchu, bolia ma z toho aj zuby, vlasy, oci, vsetko....ach jaj....☹ Dnes som cely den sama doma s detmi, no mam toho dost. ALe LILINKA bola krasna, pomahala s Dankom.

tintinka1
17. feb 2011

@miculienka mne minule doktorka povedala , že nemusí vôbec loziť a bude rovno chodiť. Asi to musíme nechať na naše detičky ako sa rozhodnú 🙂 Ja stále Alexovi hovorím , že keby išiel na maratón lezúňov tak on môže maximálne na štarte držať zastávku 😀

ameanda
17. feb 2011

@mojalili
ja tie nase hlieny inac tiez pripisujem dolnym dvojkam
jedna si uz rastie jedna radost, ale ta druha, aj ked je prerezana, tak sa tlaci a asi svrbi, lebo Matusko si tam stale smatra, masiruje, obzuva
a ak nie ta dvojka, potom to uz musia byt spodne rezaky 😀 ale tomu neverim...