Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26 ,hej,on má ešte deti a ty si s nimi vychádzaš?
@julinka2787 - skoda moja, rada by som ta videla, my sme na Slovensku tak malo... potom asi az v auguste...
@puhinka - no starsia bude mat 15 a mladsia ma v aprili 13, su uplne v pohodicke, ja ich poznam od mala, ked mali 4 a 6 rokov, takze pohoda, ony su slusacky uplne, ziadna puberta s nimi netrieska, mala hra futbal profesionalne, je v super klube, nieco z nej bude ma fakt talent, starsia je taky introvert, vela cita, dobre sa uci, zlata holka... takze uplne super, ak sa to vobec da povedat o takychto patchwork rodinach... vychadzame dobre, ja som aj rada, ked su u nas, mne pribudne len varenie, ale nic ineho, su samostatne bojove jednotky uz + mi dohliadaju na Sasku, co je fajn...
@anjelicek26 ,ona vie aj po slovensky?malá?
@anjelicek26 ,takže tvoj muž má 3 dcérky a jedného syna 🙂 hihi
@puhinka - cha kde, nevie ani buuu ani muuu, ako rozumiet nieco rozumie, ako vie o co ide, ale nerozprava nic... 2,5 roka mojej cistej slovenciny na nej nezanechali ziadne stopy... ona rozprava uz plynule anglicky, nemecky, kvaka na kazdeho, takze ohucany budu vsetci tak ci tak 😅 A ze jej niekto nerozumie je jej - bohuzial - suma fuk 😅
@anjelicek26 aj ja by som vás rada videla. všetky. nielen "blaváčky" a okolie. no my tu len so zojkou a s fatimuskou sa môžme stretnúť. ešte takyna nie je tak ďaleko... a mohla by som vidieť aj weirdo (snáď sa nám aj podarí niekedy stretnúť) a to je tak všetko. prepáčte ak som na niekoho zabudla, alebo si nevšimla odkiaľ ste... 😉
@puhinka - vsak ho skoro na ultrazvuku prekotilo, ze to babo ma gulky 😅 Sa tam skoro zrubal zo stolicky, moja gynekologicka si z toho cele tehu robila potom srandu 😅
@anjelicek26 :D :D prekotilo?? to chcel alebo nechcel chlapčeka? 😀
@anjelicek26 ,hehe,zlatý 🙂
no a malinká,nevadí...veď slovenčina je ťažký jazyk 🙂
@desmodka ako s prepacenim, hovno vedia ked nevedia ake je to mat narocne dieta... ide ma sice niekedy porazit, ale tak je to moje dieta a nemozeme za to aku ma povahu... proste je to tak.. mne inak velmi pomohlo citat clanky z mama a ja moje milovane narocne dieta... dovtedy som netusila, ze nieco take existuje... 🙂
@julinka2787 - no poviem to tak, co cakas po troch babach? No babu... nejako sme o tom neuvazovali, ale sli sme do toho s tym, ze to bude dalsie dievcatko... nam to povedali uz v 13. tyzdni, ze ma gulky, takze ja som sa este ani nezamyslala nad tym, co chcem.. ja som chcela babo 😵
Ona slovencinu raz bude vediet, ale momentalne je priorita anglictina a nezabudnut nemcinu, nic sa neda robit, musim s nou doma po nemecky rozpravat, lebo uz teraz sa horsi a to hovorila krasne, plynule, bez gramatickych chyb...
jeminenku zeny, teraz som vstala :D :D :D
@julinka2787 no my si asi budeme musiet vystcit same.. :D ja uz sa neviem dockat leta, resp. tepla, aby sme si mohli sadnut niekam von , lebo v ZV mozme o kaviarni na styl Hopsala len snivat.. :( s dietatom nemas sancu si niekam ist sadnut :( inak od bud. tyzdna budu s nami chodit dalsie dve baby od nas z Lazov.. 🙂 teraz mi pisala kamoska.. som myslela ze otvori dalsi kurz, ale este ich dala k nam, tak sa nas nazbiera hadam aj 9kusov..
@anjelicek26 a ked pridte na na navstevu na sk, tak ako sa rozprava sasenka s tvojimi rodicmi?
@zojec - oni na nu slovensky, ona odpoveda anglicky, nemecky... ona velmi vela vytusi, presne vie, co sa jej pytaju... a ked nepochopi - co je zriedka tak nemecky ci anglicky... nasi rozpravaju kopou jazykov, tatino bol diplomat dlhe roky...
@anjelicek26 mala, zlata multilingvistka 😀 😀 😀
@zojec - no momentalne je zahul jej rozumiet, kedze to miesa v jednej vete, no ale snazim sa 🙂 Je krasne ju pocuvat, ako rozprava s kamaratkami, uz spravne aj casuje, sklonuje, proste to, co sa mi roky pracne ucime v skole, ona nachytala za 5 mesiacov, co je v skole. Dufam, ze to v zivote vyuzije.
@anjelicek26 no urcite vyuzije, ak nezabudne... teraz je v takom obdobi,ze sa na nu lepi vsetko :D ale ak sa prestahujete spat do nemecka, tak sa moze stat ze zabudne... no ale mozno si to dobre niekam v hlavke ulozi a pootm uz len oprasi 😀 😀 a s Maxikom sa rozpravas po slovensky?
no,takže u manžela v robote som zase raz téma nr.1 a ešte k tomu aj tá najhoršia žena 😀 😀 😀
aspoň,že sa na mňa nezabudlo 😀 😀 😀
som vas konecne docitala po celom dni.. neda mi nereagovat na toho brumika.. to by som asi nebola ja.. xi xi. . len tak pre zaujimavost si precitajte zlozenie: E500 Uhličitany sodné ( Uhličitan sodný, hydrogenuhličitan sodný, Jedlá soda, Soda Bikarbona ),E450 Difosforečnany ( sodné, draselné a vápenaté ),palmový olej,E422 Glycerol
sušené mléko ( odtučněné a plnotučné ),aroma ( součást čokolády 6% ),E322 Lecitiny (Sojový lecitin, fosfatidy, fosfolipidy) ( součást čokolády 6% ).kakaový prášek ( se sníženým obsahem tuku, součást čokolády 6% )
cukr ( součást čokolády 6% ),kakaové máslo ( součást čokolády 6% ),kakaová hmota ( součást čokolády 6% )
řepkový olej,vejce,cukr,glukozo-fruktozový sirup,mouka pšeničná
sušená syrovátka,E471 Mono- a diglyceridy mastných kyselin,E475 Estery polyglycerolu s mastnými kyselinami
sůl,kakaový prášek ( se sníženým obsahem tuku ),aroma,
Alergenní složky potraviny: vejce,sója,mléko,mandle,jádra lískových ořechů,gluten,arašídy,
sorry admini ale musim: ABSOLUTNE NEVHODNE PRE 8 MESACNE DETI!!
@zojec - rozpravam s nim po nemecky, sem-tam nejake slovenske slovo... ked sa vratime do DE, tak on pojde rovno do skolky a ja do prace, to by bolo na nic, keby im ani slovo nerozumel, aj doma sa rozprava po nemecky, mne slovencina navyse - nech to znie akokolvek blbo - nechyba.
Sasenka pojde v nemecku do americkej skoly, kde je zriadovatelom draheho firma, takze to mame poriesene, vyuku bude mat v anglictine, takze nezabudne.
@zojec - nejake take podobne zlozenie som aj ja u toho brumika ocakavala, raz som ho kupila Saske a ta mi to vratila, ze je to moc sladke 😕
@anjelicek - no nasa tiez brumika nejako nemusi, najma preto ze tam je napln, tu mi automaticky vracia, inak mne sa najviac osvedcilo piect doma male linecke kolaciky, mame taku milu sadu s malinkymi zvieratkami, toto je jedine z coho nemam zle svedomie co sa tyka sladkosti
ja by som pod dva roky taketo serepeticky detom nedavala, teda ani som nedala 🙂
@babulina
@anjelicek26 ja ale fakt vidim problem ubranit sa tomu.. ved z telky na kazdom programe vykrikuju reklamy, ake je to super zdrave 😠 😠 😠 mali by to zakazat 😉 aj teraz ide reklama na cukriky plne vitaminom nimm2soft... ked vygooglim zlozenie isto mi zas mozog zastane.. asi uz telku nebudem pozerat ani rano 😉
kebyže tu nechodím, tak moja malá sa už úplne inak stravuje, však zo všetkých strán počúvam, ako to preháňam, že čo jej nedám, pribináčika, korbáčik, slanú tyčinku a podobne, minulý víkend ju svokor pchal piškótmy, keď som ju u nich na chvíľu nechala, bol tam aj môj mm a vôbec nezasiahol-však on prd vie, čo by mala jesť 😠
a v kuse len ako bude kostišku z kuriatka oblizovať 😕 , keď budú grilovať, no mňa ide poraziť

@anjelicek26 no veď to. a ani nemám u koho prespať aby som nemusela cestovať toľko za jeden deň. teda u koho by aj bolo ale sú to moooc zaneprázdnení ľudia, takže by som viac ako isto otravovala a to ja nerada. 😖