Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@mojalili tak to je dobre, že Danko je už na tom lepšie 😉
aj ja som na tom bidene, myslím, že mám angínu, lebo ani prehltnúť nmôžem, taká bolesť, takže asi len ATB, lenže ja nemám ísť kedy k doktorke, mám ju vo vedľajšom vchode, lenže s malou tam nepôjdem, včera ordinovala do 19.tej lenže muž prišiel o 20. tej dnes robí len do 12. tej, kamošku mám jednu so 4.týždňovým mimi a druhú v 9m na rizikovom, takže ani ju nemám kde nechať 🙄
babulky, jogurt môžu drobci od 8. mesiaca?
@julinka2787 my sme uz pocas 7m papali, biely. mnam mnam
ahojte žienky,
veľmi pekne ďakujem za názory a reakcie... stále nad tým dumám a dumám... tak sme s manželom dali hlavy dokopy a vyšpekulovali, že do roka čakať nebudem, ale určite mu nedám do roka pšenicu.... začnem asi od ukončeného 9. mesiaca ovsenou kašou... po trošičke.... popr. budem robiť kašu pol na pol.... a pšenicu dám až po tom roku...
Ja viem, že všade odporúčajú "čo najskôr", kým je dieťa dojčené, aby potom nenastala situácia, že dieťa sa odstaví skôr, ako začne papať lepok... lenže my nie sme dojčení, takže to pre mňa neplatí ☹
@mojalili - tak tak drahy je nemec, takze po Slovensky rozumie len malo, aj ked chodil tri roky na slovencinu 🙄 Doma normalne rozpravame nemecky 🙂 Teda az na Sasku, ta rozprava "denglisch" nemecky a anglicky dokopi 😅
@lenocka84 - jogurt az od 8 mesiacov urcite... neni sa kam ponahlat... my sme mali zatial 3x jogurt...
@lenocka84 ďakujem leni. tak zajtra asi skúsime. 😉
@anjelicek26 uz papal asi v polovici 7m a bez problemov
teraz uz aj ochutene mu davam, ale len banan a marhula
@lenocka84 - ja viem, kazdy podla seba, ale ake ochutene jogurty davas 10 mesacnemu dietatu? Lebo ja som este taky nenasla, co by bol ochuteny fakt len ovocim a nie sladidlami a e-kami... ja neviem, utecie mu nieco? My budeme davat urcite az po roku ochutene, ved ak nechce ciste biele, staci primiesat ovocnu vyzivu ci zmixovane ovocie ku tomu a je uz ovocny...
@anjelicek26 ano davam.
vies je paradox ze najprv ked dam cerstve ovocie do jogurtu ze to je hnus
ked dam ochuteny jogurt, tak cukry. cukor je takmer vo vsetkom, sledujemkazdy a jednu nalepku, na E-cka si davam pozor aby neboli.
ako ja to uz neriesim, riesila som to s dr. a staci.
@anjelicek26 aj nám lekárka včera vravela, že už môže jogurt, ale biely, smotanový a ochutiť ho môžem ovocím 🙂 Aj keď neverím, že môj herec to zje, lebo biele jogurty sú kyslé a on kyslé (napr. marhuľu) zhnusene vypľúva 😅
@lenocka84 - no co doktor to nazor, vies ako... mne nasa doky v nemecku kazala zacat s prikrmami to mala Saska 10 tyzdnov. Proste nonsens... a to je inak fakt super lekarka, co sa prikrmov tyka, neda sa nou riadit...
Cerstve ovocie v jogurte je hnus?
Nie ja len ideme na Slovensko zajtra a fakt neviem, aky jogurt mu tam kupim... snad zvolensky smotanovy bez vsetkeho... tak by ma to zaujimalo, aky je bez e-ciek aj s prichutou, lebo aj Saske budem kupovat....
@piacere - biela aktivia je taka nasladla, neni kysla.
@anjelicek26 mne odporúčala sabinovský... a myslím, že aj hollandiu dosť chvália
@piacere - jj tie maju tusim tiez vyssi obsah tuku... pre deti je to fajn, ked su fakt smotanove... budem volat tatinovi, co nam ma kupit...boze ja nas dnes na tyzden musim zbalit, my to prijde, ako keby sme sli na mesiac co sa veci tyka 😲
@anjelicek26 to som tu od mamiciek tak dostala
ako ja to uz neriesim. pre mna je dolezite ze chce jest. zase tie jogruty nema kazdy den, viac mava ovocie.
@anjelicek26 odporucam biely jogurt nase bio z billy.. je vyborny, a zvolenska mliekaren robi bio jogurty, tiez velmi chutne a cenovo myslim aj lacnejsie ako aktivia 😉 aktiviu neodporucam vobec, ani ziaden jogurt co ma predlzenu trvanlivost... nieze by som malej isla davat jogurt, pisem len z vlastnej skusenosti, co chuti a co kupujem sebe.. este sa da jogurt vyrobit aj doma, ale zas az tak jogurtova nie som.. osobne jogurt a vsetky mliecne vyrobky az po 1 roku zivota... ale tak o mliecnej bielkovine a zahlienovani som uz pisala..
@julinka2787 ja tiež dávam malej biely jogurt od 8 mesiaca, k tomu rozmixované sušené ovocie alebo výživu alebo postrúhané jabĺčko a rozmrvím jeden detský keksík, aby to nebolo moc kyslé
@ellysa - vidis rozmrvit detsky keks ma nenapadlo, fajn tip... vseobecne, ohrievate detom jogurt? Mne Max papa, len ked je nieco teple... a ked ho prihrejem, je to brecka tekuta, blbo sa to krmi...
@zojec - ja som na tmavo zelenu aktiviu nahodou citala velmi dobre recenzie a tu som este iny ako dlho trvanlivy jogurt neobjavila... ja viem, ze to nejake uzasne nie je, ale co narobim :( Budem musiet este ine obchody pobehat. Mlieko zahlienuje a ten jogurt netreba, v tom som zajedno, nebude ho mat kazdy den, ale raz do tyzdna mu neuskodi... nech mame este nejaku variantu co sa tyka olovrantu.
máte skúsenosť s bezlepkovými keksíkmi? Ktorá značka ich má.... zatiaľ (sunárek tuším), čo som objavila tak sú s lepkom a medom 😖
a bezlepkové a bezvaječné cestoviny? Existuje vôbec niečo také? 😅
@anjelicek26 nie neprihrievam, na chvíľu vytiahnem, aby nebol rovno z chladničky...a ten keksík je inak super aj len k samotnému jabĺčku, to jej jem aj ja
@piacere o bexlepkových keksíkoch neviem, bezlepkové cestoviny sú určite, ale zasa či sú bez vajca neviem, skús sa spýtať v lekárni alebo zdravej výžive, ale podľa mňa by si to nemala tak preháňať, už môžeš dať kľudne normálne bezvaječné cestoviny, však ich nezje kilo a ani každý deň 😕 😕
ahojte, bavite sa o jogurtoch, ja som tiez uz malej zacala davat Activiu bielu, taktiez niekedy dam do nej ovocie, dobra je aj sus. slivka rozvarena a pomixovana, ale potom zarucujem naloz v plienke 😅
@anjelicek26 ja neohrievam, vytiahnem ho skor z chladnicky a to staci je to take akurat, ked som ho ohriala, tak to zostalo ako voda. A papame jogurt tak raz max. dva krat v tyzdni.
@piacere - bezlepkove fakt neviem, my uz lepok davame normalne, ved ma 8 mesiacov... bezvajecne cestoviny maju v kazdom obchode, su extra oznacene. Nam uz kupujem posledny mesiac len bezvajecne, v chuti ten rozdiel moc neni, aspon sa nepomylim, ked varim malemu...
A bezlepkovy keks neviem, ci je... snad jedine kukuricne chrumky - tie kukucervy, tam lepok nie je a v ryzovych vaflach, ten ryzovy chleba.
@anjelicek26 a ako sú v nemčine označené bezvaječné cestoviny, ja u nás také neviem nájsť

Jejda no dobré ránko, kym som vas docitala, tak som zabudla co chcem 😀 😀 😀 😀
ALe jedno som nezabudla--KRASNE FOTKY S KRASNYMI OBJEKTMI 😉 😉 😉 😉 😉 uzasne sa takto stretnut 🤐 😵 😵
@anjelicek26 to musí byť zaujímavé počúvať Sašenku 😵 😵 Kamarátka žila v Amerike dlhu dobu, dcerka sa jej tam narodila, takze 5 rokov po anglicky, len prazdniny stravila na Sk, vie krásne aj AJ aj SJ, uz ide do skoly na SK, prestahovali sa z Ameriky vsetci sem. Dalsia kamaratka žije v Bruseli, malá hovorí FJ a aj SJ, muž je z Konga, tak aj tym jazykom, jeho otec je tiez diplomat... 🙂 🙂 🙂 Zaujimave sú spojené manzelstvá. muz je Nemec?? ako rozpráva?
DANKOVI sa polepsilo 😵 😵 😵 😵 a hlavne mu chutí jest. Aj liecky uz dobre papa, tak je to lepsie, len ja som horsie a horsie na tom... 😒 😒 😒 už mi je aj zle z liekov, v uchu ma trhá... ☹