Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@paris0 lekárka povedal min. 500ml na deň a musí mať mliečko minimálne ráno a večer
ale keďže ráno by mi nevypil 250ml, tak to mám rozdelené aj na desiatu, lebo ide spinkať a lepšie sa mu zaspáva po mlliečku, poobedný spánok má kratší, ukladám ho asi hodinu po papaní, aby ho neťažilo bruško
@mici111 my sme kašeľ tiež riešili cez telefón a povedala, že máme kúpiť stoptusin a skúsiť 3 dni, ak neprejde tak prísť a prešlo
Ale dnes sme sa zobudili so strašným sopľom, takže odsávame, zo zubov to nemá, tie mu vychádzajú bez sprievodných javov, teda okrem plaču 😅
Baby mm včera večer zarval: že čo keby som ti urobil ďalšie dieťa? Nezabiješ?! To náš ani nelozí, takže ešte nevieme čo nás čaká. 🙂
Dobré ránko,
@chani - jaj moja, ved ty si po nas prebrala tie prebdene noci, pamatas, takto som bola ja na tom 3 mesiace, teraz, co sa to trosku stabilizovalo po 9.tom mesiaci...tak drzim palce 😉
NO my mame takyto jedalnicek, ak sa to da popisat.
Ranajky - celozrnny rozok alebo chlebik - vstavame pravidelne o 6.00 hod
desiata - 2 Activie alebo 1 jogurt s ovocim alebo 2 susienkami
obed - podla jedalnicka cca 250ml - 300ml, ako chuti - vzdy o 12.00 hod po spani
olovrant - 180ml mlieka
cca 17 tej - vyziva z rozvarenych jablk a marhuli, hryzie 1/2 rozteka
19.30 - 210 ml mlieka
00.00 - 180 ml
4.00 - 180 ml - no a v priebehu dna vypije cca 300 ml caju alebo vody
Mam neskutocneho jedaka doma veru, ale ma byt po kom... 🙂
Vcera som sa bavila s kamaratkou, ma o mesiac starsiu dcerku a uz robi puding z kravskeho mlieka, fuuuuuuuuuuuuuu.....tak to nie.
NO a KAKAME RANO DO NOCNIIIIICKA, uvedomuje si to krasne, sam povie ze ide fuuuj robit a ukaze tlacenie...potom si zatlieska 🙂
všetko naj k MDŽ 😀 😀 😀
Bre ranecko babulky... ako vidim, tak tu mame papkacov a aj nejedlikov, asi to bude ako u nas dospelych, kazdemu inak travi, inak spracovava, ine mnozstva potrebuje...
My mame inak dnes 9 mesiacov 8740 g a 72 cm... presne ako pred mesiacom len o centimeter viac... ale neriesim, presli sme na UM, hnackoval tri tyzdne, zacal sa veeeela hybat, snad tento mesiac nieco priberieme...
@anjelicek26 gratulacia k vymesacnikovy 🙂
tak som na MDZ dostala cokoladku, zlaty pozorny mangel 🙂
@chani mne MM povedal, ze to je komunisticky sviatok a ten sa neslavuje. Na Den matiek mi zase povedal minuly rok, ze mne maju davat moje deti - no nezabijem ho? 😀
@anjelicek26 gratulujem k 9. mesiacikom 🙂
@chani si uzijes veru este, kym vyjdu. My mame teraz relativne klud, tak asi preto lepsie spava, no ale ma zapalene dasienko v dolnej dvojke a aj stolickove, tak uvidim, co bude,,,🙂
@lenocka84 to iste s tym mlieckom u nas, to iste.... 🙂 moja mala bola refluxove babatko, takze u nej viac ako 150 ml mlieka naraz nehrozi... (nastastie kasovitu stravu uz nevracka)... a to ma mliecko len 2 x denne, ba niekedy tu druhu mliecnu davku nahradim jogurtom... ale este ma mliecko v kasi, takze neviem, mozno aj to sa zapocitava... caju vypije tak deci za den... asi je to malo, no ponukam, ponukam, kolkokrat aj nasilu, ale viac tekutin nechce...
@mojalili teda iny jedlik... chcem sa spytat na tie ranajky... to fakt zje cely rozok? to ho akoze tymi zubkami pozuje? pytam sa ako idiotko, lebo moja mala nema este ani jedneho zuba, tak si to neviem predstavit... raz som jej dala ozuzlavat keksik, ale vopchala si ho cely do pusy a zacala sa dusit, tak ho z nej muz vyberal prstami po kuskoch... 😒
@hori mne mliecko rano, bo vtedy nevymysla, cez den voda-caj v pohode, aj teraz pred spanim si dal 1dcl, len tak zaprastalo, desiata ovocie s marinou a trochu vyzivy aby to bolo tak redsie, obed mava vareny, dost casto v nom uz ma mliecko, olovrant vacsinou keksiky s cajom, alebo vyzivka, vecera kedysi to bola kasa, dnes varene z obeda. ale hlavne ze papa.
@hori NO my mame uz 7 zubkov, hore 4 a dole 3, tak veru pozuje. Davam mu ked chcem aby papal krasne, do pusinky a zapija to cajikom, ked chcem sa aj ja najest, dam mu to do ruky a on si odhryza,ale je to potom vsade.
On aj mna tak kuse, veci mi kuse, vsetko...., taka selma drava 🙂
@anjelicek26
@tintinka1
teraz som si pozrela vase videa spred dvoch dni
uzasne! silkovne a zlatunke detvaciky 🙂
no babenky, cas na dalsiu anketku... taaaaak, prilaste sa, kto este nemate ani jeden zub??? viem, ze za posledny mesiac mnohi nase rady opustili, tak som zvedava, kolki sme este zostali... potom sem hodim vysledky... 🙂
my zostavame verni tradicii a samozrejme sa hlasime ako prvi... vsetky tie prebdene noci a sople boli len plany zubny poplach... 😉
@paris0 a papate aj kasicku ? ja neviem kolko ma spapkat UM ked my sa kojime..
@babulina a skusali ste masko aspon raz? Vies kazde dietatko je ine ... a navyse tomasko je chlapisko 😉
@chani no my sme zaspali o polhodku skorej ako chodime spat... a spal hodinu normalne potom sa metal vrtel tahal ma za vlasy, usi.. hruza.. tak som sa o pol tretej nasrala a zobrala ho do obyvky tak ozil do siestej sme boli hore.... no povedz kde ten silu berie, raz zaspal a aj to sa po minute zobudil tak sme ocka vyprevadili .. a rano o pol deviatej uz mamamamamamamamama.. no kto vymyslel to slovo.. och... 😅 😀 😀 mam take kruhy pod ocami... ochjoj... ☹
@deniskateniska tiez uz vypadam ako socka, no a to sticovanie skrabanie a najnovsie aj brutalne stipanie z toho ma ide slak trafit v noci ☹
kocky kde dostat kupit v BA tzv. sladky zemiak? lebo uz som bola v trznici, na mileticke na trhovisku aj v kauflande ,lidli,nemaju a ani nevedia co myslim,vola sa to nejak inak?
Juj selmicky bezzube, mne sa dnes konecne aj nase zuby horne riadne podarilo zachytit 🙂
@adamala - normalne sladky zemiak, to vazne nikde nemaju? Kde by mohli mat neporadim, ja tu kupujem bezne, robim mu to so sladkou tekvickou a kuracim mäskom, to ma rad...
mi sme už zubatý od Vianoc 3 zubky dole,boli sopliky a kašel ale celkom pospala a teraz jej idu hore horor nervozna,len na rukach chce byt a ja si už lavu ruku necitim 😀 😲 ale raz musia sa ukažu a konečne sa vyspíme 😔
@lenocka84 Ano? no ja som v Raci nebola, bola som v tom druhom kauflande, tak tam zajdem,lebo uz ma nebavi chodit hore dole a hadat kde budu a nebudu mat, maly to strasne lubi , hlavne to je super na vyvazenie chuti,ze ked dam nejaku zeleninu co nema moc chut, ako cukina alebo ta zelena tekvica tak tam supnes kusok sladkeho zemiaku a masku a maly sa ide za tym zabit. Takze takto mi zje uplne vsetku zeleninu bez problemov,no a jasne ze mrkva je sladka a ta dina ,ci jak sa to vola, zvnutra oranzove to je sladke tiez. A miluje cviklu maly,len to keby ste videli jak vypada potom,musim ho obliect do tmaveho predtym,alebo mu dat ten podbradnik co ma aj rukavi 😀
@anjelicek26
Jeden pan v trznici na mna kukal jak puk este som to opisovala ze ako to vyzera a dosla mu na pomoc aj manzelka a krutili hlavami ze nevieme co to je sladky zemiak, ze myslite batata ? ja ze tak batata to je urcite lebo batata znamena po arabsky zemiak 😉 takze sme sa uplne ze pochopili, isla som radsej dalej ale nikde som nepochodila. Pritom v telke co davaju relacii o vareni tak robia veci zo sladkeho zemiaku tiez, takze asi len vo vyhradenych supermarketoch maju a musis natrafit ze ho prave vtedy maju na sklade. No je to bieda co sa tyka zeleninky a hlavne ovocia vyberu,lebo je zima, ale v pohode, vyberies si, sice nema maly taky jedalnicek siroky ale nestazuje sa 😎 pohoda.

@mici111 kolko mate zubkov? moja mala zas horucku zo zubkov jeden den ale isla som pre istotu sa ukazat doktorke