icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
7. mar 2011

@babulina - na to sa my nechytame, co sa tyka mnozstva, ani zdaleka...

06:30 - kojenie
08;15 - flasa asi 80 ml
09:30 - ranajky 120 ml vyzivka ovocna
10:30 - flasa asi 80 ml
14:00 - obed zeleninkova vyziva asi 80g spapa
16:00 - jogurt alebo flasa (ako kedy) bud 100g jogurtu alebo 100ml mlieka
18:30 - kasa 100g
19:30 - flasa 80 ml
23:00 - flasa 100 ml a kojenie za tym.... po tom spi az do rana...
a caju dnes vypil 220 ml...

anjelicek26
7. mar 2011

Hm ako to tak po sebe citam, tak Max vlastne cely den len papa 😅 😅 😅

zhrkz
8. mar 2011

Ahojte, my mame tiez junove babo, parametre (72cm a skoro 9kg). Prikrmy som zacala davat polahky od Vianoc, ale este stale maleho kojim, flasu zasadne odmieta, dost dlho trvalo, kym som ho presvedcila vypit aspon trochu vody z Nuby Sporty flase (denne da tak 10-15 glgov).
Prikrmy papa pekne, cisto, otvara pusinku bez protestov, nas casovy rozvrh je plus minus takyto, niekedy niektore jedlo vynecha, proste nakojim namiesto toho:
o 7.00 - ranajky - suchy chlebik/pecivko + kojenie (neviem kolko)
o 10.00 - desiata - ovocne pyre +- 100g, a zjedol by aj viac, ale radsej dokojim
o 13.00 - obed - 100-170g zeleninovo-masovy/zltkovy prikrm (varim vacsie mnozstva a potom mrazim do VIA poharikov, masko uvarim rozmixujem a mrazim do podlozky na ladove kocky a po kusoch na obed vyberam. Aj ked som citala, ze by sa nemalo mrazit, ale nam to takto funguje... nechcelo by sa mi varit kazdy den a kolkokrat by som ani nestihala, takze neriesim) + kojenie
o 16.00 - olovrant - ovocie - zlupne aj cely banan, alebo mu dam dojest vyzivku z doobeda s piskotmi (normalne detske okruhle ma rad aj len tak same medzi jedlami, skusala som aj detske susienky, ale to mu moc neberie, strasne sa lamu a mrvia...) + kojenie
niekde medzitym este kojenie
o 19.00 vecera - chlebik / nemliecna kasa do mojho mlieka (max do 100 ml mlieka, viac nechce) + kojenie
Skusala som aj mliecnu kasu, ale to nechcel vobec, tak mu miesam Babylove Prosovu a 3-zrnnu, niekedy, ked mam malo odstiekaneho mlieka, dam mu do toho aj kusok bananu alebo ineho ovocia. Voda na zapitie chlebika (neprevarena Toma Natura neperliva).
o 20.00-21.00 ukladam na spanok - kojenie
v noci 1-2x kojenie (skor 1x okolo 3.00). Uz spaval aj cele noci parkrat, ale ako nam zacali ist zubky, tak sa v noci budi a musim mu dat. Kolko mlieka vypije netusim, ale asi si to reguluje sam. Myslim, ze dietatkam v nasom veku staci aj tych 400ml... nejako by som sa kvoli tomu, ze to nie je 500 ml nestresovala.

Papa obedy: mrkvu, zemiaky, cukinu, brokolicu, karfiol, kalerab, petrzlen, spenat, ryzu, hrasok, kukuricu v roznych kombinaciach + 5x do tyzdna mu do toho dam maso - hovadzie alebo morcacie, 1-2xtyz. pol zltka (biovajcia), a takmer do kazdej porcie obeda este olivovy olej panensky kolko sa mi uleje, tak max. 1KL
Ovocie: jablka, hrusky, slivky, marhule, banany. Tesim sa na letnu sezonu, ked bude vacsi vyber domaceho ovocia a zeleniny. Chleba/pecivo celozrnny/cerealny, aky jeme na veceru my rodicia, uz aj makovka mu chutila.
Snacks: klasicke piskoty, marina keksy, kukuricne chumky nesolene, babysusienky

Cez den spava 2x - po desiate a pred olovrantom, vydrzi 1-2h, niekedy aj dlhsie, vecer chodi spat o cca 20.-21. a rano vstava +- o 7.00, okrem toho sa budi este v noci, ale to uz ani neratam...

Jogurty davate ake? ja som jogurt skusala dat taky klasicky, obycajny biely nesladeny ako jedavam ja, moc sa na to netvaril, a neviem, ci uz mozem 🙂
A davali ste zeleninu ako paprika, rajciny, salat, uhorka? U nas sa jedavaju len surove a to este nevie spratat bez zubov... ocmulat sme mu to dali len tak do ruky, ale to nepocitam za jedenie.

Ad nocne budenie - nemyslim si, ze to je hladom. Kolkokrat sa mi po kasi+kojeni zobudil a po len nakojeni nie... Tiez sa mi opat zacal budit, ked mu zacali rast zubky (a to zacali az v polke februara). Ale napriklad viem, ze sa mi budil (aj 3-4x), ked mu bola zima, vtedy aj brutalne cestoval po postielke, co predtym nerobil. Proste zacal v noci plakat, zobrala som ho k sebe do postele, dala prso, tak sa ukludnil. Po par nociach som prisla na to, ze to bude asi zimou 😅 a u mna sa chce zohriat... fakt bol chuda studeny. Ale dala som mu druhy spaci vak a uz je dobre, budi sa len raz a necestuje.

No tak ste to docitali snad az sem 😀 Ja proste neviem pisat kratko... Pozdravujem vsetky junove babatka 🙂)

deniskateniska
8. mar 2011

baby su styri hodiny akurat som sa predcasne tesila ze uz zaspime konecne.. plany poplach... sme po minute hore.. na co spat vsak.. na co je asi spanok.. na dve veci 😠 😠

paris0
8. mar 2011

@deniskateniska vobec mi to nevadi vstane raz napapa sa a hned buva uz od narodenia ja som len pisala ze zje dost na vecer a o druhej je uz hladosko🙂)

paris0
8. mar 2011

@jarus8 minimalne 500 ml? a kolko je maximalne lebo ze ani vela nie je zdrave? neviem ci mam davat malej mliecko este aj rano alebo uz radsej nieco ine

paris0
8. mar 2011

@puhinka je jasne, ze babatka to budu na nas skusat a najhorie na tom je to, ze my sme z nich tak na makko, ze ked sa rozplace tak nam ich pride luto xi xi

paris0
8. mar 2011

@puhinka od dnes idem aj jabrobit brusaky vidim, ze inac to nejde ...ja hravam squash raz do tyzdna a chodila som cvicit do vakua a vybrala som jednu kuru 15 cviceni na beziacom pase. vsetko je ako pred tym len brucho a vzadu na krizoch po bokoch. rozmyslala som ze pojdem na nejaky pristoj len su dost drahe a uz som dala do vakua 180 e tak asi mi zostava len makat.
A myslim, ze je o aj vekom ty mas 22 a ja 35 ..a to ide dva-krat tazsie☹ fnuk

lenocka84
8. mar 2011

@paris0 my sme sa s @babulina prihlasili na liposukciu, ultrazvukovu 😅 tak sme obidve zvedave co to urobi

chani
8. mar 2011

@puhinka a tak snad ked vas to doteraz nepostihlo tak uz nepostihne. mlady to u nas asi podedil po tatovi toto nocne nespanie eeee

babulina
8. mar 2011

@lenocka84 - uz si sa objednavala? daj potom vediet ked pojdes 😉

babulina
8. mar 2011

baby inak dik za rozpisy jedal, tak uz som kludnejsia 🙂
@deniskateniska - ja mam trosku obavy po ninke, lebo ona s masom mala velke problemy, uplne jej organizmus akceptoval maso az ked mala dva roky, dovtedy jedla velmi malo z neho a i tak mala hnacky zakazdym, a este jedna obava co mi ostala po nej, je ze ked sme u nej zaviedli maso tak odvtedy uplne odmietla prikrmy, plus moja lekarka ma nazor ze do roka je uplne ok ked bude na zelenine tak sa nejako ani neponahlam

paris0
8. mar 2011

@lenocka84 aj ja som na to chcela ist co vas to vyslo? kedy zacinate? tiez som sa chystala len som zvedava ci to pomoze..mne to vakum pomohlo dat dole za mesiac 6 kil.

chani
8. mar 2011

@deniskateniska u nas sa bolo od 1 do 3 hore, bol ako z divych vajec furt tu lozil staval sa a medzi 23:30 a 1 viac nespal ako spal furt sa metal, zjapal no des, ja som spala za celu noc dokopy max 4 hodiny a mlady zhruba 7 dokopy a od 6 sme hore a taketo su posledne 3 noci po tyzdni kludu, predtym tak vyzerali noci 4 mesiace v kuse, to je na zblaaaaaznenie

lenocka84
8. mar 2011

@babulina by som chcela buduci tyzden, snad muz dorobi co maju aby mal volno.

@paris0 bolo to cez zlavadna, procedura za 20eur, no nekup to 😀

paris0
8. mar 2011

@lenocka84 aj ja cakam na zlavu ez co si si to objednala www.shopcity.sk alebo nieco ine?

paris0
8. mar 2011

ake vitaminy davate babatkam? ja len cebion 10 kv denne

paris0
8. mar 2011

@lenocka84 idem kuk a ak bude prikupim🙂))

lenocka84
8. mar 2011

@paris0 ak ete bude, my sme to kupovali uz davnejsie, ale skus 🙂

paris0
8. mar 2011

@lenocka84 musim cakat cez ten shopcity na lavu lebo v zlavadna nie je banska bystrica

lenocka84
8. mar 2011

@paris0 ani my nemame tu lipo v ba, ideme to do stupavy 🙂

paris0
8. mar 2011

@lenocka84 tak potom napis ci odporucas🙂)

zojec
8. mar 2011

@babulina sem s takou dokotrkou 😀 😀 ze ju pozdravujem.. s maskom sa naozaj nemusis ponahlat.. este sa ho tomasko naje do konca zivota ajajaaaaaaaaaj.. 😉
pomooooooooooc koniec kludnym dnom.. moja je uz ako rychly sip.. vsadeeeeeeeeeeee

lenocka84
8. mar 2011

@paris0 dufam ze ano
ak to bude dobre, urcite raz za polrok obetuj aj 60eur co to stoji normalne 🙂

zhrkz
8. mar 2011

@paris0 Vitaminy nedavam malemu ziadne, len Vigantol. Stale kojim, tam ma hadam vsetko co potrebuje v dostatocnej miere (okrem zeleza, preto by mali byt masove prikrmy), takze jedine sebe davam calcium a Calibrum mami. Aj to ked si spomeniem...

paris0
8. mar 2011

@zhrkz nam to povedala doktorka myslim na cebion ale ja uz nekojim

mici111
8. mar 2011

ahojte kocky..my mame odvcera sopliky, a vecer zacala aj kaslat..myslite, ze s nou mam ist k lekarke??? teplotu nema, tie sople ma podla mna zo zubov..aby mi u lekarky este nieco nechytila.. ☹

paris0
8. mar 2011

@mici111 podla mna zavolaj doktorke a ona ti povie...my chodime z boku nie cez cakaren ale nie vsetky doktorky to tak maju. podla mna ta zoberie hned ked jej zavolas a povies ze sa bojis aby sa nenakazila

zojec
8. mar 2011

@mici111 myslim, ze nie je potrebne ist... ja som tiez len telefonovala.. pre pokoj duse 😉 zotavili sme sa uplne bez liekov 😉